Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، از ۱۰ روز گذشته خانه هنرمندان ایران میزبان رویداد مهمی در حوزه عکاسی بود که باعث شده در هر گالری شاهد بازدید تعداد زیادی از دانشجویان و عکاسان در بخش‌های مختلف باشیم.

اگر به گالری استاد ممیز سر بزنید عکس‌های متنوع با ابعاد مختلفی خواهید بود که هر یک به فرهنگ، موقعیت و شرایط جغرافیایی و حتی پوشش استان‌های کشور اشاره دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از تصویر چهره زن بختیاری تا کوه سیاه بوشکان، قلعه سب سیستان و بلوچستان و معدن نمک گرمسار همه عکس‌های دیدنی هستند که تصویری چشم‌نواز در معرفی ایران ارائه می‌کنند.

کمی آنطرف‌تر اما عکس‌هایی را به تماشا می‌ایستیم  که دانشجویان گرفته‌ و در قالب همایش «۱۰ روز با عکاسان ایران» برای نخستین بار فرصت نمایش آثارشان را پیدا کرده‌اند. از نظر دانشجویانی که برای بازدید از گالری میرمیران به خانه هنرمندان آمده‌اند نمایش این آثار مایه دلگرمی و تشویقی برای دوستداران عکاسی است. در میان دانشجویان رشته آنچه را که می‌توان نظر مشترک معرفی کرد اثبات استعدادهایی است که به واسطه این نمایشگاه کشف شده است.

در گالری روبه‌رو، آثار انجمن عکاسان تبلیغاتی و صنعتی یکی از شلوغ‌ترین بخش‌های نمایشگاه است. در گالری پاییز ۵۲ تابلوی عکس به دیوار آویخته شده است که هر یک کار تبلیغاتی درباره زیورآلات، انواع خوراکی‌ها، هفت سین و... است. آنچه باعث جذب بیشتر این عکس‌ها در نگاه عکاسان و بازدیدکنندگان می‌شود ایده‌هایی است که در پس هر عکس نهفته است.

جدای از جذابیت‌های بصری که عکس‌ها با موضوعات مختلف برای بازدیدکنندگان به ارمغان می‌آورد، یکی دیگر از دستاوردهای همایش «۱۰ روز  با عکاسان ایران» بار علمی و آموزشی آن است. در این دوره از همایش ۱۰۰ برنامه تدارک دیده شده بود که به طور تقریبی شامل روزانه ۱۰ نشست و کارگاه متنوع می‌شود. ‌آنچه در هر کارگاه به هنرجویان آموزش داده می‌شد اصول و نکات تخصصی است که هر عکاس باید در حین عکاسی در نظر داشته باشد.

آنچه از نظر استادان این حوزه مهم‌ترین خروجی و ماحصل همایش «۱۰ روز با عکاسان ایران» به شمار می‌رود، نکات آموزشی است که در محافل مختلف، نشست‌ها، کارگاه‌ها و حتی گپ و گفت‌های فعالان این حوزه منتقل می‌شود. ایجاد فضای تعامل و گفتگو درباره تکنیک‌های عکاسی و البته استقبال هنرجویان، عکاسان و دانشجویان عکاسی باعث شده تا این دوره همایش بیش از دوره‌های پیشین رونق پیدا کند. البته برخی از حاضران در نشست به‌روز بودن موارد آموزشی را یکی از مهم‌ترین عوامل در میزان علاقه‌مندی نسبت به حضور در نشست‌ها می‌دانند.

اگر تا پایان هفته جاری که این همایش در خانه هنرمندان ایران ادامه دارد، به گالری‌های این پاتوق فرهنگی و هنرهای تجسمی سر زدید حتما از عکس‌های سینما و تئاتر نیز بازدید کنید. این آثار شامل تصاویری از بخش‌های مختلف نمایش‌های متعددی چون «کوکوی کبوتران حرم» افسانه ماهیان، «دولت ضعیفه» اصغر خلیلی، «بیوه‌های غمگین سالار جنگ» سید شهاب‌الدین حسین‌پور، مجلس ضربت زدن» محمد رحمانیان و «چل گیس» حسین جمالی است که یادآور هنر و حضور بازیگران درخشانی مثل گلاب آدینه، پانته‌آ بهرام و امیر جعفری بر صحنه تئاتر کشور است.

در این دوره همایش «۱۰ روز با عکاسان ایران» علاوه بر نمایش ۴۰۰ عکس با موضوعات مختلف در خانه هنرمندان ایران نشست‌های مفصلی هم در تالار استاد شهناز برگزار شد که ضمن اشاره به تاریخچه عکاسی در ایران، به اهمیت زیبایی‌شناسی و بازتاب آن در تصاویر، موارد مهم در عکاسی از چهره‌ها و مکان‌ها هم می‌پردازد.

هفتمین همایش «۱۰ روز با عکاسان ایران» ۱۴ آذرماه در خانه هنرمندان ایران، آغاز شد و جمعه ۲۳ آذر ماه به پایان می‌رسد.

کد خبر 4482794

منبع: مهر

کلیدواژه: خانه هنرمندان ایران نمايشگاه عكس همایش ده روز با عکاسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۴۹۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قصه‌هایی از دری‌کنده» نمایش آثار مکرمه قنبری در گالری سهراب

گالری سهراب از این هفته میزبان نمایشگاهی از مکرمه قنبری، بانوی مطرح هنر نقاشی ایران خواهد بود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مجموعه‌ای از آثار زنده‌یاد مکرمه قنبری معروف به "ننه مکرمه" شامل آثاری از دوره‌های مختلف کاری وی در نمایشگاهی تحت عنوان " قصه‌های دری‌کنده" در گالری سهراب به نمایش درخواهد آمد.

این نمایشگاه با همکاری " خانه موزه مکرمه" برگزار خواهد شد که در آن ۳۱ اثر به روی دیوار خواهد رفت. همزمان با افتتاح این نمایشگاه مستندی از مکرمه به کارگردانی ابراهیم مختاری، با عنوان «مکرمه، خاطرات و رؤیاها» که در سال ۱۳۷۶ ساخته شده نیز نمایش داده خواهد شد.

استمنت نمایشگاه " قصه‌های دری‌کنده " رونوشتی از زنده‌یاد احمدرضا دالوند است که در مورد مکرمه نوشته شده است. در استیتمنت این نمایشگاه آمده است: "مکرمه قنبری، نماینده فارغ البالی و رهایی ایماژ‌های هنرمندانه در زمانه ماست. او از پس تحمل رنج‌های بسیار به چنان خلوصی رسیده بود که می‌خواست در هذیان لذت بخش خلاقیت بی وقفه اش مار ار نیز سهیم سازد. "

همچنین شهاب شاه‌پرویزی، نویسنده و منتقد هنری در مورد مکرمه در چند سطر برای این نمایشگاه آورده است که " آثاری که قصه‌ی یک دنیاست. دنیایی رنگارنگ. رنگارنگی کوچک که سروته‌اش به قدر روستای "دری‌کنده" بود. کوچکی که در ساحت تصویرگرایانه‌ی "مکرمه قنبری" حامل قصه‌هایی عمیق است. قصه‌هایی فولکلور از ستیزه‌گران و ستیزه‌پذیرانِ ناچار. ستیزه‌ی جهانی جبار با زنی تنها. زنی تنها و غریب در احاطه‌ی دیوچهره‌گان و اژدهارویان. آثار مکرمه در رنگ‌های روشن، در ساده‌گی طرح‌های بداهه و فیگور‌های سوررئال؛ قصه‌ی درد‌هایی است فراموش نشده. فراموش نشده‌هایی فراتر از مرز‌های دریکنده، فراتر از مرز‌های قراردادی، فراتر از مرز‌های جنسیتی و حتی من و تو. مکرمه، نقاش درد تنهایی، غریبه‌گی و سردرگمی است؛ همان درد مشترک آدمی. شاعری که قلم‌مو را جای‌گزین قلم نمود. "

مکرمه قنبری معروف به ننه مکرمه متولد ۱۳۰۷ در دری‌کنده بابل، نقاش سبک پست مدرنیسم مازندرانی است که به خاطر نقاشی‌هایش به شهرت جهانی رسید. نقاشی‌های وی موجب شد تا به‌عنوان بانوی سال نقاش در سال ۲۰۰۱ توسط دوازدهمین کنفرانس ایران‌شناسی در دانشگاه دولتی سوئد، معرفی شود. مکرمه که تحصیلات دانشگاهی و سواد خواندن و نوشتن نداشت و دوره علمی نیز نگذرانده بود، در سن ۶۷ سالگی به‌خاطر فروخته شدن گاو محبوبش افسرده شد و برای رهایی از اندوه، به نقاشی پناه برد. او آنچه را که در دل داشت، روی دیوار‌های خانه‌اش جان بخشید. خانه کوچک ۲۰۰ متری او در روستا امروزه به موزه ننه مکرمه تبدیل شده است و از آثار ملی ایران و جا‌های دیدنی بابل به شمار می‌آید.

این نمایشگاه از هفتم اردیبهشت آغاز و تا هفدهم اردیبهشت ماه در گالری سهراب به آدرس خیابان سمیه، بین مفتح و رامسر، پلاک ۱۴۲ برپا خواهد بود.

دیگر خبرها

  • آغاز به کار دومین جشنواره عکاسی در سنندج
  • دومین جشنواره ملی عکس سنندج آغاز شد
  • فرار «فیلم‌جُستار» از هر تعریف و قاعده
  • سی و دومین همایش سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک
  • دیپلماسی اقتصادی، برگ برنده همسایگی
  • عکاسی باورنکردنی از سر شاپرک (عکس)
  • «امروزِ دیروز» به آرتیبشن رسید/ پرسش از نقاشی یا عکاسی؟
  • «قصه‌هایی از دری‌کنده» نمایش آثار مکرمه قنبری در گالری سهراب
  • انتخاب بهترین دوربین کانن: چالشی جذاب برای عکاسان!
  • نشست مشترک شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه اروپا با بررسی تحولات غزه