Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های کشاورزی مرغداران ایران گفت: سه روز پیش نرخ جدید ۹۸۰۰ تومان برای هرکیلوگرم مرغ آماده طبخ توسط سازمان حمایت اعلام شد با این قیمت مرغداران در هر کیلوگرم مرغ حداقل ۱۴۰۰ تومان زیان خواهند دید.

برومند چهارآیین با بیان اینکه قیمت منطقی هر کیلوگرم مرغ آماده طبخ نباید کمتر از 11500 تومان باشد، گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ با 10 درصد سود برای مرغداران 7750 تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یادآور شد: هزینه تولید هر کیلوگرم مرغ در برخی مناطق کشور بیش از  قیمت عنوان شده است.

به گفته چهارآیین؛ از ابتدای سال تا کنون نهاد های تولید از جمله کنجاله سویا 81 درصد، ذرت 47 درصد، ریزمغذی ها 200 درصد، دارو و مکمل ها 81 درصد و دستمزد 19 درصد افزایش قیمت داشته اند.

وی یکی از دیگر مشکلات کنونی مرغداران را اختلال در تامین نهاده ها عنوان کرد و افزود: علاوه بر تحمیل هزینه پشت بارنامه به مرغداران که در اغلب اوقات از کرایه در بارنامه بیشتر است، تاخیر دولت در پرداخت ارز 4200 تومانی به تجار برای واردات نهاده های دامی تبدیل به معضلی تازه در این حوزه شده است.

چهارآیین اظهار کرد: تاخیر دولت در پرداخت به موقع ارز موجب شده تجار از مرغداران بخواهند برای دریافت نهاده های دامی دو ماه زودتر اقدامات به واریز وجه کنند، امری که شرایط تولید را برای مرغداران دشوار تر کرده است.

وی با تاکید بر اینکه مرغداران با موجود زنده سروکار دارند و این موضوع پیش بینی آینده را سخت می کند، گفت: در حالی مرغداران مجبور به پرداخت بهای نهاده ها دو ماه قبل از تحویل هستند که ریسک پرورش مرغ بسیار بالا است و هر اتفاق پیش بینی نشده ای مانند بروز آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان می تواند امکان جوجه ریزی از آن ها را تا چند ماه سلب کند.

چهارآیین خواستار کاهش زمان پرداخت ارز دولتی به تجار برای واردات نهاده های دامی شد و افزود: به تجار به دلیل تاخیر در پرداخت ارز دولتی هزینه دموراژ کشتی ها با نرخ ارز آزاد تحمیل می شود و این امر نیز بر قیمت نهاده ها تاثیر گذاشته است.

وی ادامه داد: همچنین خواست مرغداران از دولت تجدید نظر در قیمت مصوب جدید است چرا این قیمت بدون حضور تشکل های آن ها و در نظر گرفتن واقعیت های تولید تعیین شده است.

چهارآیین در پایان تاکید کرد: قیمت گذاری در هر حوزه ای با حضور نمایندگان تولیدکنندگان انجام می شود به طور مثال در تعیین قیمت لبنیات و شیرخام اتحادیه های مربوطه در جلسه کارگروه حضور داشتند، اما قیمت مرغ در غیاب ما  تعیین شده است.

چهارآیین در پایان نتیجه منفی بی توجهی به بخش تولید را متوجه مصرف کننده دانست و گفت: فشار بر تولید با قیمت دستوری در نهایت موجب حذف تعداد بیشتر مرغداران از چرخه تولید و کاهش عرضه خواهد بود که نتیجه های جز افزایش غیر قابل کنترل قیمت ندارد.

 

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000BNs برچسب ها: کشاورزی ، مرغ ، قیمت مرغ ، مرغداری ، نهاده دامی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کشاورزی مرغ قیمت مرغ مرغداری نهاده دامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۱۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، شرکت دانش‌بنیان رادین دام فرتاک در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران به عنوان یکی از معتبرترین شرکت‌های فعال در زمینه ارائه و اجرای خدمات دام، طیور و آبزیان و تولید محصولات دانش‌بنیان فعالیت خود را از سال ۱۳۹۵ با بهره‌گیری از متخصصان و اساتید دانشگاه تهران آغاز و از همان ابتدا در جهت تأمین و بهبود نیازهای فعالان این عرصه وارد میدان شده است.

سلنیوم آلی و رقیق کننده‌های اسپرم از محصولات دانش‌بنیان این شرکت محسوب می‌شود که برای اولین بار در ایران بومی سازی شده است.

مجتبی امام‌وردی، مدیرعامل شرکت رادین دام فرتاک در خصوص کاربست این محصولات گفت: سلنیوم آلی یا ارگانیک در بحث دامپزشکی و صنایع غذایی و رقیق کننده اسپرم برای حفظ گونه‌های در حال انقراض یا انجماد اسپرم دام‌هایی همچون گاو، اسب، گوسفند، بز، طیور و ماهی و … استفاده می‌شود. سلنیوم آلی با الگو برداری از طبیعت ساخته شده که در ساختارهای اسید آمینه حاوی گوگرد، سلنیوم جایگزین گوگرد شده است.

به گفته وی بهترین شکل سلنیوم برای متابولیسم انسان و حیوانات، سلنومتیونین می‌باشد. این شکل از سلنیوم می‌تواند در توده سلولی مخمر رشد یافته در محیط کشت حاوی سلنیوم معدنی تجمع پیدا کند. مخمر می‌تواند سلنیوم معدنی را که زیست فراهمی پایین و سمیت بالا داشته را به شکل آلی که ایمن تر و از نظر زیستی فعال‌تر بوده، تبدیل کند. باتوجه به نیاز دام، طیور و انسان به سلنیوم ارگانیک که ایمن بوده و قابلیت جذب بالایی داشته، تولید آن در کشور مانع خروج ارز از کشور شده و ایجاد اشتغال خواهد کرد که در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی کشور می‌باشد.

امام وردی در خصوص محصول دیگر این شرکت که رقیق‌کننده اسپرم است، اظهار داشت: این محصول (رقیق کننده‌های اسپرم) دارای ثبت اختراع است و موجب نگهداری طولانی‌تر اسپرم‌ها می‌شود. این مواد در تأمین انرژی مورد نیاز، حفاظت اسپرم از آسیب‌های دمایی، کاهش استرس‌های فیزیکی و شیمیایی ناشی از سرد کردن، انجماد، ذوب اسپرم‌ها و در نهایت ایجاد یک محیط مناسب برای زنده ماندن موقت اسپرم‌ها نقش دارند.

به گفته او از مهمترین مزایای منجمد کردن اسپرم، تسریع در اجرای برنامه‌های خاص اصلاح نژادی، استفاده از نژادهای برتر و با تولیدات بیشتر، انتقال آسان اسپرم از مراکز تولید و جمع آوری به مراکز تلقیح مصنوعی، تولیدمثل خارج از فصل تولید، جلوگیری از انقراض گونه‌های در معرض خطر و.... است. کاربرد این رقیق کننده‌ها، استفاده برای انجماد اسپرم و بکارگیری آن برای تلقیح مصنوعی برای افزایش تولیدات و گسترش پرورش دام و طیور در کشور است.

وی با بیان اینکه رقیق کننده اسپرم وارداتی بوده و با تولید بومی آن توسط شرکت رادین دام عملاً نیاز داخل تأمین شده است، تصریح کرد: شرکت رادین دام فرتاک تا سالی سه هزار ویال ظرفیت تولید این محصول (رقیق کننده اسپرم) را دارد اما در خصوص محصول سلنیوم آلی از آنجا که هنوز موفق به تأسیس کارخانه نشده‌ایم، تولید به صورت کارمزدی یا نیمه صنعتی انجام می‌شود و ظرفیت تولید بالایی نداریم.

امام وردی در خصوص قیمت محصولات بومی‌سازی شده در شرکت رادین دام فرتاک نسبت به نمونه‌های مشابه خارجی آن اظهار داشت: ۱۰۰ سی سی از نسخه فرانسوی رقیق کننده اسپرم نزدیک به شش میلیون تومان تمام می‌شود. این در حالی است که قیمت تمام شده این میزان از رقیق کننده اسپرم در نسخه بومی شده آن تنها ۹۸۰ هزار تومان است. همچنین نسخه برزیلی و آمریکایی سلنیوم آلی، قبل از بومی سازی آن، کیلویی ۴۰۰ هزار تومان وارد می‌شد اما با بومی سازی آن (سلنیوم آلی) تأمین یک کیلو سلنیوم آلی برای مصرف کننده تنها ۱۶۵ هزار تومان تمام می‌شود.

وی در پایان در خصوص صادرات این شرکت خاطرنشان کرد: در حوزه رقیق کننده اسپرم موفق به صادرات شده ایم و در حال حاضر، بازار کشورهایی همچون افغانستان و عراق مقصد ما هستند.

کد خبر 6098120

دیگر خبرها

  • اولویت‌های صندوق ذخیره فرهنگیان در سال جهش تولید اعلام شد
  • قیمت هر کیلوگرم کلزا ۳۵ هزار تومان / ۵۰ درصد مطالبات پرداخت شد
  • چرا تولید خودروسازان در فروردین ۱۴۰۳ کاهش یافت؟
  • پیش‌بینی تولید ۷۷ تن کلزا در بابلسر
  • نرخ انواع نان آزادپز در کردستان اعلام شد
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • ثبات در بازار مرغ همدان با قیمت ۲۰ درصد ارزان‌تر از سال قبل
  • تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
  • توزیع بیش از ۴۳ هزار تن انواع کود در استان قزوین
  • هدفگذاری صادرات ۱۵۰ هزار تن تخم مرغ در سال ۱۴۰۳