Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، تعدادی از اعضای هیأت علمی و رؤسای برخی از مراکز و پژوهشکده های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و اعضای کنفرانس ادیان برای صلح کره جنوبی در مرکز همایش های غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم دیدار و گفت و گو کردند.

در ابتدای این نشست حسن عبدی پور رییس اداره امور بین الملل مرکز همکاری های علمی و بین الملل پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان این که در این پژوهشگاه ظرفیت های مهمی در حوزه گفت و گوی ادیان داریم، اظهار داشت: ما عضو دبیرخانه گفت‌وگوهای فرهنگی ایران و شرق آسیا هستیم و با مرکز گفت و گوهای ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همکاری داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ما ظرفیت های بالایی در تعاملات حوزه علوم انسانی به خصوص در زمینه های الهیات، فلسفه و کلام، اخلاق و معنویت، حقوق بشر و مبارزه با تروریسم و همچنین آینده پژوهی و مباحث آخرالزمانی داریم.

عبدی پور افزود: ما معتقدیم با توجه به پیش بینی مراکز تحقیقاتی و نظر سنجی که گفته اند در سال ۲۰۵۰ جمعیت اکثریت از جمعیت ادیان را طرفداران ادیان تشکیل می دهند، این مسؤولیت ادیان را مضاعف می کند و باید تلاش کنیم با همکاری و تعامل بیشتر پاسخگوی نیاز انسان معاصر و آینده باشیم.

در ادامه، ابراهیم علیپور رییس پژوهشکده فلسفه و کلام پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با معرفی حوزه های فعالیت این پژوهشکده ابراز داشت: موضوعاتی که می تواند زمینه های همکاری ما با کنفرانس ادیان برای صلح را ایجاد کند، پژوهش در مورد الحاد و موضوعاتی همچون دین و عقلانیت، کلام شیعی، عرفان شیعی، فلسفه اسلامی و فلسفه زبان است.

وی با بیان این که یکی از موضوعات مهمی که در این مجموعه کار شده، مسأله نفس و بدن است، افزود: پژوهشکده فلسفه و کلام بیش از ۱۰۷ عنوان کتاب چاپ کرده و بیش از ۱۰۰ نشست و مناظره علمی در حوزه الهیات و فلسفه اسلامی داشته است.

علیپور تصریح کرد: یکی از موضوعات مهمی که پژهشکده فلسفه و کلام پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مشغول بررسی آن است بحث جاودانگی در اسلام و مسیحیت است؛ همچنین در سال ۸۹ همایش بین المللی با موضوع مسأله نفس و بدن در این پژوهشگاه برگزار شده است و در زمینه علم دینی هم همایشی برگزار خواهد شد که امکان علم دینی را در اسلام و ادیان دیگر بررسی می کند و از مقالاتی که از ادیان دیگر در این موضوعات نوشته شود استقبال می کنیم.

وی با طرح این سؤال که چرا در مسیحیت شرقی در حوزه الهیات و فلسفه دین کمتر شاهد نظریه پردازی و تألیفات هستیم، گفت: نوعا کشیشان مسیحی در حوزه اروپا و آمریکا دارای تألیفات و نظریات در حوزه الهیات و فلسفه هستند ولی در حوزه شرق آسیا این نگاه علمی را کمتر می بینیم و آیا اصولا وجود ندارد یا ما بی خبر هستیم؟

در ادامه اسقف اعظم کیم هی جونگ رئیس کنفرانس ادیان برای صلح کره‌جنوبی در پاسخ به سؤال دکتر علی پور با بیان این که در غرب اندیشه های اکادمیک بیشتر رواج دارد، تفاوت بین شرق و غرب در حوزه مسیحیت را تفاوت بین شهود و منطق دانست و گفت: در غرب تأکید بر روی امور منطقی و در شرق نگاه های کل گرایانه وشهودی وجود دارد.

وی اظهار داشت: شباهت های زیادی بین اسلام ومسیحیت در شرق وجود دارد و امیدواریم که همایش جاودانگی در اسلام و مسیحیت که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار خواهد شد به توسعه عرفان و معنویت در جهان کمک کند.

 همچنین جونگ گک از اعضای کنفرانس ادیان برای صلح کره جنوبی فلسفه دین را همان فلسفه زندگی دانست و گفت: مهمترین مسأله این است که اول زندگی و بعد دین می آید بنابراین دین باید بتواند به بهتر شدن زندگی کمک کند.

وی با اشاره به سفر خود به یزد و دیدار با زرتشتیان و بناهای تاریخی مسلمانان در یزد ابراز داشت: کاشی های آبی در معماری ایرانی نماد مذهب است و رنگ آبی به معنی زندگی و مهربانی است و این ها نشانه‌های خوبی از دین اسلام برای اشاعه فرهنگ صلح میان ادیان در جهان است.

جونگ گک افزود: درسی که ما باید از دین بگیریم این است که باید به همدیگر کمک کنیم و باری از دوش انسان ها برداریم زیرا مهربانی به انسان ها وظیفه ما است و ما باید روی این وظیفه تمرکز کنیم.

در ادامه حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی اسلامی مدیر گروه پژوهشی اخلاق پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اظهار داشت: بحث جدی در مورد ادیان که به اخلاق جهانی مربوط می شود تلاشی است که ادیان ابراهیمی می توانند در جهت کمک به رعایت اخلاق محیط‌زیست داشته باشند که در بیانیه های جهانی به صورت جزئی تر این موضوع قید شود.

وی افزود: به عنوان مثال اگر در برخی کشورها اقتضائات محیط زیستی رعایت نشود و تمام دولت های جهان ملزم به رعایت محیط زیست نباشند در واقع دودش به چشم همه دنیا خواهد رفت.

مدیر گروه پژوهشی اخلاق با بیان این که اسلام مانند دیگر ادیان ابراهیمی وارد جزئیات مدیریت نمی شود، گفت: اگر سیستم های سوسیالیستی و سرمایه داری مطابق عدالت و احسان رفتار کنند مطابق اندیشه دینی رفتار کرده اند ولی باید توجه داشته باشیم که عدالت از نظر دینی منحصر به عدالت اجتماعی نیست بلکه عرصه فردی و درونی انسان ها را هم شامل می شود.

وی ادامه داد: عدالت در اسلام مانند مسیحیت و یهودیت هدف نیست بلکه وسیله است و سیستم مدیریتی و کسب و کار با اجرای عدالت باید انسان را به خداوند نزدیک کند؛ بنابراین با این شرایط و قیود، قالب مدیریت زیاد فرق نمی کند که سوسیالیزمی باشد یا کاپتالیزمی.

در ادامه، حجت الاسلام والمسلمین مهدی فیروزی عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با بیان این که بعضا دیدگاه هایی به نام شیعه مطرح می شود که دیدگاه های واقعی شیعه نیست، گفت: همانطور که برخی دیدگاه ها مانند داعش، بوکوحرام و طالبان تحت عنوان دیدگاه اسلامی مطرح می شود ولی اسلام واقعی نیست. بنابراین شما در ایران می توانید دیدگاه های شیعه و اسلام را بدون واسطه ببینید.

وی ابراز کرد: موضوعات مختلفی می تواند مبنای همکاری ما قرار بگیرد از جمله موضوع حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه که همکاری ادیان در این دو موضوع می تواند از درد و رنج مردم جهان بکاهد همچنین موضوع حقوق محیط زیست محور مهمی برای همکاری ما است.

کد خبر 4484441

منبع: مهر

کلیدواژه: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفتگوی ادیان مرکز گفتگوی ادیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۸۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جریان مقاومت، دل‌های مردم جهان را تسخیر کرده است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام و المسلمین رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) در سفر به کشور ونزوئلا با ای ون خیل پینتو وزیر امور خارجه این کشور، دیدار و گفتگو کرد.

طرفین در این دیدار در خصوص تحولات ژئوپلتیکی و موازنه قدرت در منطقه و جهان، نقش مؤثر ایران در این تحولات، ضرورت تقویت تبادلات علمی و فناوری، استفاده از تجارب موفق ایران در این زمینه در شرایط تحریم، جایگاه مهم ادیان ابراهیمی و توحیدی در جهان امروز، ضرورت گفت و گوی ادیان، رسیدگی به مسائل مسلمانان و محبان و پیروان اهل بیت (ع) به گفت و گو و مذاکره پرداختند.

ایران همواره مدافع مظلومان جهان بوده است

ای ون خیل پینتو وزیر امور خارجه ونزوئلا در ابتدای این دیدار ضمن خیر مقدم به حجت الاسلام و المسلمین رمضانی، تقابل اصلی و تاریخی بشریت را تقابل حق و باطل دانست و تصریح کرد که ایران همواره حامی حق و مدافع مظلومان و ستمدیدگان جهان بوده است.

وزیر امور خارجه ونزوئلا همچنین ضمن تبریک پیروزی اخیر جمهوری اسلامی ایران در تنبیه اسرائیل تصریح کرد که این موفقیت قلب تمامی عدالت‌خواهان و مستضعفان جهان را شاد کرد و درس عبرتی شد تا دیگر متجاوزان از صبوری ایران سوءاستفاده نکنند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) و وزیر امور خارجه ونزوئلا در ادامه این دیدار به موضوع موفقیت‌های چشم گیر جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های علمی و فناوری پس از انقلاب انقلاب اسلامی، پرداختند و سعی در اجرایی سازی مفاد تفاهم نامه‌های منعقده، افزایش تبادلات علمی، همکاری‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی و استفاده از ظرفیت‌های فناورانه و دانش بنیان شرکتهای دانشگاهی ایرانی را مورد تاکید قرار دادند.

جریان مقاومت، دل‌های مردم جهان را تسخیر کرده است

حجت الاسلام و المسلمین رضا رمضانی دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) در بخش دیگری از این دیدار ضمن تاکید بر عدالت و حق جویی به عنوان جوهره مشترک تمامی ادیان ابراهیمی، اعم از یهودیت، مسیحیت و اسلام گفت که بر اساس آموزه‌های تمامی ادیان ابراهیمی، باطل رفتنی است و جبهه حق بر جبهه باطل مسلط خواهد شد و آینده متعلق به مستضعفان و ستمدیدگان است.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع)، جهان امروز را تشنه عدالت و معنویت دانست و تاکید کرد که جریان مقاومت فراتر از مرزهای ایران، در مقیاس منطقه‌ای و جهانی تقویت و فراگیر شده و دل‌های مردم جهان را علی رغم خواست دولت‌های مستکبر، تسخیر کرده است.

وی در ادامه به تبیین مبانی ظلم ستیزی در نظام فکری انقلاب اسلامی و اسلام و مکتب اهل البیت پرداخت و آن را جوهره همه ادیان ابراهیمی معرفی کرد و بر نقش محوری امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری در تقویت جبهه حق و ظلم ستیز تاکید نمود.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) در بخش پایانی دیدار، حمایت بیشتر از مسلمانان و محبان و پیروان مکتب اهل بیت (ع) ونزوئلایی را از وزیر امور خارجه ونزوئلا، خواستار شد.

در این دیدار همچنین دکتر عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشت.

کد خبر 6087641 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • جریان مقاومت در مقیاس منطقه‌ای و جهانی فراگیر شده است
  • جریان مقاومت، دل‌های مردم جهان را تسخیر کرده است
  • بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند محقق ایرانی استنفورد
  • بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند ممکن شد
  • دشمنان وحدت و تقریب امت اسلامی را هدف گرفته اند
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ لزوم وحدت و تقریب بین همه ادیان و مذاهب
  • فلسفه ظرفیتی در اختیار قرار می‌دهد که از نگاه انحصارگرا خارج شویم
  • برگزاری کارگاه آموزشی سبک فرزندپروری با رویکرد اسلامی
  • امضای تفاهمنامه تأمین محتوای علمی و آموزشی حوزه های علمیه افغانستان
  • تأمین محتوای علمی و آموزشی حوزه‌های علمیه افغانستان