Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل روابط‌عمومی گمرک کشور گفت: درباره ترخیص خودروهای وارداتی این اداره هیچ تصمیمی نمی‌تواند اتخاذ کند و تصمیم گیری در این مورد با نهادهای دیگر است و این اداره فقط مجری قانون است.

سعید احمدخانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره وضعیت بلاتکلیفی خودروهای وارداتی در گمرک گفت: براساس مقررات صادرات و واردات کشور، گمرک جمهوری اسلامی ایران صرفاً مجری مقررات و قوانین است و قانون تصمیم‌گیری برای هرگونه واردات ندارد و این تصمیم‌گیری در امورات واردات توسط نهادهای دیگر تصویب می‌شود که براساس همین مصوبات واردات خودرو طی سال گذشته بنا بر دلایلی ممنوع اعلام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمدخانی افزود: گمرکات جمهوری اسلامی ایران براساس مصوبه 28 اسفندماه سال گذشته توسط هیات وزیران ،خودروهایی که به محوطه‌های گمرکی مناطق آزاد وارد شده بودند و مجوز ثبت سفارش معتبر داشتند و قبض انبار آنها تا 9 دی ماه سال گذشته بود و همچنین ارزش آنها کمتر از 40 هزار دلار بوده توانستند از طریق هیئت وزیران مصوبه آن را ثبت کنند و با محاسبه  40 درصد سود بازرگانی  و مازاد بر حقوق ورودی می‌توانستند این خودروها را ترخیص کنند.

وی افزود : این مصوبه در تاریخ 31 تیرماه 97 دارای اعتبار بود و مجددا تمدید شد و تلاش دولت بر این بود که خودروهایی که مجوز ثبت و سفارش داشتند از گمرکات ترخیص شوند که گمرک نیز براساس مصوبات هیئت وزیران که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ می شود اقدام به این کار کرد.

وی ادامه داد: همه این اقدامات طبق مقررات در چارچوب قانون ضوابط فنی خودرو اجرا شد و آن دسته از خودروهایی که مجوز ثبت و سفارش داشتند اجازه ترخیص داده شد و منتهی در این بین خودروهایی هستند که متاسفانه طبق تاریخی که دولت اعلام کرد برای ممنوعیت واردات خود ثبت و سفارش نتوانسته بودند بگیرند بنابراین نمی‌توانند خودروهایشان را ترخیص کنند. 

وی عنوان کرد: خودروهای وارداتی در گمرک بوشهر نیز قطعاً مشمول همین مصوبه خواهند بود و به تازگی سرپرست سازمان توسعه و تجارت اعلام کرد امکان باز شدن ثبت سفارش خودرو فعلا وجود ندارد و تاکنون سیاستی مبنی بر آزاد شدن واردات خودرو در دولت تصویب نشده است.

مدیر روابط عمومی گمرک کشور در ادامه افزود: اگر صاحبان واردات خودرو از سازمان صنعت، معدن و تجارت مجوز بگیرند گمرک نیز نهایت همکاری را با این افراد برای ترخیص خودروهایشان خواهد کرد.

علی رئیسی یکی از واردکنندگان خودروی وارداتی استان بوشهر درباره وضعیت بلاتکلیفی خودروهایشان گفت: در این استان افراد زیادی هستند که از آبان ماه سال گذشته خودروهای شان وارد محوطه گمرک شد و خیلی‌ها مجوز قانونی از وزارت صنعت، معدن و تجارت دارند ولی تاکنون بلاتکلیف مانده‌اند و دستوری برای ترخیص این خودروها تاکنون صادر نشده است و تنها جوابی که از مسئولان دریافت می‌کنیم این است که فعلا ممنوعیت واردات خودرو وجود دارد.

رئیسی در ادامه افزود: در حال حاضر 11 هزار خودرو در گمرکات کشور بلاتکلیف مانده‌اند و برای بیشتر آنها مجوزهای قانونی از سوی واردکنندگان از سازمان صنعت، معدن  وتجارت گرفته شده ولی متاسفانه دستور ترخیص نمی‌دهند.

وی گفت: برای این افراد مجوزهایی از تیر تا دی ماه سال گذشته از سوی سازمان صنعت و معدن مجوزی صادر نشد ولی در این فاصله تعدادی مجوز نیز از سوی این سازمان دریافت کردند که تعدادی از وارد کننده‌های خودرو براساس همین مجوزها دستگیر و زندانی شدند. از افراد وارد کننده خودرو یکسری مجوز از سوی این سازمان دریافت کردند و تعدادی نیز با وثیقه آزاد شدند و هنوز منتظر رای دادگاه هستند.

این واردکننده خودرو در بوشهر اضافه کرد: حتی افرادی که سال 96 واردات خودروهایشان قانونی بوده و مجوز داشتند و خود اداره گمرک نیز این موضوع را تایید می کند، متاسفانه تاکنون نتوانسته‌اند خودروهایشان را ترخیص کنند.

وی ادامه داد: اداره گمرک به تازگی اعلام کرده به رئیس جمهور نامه نوشته‌ایم و ایشان گفته‌اند باید برای همه این خودروها مجدداً مجوز صادر شود و وزیر صنعت و معدن و تجارت نیز به تازگی اعلام کرده منتظر دستور رئیس جمهور هستند. حداقل صد نفر در استان بوشهر در شرایط بلاتکلیفی قرار دارند و این خودروها متاسفانه در معرض باد و باران و خاک قرار دارند. سرمایه مردم خوابیده است و بلاتکلیف هستند، هیچ کس به این موضوع اهمیت نمی‌دهد. تاکنون اعتراضاتشان به نتیجه نرسیده است. وقتی خودشان می‌گویند مجوزتان قانونی است پس چرا خودروهایمان را ترخیص نمی‌کنند؟

نماینده بوشهر در شورای عالی استان‌ها نیز در این باره گفت: بیش از یک سال است خودروها در محوطه گمرک استان مانده‌اند و این خودروها از طریق ارز آزاد از دوبی و قطر خریداری و وارد گمرک بوشهر شده‌اند.

وی با بیان اینکه به وضعیت این خودروها حتی از لحاظ نگهداری اهمیت داده نمی‌شود افزود: مردم از این شرایط ناراحت هستند و تمامی کارهایشان به تعویق افتاده است  و این خودروها نه مرجوع و نه ترخیص می‌شوند. طبق قانون مقررات خیلی از آنها هم عوارض گمرکی و هم کارهای ردیف اداری‌شان انجام شده اما باز هم اجازه ترخیص شدن ندارند. 

فاطمی عنوان کرد: مردم به مرجوع کردن این خودروها راضی هستند چرا که هرچه زمان بگذرد از لحاظ مدل پایین آمده و در معرض هوای آزاد بدنه آنها آسیب خواهد دید و حتی به لحاظ نگهداری مالکان  این خودروها هزینه‌های زیادی باید به انبارداری بندر پرداخت کنند. بارها برای این مشکل از طریق استانداری، اداره گمرک بوشهر پیگیری کرده‌ایم ولی متاسفانه می‌گویند ما هیچ‌گونه قدرت تصمیم‌گیری نداریم و منتظر بخشنامه از تهران هستیم. 
 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف ارز سازمان صنعت معدن و تجارت سرمایه قانون گمرک منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۹۶۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واردات ۵۵۰۰ خودروی برقی/ اولین عرضه خودروهای برقی در روزهای آینده

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: در حال حاضر نزدیک به ۵۵۰۰ خودروی برقی وارد شده که ظرف روزهای آینده عرضه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مهدی ضیغمی در حاشیه نشست خبری ایران اکسپو ۲۰۲۴ در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بسیاری از افرادی که در سامانه ثبت نام کردند، منتظر هستند خودرو مورد علاقه‌شان وارد شود و به همین دلیل تاکنون از ۳۰ هزار نفر که در سامانه بودند، ۱۵ هزار نفر خودروی خود را انتخاب کردند.

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۱۳ تا ۱۴ هزار خودرو در سامانه عرضه شده که افراد هم آن‌ها را انتخاب کردند، تصریح کرد: در حال حاضر خودروهای زیادی در گمرکات و مناطق آزاد هست. بیش از ۱۲ تا ۱۳ هزار خودرو دپو در مناطق آزاد و کشور هست که این خودروها فقط منتظر توافق‌های داخلی در وزارت صمت و بانک مرکزی هستند تا ترخیص شوند.

این مقام مسئول ادامه داد: واردات خودروهای جانبازان هم فقط مربوط به سازمان توسعه تجارت نیست و کار سازمان در این رابطه انجام شده و منتظر هستیم بانک مرکزی مدل تخصیص ارز و بنیاد شهید هم گروه‌هایی که قرار است ارز بگیرند را مشخص کند.

ضیغمی با بیان اینکه ظرف چند روز آینده اولین عرضه خودروهای برقی انجام خواهد شد، گفت: در حال حاضر نزدیک به ۵۵۰۰ خودروی برقی وارد شده که ظرف روزهای آینده عرضه خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اتمام حجت سردار رادان در ماجرای توقیف خودروها | این هزینه‌ زیاد را مردم تحمیل نکنید
  • اتمام حجت سردار رادان در ماجرا توقیف خودروها | این هزینه‌ زیاد را مردم تحمیل نکنید
  • هشدار سردار رادان درباره توقیف خودرو بی‌حجاب‌ها
  • واردات ۵۵۰۰ خودروی برقی؛ اولین عرضه در روزهای آینده
  • واردات ۵۵۰۰ خودروی برقی/ اولین عرضه خودروهای برقی در روزهای آینده
  • ترخیص کالا از گمرک؛ مراحل ترخیص + هزینه ها
  • کارنامه ۴ساله مجلس یازدهم؛ از جهش تولید مسکن تا واردات خودرو
  • کلاف سردرگم واردات خودروهای کارکرده/ چرا کسی اجرای قانون را گردن نمی‌گیرد؟
  • کلاف سر در گم واردات خودروهای کارکرده/ چرا کسی اجرای قانون را گردن نمی‌گیرد؟
  • توضیح مهم دستیار ویژه معاون اول رئیس‌جمهور درباره واردات خودرو