Web Analytics Made Easy - Statcounter

صادرات محصولات دانش‌بنیان به سایر کشورهای جهان سبب رشد وتوسعه اقتصادی و دوری از نفت می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، سال‌ها پیش که هنوز علم، دانش و فناوری در کشور وجود نداشتند و چرخه اقتصادی و دانشی ایران هنوز به حرکت در نیامده بودند تنها راه درآمد زایی فروش بشکه‌های نفت و استخراج این ماده حیاتی بود راهی که سبب بروز رانت‌هایی بزرگ در اقتصاد کشور شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درست است که به کمک نفت می‌توانستیم بسیاری از مشکلات خود را حل و درآمد خوبی را هم برای کشور کسب کنیم، اما تمام شدن این ماده حیاتی از یک سو و از سوی دیگر به وجود آمدن رانت‌های مختلف سبب می‌شدند که اقتصاد درجا بزند و آنطور که باید نتواند به رشد خوبی دست پیدا کند؛  در دهه ۹۰ با دانش و اقتصاد جدیدی آشنا شدیم؛ دانشی که مستقیماً از دل دانشگاه‌ها و از درون مغز دانشجویان بیرون آمده بود و توان تبدیل به محصول را داشت و و راه اقتصاد پویا را می‌شناخت علمی که امروز با عنوان اقتصاد دانش بنیان شناخته می‌شود حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

نمره قبولی اقتصاد دانش‌بنیان راه‌حلی مناسب برای فراموشی اقتصاد نفتی

امروزه شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها می‌توانند سالانه میلیارد‌ها میلیارد تومان درآمد داشته باشند و چرخ‌های اقتصاد کشور را به حرکت در بیاورند؛ به کمک این اقتصاد می‌توان از بشکه‌های نفت دوری کرد و به سمت علم و دانش جوانان و بسترسازی مناسب برای آن‌ها حرکت کرد.هرچند که در این علم و اقتصاد دچار مشکل هستیم، اما با عزمی که در میان دستگاه‌های مختلف به وجود آمده و با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری می‌توان به اقتصاد دانش‌بنیان  امیدوار بود و نمره قبولی به آن داد.

همه ما می‌دانیم نفت و گاز درآمد خوبی را برای کشور به وجود می‌آورد، اما این سرمایه‌های حیاتی نمی‌توانند راه پیشرفت را برای کشور هموار سازند؛  به کمک فروش بشکه‌های نفت تنها می‌توان امیدوار بود که کشور ورشکسته نمی‌شود و می‌تواند روی پای خود بایستد البته باید به این نکته هم توجه داشت روزی این نفت و گاز تمام خواهد شد و سبب بروز چالشی اسای برای کشور خواهند شد؛ اما محصولات دانش‌بنیان هیچگاه تمام نمی‌شود، زیرا مستقیما از ذهن دانشجویان بیرون می‌آیند.

بازار‌های جهانی محل مناسبی برای فروش محصولات دانش بنیان هستند محصولاتی که می‌توانند نه تنها کشور را به رشد اقتصادی برسانند بلکه جلوی فروش و صادرات بشکه‌های نفتی را هم می‌گیرند.

بازار آفرقا چشم به راه کالاهای دانش‌بنیان ایرانی

البته حضور شرکت‌های دانش بنیان در کشور‌های مختلف با مشکلاتی همراه است برای مثال دریافت برخی استاندارد‌های سخت از کشور‌های اروپایی و یا وجود مشکلات تحریمی سبب می‌شوند تا آن‌ها نتوانند به راحتی هرچه تمام تر به بازار‌های جهانی راه پیدا کند، اما همه ما می‌دانیم که جهان از اروپا و آمریکا تشکیل نشده است بلکه کمی آنسوتر و در قاره آفریقا بازاری بسیار مناسبی چشم به راهه محصولات دانش‌بنیان ایرانی نشسته است؛ بازاری که به طور قطع درآمد زایی بسیار خوبی  را برای محصولات دانش بنیان به همراه خواهد داشت.

در حال حاضر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در رأس یک هیئت بلند پایه ۴۶ شرکت دانش بنیان را با آفریقای جنوبی برده است تا آنها در آنجا بتواند به بستر مناسب صادرات برسند.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در نشست علمی آفریقای جنوبی گفت: امروز عصر تحریم‌ها تمام شده و این ایده فناوران و جوانان است که می‌تواند بازار‌ها را تشکیل دهد؛ در حال حاضر ایران شرکت‌ها و استارت‌آپ‌های بسیاری دارد و هر کدام از آن‌ها می‌توانند محصولات بسیار خوبی را بسازند.

مسئولان معاونت علمی و فناوری و همچنین خود شرکت‌های دانش بنیان بر این عقیده هستند که به کمک بازارسازی مناسب می‌توان رشد بسیار خوبی داشت و همچنین در بازار  آفریقای جنوبی می‌توان به بسیاری از نیاز‌های اقتصادی جواب داد.

ایران سرآمد استارت آپی در منطقه است

اگرچه شرکت‌های دانش بنیان معتقد هستند که بازار آفریقای جنوبی برای آن‌ها بسیار مناسب است و می‌تواند نیازهایشان را برطرف سازد، اما توجه به این نکته هم ضروری است که بدانیم جهان تنها از آفریقا تشکیل نمی‌شود بلکه بسترسازی مناسب برای حضور فعال شرکت‌های دانش بنیان در قاره‌های دیگر و ایجاد ساز و کار‌های مناسب برای تعامل چند جانبه با آن‌ها هم می‌تواند امپراتوری علم ایران را در جهان تکمیل کند.

اکنون شرکت‌های دانش بنیان و استارتاپ‌ها در منطقه فعال شده‌اند بر اساس صحبت معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ایران اولین کشور منطقه در حوزه استارتاپ‌ها و شرکت‌های دانش بنیان است رتبه‌ای به شدت خوب که می‌تواند آینده کشور را تضمین کند،نادیده گرفتن این موضوع می‌تواند سبب مشکلات بسیاری شود.

شرکت‌های دانش بنیان نشان دادند که اگر بزرگ شوند و کریدور صادرات برایشان فعال شود می‌توانند در برابر بشکه‌های نفتی قد علم کرده و به جای آنها خودشان در مسیر ترانزیت و گمرک قرار بگیرند و به کشور‌های دیگر صادر شوند؛ موضوعی که اکنون مطالبه مقام معظم رهبری و دغدغه بسیاری از دانشجویان و دانشگاهیان است و اگر به مقصد نهایی برسد می‌تواند آینده کشور را دگرگون کند.

صادرات محصولات دانش بنیان مرحم دردهای اقتصادی

 مسئولان معاونت علمی همگی بر این نظر هستند که برنامه‌ای که از قاره آفریقا باز شده می‌تواند به سایر قاره‌های جهان هم برسد، رفته رفته در تمام کشور‌ها رخنه کند و امپراتوری ایران در  جهان را گسترش دهد.

جوانان ایرانی ثابت کرده اند که بسیار بهتر بهتر از حریفان خود در کشور‌های جهانی هستند و می‌توانند آینده روشنی را برای کشور به ارمغان آورد البته آینده‌ای که تنها به دست جوانان ساخته نمی‌شود بلکه در راه برای رسیدن به سر مقصد نهایی به زیرساخت و توجه احتیاج دارد.

امروز همه ما منتظر هستیم تا ببینیم نتیجه حضور شرکت‌های دانش بنیان در قاره آفریقا چه خواهد شد و میزان در آمد زایی آن‌ها تا چه اندازه رشد خواهد داشت اکنون تمام چشم‌ها به کریدور صادرات محصولات دانش‌بنیان دوخته شده است و آینده کشور در گرو توسعه آن‌ها است و باید دید این برنامه جدید مرحمی بر دردهای اقتصادی کشورخواهد بود یا خیر.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: معاونت علمی اخبار فناوری دانش بنیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۸۲۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاهیان با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان موجب خودکفایی کشور می‌شوند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مجتبی حکیم‌زاده، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنگستان در دیدار با احمد حیدری، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه امام علی (ع) شهرستان تنگستان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و بسیج را به‌عنوان نماد عزت و اقتدار جهادگران عرصه پژوهش و علم و فناوری  در ساحت دانشگاه دانست و اظهار کرد: حضور و نقش بسیج اساتید و بسیج دانشجویی در توسعه و پیشبرد برنامه‌های علمی و پژوهشی دانشگاه حائز اهمیت است و می‌تواند با تربیت سرمایه‌های اجتماعی، دانشگاه را دانشگاهی کارآفرین و در تربیت نسل جوان دانشجو در طراز اول، انقلاب بیش‌ازپیش یاری رساند.

وی افزود: سپاه در عرصه‌های مختلف فرهنگی، علمی، سیاسی، امنیتی، اقتصادی خود را اثبات کرده و امروز هر شهری از ظرفیت سپاه در حوزه‌های مختلف بهره برده، پیشرفت‌های خوبی داشته است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنگستان عنوان کرد: امروز کشور با توجه به جنگ ترکیبی دشمن در همه زمینه‌ها نیاز به حضور نخبگان و پژوهشگران دارد که بتواند در زمینه تولید و تجاری‌سازی علم و نیز در زمینه پژوهش ایفای نقش کرده و در این راستا دانشگاهیان به‌عنوان افسران علمی در مقابله با تهاجمات فرهنگی و بی‌اثر کردن تحریم‌های ظالمانه استکبار جهانی می‌توانند با پژوهش‌های علمی و با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان زمینه‌های خودکفایی را فراهم کند.

دانشگاه آزاد اسلامی سنگر تدافعی در برابر جنگ ترکیبی دشمن است

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه امام علی(ع) شهرستان تنگستان نیز از دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان سنگر تدافعی در برابر جنگ ترکیبی دشمن یاد کرد و گفت: دانشگاه محل تولید علم و پرورش نخبگانی است که می‌توانند در ارتقای شاخص‌های فرهنگی و اجتماعی نقشی سازنده و اساسی را ایفا کند.

احمد حیدری اضافه کرد: دانشگاه باید در همه زمینه‌ها و فعالیت‌های علمی مسئله محور باشد و با مشارکت نخبگان دانشگاهی در کارهای تخصصی، مطالعاتی و تحقیقاتی زمینه‌های خودکفایی را در کشور فراهم کرده و نقش دانشگاه را در توسعه و سازندگی کشور بیش‌ازپیش در عرصه داخلی و بین‌المللی نمایان سازد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی
  • رونمایی از موتور ۶ سیلندر خورجینی با کاربرد در صنعت خودروسازی
  • موفقیت ایران در ساخت موتور بنزینی ۶ سیلندر + تصاویر
  • ۷۰۰ غول دانش بنیان در قلب ایران اکسپو ۲۰۲۴
  • نمایش توانمندی‌های صادراتی نخبگان کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • نقش‌آفرینی مراکز نوآوری در حفظ قانون جهش دانش‌بنیان
  • نمایشگاه دستاوردهای وقف؛ روایتی از نشانه های رشد اقتصاد دانش بنیان در ایران
  • آفریقا سرزمین فرصت‌ها برای شرکت‌های یزدی
  • دانشگاهیان با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان موجب خودکفایی کشور می‌شوند