Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-07@17:05:32 GMT

ورود معتادان به صنعت مهجور بازیافت لاستیک!

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۴۸۶۲۴

مدت‌هاست آلودگی هوا به مشکل کلان شهر‌هایی از جمله تهران تبدیل شده که اصلی‌ترین عامل آن خودرو‌ها هستند. خودرو‌هایی که نه تنها تردد آن‌ها در شهر باعث تولید آلاینده می‌شوند؛ بلکه سوزاندن لاستیک‌هایشان نیز به دغدغه‌ای جدید تبدیل شده است.

گاهی اوقات در برخی بیغوله های جنوب تهران، معتادان اقدام به سوزاندن لاستیک های فرسوده می کنند تا سیم مفتول های موجود در لاستیک آن را خارج کنند و از این راه درآمدزایی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نگاهی علمی به لاستیک و فرسودگی آن

بسیاری از تولیدکنندگان خودرو  تاریخ انقضای تایر‌ها را حدود ۵ تا ۶ سال می‌دانند؛ این بدان معنی است که از زمان تولید لاستیک و خروج آن از کارخانه حدود ۵ تا ۶ سال می‌توان از این محصول استفاده کرد.

برخی از کارشناسان بر این باورند که پس از طی این مدت، چه لاستیک در خودرو استفاده شود و چه در انبار  بدون استفاده بماند، خاصیت اولیه خود را از دست می‎‌دهد و نباید به هیچ وجه از آن استفاده کرد؛ البته باید خاطرنشان کرد که عمر مفید تایر خودرو با شرایط رانندگی و جاده‌ای تغییر می‌کند و برای تشخیص آن می‌توان از تاریخ انقضا یا نشانگر ساییدگی درج شده روی آن کمک گرفت. اما سوال اینجاست که پس از فرسوده شدن تایر خودرو‌ها چه اتفاقی برای آن‌ها می‌افتد، آیا تایر‌ها در ایران بازیافت می‌شوند یا اینکه در گورستان‌های لاستیک رها می‌شوند و یا حتی سوزانده می شوند؟

 

لاستیک‌ها در طبیعت تجزیه نمی‌شوند

 یکی از روش‌های مدیریت اصولی، راه اندازی صنعت بازیافت لاستیک است که می‌تواند جزء صنایع پرسودی به شمار آید. اما در کشور ما این صنعت مورد استقبال و حمایت واقع نشده و تعداد کارخانه‌های بازیافت لاستیک در ایران بسیار اندک است. لاستیک‌ها از مواد پلیمری تشکیل شده‌اند که به راحتی در طبیعت تجزیه نمی‌شوند و خطرات جدی برای محیط زیست و سلامت انسان‌ها به همراه دارد.

اکثر مواقع این لاستیک‌ها توسط افراد ناآگاه در داخل یا اطراف شهر سوزانده می‌شوند تا از سیم‌های فلزی درون آنها استفاده شود. نکته حائز اهمیت این است که در اثر سوزاندن این لاستیک‌ها ترکیبات متعددی از آلاینده‌ها حاصل می‌شوند که تاثیرات بسیار بدی بر محیط زیست می‌گذارند. از مهمترین این آلاینده‌ها می‌توان به اکسید‌های گوگرد، اکسید‌های نیتروژن، اکسید‌های کربن، فلزات سنگین و ... اشاره کرد.

سوزاندن لاستیک چه تاثیری بر سلامت انسان دارد؟

سوزاندن لاستیک علاوه بر اثرات مخرب بر محیط زیست، تاثیرات حاد و مزمنی بر سلامتی انسان دارند که شدت این اثرات سوء وابسته به زمان قرار گرفتن در معرض آلاینده‌ها و غلظت آن‌ها است و از جمله این عوارض می‌توان به تحریکات پوستی، چشمی و تاثیرات سوء تنفسی  اشاره کرد.

ورود مواد حاصل از سوزاندن لاستیک در محیط باز هوا، خاک، آب سطحی و آب زیرزمینی را آلوده می‌کند؛ بنابر این ضروری است که پیش از انجام چنین اقدامی مراقبت‌ها و تدابیر لازم جهت کنترل آلودگی‌های مورد بحث اتخاذ گردد.

دفن تایرها در گورستان لاستیک

همچنین مکان‌هایی به نام گورستان لاستیک نیز وجود دارند. گورستان لاستیک به جایی گفته می‌شود که در آن تایر‌ها روی هم انباشته یا زیر زمین دفن می‌شوند. هنگامی که لاستیکها در این گورستانها رها می‌شوند با تولید گاز متان باعث ایجاد آتش‌سوزی می‌شوند و علاوه بر آلودگی هوا، محیطی مناسب برای رشد حشرات موذی ایجاد می‌کنند.

دفن تایر‌ها در زیر زمین و تولید گاز توسط آن‌ها منتهی به پدیده‌ای به نام حباب‌زایی شده که این حباب‌های گازی موجب آلوده شدن منابع زیرزمینی مانند آب می‌شوند. به همین دلیل دفن لاستیک در بسیاری از کشور‌ها از جمله ایران ممنوع اعلام شده‌ است!

بهترین راهکار برای خلاص شدن از شر لاستیک‌های فرسوده چیست؟

به گفته کارشناسان حوزه محیط زیست یکی از روش‌های بازیافت لاستیک، تولید پودر لاستیک است که علاوه بر کمک به حفظ محیط زیست، درآمد مالی مناسبی برای سرمایه‌گذار دارد. امروزه فرآیند‌های بازیافت به صورت جدی مورد توجه کشور‌های جهان قرار گرفته است.

نتیجه تحقیقات نشان می‌دهد که بازیافت لاستیک‌های فرسوده نه تنها آثار مخربی بر محیط زیست ندارد؛ بلکه منشاء توسعه صنعتی و سودآوری اقتصادی، فرآوری و تولید محصولات دیگری نیز است. علاوه بر این از بازیافت لاستیک‌های فرسوده، پودر لاستیک حاصل می‌شود که کاربرد‌های گسترده‌ای دارد و از آن می‌توان در صنایعی مانندصنایع جاده سازی (پوشش سطح جاده‌ها به جای آسفالت)، صنایع ساختمانی (فونداسیون و پایه‌ها، استفاده از آن درکار‌های عمرانی)، صنایع تولید لاستیک و پلاستیک (فوم‌های قابل انعطاف، پوشش استخرها)، صنایع خودروسازی (تولید تایر، روکش کاری تایر، کفپوش)، صنایع دریایی (ضربه گیر‌های اسکله و لنگرگاه‌ها)، ورزش (پوشش زمین‌های ورزشی دومیدانی)، کشاورزی و سیستم‌های آبرسانی، کفپوش لاستیکی و چمن مصنوعی و از طرفی از تایر‌های فرسوده می‌توان در ساخت تایر‌های جدید استفاده کرد.

افزایش بهبود آسفالت با لاستیک بازیافت شده

از لاستیک بازیافت شده می‌توان در تولید آسفالت گرم استفاده کرد؛ به این صورت که در آن تکه‌های لاستیک به آسفالت اضافه می‌شوند و این کار باعث بهبود خواص آسفالت شده و آن را به آسفالت پلیمری تبدیل می‌کند. متخصصان معتقدند که با این کار آسفالت دوام بیشتری یافته و زود ترک نمی‌خورد.

با توجه به آنچه که در بالا ذکر شد؛ انتظار می‌رود که مسئولان طرح بازیافت لاستیک را جدی بگیرند و با توسعه آن مانع سوزاندن لاستیکهای فرسوده از سوی افراد سودجو و آلودگی محیط زیست شوند.

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: خودرو ایران طبیعت صنعت محیط زیست سلامت فلزات گورستان زمین متان رشد گاز درآمد جهان جاده پلاستیک پوشش کشاورزی خودرو سرمایه صنعت کلان شهر محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۸۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز نگهداری معتادان متجاهر از نیازهای اساسی استان ایلام است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد سبحان حسنی روز سه شنبه در نشست ساماندهی معتادان متجاهر در ایلام اظهار کرد: ر عایت مسایل بهداشتی و دیگر الزامات از جمله مسایل تغذیه‌ای و استانداردهای لازم باید در مرکز ماده (۱۶) مدنظر قرار گیرد.

وی افزود: در این مرکز علاوه بحث نگهداری، درمان و بازتوانی معتادان متجاهر باید با نگاه بلندمدت برای مهارت‌آموزی و ایجاد شغل برای این افراد تدابیر لازم اتخاذ شود.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر شهرداری ایلام به‌عنوان دستگاه بهره‌بردار، همه دستگاه‌های زیرساختی باید همکاری لازم را برای تکمیل خدمات زیرساختی مرکز ماده (۱۶) شهر ایلام داشته باشند تا این مرکز به زودی راه‌اندازی شود.

حسنی تصریح کرد: مدیریت و دستگاه‌های بهره‌بردار این مرکز شهرداری ایلام است و بحث بهداشت و درمان با دانشگاه علوم پزشکی و حفاظت با نیروی انتظامی است‌.

معاون استاندار ایلام بیان داشت: اعتیاد یک معضل بزرگ است و کسانی که درگیر اعتیاد هستند باید با راه‌اندازی این مرکز و مدیریت آن بتوانیم به آن‌ها کمک کنیم که در این راستا فضایی آماده شده که نیاز به تجهیز و تکمیل دارد و همه دستگاه‌های زیرساختی برای رفع نیازمندی‌های آن اعلام آمادگی کردند.

وی راه‌اندازی مرکز ماده (۱۶) را یکی از ضروریات مهم استان و یک کار ارزشمند برای کمک به جامعه ذکر کرد و گفت: هر کس در این مسیر کار کند به جامعه کمک کرده است، امیدواریم همه با این نگاه کمک کنند که این مرکز طبق زمان‌بندی تعیین شده راه‌اندازی شود.

حسنی عنوان کرد: خوشبختانه این مجموعه‌ای که برای مرکز ماده (۱۶) در نظر گرفته شده است دارای شبکه آب و برق و شبکه فاضلاب می‌باشد اما لازم است تجهیز شود و برآورد دقیق اعتباری برای کارهای زیرساختی و تجهیزات آن مشخص شود تا دستگاه‌ها براساس نیاز اعتباری کمک کنند.

در این نشست مقرر شد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اعتبارات مورد نیاز را برای تجهیز این مرکز به شهرداری ایلام به‌عنوان دستگاه بهره‌بردار و یا دستگاه‌های ناظر، نظیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان و بهزیستی استان اختصاص دهد.

مرکز ماده (۱۶) مرکز نگهداری، درمان و بازتوانی معتادان متجاهر موضوع ماده (۱۶) قانون مبارزه با مواد مخدر است که در راستای سیاست دولت و تاکیدات ریاست محترم جمهور این مراکز برای نگهداری، درمان و بازتوانی معتادان متجاهر راه‌اندازی می‌شود.

کد خبر 6099180

دیگر خبرها

  • دستگاه‌ها در راه‌اندازی مرکز ترک اعتیاد با شهرداری ایلام همکاری کنند
  • مرکز نگهداری معتادان متجاهر از نیازهای اساسی استان ایلام است
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • جلیل سبحانی از ورود هوش مصنوعی به صنایع پتروشیمی خبر داد
  • قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری
  • تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری
  • راهکارهای اقتصاد دایره‌ای برای بهینه‌سازی مدیریت پسماند
  • ارتباط هدفمند و توازن‌محور بین صنعت و دانشگاه تقویت شود
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • باتری‌های لیتیومی از پسماندهای خطرناک شیمیایی فلز لیتیوم تولید شد