Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@08:55:56 GMT

پژوهش و فناوری، زیربنای توسعه همه جانبه است

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۵۰۵۱۸

پژوهش و فناوری، زیربنای توسعه همه جانبه است

روابط عمومی و امور بین الملل استانداری فارس در مطلب جمعه خود به نقل از آیت الله رزمجو افزود: اگر می خواهیم به توسعه پایداری که بتواند پاسخگوی نیازهای امروز جامعه و مدافع حقوق نسل های آینده باشد دست یابیم راهی جز اتکا به علم، فناوری و پژوهش نداریم.
وی، درباره اجرای برنامه های هفته پژوهش و فناوری در استان فارس (24 تا 30 آذر) گفت:شعار امسال هفته پژوهش و فناوری که برنامه های آن به ریاست استاندار اجرایی می شود، پژوهش هدفمند، ارزش آفرین در خدمت تولید ملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او اظهار داشت: علاوه بر نامگذاری کلی، برای هر یک از روزهای هفته پژوهش و فناوری هم نامی انتخاب شده که از جمله می توان به شعار پژوهش، فناوری و مدرسه، پژوهش، فناوری و حوزه و دانشگاه، پژوهش، فناوری و چالش های ملی، پژوهش، فناوری و علوم انسانی و پژوهش، فناوری و تعاملات بین المللی اشاره کرد.
رزمجو، مهمترین رویداد هفته پژوهش در فارس را برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری این استان دانست و افزود: در این نمایشگاه که در مجتمع فرهنگی – رفاهی دانشگاه شیراز برگزار می شود، تمام دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، سازمان ها، دستگاه های اجرایی و شرکت های دانش بنیان و فناور، جدیدترین دستاوردهای خود در حوزه پژوهش و فناوری را در 70 غرفه در معرض دید مردم قرار می دهند.
مشاور استاندار فارس در امور دانشگاه ها اضافه کرد: برنامه های هفته پژوهش و فناوری از صبح دوشنبه 26 آذرماه با حضور مسئولان استان آغاز می شود و سه شنبه 27 آذرماه از 45 نفر از فعالان حوزه علم و پژوهش استان شامل استادان دانشگاه، پژوهشگران مراکز تحقیقاتی، شرکت های دانش بنیان، دستگاه های اجرایی، حوزه علمیه و آموزش و پرورش تجلیل خواهد شد.
مشاور استاندار فارس در امور دانشگاه ها، درباره اولویت های پژوهشی استان هم گفت: این اولویت ها بر اساس جلسات متعددی که در سال 97 برگزار شده و همچنین اعتبار حدود 20 میلیارد ریالی تخصیص یافته به پژوهش و فناوری استان در پنج سطح دیده شده است.
رزمجو افزود: چالش آب اصلی ترین موضوع پژوهشی است که پژوهشگران در حوزه آب می توانند طرح های تحقیقاتی در این زمینه ارائه دهند.
او ادامه داد: اولویت دوم استان آسیب های اجتماعی است و این موضوع نشان می دهد که در واقع در حوزه علوم انسانی باید بیشتر کار کنیم چرا که رفع آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد، طلاق و مهاجرت نخبگان می تواند به استان کمک کند.
وی، اولویت سوم طرح های پژوهشی فارس را بحث سرمایه گذاری داخلی و خارجی دانست و گفت: در این زمینه نیز دانشگاه ها می توانند طرح های تحقیقاتی ارائه دهند.
رزمجو اظهار داشت: حوزه گردشگری با توجه به وجود ظرفیت های فراوان فرهنگی، تاریخی و مذهبی در فارس اولویت چهارم پژوهش در این استان است که انتظار داریم صاحبنظران حوزه گردشگری در این زمینه ما را یاری کنند.
مشاور استاندار فارس در امور دانشگاه ها، اولویت پنجم پژوهش را سلامت و محیط زیست دانست و افزود: این مباحث مهم با توجه به همکاری دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی به عنوان 2 دانشگاه مطرح در سطوح ملی و بین المللی و همچنین وجود پارک علم و فناوری و سایر دانشگاه های استان به عنوان یک اولویت کلیدی در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به جایگاه ملی و بین المللی پروفسور جبب الله فیروزآبادی در علم شیمی گفت: امسال برای نخستین بار و به همت بنیاد نخبگان فارس از جایزه پروفسور فیروزآبادی در برنامه های هفته پژوهش و فناوری استان رونمایی می شود و این جایزه به پژوهشگری که ادامه دهنده راه این استاد باشد تعلق می گیرد.
6122 / 1876
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف آسیب های اجتماعی آموزش و پرورش جامعه فناوری گردشگری منع به کارگیری بازنشستگان جمال خاشقجی استیضاح ظریف امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۰۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است

عبداله زاده در مراسم روز ملی آزمایشگاه که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، از پژوهش به عنوان موتور محرک پیشرفت و توسعه کشور و از آزمایشگاه‌ها و عرصه‌های پژوهشی به عنوان موتور محرک پژوهش نام برد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبداله زاده ضمن تشکر از مدیر آزمایشگاه‌ها و عرصه‌های پژوهشی گفت: برگزاری مراسم روز ملی آزمایشگاه فرصت مناسبی برای ایجاد انسجام و نزدیکی بیشتر بین کارشناسان و فعالان آزمایشگاه‌ها و تقدیر از زحمات آن‌ها است.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه تربیت مدرس در خصوص اهمیت آزمایشگاه‌ها یادآور شد: پژوهش موتور محرک پیشرفت و توسعه کشور است و موتور محرک پژوهش، آزمایشگاه‌ها و عرصه‌های پژوهشی است. پژوهش‌های موفق از آزمایشگاه‌های پیشرفته و دقیق حاصل می‌شوند که دارای ویژگی‌های خاصی هستند.

عبداله زاده گفت: یکی از مهمترین مؤلفه‌های آزمایشگاه موفق، داشتن تجهیزات پیشرفته و دقیق است. اما مهم‌تر از این مؤلفه، وجود کارشناسان خبره و قوانین و مقررات حاکم بر آن است. عنصر اصلی یک آزمایشگاه موفق، نیروی انسانی یا همان کارشناس است که می‌تواند بر تجهیزات موجود در آزمایشگاه اثر بگذارد و با نحوه نگهداری از امکانات، نقش مهمی در آزمایشگاه ایفا کند.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه اضافه کرد: یکی دیگر از وظایف و نقش‌های مهم کارشناسان آزمایشگاه، تربیت نیروی انسانی است. دانشجویان زمان زیادی در آزمایشگاه حضور دارند. تعامل کارشناسان آزمایشگاه با دانشجویان بسیار مهم است و در اینجا نقش مهمی در تربیت نیروی انسانی دارند.

عبداله زاده با اشاره به اهمیت دسترسی پژوهشگران به تجهیزات آزمایشگاه‌ها گفت: برای ایجاد امکان دسترسی مناسب‌تر به تجهیزات آزمایشگاه‌ها، اکثر تجهیزات را به صورت شبکه‌ای در اختیار متقاضیان قرار می‌دهیم و بدین منظور یکی دیگر از وظایف کارشناسان آزمایشگاه این است که، تجهیزات آزمایشگاه‌ها را به موقع در سامانه‌های‌های مختلف مانند گلستان و خاتم ثبت کنند.

وی افزود: ظرفیت آزمایشگاه‌های دانشگاه و همکاران این حوزه بسیار بیشتر است و امیدواریم دست در دست یکدیگر وضعیت بهتری را در آینده رقم بزنیم. همکاران در آزمایشگاه‌های دانشگاه گاه کار کارشناسی انجام می‌دهند و گاهی کار مدیریتی بر عهده دارند، اما در پاره‌ای موارد هر دو وظیفه را بر دوش می‌کشند. یکی از اموری که کارشناسان آزمایشگاه می‌توانند انجام دهند، ارائه مشاوره‌های علمی و آزمایشگاهی به دانشجویان و اساتید است.

عبداله زاده در پایان ضمن تاکید بر اهمیت آزمایشگاه مرکزی دانشگاه خاطر نشان کرد: توجه به آزمایشگاه مرکزی در اولویت است امیدواریم بتوانیم خدمات بهتری به دانشجویان و پژوهشگران ارائه دهیم. در این راستا باید از نظرات یکدیگر استفاده کنیم.

معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه از پیشنهادات همکاران در خصوص جمع گرم و صمیمی کارشناسان آزمایشگاه‌ها و ارتقای کیفیت فعالیت آن‌ها استقبال می‌کند و در صورت امکان آن‌ها را به اجرا در می‌آورد.

دیگر خبرها

  • ‌ بهره‌برداری از ۳۶ پروژه عمرانی سلامت‌محور در فارس
  • مخاطرات عدم سرمایه‌گذاری متوازن در زیست‌بوم هوش مصنوعی
  • پژوهش موتور محرک توسعه کشور و آزمایشگاه موتور محرک پژوهش است
  • حمایت ایرانسل از رویداد استارتاپی «هوش مصنوعی از داده تا ثروت»
  • کتاب اولویت های پیشنهادی مجلس دوازدهم منتشر شد
  • اولویت‌ های حوزه حمل و نقل و مسکن بررسی شد
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • تدوین اولویت‌های مجلس دوازدهم براساس نظرات نخبگان و مردم
  • توسعه علمی، سکوی جهش تولید
  • با تشکیل سپند شاهد پیشرفت فناوری‌های نو و بدیع در نیروهای مسلح خواهیم بود