Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-19@07:54:32 GMT

رشد 25 درصدی تولید سَرگل زعفران در گلستان

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۵۰۳۶۳

رشد 25 درصدی تولید سَرگل زعفران در گلستان

گرگان - ایرنا - زعفران کاران شرق استان گلستان امسال موفق به افزایش تولید سَرگل زعفران در حد 25 درصد نسبت به سال زراعی قبل شدند.

کارشناس زعفران معاونت باغبانی سازمان جهادکشاورزی گلستان در این پیوند به خبرنگار ایرنا گفت: امسال در این استان یک هزار و 870 کیلوگرم سَرگل زعفران تولید شد.
معصومه ژیان سطح زمین های بارور زعفران در استان گلستان را طی سال زراعی جاری 287.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7 هکتار اعلام کرد و افزود: با وجود گرما در زمان برداشت گل زعفران ولی از هر هکتار 6.5 تن سرگل زعفران تولید شد.
وی گفت: همچنین با توجه به توسعه مزارع زعفران در سطح 52.3 هکتار طی سال زراعی جاری اکنون مجموع اراضی زعفران استان گلستان به 350 هکتار با یک هزار و 372 بهره بردار رسیده است.
به گزارش ایرنا برداشت گُل زعفران در استان گلستان به ویژه در روستاهای وامنان، سیب چال، نراب و کاشیدار در صورت مساعد بودن شرایط جوی از میانه مهر تا اواخر آبان صورت می گیرد.
به گفته ژیان کارشناس زعفران معاونت باغبانی جهادکشاورزی گلستان، برداشت محصول از هر هکتار در این استان بین 350 تا 400 نفر روز اشتغالزایی دارد.
کشت زعفران در وامنان از 20 سال قبل از سوی حجت الاسلام محمد احمدی روحانی اهل همین روستا آغاز شد و امروز با توسعه روند کشت محصول و درآمدزایی برای روستائیان منطقه آوازه کشوری دارد و امروز برند زعفران استان گلستان به نام همین روستا ثبت شده است.
آب و هوای وامنان در تابستان معتدل و زمستان سرد است، این روستا افزون بر دو هزار نفر جمعیت دارد و بیشتر ساکنان آن از طریق کشاورزی و دامپروری امرار معاش می کنند.
همچنین امروز مشتری اصلی زعفران تولیدی گلستان تجار استان خراسان رضوی به شمار می روند.
امسال نرخ هر کیلوگرم سرگل زعفران تولید شده استان گلستان در زمان برداشت 115 تا 120 میلیون ریال در بازار معامله شد ولی اکنون به گفته برخی از اهالی روستای وامنان 80 میلیون ریال در بازار خراسان رضوی مشتری دارد.
بر اساس گزارش مدیر صنایع غذایی و تبدیلی جهاد کشاورزی گلستان به ایرنا، در استان دو واحد بهره برداری و بسته بندی زعفران با ظرفیت 230 کیلوگرم محصول فعال است.
عید محمد فاروقی اظهار داشت: برای حمایت از سرمایه گذاران در حوزه بسته بندی و فرآوری زعفران و ارایه تسهیلات بانکی در استان گلستان مشکلی وجود ندارد.
وی، همچنین از اختصاص افزون بر هشت میلیارد ریال وام بانکی از محل اعتبارات اشتغال روستایی برای حمایت از زعفران کاران گلستان خبر داد و گفت: متقاضیان برای استفاده از این تسهیلات ارزان قیمت می توانند به شرکت تعاونی زعفران کاران وامنان آزادشهر مراجعه و با معرفی به بانک های عامل نسبت به تشکیل پرونده و دریافت وام اقدام کنند.
شرکت تعاونی زعفران کاران روستای وامنان آزادشهر از سال 92 کار فرآوری و خشک کردن زعفران را با برند استان گلستان آغاز کرده است.
زعفران به دلیل طعم، بو و رنگ زرد خاصی که دارد در صنایع غذایی، شیرینی پزی، داروسازی و دیگر صنایع به مصرف می رسد.
استان گلستان واقع در شمال کشور با داشتن 7 اقلیم از 13 اقلیم دنیا قطب کشاورزی و نیز کشت گیاهان دارویی است.
6204/2729

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد كشاورزي زعفران گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۰۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برداشت شکوفه‌های بیدمشک در آذربایجان غربی آغاز شد

معاون سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: ۶۰ هکتار از باغ‌ها و حاشیه باغ‌های استان زیر کشت گیاه بیدمشک است که حدود ۲.۵ میلیون لیتر عرق بیدمشک از باغات این مناطق تولید و استحصال می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، علی دیانتی با اعلام خبر آغاز برداشت شکوفه‌های بیدمشک در آذربایجان‌غربی اظهار کرد: کار برداشت این محصول از اواخر اسفند ماه آغازمی شود و بسته به آب و هوای منطقه حدود ۱۵ تا ۳۰ روز ادامه دارد.

وی با بیان اینکه به سبب کاربردهای متفاوت بیدمشک از جمله کارکردهای اکولوژیکی و زیست محیطی، حفاظت منابع خاک، صنعتی، دارویی، خوراکی، زینتی و سایر موارد می‌توان آن را جز درختان چند منظوره دانست، افزود: آمار رسمی از سطح زیر کشت و میزان تولید بیدمشک در کشور در دسترس نیست، اما استان آذربایجان‌غربی و شهر ارومیه در زمینه تولید بیدمشک و فرآورده‌های حاصل از آن از جمله عرق بیدمشک، نقل، حلوا و سایر تولیدات در کشور جایگاه خاصی دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: در سال‌های اخیر با توجه به اینکه برداشت این محصول به‌صورت سنتی و با استفاده از نیروی کارگری انجام می‌گیرد که موجب افزایش هزینه برداشت شده و از سوی دیگر تغییرات اقلیمی در سالیان اخیر و وقوع بارندگی به ویژه در زمان برداشت محصول که با توجه به حساسیت بالای گل آذین (شاتون) به رطوبت منجر شده که این عوامل به کاهش توسعه رشد این گیاه شده است.

دیانتی اضافه کرد: کشت این درختچه‌ها به صورت حاشیه‌کاری در کنار رودخانه، باغ و جوی‌های آب بوده که بیش‌ترین سطح در شهر ارومیه است.

وی ادامه داد: میزان تولید شاتون نر تازه بیدمشک در آذربایجان‌غربی حدود ۸۰۰ تا هزار و ۲۰۰ تن و تولید عرق بیدمشک استان در سال‌جاری بیش از ۲.۵ میلیون لیتر برآورد می‌شود.

دیانتی افزود: بیشترین سطح زیرکشت بیدمشک در آذربایجان‌غربی در شهرستان‌های ارومیه، پلدشت و سلماس قرار دارد و سالانه و در شرایط نرمال، بیش از هزار تن گل تر بیدمشک از سطح باغ‌های استان برداشت و به بازار عرضه می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه یک سوم شکوفه‌های تولیدی بیدمشک توسط واحدهای تبدیلی جذب و فرآوری می‌شود، تصریح کرد: نزدیک به یک سوم دیگر آن نیز در خانه‌ها مصرف و تبدیل به عرق بیدمشک می‌شود.

به گفته دیانتی باقی این محصول نیز در مصارف مختلف توسط واحدهای گلاب‌گیری دیگر استان‌های کشور و تهیه نقل بیدمشکی، شیرینی و دسر در قنادی‌های ارومیه کاربرد دارد.

وی گفت: نقل و عرق بیدمشک ارومیه علاوه بر داخل کشور، مشتریان زیادی در کشورهای همسایه و کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس دارد که مازاد این محصول به این کشورها صادر می‌شود.

دیانتی با اشاره به خواص مهم دارویی درخت بیدمشک خاطرنشان کرد: عرق بیدمشک در رفع کم‌خونی، ناراحتی‌های قلبی و تسکین اعصاب کاربرد دارد و دم‌کرده برگ بید مشک نیز برای اسهال خونی و خوردن عرق شکوفه آن برای خفقان گرم و تب‌های گرم نافع است.

به گزارش ایمنا، عرق و نقل بیدمشک جز سوغاتی‌های ارومیه محسوب می‌شود که به شکوفه‌های آن در زبان ترکی پیش‌پیشا گفته می‌شود و در ایام قبل از عید نوروز تا چندین روز پس عید عطر شکوفه‌های بیدمشک و یا همان پیش‌پیشا به واسطه فروش و یا عرق‌گیری آن در کوچه و خیابان‌های ارومیه به مشام هر رهگذری می‌تواند برسد.

کد خبر 737403

دیگر خبرها

  • خسارت سرمازدگی به باغات چغاله خفر + فیلم
  • برداشت شکوفه‌های بیدمشک در آذربایجان غربی آغاز شد
  • خسارت سرمازدگی به باغداران خفر
  • «بیدمشک»پیام آور بهار در ارومیه/ کشت بیدمشک در ۶۰ هکتار
  • برداشت گیاه دارویی زیره سبز از مزارع استان بوشهر آغاز شد
  • صدور سند برای ۳۳ درصد از اراضی زراعی در استان گلستان
  • ۸ هکتار گیاه دارویی رازیانه در رودان کاشت شده است/ پیش‌بینی برداشت ۳ تن در هکتار
  • آغاز کاشت گیاه دارویی رازیانه در رودان
  • کاشت گیاه دارویی رازیانه در رودان
  • افزایش ۲۵ درصدی تولید گل و گیاه زینتی در گلستان