Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشگروه استان های  باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،آیت‌الله محمد تقی مصباح یزدی ظهر امروز در مراسم رونمایی از کتب و نرم‌افزارهای مرکز دایرة المعارف علوم عقلی اسلامی در سالن همایش‌های موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به دلایل انتخاب حضرت آدم به عنوان خلیفه خدا گفت: خداوند به این پیامبر الهی علم اسم‌های الهی را آموخت و این علم در خلیفه خدا شدن حضرت آدم تاثیر داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) اضافه کرد: روایت‌های متعددی در ستایش ایرانیان در توان بهره مندی از علوم و دانش‌ها به ما رسیده است و آن‌ها براین اساس استعداد بیشتری نسبت به دیگران دارند، در طول تاریخ هم شاهد بودیم که بسیاری از ستاره‌های برجسته علوم مختلف از ایران بودند.

وی ادامه داد: از زمانی که رسول اکرم(ص) به نبوت مبعوث شد، شرایط برای بشریت برای جهش علمی به وجود آمد و پیش از آن زمان چنین شرایطی فراهم نبود، اسلام برای علم اهمیت زیادی قائل شده است و ائمه معصومین(ع) به صورت مستمر دیگران را به علم آموزی تشویق کردند.

آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به برکات انقلاب اسلامی تصریح کرد: یکی از بزرگترین برکات انقلاب این بود که زمینه را برای تحول علمی در جامعه ایران به وجود آورد، فعالیت‌های علمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی به هیچ وجه با این فعالیت‌ها در پیش از پیروزی انقلاب اسلامی قابل مقایسه نیست.

وی ادامه داد: با پیروزی انقلاب اسلامی زمینه ای فراهم شد که همه کشورهای اسلامی احساس نیاز به تحقیقات و پژوهش‌های علمی در زمینه علوم اسلامی پیدا کنند، روشنفکران پیش از پیروزی انقلاب روحانیون را افرادی سرباز می‌دانستند، اما پس از پیروزی انقلاب شاهد بودیم که نظریات این روحانیون در جهان منتشر شد.

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) عنوان کرد:نخستین حلقه تحول علمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی را علامه طباطبایی به وجود آورد و او مباحث فلسفی را به زبان ساده به زبان فارسی به نگارش درآورد، چنین تلاشی را کسی از روحانیت انتظار نداشت، همچنین تفسیر المیزان علامه طباطبایی یک کار برجسته در تفسیر قرآن بود.

آیت‌الله مصباح یزدی با اشاره به لزوم شکر نعمت‌ها ابراز کرد:فراموش کردن نعمت‌ها و شکرنکردن جزو آفت‌هایی است که ملت‌های مختلف با آن مواجه شدند، اگر افراد شکر نعمت‌ها را به جا نیاورند،آن نعمت‌ها از دستشان خارج می‌شود و این یک سنت الهی است.

رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: زمینه ای که پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای کار پژوهشی در زمینه علوم عقلی درحوزه علمیه قم فراهم شده است،در هیچ دوره ای فراهم نبود.کتاب‌های علوم عقلی در گذشته در دسترس پژوهشگران نبود و آن‌ها باید برای پیدا کردن یک کتاب علوم عقلی کتابخانه‌های مختلف را جستجو می‌کردند، ولی اکنون تمام کتابخانه‌های دنیا در دسترس پژوهشگران است.

وی تصریح کرد: بعد از استفاده از نعمت‌هایی که خداوند به ما داده است، باید این نعمت‌ها را حفظ و برای جهان گیر شدن نعمت‌ها تلاش کنیم.

وی یادآورشد: باید شکر نعمت‌های الهی در پیروزی انقلاب سیاسی و تحولات علمی پس از پیروزی انقلاب اسلامی را به جای بیاوریم تا گام‌های بلندتری در زمینه توسعه دانش‌ها در کشورمان برداشته شود.

انتهای پیام/ح

ایجاد زمینه برای تحول علمی در ایران از برکات انقلاب اسلامی است

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مراجع تقلید سخن بزرگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۴۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر گروسی به اصفهان مهر تاییدی بر حمایت آژانس اتمی از مجموعه‌های علمی ایران است

سی‌اُمین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲۰۲۴ از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت جاری در اصفهان برگزار می‌شود.

جواد کریمی ثابت گفت: ایده برگزاری کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ۲ سال گذشته توسط انجمن هسته‌ای ایران و سازمان انرژی اتمی کشورمان در نشستی مطرح شد و مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای همکاری در برگزاری آن قول مساعد داد.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حمایت از چنین رویدادهای بین‌المللی برای توسعه دانش و فناوری هسته‌ای برای همه اعضای آن است، ادامه داد: بر این اساس، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از برگزاری نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای در کشورمان بسیار استقبال کرد.

رییس کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای تاکید کرد: همکاری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در برگزاری این رویداد علمی قابل تقدیر است و مدیر کل آژانس نیز در مراسم افتتاحیه کنفرانس حضور خواهد یافت.

کریمی ثابت با تاکید بر اینکه این همکاری‌ها قطعا گسترش می‌یابد، تصریح کرد: مشکلات کنونی جهانی با همکاری بین‌المللی حل خواهد شد که یکی از مسیرهای آن، کنفرانس‌های علمی است و در آن اندیشمندان درباره چالش‌ها باهم تبادل نظر و تجربه می‌کنند.

وی با بیان اینکه سی‌امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای به مدت سه روز در اصفهان برگزار می‌شود، گفت: برگزاری این رویداد، نشانه بلوغ فناوری هسته‌ای در کشورمان است.

رییس انجمن هسته‌ای ایران با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب درباره گسترش همکاری‌های بین‌المللی در حوزه فناوری هسته‌ای، افزود: این موضوع یکی از هدفگذاری‌های اصلی و مهم انجمن هسته‌ای ایران و سازمان انرژی اتمی است.

کریمی ثابت با بیان اینکه جامعه هسته ای کشورمان پس از ۵۰ سال به بلوغ خوبی رسیده است، گفت: انجمن هسته ای ایران پس از ۲۹ دوره برگزاری کنفرانس ملی، فضا و ظرفیت موجود برای برگزاری کنفرانس بین‌المللی در زمینه علوم و فنون هسته‌ای را مناسب دید.

شرکت ۵۰ پژوهشگر بین‌المللی در کنفرانس هسته‌ای ایران

رییس انجمن هسته‌ای ایران همچنین با اشاره به حضور ۵۰ پژوهشگر بین‌المللی از کشورهای مختلف در کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای، گفت: استقبال از داخل و خارج کشور برای مشارکت در این رویداد بسیار فراتر از حد انتظار برگزارکنندگان بود.

کریمی ثابت با اشاره به ارسال ۵۰۰ مقاله علمی به دبیرخانه این رویداد، افزود: استادان ۵۰ دانشگاه کشورمان در فرایند داوری این مقاله ها مشارکت داشتند.

وی با بیان اینکه از بین مقاله ها، ۴۲۰ مقاله پذیرفته شد، خاطرنشان کرد: یکصد سخنرانی علمی، ۱۶ میزگرد فنی و نشست‌های تخصصی در این رویداد برگزار می‌شود.

وی با اشاره به در نظر گرفتن چهار بخش اصلی در این رویداد، آنها را سخنرانی علمی، میزگردهای تخصصی، نشست هایی با موضوع همکاری های علمی با موسسه های بین‌المللی و نمایشگاه آخرین دستاوردهای فناوری هسته‌ای برشمرد و اظهار کرد: بیش از ۸۰ سخنران علمی در میزگردها حضور خواهند داشت.

رییس انجمن هسته‌ای ایران، برخی از محورهای این کنفرانس را تغییرات اقلیمی و نقش موثر فناوری هسته‌ای برای رفع چالش های مرتبط با آن دانست و گفت: یکی از محورهایی که مورد استقبال پژوهشگران برای ارسال مقاله به کنفرانس قرار گرفت، کاربرد پرتوها بویژه در زمینه رادیو داروها بود که کشورمان نیز در این زمینه موفق عمل کرده است.

وی با اشاره به تجربه های کشورمان در زمینه رادیو داروها، کشاورزی هسته ای و تامین امنیت غذایی، افزود: برگزاری این کنفرانس فرصت خوبی برای به اشتراک گذاری این تجربه هاست.

  کاربرد پرتوها (صنعت، پزشکی و محیط زیست)، راکتورهای هسته ای، فیزیک هسته ای، اندازه گیری تشعشعات، ایمنی و امنیت هسته ای، تغییر اقلیم و نقش انرژی هسته ای و حکمرانی هسته ای از جمله محورهای سی امین کنفرانس ملی هسته ای ایران و نخستین کنفرانس بین المللی علوم و فنون هسته ای است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • معاون سازمان انرژی اتمی: ایران میزبان یک رویداد علمی - هسته‌ای در سطح بین‌المللی است
  • ایران میزبان یک رویداد علمی - هسته‌ای در سطح بین‌المللی است
  • مرکز ملی مغز با هدف گسترش خدمات در زمینه علوم شناختی راه‌اندازی می‌شود
  • سفر گروسی به اصفهان مهر تاییدی بر حمایت آژانس اتمی از مجموعه‌های علمی ایران است
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزئی، ایران قوی را بسازد