Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- تصميم اردوغان براي عمليات عليه کردها در شرق فرات سوريه، واکنش سوريه و آمريکا را در پي داشت.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري آريا، رئيس جمهور ترکيه اعلام کرد که اين کشور قصد دارد در منطقه شرق فرات دست به عمليات بزند؛ اقدامي که شبه‌نظاميان کُرد آن را هدف قرار دادن تماميت ارضي سوريه عنوان کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نهاد «خودمختاري» کُرد در شمال و شمال شرق سوريه از اظهارات اخير «رجب طيب اردوغان» رئيس جمهور ترکيه درباره آغاز عمليات عليه کُردها در شرق فرات ابراز انزجار کرد.
اين نهاد با انتشار بيانيه‌اي تأکيد کرد که اردوغان از آغاز بحران سوريه در تلاش است که بخشهايي از خاک اين کشور را جدا و آن را به ترکيه ملحق کند.
در اين بيانيه آمده است که «هدف اردوغان شمال و شرق سوريه نيست، بلکه تماميت ارضي سوريه را هدف قرار گرفته و در زماني که داعش در ديرالزور نفسهاي آخر خود را مي‌کشد، اردوغان با تهديدهاي خود مبني بر حمله به سوريه در تلاش است که حيات آن (داعش) را طولاني کند».
خبرگزاري «هاوار» به نقل از خودمختاري کُرد گزارش داد که «هدف کشور ترکيه، ضربه زدن به بافت اجتماعي سوريه و همزيستي مشترک و برادري بين اقشار ملت سوريه در شمال و شرق سوريه است؛ زيرا اين مسئله را تهديدي براي منافع و اهداف توسعه‌طلبانه خود مي‌داند».
اين نهاد کُرد در ادامه اعلام کرد: «از جامعه بين‌الملل و در رأس آن سازمان ملل و ائتلاف بين‌المللي ضد داعش مي‌خواهيم که در برابر طرحهاي خصمانه اردوغان موضعگيري کنند؛ زيرا اين مسئله نقض حقوق بين‌الملل و نوعي اشغالگري و بي‌اعتنائي به منشورهاي بين‌المللي است».
در اين بيانيه همچنين از کشورهاي عضو ناتو خواسته شده است که در برابر سياستهاي اردوغان بايستند؛ زيرا اين سياستها ناقض اصول ناتو است.
خودمختاري کُرد از دولت سوريه نيز خواست که در برابر اين تهديد موضعگيري رسمي داشته باشد؛ «زيرا اردوغان قصد دارد بخشي از سوريه را اشغال کند و اين يعني تجاوز به حاکميت سوريه».
اين نهاد همچنين اعلام بسيج عمومي کرد و از همه مردم سوريه خواست که در برابر «سياستهاي استعمارگرايانه حکومت ترکيه بايستند... امروز بايد همه تلاش خود را به کار گيريم تا تماميت ارضي و وحدت ملت سوريه را حفظ کنيم».
رئيس جمهور ترکيه چهارشنبه اعلام کرد که اين کشور قصد دارد عمليات خود در شرق رود فرات در سوريه را تا چند روز ديگر آغاز کند تا «شرق فرات از [حضور] گروه تروريستي جدايي‌طلب [کُرد] آزاد شود».

هشدار نيروهاي «دموکراتيک سوريه» به ترکيه
 فرمانده گروه موسوم به نيروهاي سوريه دموکراتيک گفت داعش  از حمله ترکيه براي گسترش دوباره خود استفاده خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاري رويترز؛  وي افزود: دست کم پنج هزار نيروي داعش در شرق سوريه مانده اند که شامل برخي سرکرده هاي اين گروه و بسياري اتباع خارجي هستند.
وي  با اشاره به اين که  آمريکا تلاش هاي جدي براي جلوگيري از حمله ترکيه صورت مي دهد اما بايد بر تلاش هاي خود بيفزايد اعلام کرد  اين گروه مورد حمايت آمريکا به هرگونه حمله  ترکيه به شمال شرق سوريه قويا پاسخ خواهد داد..

هشدار پنتاگون به ترکيه
وزارت دفاع آمريکا اعلام کرد اقدام به عمليات نظامي به ويژه با توجه به احتمال حضور ارتش آمريکا در شمال سوريه به شدت مايه نگراني است.
وزارت دفاع آمريکا (پنتاگون) به ترکيه هشدار داد هرگونه عمليات نظامي يکجانبه احتمالي ترکيه عليه کرد‌ها در شمال سوريه پذيرفتني نخواهد بود.
پنتاگون افزود اقدام به عمليات نظامي به ويژه با توجه به احتمال حضور نيرو‌هاي ارتش آمريکا در شمال سوريه به شدت مايه نگراني است.
پنتاگون مدعي شد آمريکا به امنيت مرزي ترکيه پايبند است و نيرو‌هاي سوريه دمکراتيک يک شريک پايبند در مقابله با گروه داعش به شمار مي‌روند.
آمريکا پس از آن ترکيه را تهديد مي‌کند که رجب طيب اردوغان رئيس جمهور ترکيه اعلام کرد کشورش عمليات جديدي عليه کرد‌ها در سوريه انجام خواهد داد.
پيش از اين خلوصي آکار  وزير دفاع ترکيه با اشاره به ماجراجويي آمريکا در سوريه گفته بود: آموزش نظامي گروه‌هاي تروريستي توسط آمريکا اقدامي براي تشکيل کريدور ترور در شرق فرات و مرزهاي جنوبي ترکيه است.
وزير دفاع ترکيه گفت اجازه تشکيل کريدور ترور با حمايت آمريکا در شرق فرات را نخواهيم داد. آموزش نظامي گروه‌هاي تروريستي توسط آمريکا اقدامي براي تشکيل کريدور ترور در شرق فرات و مرزهاي جنوبي ترکيه است.
خلوصي آکار در مراسم بزرگداشت بوسني و هرزگوين در آنکارا، با اشاره به تصميم پنتاگون براي آموزش نظامي گروههاي تروريستي پ ک ک و ي پ گ در نزديکي مرزهاي جنوبي ترکيه، افزود: اجازه نخواهيم داد با اين اقدام غيرمعقول آمريکا، کريدور ترور در شرق فرات تشکيل شود.
آکار گفت: تحولات شمال سوريه در حال تبديل به وضعيت تراژيک است و جامعه جهاني به ويژه غربي‌ها، همچون تراژدي سربرنيتسا در قبال سوريه نيز بي تفاوتند.

پشت پرده ماجراجويي جديد ترکيه در سوريه
العالم در تحليلي نوشت: در راستاي تجاوز همه جانبه به سوريه، وضعيت شمال شرق اين کشور ناآرام تر مي شود زيرا رجب طيب اردوغان رئيس جمهوري ترکيه چندي پيش اعلام کرد که عمليات نظامي جديدي را در خاک سوريه آغاز خواهد کرد که اين امر به معناي نقض حاکميت اين کشور عربي است.
بهانه اردوغان براي آغاز اين عمليات "رهاندن بخش شرق رود فرات از نيروهاي حزب کارگران کردستان (پ ک ک) است. اظهارات اردوغان نشان مي دهد که تلاش هاي جديدي براي به آشوب کشاندن منطقه و درگير کردن جامعه جهاني به مشکلات نظامي و سياسي جديدي در کار است و اين در حاليست که نظام سوريه توانسته است در مقابله با تروريست ها در استان ادلب دست برتر را داشته باشد و آنها را به عقب براند.
خبرهاي رسيده از بخش هاي شمالي و شمال شرقي سوريه نشان مي دهد که نيروهاي ارتش ترکيه استحکامات و خاکريزي هاي خود را در غرب و شرق شهر رأس العين در حومۀ استان حسکه برچيده است و چندي پيش نيز بخش هايي از ديوار مرزي بين اين دو کشور را در نزديکي همين شهر مرزي برداشته بود.
همزمان با اين اقدامات؛ ارتش ترکيه، نيروها و تجهيزات نظامي فراواني را به شهر "جيلان پينار" که هم‌مرز با شهر رأس العين است، اعزام کرد که اين امر بيانگر آمادگي ارتش ترکيه براي اجراي عمليات نظامي خود است.
علت آغاز احتمالي اين عمليات را نبايد به دور از اتفاقات سياسي منطقه و توافقات تُرک ها و آمريکايي ها دانست. آمريکايي ها چندي پيش با همتايان تُرک خود نشست ها و مذاکراتي را برگزار کردند و کسي که اطلاعاتي از موضوعات مطرح شده در اين مذاکرات داشته باشد، گمان مي کند که ترکيه و آمريکا اختلاف نظراتي دارند ولي اختلاف نظري در کار نيست و آمريکا براساس اهداف و منافع خود عمل مي کند و پيش مي رود.
بحران سياسي که هم‌اکنون در سوريه دامن‌گير ترکيه و آمريکا شده است، به بن بست رسيده است و به همين دليل آنکارا و واشنگتن درپي يافتن چاره اي براي برون رفت از اين بحران هستند. ترکيه که قبلاً به تقابل سياسي با روسيه وادار شده بود و از اجراي الزامات خود در توافقنامه سوچي درباره ادلب و مناطق آتش بس امتناع کرده بود، هم اکنون با همکاري آمريکا درپي فرصتي مناسب براي کسب دستاوردهايي در سوريه است تا از اين دستاوردها به عنوان برگ برنده در مذاکرات آتي حل بحران سوريه استفاده کند و اين در حاليست که ترکيه مناطق وسيعي را در خاک سوريه اشغال کرده است و مي خواهد درگيري هاي حاشيه اي به راه بيندازد تا اذهان و افکار عمومي را از مساله حضور اشغالگرانۀ خود در سوريه منحرف کند و جناياتي را که آمريکا مرتکب مي شود، از يادها ببرد و جامعه جهاني را از پرداختن به مساله ادلب باز دارد.
همانگونه که آمريکا در قبال تجاوزات ترکيه سکوت کرده است، کُردهاي مسلح نيز در قبال تجاوزات آمريکا سکوت کرده اند در حالي که به کُردها بارها هشدار داده شده است که نبايد خود را قرباني زد و بندهاي سياسي بکنند و نبايد اميد و اعتمادي به آمريکا داشته باشند زيرا آمريکايي ها در اولين دو راهي متحد خود را تنها مي گذارند و درپي منافع و اهداف خود مي روند.
ترکيه براي توجيه عمليات نظامي خود "مقابله با خطر کُردها" را بهانه کرده است ولي بايد گفت که بحرانِ دامنگيرِ آمريکا و ترکيه، اختلافات ترکيه و روسيه و مشکلات داخلي ترکيه تنها دليل براي اين عمليات است و همين امور باعث مي شود که طرف هاي ترکيه اي و آمريکايي گه‌گاه دست به تجاوز و جنايتي در مناطق مختلف سوريه بزنند.
روزهاي آينده نشان خواهد داد که بادي در درياي سوريه طبق ميل ناخدايان کشتي هاي ترکيه و ناتو نخواهد وزيد و تُرک ها و آمريکايي ها در شمال شرق سوريه بيهوده تلاش مي کنند و دستاوردي به دست نخواهند آورد تا از آن در مذاکرات آتي سوريه بهره برداري کنند.
نظام سوريه هم اعلام کرده است که ارتش هاي ترکيه، آمريکا و فرانسه نيروهاي اشغالگر هستند که بايد خاک سوريه را ترک کنند چه بخواهند چه نخواهند و اگر با پاي خودشان از خاک سوريه بيرون نروند، دولت دمشق جزئيات پروندۀ جرايم و جنايات آنها را به عنوان اشغالگران منتشر خواهد کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: سوريه ترکيه آمريکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۰۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه باید گام های عملی برای دفاع از مردم غزه بردارد

  به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما روزنامه رأی الیوم نوشت: رئیس جمهور ترکیه باید گام های عملی برای دفاع از مردم غزه بردارد و ناوگان دریایی کشورش را برای تأمین امنیت کشتی های حامل مواد غذایی، به نوار غزه اعزام کند.

عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه رأی الیوم در یادداشتی که در وبگاه این روزنامه منتشر شد، ابتدا این سئوال را مطرح کرد که چرا ما رئیس جمهور اردوغان را سرزنش می کنیم و از او می خواهیم که اقدامات عملی برای حمایت از برادران گرسنه اش که در نوار غزه محاصره شده اند، انجام دهد؟ سپس در پاسخ به این سئوال نوشت: این روزها، رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، هم در داخل ترکیه و هم در محافل برخی از مقامات حزب حاکم این کشور، مورد انتقاد شدید قرار دارد.

انتقادهای احزاب مخالف هم که جای خود دارد. از اینرو، محبوبیت او در میان جهان عرب و کشورهای اسلامی با کاهش مواجه است. علت آن، کوتاهی وی در برداشتن «گام‌های عملی» برای مقابله با جنگ نسل ‌کشی و پاک ‌سازی نژادی است که رژیم اشغالگر اسرائیل در نوار غزه راه انداخته است. این در حالی است که کشورهایی با مساحت کوچک اما اخلاقی بسیار بزرگ، مانند کشور برادر یمن، گام های عملی برداشته اند.

درست است که اردوغان اظهاراتی تند علیه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بیان کر و او را هیتلر جدید، توصیف کرد اما منتقدان او، از جمله خود ما، او را به علت قطع نکردن روابط دیپلماتیک با تل آویو و ادامه همکاری تجاری دوجانبه به همان شکلی که بود و بدون هیچ کاهشی، سرزنش می کنیم.

منتقدان رئیس جمهور اردوغان در ترکیه این روز‌ها در مورد حضور ناوگان دریایی عظیم شامل ۶۹ کشتی در اندازه‌های مختلف صحبت می‌کنند که متعلق به فرزندان مقامات برجسته نزدیک به او در حزب حاکم عدالت و توسعه است که حمل و نقل و ایمن سازی کالا‌ها و محصولات غذایی و سوخت برای رژیم اشغالگر را انجام می‌دهد. این کشتی‌ها امنیت معادل ۵۶ درصد نیاز بازار اسرائیل از سبزیجات و میوه‌های تازه و خشک و حدود ۷ درصد نیاز اسرائیل به نفت را تأمین می‌کنند. این فرایندی است که سود کلانی برای این افراد و برای خزانه داری ترکیه به همراه دارد که در قالب گرفتن هزینه و مالیات، صورت می‌گیرد. بنابراین، این اقدام ترکیه با میراث اعتقادی اسلامی و ارزش‌های اخلاقی انسانی این کشور در تضاد است.

به گفته منابعی که به تازگی از آنکارا وارد بیروت شده اند، رجب طیب اردوغان از این صادرات آگاه است و در برابر فشارهای زیاد برخی از مقامات ارشد حزبش که مخالف آنها هستند و از او خواسته اند که این کار را انجام ندهد، مقاومت کرده است، زیرا در حال حاضر ، منافع اقتصادی ترکیه را بالاتر از همه ملاحظات قرار می دهد، چرا که لیر ترکیه فشار فزاینده ای را تجربه کرده است که منجر به از دست دادن درصد زیادی از ارزش خود در ماه های اخیر شده است.

شاید رئیس جمهور اردوغان با حامیان خود بحث کند که یک پل زمینی وجود دارد که کالا و غذا را به رژیم اشغالگر منتقل می کند که از ابوظبی شروع می شود، از عربستان سعودی و اردن می گذرد و محموله های خود را در بندر حیفا تخلیه می کند. افزون بر آن، شش دولت روابط خود را با رژیم اشغالگر عادی سازی کرده اند (مصر، اردن، امارات، بحرین، مغرب و تشکیلات خودگردان فلسطین) و روابط خود را با رژیم اشغالگر قطع نکردند و سفارتخانه های خود را در آنجا نبستند، پس چرا ترکیه را مقصر بدانیم و سرزنش کنیم؟

این پاسخ ترکیه حقیقت دارد، اما ترکیه و اردوغان رئیس جمهور آن را از اتهام خیانت به مردم فلسطین، رها کردن بی ‌گناهان بی‌ دفاع نوار غزه و برنداشتن گام های عملی برای دفاع از آنها، و از مقاومت، مبرا نمی‌ کند. مقاومتی که جنبش ‌ها و حماس که رهبری آن را بر عهده دارد روابط راهبردی و نزدیک با آنکارا دارند. بنابراین الگوی ترکیه نباید کشورهایی باشند که روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی ‌سازی کردند، بلکه باید کشورهایی باشند که دشواری ها را تحمل و در برابر عادی ‌سازی روابط ، مقاومت کردند، و در مقابل این رژیم اشغالگر ایستادند و بهای سنگینی پرداخت کردند، مانند سوریه، لبنان، الجزایر، یمن، تونس، عراق، و غیره.

البته ترکیه مانند بحرین یا امارات یا حتی مصر نیست، زیرا وارث یک امپراتوری اسلامی است که حدود ۶۰۰ سال بر منطقه حکومت کرد و نیرو‌های خود را به بهانه حمایت از مظلوم و توقف جنگ و آزار و اذیت و تحقق عدالت، به سوریه اعزام کرد؛ بنابراین سکوت آن در قتل عام، پاکسازی قومی و تجاوز نظامیان صهیونیست به زنان آزاده در نوار غزه، همه ادعا‌های قبلی را از بین می‌برد و بی اعتبار بودن آنها را آشکار می‌کند.

ترکیه ارتش قوی و ناوگان عظیمی دارد و رئیس جمهور اردوغان حداقل می توانست این ناوگان عظیم را برای محافظت از کشتی های مملو از مواد غذایی و دارو برای مردم گرسنه محاصره شده غزه بفرستد، هرچند یکی از مهمترین وظایف اخلاقی و دینی این ارتش و کشتی ‌ها و هواپیماهایش مداخله در جنگ و محافظت و دفاع از کودکان و زنان فلسطینی است نه اینکه تنها آنها را از گرسنگی نجات ‌دهد که این حداقل هم صوت نگرفت.

رئیس‌جمهور ترکیه هنگامی که در مجمع داووس با شیمون پرز نخست‌ وزیر اسرائیل روبرو شد و نژادپرستی و بربریت وی را افشا کرد و از مردم فلسطین در نوار غزه در برابر تجاوزات اسرائیل در آن زمان - که بسیار کمتر از الان بود - دفاع کرد، از محبوبیت صدها میلیون عرب و مسلمان برخوردار و وارد قلب آنها شد. اما محبوبیت او کم کم از قلب آنها خارج شد و به دلیل مواضع او، دولت و ارتش غول پیکرش، که تنها تماشاگر جنایتهاست، با اینکه تقریبا شش ماه از شروع آن می گذرد؛ محبوبیت خود را در میان کشوهای عربی و اسلامی از دست داد.

رئیس جمهور اردوغان هنوز فرصت دارد تا آبرو و جایگاه خود را با مقابله عملی و با تمام ابزارهای موجود، با توقف صادرات ترکیه به تل آویو، بستن سفارت ترکیه در آنجا و سفارت اسرائیل در آنکارا، و تهدید به استفاده از زور، یا حتی استفاده از زور برای نجات دو میلیون مسلمان (عثمانی ‌های سابق) از نابودی حفظ کند. فقط اندکی عمر باقی مانده است، ای رئیس جمهور اردوغان پس بشتاب!.

آیا رئیس جمهور اردوغان این کار را انجام خواهد داد، به خصوص که او در آستانه انتخابات شهرداری است که ممکن است در تاریخ سیاسی او به طور مثبت یا منفی تعیین کننده باشد،؟ ما امیدواریم.

دیگر خبرها

  • تلاش دوباره مخالفان ترکیه برای شکست اردوغان
  • وال‌استریت‌ژورنال: آمریکا در پشت‌پرده با عملیات اسرائیل در رفح موافق است
  • وال‌استریت‌ژرونال: آمریکا در پشت‌پرده با عملیات اسرائیل در رفح موافق است
  • اردوغان: به فرزند بی قانون غرب باید فشار بیاوریم | قطعنامه اجرایی خواهد شد
  • اردوغان: باید به فرزند بی‌قانون غرب فشار بیشتری وارد کنیم
  • انتخابات شهرداری استانبول / رقابت میان نامزدهای حزب حاکم و مخالف / رای تعیین کننده کردها
  • انتخابات شهرداری استانبول / رای کردها، تعیین کننده رقابت اصلی
  • پشت پرده تجاوز هوایی ناکام آمریکا به دیرالزور/ جنگ ویلایی تازه شروع شده است!
  • لحظات زد و خورد مرگبار کردها و ترک‌ها
  • ترکیه باید گام های عملی برای دفاع از مردم غزه بردارد