Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@00:49:53 GMT

«ناتو» کشتی‌های اوکراین تجهیز می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۴۵۲۷۶

ساعت 24- دبیرکل ناتو گفته است، به دنبال وقوع حادثه تنگه «کرچ» میان روسیه و اوکراین، این پیمان نظامی قصد دارد تجهیزات پیشرفته مخابراتی در اختیار کی‌یف قرار دهد.

سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) امروز (پنجشنبه) اعلام کرد که این سازمان در نظر دارد در ماه جاری میلادی، تجهیزات مخابراتی ایمن در اختیار اوکراین قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر گزارش خبرگزاری «رویترز»، این تصمیم ناتو پس از وقوع حادثه تنگه «کرچ» در دریای آزُف اتخاذ شد که منجر به ورود غیرقانونی کشتی‌های اوکراین به حریم دریایی روسیه و نادیده گرفتن هشدارهای نیروهای امنیتی روسیه شده بود.

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو نیز امروز از آنچه که «آرامش و خویشتنداری» اوکراین پس از توقیف ناوهای این کشور توسط نیروهای امنیتی روسیه و انتقال آن به شبه‌جزیره کریمه خواند، تقدیر و تمجید کرد.

استولتنبرگ در رابطه با تجهیزات جدیدی که قرار است ناتو در اختیار اوکراین قرار دهد، گفت که این تجهیزات به عنوان بخشی از وعده 46 میلیون دلاری این ائتلاف نظامی غربی برای تقویت نیروهای مسلح اوکراین به این کشور تحویل داده می‌شود.

دبیرکل ناتو همچنین تأکید کرد که این تجهیزات مخابراتی تا قبل از پایان سال جاری میلادی در اختیار اوکراین قرار خواهد گرفت.

اخیرا تنش‌ها میان کی‌یف و مسکو بر سر تنگه کرچ در دریای آزُف که دریای مشترک میان دو کشور است بالا گرفته است. تنش‌ها میان دو کشور پس از آن آغاز شد که چند کشتی نیروی دریایی اوکراین که از دریای «آزُف» که دریای مشترک میان روسیه و اوکراین است سفری را به سمت بندر کرچ در کریمه آغاز کردند اما پیش از عبور از تنگه کرچ که جزء آبهای منطقه‌ای روسیه به شمار می‌رود، به گارد ساحلی روسیه اعلام نکردند که قصد عبور از این منطقه را دارند.

همین مسئله باعث شد تا به محض عبور این ناوها از مرز دریایی روسیه، و پس از آنکه این کشتی‌ها هشدارهای نیروهای امنیتی روسیه را نادیده گرفتند، تبادل آتش میان دو طرف آغاز شود و نیروهای امنیتی روسیه نیز در نهایت سه کشتی اوکراین را توقیف کرده و آنها را به همراه خدمه‌شان تا بندر کرچ همراهی کردند.

مسکو این اقدام نیروی دریایی اوکراین را اقدامی تحریک آمیز خوانده و گفته که این توطئه از جانب رئیس‌جمهور اوکراین در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری این کشور طراحی شده تا بتواند اندکی بر میزان محبوبیت خود در این شرایط بیفزاید.

فارس

منبع: ساعت24

کلیدواژه: اوکراین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۵۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور فرمان جنگ از ورشو!

گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا- حنیف غفاری: مناقشه آتلانتیکی‌ها و مسکو به نقطه اوج خود رسیده و متعاقب وقوع جنگ اوکراین، شاهد تصاعد بحران میان طرفین هستیم. اگرچه برخی اعضای پیمان آتلانتیک شمالی در صدد مهار مناقشه و تحدید دامنه آن هستند، اما در مقابل برخی اعضا مانند آمریکا، انگلیس و لهستان نیز در صدد حفظ این گره کور و تبدیل آن به مناقشه‌ای دائمی با مسکو هستند. 

از یک سو شرایط میدانی جاری در جنگ اوکراین (خصوصا پس از تصرف باخموت و آودیوکا توسط روس ها) به گونه‌ایست که قدرت مانور میدانی کی‌یف را شدیدا تحت تاثیر قرار داده و احتمال شکست نهایی آن در جنگ را دوچندان ساخته است. از سوی دیگر، تصویب لایحه اخیر در مجلس نمایندگان آمریکا مبنی بر کمک ده‌ها میلیارد دلاری این کشور به کی یف، تل آویو و تایپه نشان داد که واشینگتن و لندن در صدد ایجاد و تشدید بحران‌های راهبردی در نقاط کلیدی و ژئواستراتژیک نظام بین الملل هستند. 

با این حال به نظر می‌رسد آمریکا متوجه عواقب و تبعات بازی خطرناک خود نیست یا درکی از مدیریت بحران‌های خودساخته در عرصه جهانی ندارد. 

اخیرا «آندژی دودا» رئیس جمهوری لهستان با اشاره به تقویت سیستم تسلیحاتی روسیه در بلاروس و کالینینگراد، گفت که کشورش برای استقرار سلاح‌های هسته‌ای ناتو آماده است. این مواضع رئیس جمهور لهستان می‌تواند نقطه آغاز یک مناقشه بسیار خطرناک و غیر قابل مهار در نظام بین الملل باشد. ورود منازعه آتلانتیکی‌ها و کاخ کرملین به حوزه هسته‌ای، به معنای رسیدن به بالاترین سطح منازعه است که قواعد موجود در حوزه بازدارندگی هسته‌ای نیز توان کنترل آن را ندارد. 

لهستان یکی از اعضای ناتو و از حامیان سرسخت اوکراین است. این کشور با بلاروس و روسیه مرز مشترک دارد. با این حال جناح شرقی ناتو ازجمله کشور‌های مجارستان و اسلواکی، خواستار تشدید دامنه نبرد با روسیه یا قرارگیری در چارچوب یک جنگ سرد جدید نیستند! 

همین مسئله، دستان لهستانی را بیشتر خواهد بست. روسیه در واکنش به این اظهار نظر، هشدار داد که در صورت این اتفاق، اقداماتی برای «تامین امنیت خود» انجام خواهد داد. 

نکته قابل تامل اینکه مواضع اخیر ورشو متاثر از هم پیمانی مطلق آن با واشینگتن و لندن در ناتو است. به عبارت بهتر، مصدر اظهارات آندژی دودا نقطه آشکارساز یک منازعه جدی است! 

رئیس جمهور لهستان این اظهارات را پس از بازگشت از سفر نیویورک مطرح کرد. او در جریان این سفر جلساتی را در سازمان ملل برگزار کرد و با «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا درباره جنگ اوکراین گفتگو کرد. او همچنین در ماه مارس به واشینگتن دی سی سفر و در آنجا با «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا دیدار کرد.

از این رو مواضع رئیس جمهور لهستان، مخرج مشترک نگاه راهبردی خطرناک هر دو حزب سنتی آمریکا (دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان) نسبت به تحولات جاری در نظام بین الملل محسوب می‌شود. آیا غرب قادر به کنترل عواقب و تبعات مناقشه‌ای که به صورت خودخواسته و بر اساس توهمات خود مشغول خلق و ساماندهی آن است خواهد بود؟ پاسخ این سوال قطعا مثبت نیست.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صدور فرمان جنگ از ورشو!
  • چرا پوتین در جنگ اوکراین از سلاح هسته ای استفاده نمی کند؟
  • واکنش روسیه به کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین | اوکراین ۵۰۰ هزار سرباز از دست داده است
  • شویگو: اوکراین نیم‌ میلیون سرباز از دست داده است
  • هم‌اکنون ۳۳ هزار نیروی نظامی ناتو در مرزهای روسیه مستقر هستند
  • اعلام آمادگی لهستان برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در خاک خود
  • مدیر بندر ایلات: هر ماه میلیون‌ها دلار خسارت می‌دهیم
  • ادعای رئیس‌جمهوری لهستان درباره راهبرد آتی روسیه
  • ناتو هیچ برنامه‌ای برای اعزام نیروی نظامی به اوکراین ندارد
  • ناتو در اوکراین نیروی نظامی مستقر نخواهد کرد