Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@19:24:47 GMT

ساخت یک برج بیخ محوطه تاریخی ۲۰ هزار ساله!

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۴۸۲۰۹

ساخت یک برج بیخ محوطه تاریخی ۲۰ هزار ساله!

خبرگزاری ایسنا: سرپرست سازمان عمران و بازآفرینی فضا‌های شهری از شروع عملیات بازسازی برج چرمنه سمنان خبر داد و گفت: این پروژه گردشگری تا سال ۹۸ افتتاح خواهد شد.

 حجت اله ذوالفقاری اظهار کرد: این مجتمع به دلیل مشکلاتی که داشت سال‌ها به صورت نیمه کاره رها شده و جلوه نامناسبی را در منطقه ایجاد کرده بود، به همین جهت پس از رفع مشکلات موجود عملیات بازسازی آن جهت استفاده آغاز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عملیات جمع آوری شیشه‌ها آغاز شده است و در ادامه کار نماسازی و بدنه سازی این مجنمع صورت می‌گیرد. عملیات اجرایی این پروژه با همکاری بخش خصوصی انجام و در نیمه اول سال ۹۸ به بهره برداری خواهد رسید.

ذوالفقاری گفت: این مجتمع با هدف استفاده فرهنگی و گردشگری احداث شده و بنا داریم در بالای این مجتمع فضایی برای رصد ستارگان مهیا کنیم تا شهروندان و همچنین گردشگران از آن‌ها بهره‌مند شوند. این مجتمع در ۵ طبقه، به متراژ ۲۰۰۰ متر بنا و ۱۴۰۰ متر نماسازی احداث می‌شود.

وی با اشاره به اهمیت این برج و همجواری آن با یک بنای تاریخی شهر سمنان افزود: در عملیات اجرایی این پروژه از طرح‌هایی با پیش زمینه تاریخی و سنتی استفاده می‌شود.

 این برج یکی از پرحرف و حدیت‌ترین پروژه‌های شهری در سمنان است که در حریم یکی از آثار باستانی ثبت ملی شده مرکز استان ساخته شده است. دژ چرمنه که سمنانی‌ها عمدتا آن را با نام چال خندق می‌شناسند یکی از آثار تاریخی سمنانی است که در شاهنامه فردوسی نیز از دژ چرمنه نام برده شده است.

شماری از دوستداران میراث فرهنگی و طبیعی سمنان با حضور در منطقه چال خندق، خواستار انتقال برج شیشه‌ای از این منطقه باستانی شدند.

پیش از این و در سال ۹۴ نیز شماری از اعضای انجمن دوستداران میراث فرهنگی و طبیعی سمنان با حضور در مقابل چال خندق (دژ چرمنه) خواستار ساماندهی این منطقه شدند. این افراد با امضای بنری که در مقابل برج شیشه‌ای نصب شده بود، اعلام کردند، این محوطه تاریخی همان دژ چرمنه است که در شاهنامه فردوسی نیز به آن اشاره شده است.

دوستداران میراث فرهنگی و طبیعی سمنان از مسئولان به خصوص شهرداری تقاضا داشت تا این برج شیشه‌ای و سازه فلزی ناهمگون که سالهاست در محوطه تاریخی نصب شده است را از این مکان، منتقل تا حریم این محوطه باستانی که نماد و نشانه فرهنگ و تمدن مردم این دیار است آزاد شود و این تپه باستانی در معرض دید عموم قرار گیرد. این اعضای همچنین تقاضا کردند برای روشن شدن زوایای پنهان این محوطه، هر چه سریعتر کار کاوش و باستان شناسی در این تپه را آغاز کند.

همان زمان محمدکاظم شربتدار، شهردار وقت سمنان با حضور در بین اعضای این انجمن، قول‌های مساعدی در رابطه با ساماندهی منطقه، نصب تابلوی معرفی و جمع آوری و انتقال برج شیشه‌ای داد.

بر اساس کاوش‌های اخیر، ابزار سنگی دوره فراپارینه سنگی (۱۵ تا ۲۰ هزار سال پیش) در منطقه "چال خندق" سمنان کشف شده است. این منطقه به دلیل حفر خندق در آن در دوره اسلامی، به عنوان "چال خندق" معروف شده است. بر اساس اطلاعات موجود، بنای شیشه‌ای ساخته شده در منطقه چال خندق، قرار بوده به عنوان مرکز فرهنگی کاربرد داشته باشد، اما سالهاست که ساخت آن نیمه تمام رها شده است.

پیش از این محمد جهانشاهی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان سمنان از صدور مجوز کاوش در تپه باستانی دژ چرمنه سمنان با پیگیری‌های انجام‌شده خبر داده و گفته بود: اعتبار این کاوش هم اخذ شده و کار کاوش در این تپه باستانی به‌زودی آغاز می‌شود.

منبع: فردا

کلیدواژه: سمنان عملیات بازسازی منطقه تاریخی عکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۸۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی ایجاد کرده است

داوری  در حاشیه برگزاری سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین در سمنان گفت: شرایط آثار و بناهای تاریخی در دوره معاصر با توجه به تغییرات اقلیمی نسبت به دوره‌های تاریخی گذشته دچار بحران‌های گوناگونی شده است.

وی با بیان اینکه رسیدگی به بحث فرونشست‌ها در آثار و بناهای تاریخی از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است، اضافه کرد: تغییرات اقلیمی و بحران‌های طبیعی مانند پدیده فرونشست‌ بناهای تاریخی را با موضوعی تخریب‌کننده‌ مواجه کرده است، بنابراین عزمی راسخ و جدی لازم است تا از بناها با افزایش تاب‌آوری و استحکام‌بخشی، در برابر تهدیدهای طبیعی محافظت کرد.

وی با اشاره به برگزاری سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین، گفت: این سمینار رویکری در مسیر تحقق وظیفه ذاتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در سال ۱۴۰۳ برای رسیدگی به موضوع فرونشست‌ها بود.

باشگاه خبرنگاران جوان سمنان سمنان

دیگر خبرها

  • تغییرات اقلیمی بحران جدیدی برای بناهای تاریخی ایجاد کرده است
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  •  آژیر قرمز در اصفهان/ فرونشست به آثار باستانی هم رسید+ عکس
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • محوطه تاریخی نوشیجان در فهرست موقت یونسکو ثبت می‌شود
  • ادعای عبور آزادراه قائمشهر_ ساری از محوطه تاریخی پایه علمی ندارد
  • آمادگی تاجیکستان برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار
  • نمایشگاه آئین محوطه‌های باستانی اردبیل دایر شد
  • کشف کلاه‌خود ۲۵۰۰ ساله