Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@05:26:20 GMT

جوهره انقلاب اسلامی حوزه فرهنگ است

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۴۳۷۷۲

جوهره انقلاب اسلامی حوزه فرهنگ است

کاشان- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت : جوهره انقلاب اسلامی، حوزه فرهنگ بود و این امر نقطه تمایز انقلاب ایران با سایر انقلاب ها در جهان می باشد.

به گزارش ایرنا، سید عباس صالحی روز پنجشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در شهرستان و امام جمعه کاشان بیان کرد: انقلاب اسلامی یک انقلاب صرف سیاسی یا اقتصادی نبود، بلکه هویت فرهنگی جانمایه آن قرار گرفت و سپس شعاع های نور خود را در سایر حوزه گستردانید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: انقلاب اسلامی با همین نگاه به پیروزی رسید و اساس نگاه کلان مقام معظم رهبری و سایر مسئولان ارشد نظام بر این پایه استوار می باشد، چنان که دشمنان از این مسیر چشم طمع به این خاک دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: ایران سرزمینی است که با هویت فرهنگی تعریف شده و گذشته ای پر از علم و مفاخر دارد که البته برخی نقاط مانند کاشان با ویژگی هایی خاص متمایز می شوند.
وی اضافه کرد : کاشان از نخستین شهرهای شیعی ایران و کانون ترویج اندیشه های اهل بیت می باشد که با برخورداری از ظرفیت های دینی و علمی در رشته ها و شاخه های گوناگون از جمله فرهنگ و هنر، مرجعیت و علوم انسانی، فلسفه و عرفان اتصال و استمرار تاریخی داشته است.
صالحی تاکید کرد: باید تلاش شود تا گذشته و حال نقاطی مانند کاشان با برخورداری از جوهره فرهنگی، هنری، ادبی و صنعتی به آینده متصل شده و این مسیر پر افتخار همچنان ادامه یابد.
وی ادامه داد : این رویکرد در زمینه های گوناگون دنبال می شود که از جمله آنها بحث کتاب و کتابخوانی به عنوان هسته اصلی فرهنگ سازی است و همچنان که مقام معظم رهبری تاکید دارند، کتاب عصاره تمدنی سازی می باشد و در صورت ترویج فرهنگ کتابخوانی، به تداوم آن جوهره کمک کردیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: در هر حوزه ای که مردم پیشتاز بودند، مانند جنگ و دفاع مقدس پیروز شدیم و در این حوزه هم اگر از مردم کمک بگیریم، اتفاق های خوبی رقم خواهد خورد.
وی ادامه داد : بر این اساس طرح پایتختی کتاب ایران 100 شهر و روستای دوستدار کتاب افزون بر هزار روستای کشور را درگیر کرده تا مردم و نهادهای مردمی برای تبدیل شهرشان به شهر کتابخوان اهتمام بورزند.
صالحی، این طرح ها را مسابقه ای برای قرار گرفتن ایده های مردمی در کنار هم اعلام کرد و گفت: کاشان در مقایسه با سایر شهرها، از عنوان پایتختی کتاب با برگزاری برنامه های گوناگونی از جمله جشنواره بین المللی کتاب کودک و نوجوان به خوبی حفاظت کرده است.
وی اضافه کرد: آب و خشکسالی موضوع اصلی و ملی است و درگیر کردن جامعه با مساله آب و شیوه های مصرف به وسیله کتاب و از طریق کودکان و نوجوانان محور جشنواره کتاب کودک و نوجوان کاشان می باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین اجرای طرح مروجان کتابخوانی را یادآور شد و تصریح کرد: فرهنگ و هنر روح و کالبد دارد و باید به تولید معنا و تامین معیشت کمک کند و بر این اساس، حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر مورد توجه است.
وی با اشاره به استقبال خوب از رویکرد حرکت بر مبنای مردم به جای تبدیل دولت به یک سهامدار بزرگ بیان کرد: باید فعالیت ها در اقتصاد اجتماعی اثرگذار و اقتصاد و معیشت به نوآوری های فردی متصل باشد تا با یک هم افزایی و درآمد بیشتر همراه شود.
صاحلی تاکید کرد: این رویکرد قابل توجه دولت است و در قالب آن چند ایده دنبال می شود که از جمله می توان به راه اندازی میدان ها و گذرهای فرهنگ و هنر در کنار فضای مسجد به عنوان پایگاه معنویت اشاره کرد تا در کشور فضایی پدید آید که فضاهای فرهنگی و هنری شهرها از دست نرود.
وی با اشاره به طراحی سامانه ای برای مدیریت هوشمند کانون فرهنگی هنری مساجد عنوان کرد: بیش از یک میلیون نفر با کارت ملی عضو شبکه کانون فرهنگی هنری مساجد شدند و سازمان اوقاف نیز با نگاه جدید تلاش دارد که وقف و امور خیریه را به عنوان منبع اصلی جریان فرهنگ قرار دهد.
به گزارش ایرنا، بهره برداری از گذر فرهنگ و هنر آب انبار خان و پیاده روی در مسیر طرح گذر فرهنگ و هنر درب باغ و بابا ولی، حضور در آیین نمادین آغاز جشنواره بین المللی کتاب کودک و نوجوان و بازدید از چند مکان فرهنگی از جمله کتابخانه مسجد آقا بزرگ از جمله برنامه های سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به کاشان است.
6136/8123/6026/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي انقلاب اسلامي فرهنگ وزير فرهنگ و ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۳۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: استان ایلام از پیشینه غنی بالایی در حوزه فرهنگ برخوردار است، لذا سرانه پایین مطالعه در استان به هیچ وجه شایسته این پیشینه قوی فرهنگی نخواهد بود و باید تدبیری اساسی برای آن اندیشید.

ایلام از پیشینه تاریخی و فرهنگی کهنی برخوردار است، به گونه‌ای که ایلامیان در گذشته اهمیت به سزایی برای کتاب و آثار مکتوب و همچنین حفظ و نگهداری آنان قائل بوده‌اند. وجود شاعران و نویسندگان نامدار ایلامی همچون غلام رضا خان ارکوازی شاعر و عارف کرد ایلامی که به خاطر سرودن مناجات نامه و اشعار دیگر در بین مردم ایران شهرت دارد، خود گواهی بر این موضوع است.

با این حال امروزه پایین بودن سرانه مطالعه در استان ایلام یکی از مشکلاتی است که مدت‌ها است دامن گیر استان ایلام شده، به نحوی که کارشناسان معتقدند سرانه پایین مطالعه در ایلام و فقر فرهنگی به هیچ وجه شایسته پیشینه غنی فرهنگی ما نیست.

همه میدانیم با توجه با سابقه استان در حوزه فرهنگ و عنوان اولین‌ها در بخش‌های مختلف بخصوص در حوزه چاپ و نشر، پایین بودن سرانه مطالعه اتفاق خوبی نیست و یقیناً پیامدها و معضلات بسیاری قبیل عدم توسعه فرهنگی، وابستگی بیش از حد به فضای مجازی و افزایش آسیب‌های اجتماعی به همراه خواهد داشت.

اهمیت مطالعه از نظر کارشناسان

منصوره فتحی کارشناس فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کتاب یکی از ارزشمندترین میراث‌های انسان به شمار می‌رود که نقش مهمی را در بیداری آحاد جامعه دارد و نقش بی‌بدیلی در انتقال دانش‌ها ایفا می‌کند.

وی افزود: اهمیت کتاب و کتابخوانی و لزوم اهمیت دادن به مطالعه بر هیچکس پوشیده نیست و هر انسانی خواسته یا ناخواسته در زندگی خود با این بخش از فرهنگ جامعه، سر و کار دارد.

فتحی با بیان اینکه امروزه، بسیاری از انسان‌ها به دلیل زندگی ماشینی و دغدغه‌های فکری و اقتصادی از این قطار فرهنگی باز مانده‌اند، تصریح کرد: کتاب به‌عنوان یک کالای فرهنگی که نقش تعیین‌کننده‌ای در ارتقای فرهنگ عمومی دارد، متأسفانه مدت‌هاست در سبد خانوارهای ایلامی جای چندان مطلوبی ندارد.

راهکارهای افزایش سرانه مطالعه در استان

این کارشناس تصریح کرد: برای ارتقای سطح کمی و کیفی و افزایش سرانه مطالعه در استان لازم است تحقیق و پژوهش در کتابخانه ها از دوره ابتدایی به دانش آموزان آموخته شود، زیرا این فرهنگ را باید از دوران خردسالی به کودکان آموخت.

وی اضافه کرد: ضمن آنکه رسانه‌های ملی بویژه صدا و سیما تأثیر بسیاری بر فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارند، باید از طریق این رسانه کتاب‌های جدید را به مردم و علاقه مندان معرفی و یا آنها را نقد و بررسی کرد.

مرضیه فتحی در ادامه بیان کرد: اهدای کتاب به اقشار مختلف جامعه، بروزرسانی کتابخانه ها، کنترل قیمت کتاب، افزایش محتوای کمی و کیفی کتب از دیگر اقدامات لازم جهت توسعه آمار مطالعه در استان محسوب می‌شود.

نقش کتاب در جامعه

سمیه حیدری مدیرکل کتابخانه‌های عمومی ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کتاب، یکی از ابزارهای تفکر، رشد و پیشرفت انسانی به شمار می‌رود، در واقع کتاب زبان گویای تمدن بشری با بازگو کردن راز و رمز پیشرفت جوامع انسانی در دوره‌های مختلف، نقش بی‌بدیلی را در ارتقای توسعه فرهنگی هر کشوری می‌تواند ایفا کند.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم به نیاز خود به دانستن و فهمیدن پاسخ دهیم باید روزانه ساعت مشخصی را به مطالعه و کتابخوانی اختصاص دهیم و مطالعه باید بخش مهمی از برنامه زندگی ما تشکیل دهد.

توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان

حیدری ادامه داد: ۳۴ باب کتابخانه در سطح شهر و ۱۵ باب کتابخانه در سطح روستاها در حال فعالیت هستند که کودکان و نوجوانان فعال و علاقه‌مند با توجه به شرایط اجتماعی محیط در این کتابخانه‌ها مشغول مطالعه و دریافت خدمات فرهنگی هستند.

این مسئول اضافه کرد: در راستای توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان اقداماتی نظیر راه اندازی کتابخانه سیار، رفع مشکلات ساختاری کتابخانه‌ها و مسائل اقتصادی و معیشتی کتابداران در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی ایلام در پایان گفت: با هدف توسعه و ترویج کتابخوانی و استفاده از ظرفیت‌های دستگاه‌های فرهنگی به منظور بسترسازی ارتقا سطح مطالعه مفید، تفاهم‌نامه همکاری میان ادارات کتابخانه‌های عمومی و منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام انعقاد گردیده است.

گسترش فرهنگ کتابخوانی بین اقشار مختلف جامعه امری ضروری است و باید نهادهای فرهنگی برای توسعه آن در شهرستان تمام تلاش خود را به کار بگیرند.

کد خبر 6087149

دیگر خبرها

  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • سهم فرهنگ آب رفت
  • مطالبه رهبر انقلاب از نشر کودک و نوجوان نیازمند شتاب بیشتر است / امروز دیگر خریدن کتاب ترسناک نیست
  • فناوری‌های تجربه شده در حوزه فرهنگی اجرا شود
  • تخصیص اعتبار از محل قرارگاه شهید آوینی برای تقویت انجمن های هنری
  • جوانان نقش بسزایی در شکل‌گیری تمدن اسلامی دارند
  • قلبِ نبردِ نرم
  • سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، قلبِ نبردِ نرم
  • در عرصه فرهنگی همچون عرصه نظامی باید حضور داشت
  • در عرصه فرهنگی هم مثل عرصه نظامی باید حضور داشت