Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-16@03:26:08 GMT

چه اتفاقی در بازار ارز و سکه افتاده؟

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۴۴۶۰۲

کارشناسان می‌گویند مجاز شدن بانک چینی برای مبادله پولی با ایران و اعلام قریب‌الوقوع بودن اجرای spv در در کاهش قیمت‌ها موثر بوده است. آفتاب‌‌نیوز : «بازار ارز روز گذشته شاهد اتفاق جالبی بود و آن افت نسبتا شدید قیمت ارز بنا به اعلام محافل خبری بود. میدان فردوسی که محل فعالیت صرافی‌ها‌ و دلالان ارز است، پس از چند روز آرامش، دیروز قدری شلوغ تر از همیشه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عده ای با افت قیمت‌ها‌ برای خرید ارز ارزان به مراکز مبادله و خرید و فروش رفتند و عده ای نیز از ترس افت قیمت بیشتر، برای فروش ارز به صرافی‌ها‌ مراجعه کردند. وضعیت طلا و سکه نیز شاهد روند کاهش شدید بود؛ به طوری که قیمت سکه به سه میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید. ریزش قیمت‌ها‌ اما هنوز تاثیری در کاهش قیمت کالاها نداشته گرچه برخی منابع خبری گفتند که احتمالا ریزش قیمت کالاها هم در راه است ولی هنوز هیچ‌گونه علامتی از این کاهش مشاهده نشده است.
گفتگو با یک دلال
خبرنگار آفتاب یزد با یکی از دلالان میدان فردوسی صحبت کرد تا موضوع را جویا شود. او که نامش محسن است و به گفته خودش سالهاست در کار خرید و فروش ارز است درباره وضعیت جدید پیش آمده از روز چهارشنبه (دیروز) و ازدحام در میدان فردوسی می‌گوید: باور کنید بیشتر مردم برای سردر آوردن آمده بودند؛ بیرون صرافی‌ها‌ ازدحام بود و همه از ما قیمت می‌پرسیدند اما تعداد کمی فروشنده واقعی بودند.
وی افزود: اتفاق خاصی نیفتاده فقط روز سه شنبه کمی ارز از سوی دولت به بازار تزریق شد. چگونه؟ ما نمی‌دانیم اما شنیدیم برخی‌ها‌ مثل پتروشیمی‌ها‌ مازاد ارز خود را وارد چرخه کردند. من خودم شاهد بودم صرافی‌ها‌ که ارز نمی‌فروختند و فقط می‌خریدند اواخر دیروز به چند مشتری ارز هم فروختند، این را من خودم به چشم دیدم نه این که شنیده باشم.
محسن می‌گوید: بیشتر ارزهای خانگی زمانی که قیمت در مرز بین ۸ تا ۱۰ بود خریداری شد برای همین مردم تا از تلویزیون چیزی می‌شنوند سریع سمت بازار می‌آیند تا از موضوع سردربیاورند در حالی که بیشترشان قصد خرید و فروش ندارند.
خبرنگار آفتاب یزد از او پرسید بیشتر خبرگزاری‌ها‌ و منابع خبری اعلام کردند که مردم برای فروش ارز صف کشیدند شما این موضوع را رد می‌کنی؟ وی گفت: قیمت افت کرده شکی در این نیست اما صفی برای فروش نبود بانک‌ها‌ و صرافی‌ها‌ حریص به خریدن ارز ارزان هستند اما تعداد کمی از مردم ارز می‌فروشند.
وی در پاسخ به این سوال که بانک‌ها‌ ارز را چقدر می‌خرند، گفت:‌ همون ۱۰ هزار تومان که دو سه ماه قبل می‌خریدند، هیچ تغیری نکرده است و در واقع اتفاق خاصی نیفتاده که کسی فکر کند بانک یا صرافی ارز را ارزان تر می‌خرند. با وجود اظهارات این دلال منابع خبری روز گذشته اعلام کردند که بانک‌ها‌ دلار را از مردم ده هزار و ۹ تومان خریداری می‌کردند و این در واقع همان قیمتی است که دو ماه قبل نیز می‌خریدند و در واقع به نظر می‌رسد این که بانک و صرافی ارز را از مردم ارزان تر خریداری می‌کند صحت ندارد.
مهدی رفیعی کارشناس بانکی در خصوص اتفاقات روز چهارشنبه بازار ارز می‌گوید:‌ اوایل هفته اتفاقی افتاد که قدری جالب بود و آن این بود که چند بانک و صرافی چینی غیر از کولون بانک و " ای آی اچ" مجاز شدند با ایران مبادله پولی انجام دهند و این موضوع را بانک مرکزی هم تایید کرد.
وی افزود: از سوی دیگر اتحادیه اروپا هم سه شنبه اعلام کرد به زودی کانال مالی با ایران فعال می‌شود که این موضوع تاثیر مثبتی بر فعالیت بازار داشت و انتظار می‌رود در صورت فعال شدن کانال مالی اروپا به صورت واقعی، حتی شاهد کاهش بیشتر قیمتها هم باشیم.
قیمت سکه و طلا هم کاهشی شد
در کنار کاهش قیمت دلار و ارز ، قیمت سکه و طلا نیز روز چهارشنبه کاهش محسوسی داشت و قیمت سکه تمام به ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار رسید در حالی که این قیمت چند روز قبل در کانال ۴میلیون و ۳۰۰ قرار داشت. همچنین هر گرم طلای ۱۸ عیار ۳۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان قیمت خورد.‌ نیم سکه نیز یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان فروخته شد و ربع سکه یک میلیون و ۳۵ هزار تومان و سکه گرمی نیز ۶۴۰هزار تومان قیمت دارد.
کارشناسان چه می‌گویند؟
رفیعی کارشناس امور بانکی در این خصوص می‌گوید:‌ این اتفاق به خاطر کمرنگ شدن نقش دلالان بزرگ و شاه دلالان و تاثیرگذاری آنها در بازار است. این امر ممکن است دو دلیل داشته باشد : یا آنها به مقاصد سود آور خود رسیده‌اند و اکنون سیر هستند و دیگر اینکه مداخله جدی دولت آنها را ناکام کرده است در حالی که زمان سیف ما شاهد آشفتگی خاصی بودیم.
وی می‌افزاید: نمی‌توان مسائل سیاسی را نادیده گرفت.
مردم دلارهایشان را بیاورند
سیاست تشویق مردم به فروش ارزهای خانگی اقدامی برای تامین ذخایر ارزی دولت در ماههای سخت آینده است. روز گذشته بانک‌ها‌ و صرافی‌ها‌ اعلان‌ها‌یی پشت درب خود نصب کردند که از مردم می‌خواست ارز خود را برای فروش با فلان قیمت بیاورند. مشخص است که دولت مایل است تا آخرین نفر آنهایی که دلار در خانه پنهان کرده‌اند آن را برای فروش به بازار بیاورند. این سیاست به دولت کمک خواهد کرد تا ذخیره ارزی خود را افزایش داده و قدرت پول ملی تا حد زیادی افزایش یابد. اتفاقی که در این میان غایب است و سوالی برای مردم ایجاد کرده این است که چرا قیمت کالاهایی که به خاطر گران شدن ارز بالا رفته پایین نمی‌آید؟ کارشناسان می‌گویند اگر قیمت کالاها و اقلام بالا رفته ظرف چند روز آینده کاهش یابد، اتفاق بازار ارز اقدامی ناشی از مدیریت صحیح بوده در غیر این صورت اقدامی مصنوعی با اهدافی نامشخص تلقی خواهد شد.
منبع: روزنامه آفتاب یزد

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بازار ارز و سکه بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۴۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوسانات ارزی به دور از واقعیت‌های اقتصادی/ دلار به عقب باز می‌گردد

یک کارشناس اقتصادی نوسانات نرخ ارز در طول هفته‌های اخیر را به دور از واقعیت اقتصادی کشور دانست و تاکید کرد که تغییر قیمت دلار مقطعی است و به شرایط قبل خود بازخواهد گشت.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «میثم مهرپور» کارشناس اقتصادی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون نوسانات نرخ ارز در هفته‌های اخیر اظهار کرد: افزایش قیمت دلار به دلیل وقایع سیاسی و غیر اقتصادی ناپایدار است، زیرا بعد از مدتی به روال عادی خود برخواهد گشت. بعضی از اتفاقات جنبه روانی دارند که موجب رشد انتظارات تورمی و در نتیجه جهش نرخ ارز می‌شوند.


این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: در حال حاضر تمام نیاز‌های ارزی کشور در زمینه واردات توسط بانک مرکزی و از طریق مرکز مبادله و ارز ترجیحی پاسخ داده می‌شود؛ به عنوان مثال در سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۷۰ میلیارد دلار بیش از سال ۱۴۰۱ برای پاسخ به این نیاز‌ها از سوی بانک مرکزی ارز تخصیص داده شده است.


وی با اشاره به عدم تبعیت بازار و کالا‌ها از نرخ رسمی بانک مرکزی، گفت: چرایی وقوع این امر را نباید در سیاست‌های بانک مرکزی و همچنین نحوه تامین و تخصیص ارز توسط این نهاد جستجو کرد. استدلال افزایش نرخ ارز بر اساس وقایع سیاسی به معنای دخیل بودن این عامل در جهش نرخ ارز نیست، بلکه به این معناست که افزایش نوسانات در این بازار و به تبع آن بالا رفتن قیمت دلار ریشه در عوامل اقتصادی ندارد.


مهرپور توضیح داد: زمانی که فضای روانی جامعه با شرایط خاصی مواجه و به دنبال آن انتظارات تورمی هم تشدید می‌شود، طبیعی است که نرخ‌ها در همه بازار‌ها از جمله ارز افزایش پیدا کند.


این کارشناس اقتصادی متذکر شد: نوسانات ارزی چند هفته اخیر با عناوین مختلفی مانند دلار تلگرامی و یا بازار غیررسمی در حال تاثیر گذاشتن بر بازار کالا‌ها بوده و این مسئله یک امر غیرطبیعی است، زیرا همانگونه که در ابتدا ذکر شد میزان تخصیص ارز به برخی از کالا‌های اساسی با افزایش همراه بوده است.


وی افزود: در سال ۱۴۰۲ حدود ۱ میلیارد دلار در قالب ارز ترجیحی و مرکز مبادله برای واردات گوشت قرمز تخصیص داده شد. مضاف بر این موضوع تقریباً ۴.۳ میلیارد دلار و همینطور بالغ بر ۲۰۰ میلیون دلار به ترتیب برای واردات دارو و ملزومات پزشکی و همچنین گوشت مرغ تامین ارز شده بود. همه این ارقام نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد داشته است


مهرپور اضافه کرد: بنابر گفته رئیس کل بانک مرکزی، نرخ دلار تلگرامی برای کالای قاچاق و فرار سرمایه است. افزایش قیمت در بازار‌های دارایی یک امر طبیعی به حساب می‌آید، اما تاثیر پذیری قیمت کالا‌ها از نرخ غیررسمی ارز مسئله ناخوشایندی است که برای حل آن باید به سایر موارد مرتبط با آن رجوع کرد.


این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: پافشاری بر این نکته که جنگ باعث نوسانات ارزی شده است اثری جز تضعیف جریان مقاومت ندارد. قیمت دلار به دلیل جنگ نیست، بلکه علت آن به فشار‌های روانی کاذبی بازمی‌گردد که باعث تشدید انتظارات تورمی می‌شود.


وی تصریح کرد: در حال حاضر شرایط اقتصادی ایران در تامین ارز در وضعیت کاملاً معقولی به سر می‌برد، افزایش ۷۰ میلیارد دلاری تخصیص ارز در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل خود گواهی برای تصدیق این گزاره است.


مهرپور در پایان تاکید کرد: افزایش نرخ ارز در طول هفته‌های گذشته پایدار نخواهد بود چرا که ریشه در واقیعت‌های اقتصاد کشور ندارد؛ لذا وضعیت آن مقطعی بوده و به شرایط قبل بازخواهد گشت.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: ارز ، دلار ، قیمت دلار ، نوسان ارزی ، بانک مرکزی ، مهرپور لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T8r

دیگر خبرها

  • اختلاف فاحش قیمت کارخانه و بازار خودروهای سایپا !
  • اتفاقی کم سابقه در بازار مسکن تهران؛ قهر مردم با آپارتمان های نوساز!
  • چرا قیمت طلا در بازار جهانی رو به افزایش است؟
  • نوسانات ارزی به دور از واقعیت‌های اقتصادی/ دلار به عقب باز می‌گردد
  • پذیرش تاثیر بازار غیر رسمی ارز بر افزایش نرخ تورم
  • آرامش به بازار طلا و سکه برمی‌گردد؟
  • بازی دلار با جیب مردم به رغم ادعای فرزین / چرا بازار ارز با هر خبری به هم می‌ریزد؟
  • بازی دلار با جیب مردم علی‌رغم ادعای فرزین/ چرا بازار ارز با هر خبری به هم می‌ریزد؟
  • چرا قیمت طلا در ویتنام بیش از قیمت‌های جهانی است؟
  • آقای رئیس کل: روایت بازار فصل‌الخطاب است