Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ زینب غبیشاوی: نتیجه تحقیقات دو پژوهشگر ایرانی درباره پدیده فرونشست منتشر شد؛ اما نه در نشریات تخصصی ایران؛ که در مجله نیچر آلمانی. دلیل آن خیلی پیچیده نبود؛ نه در ایران برای کسی این پدیده اهمیت دارد، نه برنامه خاصی برای مقابله با آن وجود دارد.   آنگونه که تحقیقات دو پژوهشگر ایرانی نشان می‌دهد تهران چیزی حدود 36 سانتی متر فرونشست دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این هم تحقیقی انجام شده بود که مانند تحقیقات مشابه، نتیجه آن برای هیچ نهادی جذاب نبود! در یک سال گذشته میزان فرونشست زمین در شهریار ۲۲ سانتی‌متر و در دهه گذشته در کل تهران ۲متر بوده است.   اخیرا فرودگاه امام، بخش‌های مهمی از تهران و سایر استان‌های بزرگ مورد تهدید این پدیده قرار گرفته‌اند و طبق گفته کارشناسان حتی دیوار خانه‌های مردم شهریار نیز بخاطر این پدیده ترک برداشته است.   تا ۷۰ هزار سال دیگر نمی‌توان کاری انجام داد   محمد درویش کارشناس مسائل زیست محیطی به رویداد۲۴ گفته فرونشست‌ها آخرین و غیرقابل بازگشت‌ترین مرحله تخریب سرزمین است. به معنای دیگر در همان جایی که فرونشست زمین رخ دهد، کاری برای آن سرزمین دست کم در یک دوره ۵۰ تا ۷۰ هزار ساله نمی‌توان انجام داد و ما باید صبر کنیم تا زمین در این مدت بتواند تاب‌آوری خود را بار دیگر به دست بیاورد. دلیل فرونشست‌ها تداوم افت سطح اب زیرزمینی است و زمانی که این تداوم بیشتر از ده سال طول بکشد منجر به این می‌شود که لایه‌های آب‌دار زیرین آب خودشان را از دست بدهند و در نهایت باعث فرونشست لایه‌های زمین می‌شود که بسیار هم خطرناک است.   اتحادیه اروپا برای ۳/۸ دهم میلی‌متر فرونشست کمیته بحران تشکیل داده است
درویش گفته در اتحادیه اروپا اعلام کرده که نباید اجازه دهیم در هیچ سرزمینی فرونشست‌ها به بیشتر از ۴ میلیمتر افزایش پیدا کند. با توجه به اعلامیه اتحادیه اروپا در چنین شرایطی باید یک کمیته بحران با حضور رهبران این سرزمین‌ها ایجاد شود تا بتوانند به سرعت به این موضوع رسیدگی کنند. اکنون در ایتالیا و اسپانیا میزان نشست ۳/۸ دهم میلیمتر است، چنین کمیته‌های شکل گرفته است درحالی که در ایران این رقم ۵۴ میلیمتر است که ۱۴۰ برابر شرایط بحرانی در اتحادیه اروپا است و اصلا هچی کمیته‌ای هم تشکیل نشده است.   او گفته در جنوب تهران در منطقه شهریار این رقم به ۳۶ میلیمتر در سال رسیده که ۹۰ برابر شرایط بحران و هشدار در اتحادیه اروپا است. در مناطق دیگری مانند حد فاصل میبد اردکان، ابر کوه، پارک ملی در جنوب اصفهان، در زرین شهر در غرب اصفهان، در آبی بیگلو در اردبیل، در نزدیکی فرودگاه کرمان، در سرچشمه‌های کارون و در بسیاری از مناطق دیگر کشورمان شاهد فرونشست هستیم و یکی از گسترده‌ترین فرونشست‌ها در دشت میناب و خلیج فارس اتفاق افتاده است که واقعا شگفت انگیز است.

این فعال زیست محیطی ادامه داد: میانگین ریزش‌های اسمانی چه ۵۰ میلیمتر مانند یزد و چه ۱۰۰۰ میلیمتر مانند اردبیل باشد، ما با پدیده فرونشست روبرو هستیم. این موضوع کاملا آشکار می‌کند که نوع مدیریت حاکم بر سرزمین به هیچ عنوان رنگ و بویی از واقعیت‌های زیست محیطی حاکم بر وطن نبرده است و باعق شده با چنین بحرانی مواجه شویم.   وزارت نیرو کند عمل می‌کند
درویش با بیان اینکه متولی اصلی این ماجرا وزارت نیرو است، تصریح کرد: وزارت نیرو بسیار کند عمل کرده است و اکنون به تازگی تلاش کرده چاه‌های غیرمجاز را پلمپ کند، اما این راه‌کار اصلا کافی نیست، زیرا سیاست‌های کلان کشور همچنان بر طبل کشاورزی می‌کوبد و تا زمانی که ما وابستگی‌هایمان به منابع آب و خاک را کم نکنیم و گزینه‌های جدیدی را امتحان نکنیم، چنین اقدامات کوچکی نمی‌توان راه‌گشا باشد. نهاد‌های بین‌المللی نیز زمانی می‌توانند در این امر دخالت کنند که خود کشور از آن‌ها بخواهد و اکنون نیز با توجه به اینکه کشور ما تحت تحریم‌های شدید و جدی قرار گرفته است و هم مشکلات دیگری که دارند، فکر می‌کنند این موضوع برایشان در اولویت نیست.


او ادامه داد: نشست زمین باعث می‌شود خطرات بسیار زیادی شهروندان و زندگی آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. اکنون بسیاری از منازل در شهر ری ترک برداشته است، درهایشان بسته نمی‌شود، این فرونشست‌ها باعث می‌شود زمانی که زلزله ۴ ریشتری هم که می‌آید خسارت خیلی زیادی را بر جای بگذارد.   درویش گفته کشاورزان اکنون به شدت با بحران مواجه شده‌اند و چاه‌هایی که از آن استفاده می‌کنند خشک شده و ارتزاقشان با مشکل مواجه شده است. کشاورزان همواره خواهان گرفتن مجوز برای این هستند که کف شکنی کنند و عمق چاه‌هایشان را بیشتر کنند که این اقدام درست به معنای آن است که افراد شاخه‌ای از درخت را ببرند که خودشان روی آن نشسته‌اند.

این کارشناس و فعال محیط زیست با اشاره به راه‌کار‌هایی برای خروج از این بحران، گفت: ما باید اقتصادمان را به سمتی ببریم که کمترین وابستگی را به آب و خاک داشته باشیم. باید اقتصادی را تعریف کنیم که روی کسب و کار‌های سبز طراحی شده باشد. ما باید به سمت استفاده از انرژی‌های نو خصوصا انرژی‌های خورشیدی و بادی برویم، باید مناسبات بازرگانی خودمان را با توجه به ۴۷۰۰ کیلیومتر مرز آبی که داریم تقویت کنیم. باید با دنیا آشتی کنیم تا با کمترین فشار بر منابع ابی و خاکی‌مان جذابیت‌های تولیدی و اشتغال پایدار به دست بیاوریم. هرمتر مربع آبی که در بخش گردشگری هزینه شود، می‌تواند ۱۷۵ شغل پایدار ایجاد کند در صورتی که هر مترمکعب آبی که در هرثانیه در بخش کشاورزی استفاده می‌کنیم فقط نیم اشتغال پایدار ایجاد می‌کند.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 محمد درویش فرونشست مصرف بی رویه آب زلزله پدیده فرونشست فرونشست زمین فرونشست تهران بحران فرونشست زمین فرونشست زمین در تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۱۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برتری قاطع برابر قرقیزستان/ فوتسال ایران مسافر جام جهانی شد

به گزارش قدس آنلاین، تیم ملی فوتسال ایران در یک چهارم نهایی جام ملت‌های فوتسال آسیا به دیدار قرقیزستان رفت و با نتیجه ۶ بر یک به برتری رسید و جواز حضور در جام جهانی را به دست آورد.

ابتدا بهروز عظیمی برای ایران گلزنی کرد ولی قرقیزها خیلی زود به بازی برگشتند و با شوت  آمان‌بائف دونیربک به گل تساوی دست یافتند. سالار آقاپور و سعید احمدعباسی در ادامه توانستند دو بار دیگر برای ایران گلزنی کنند.

در ادامه ایران دو گل دیگر به ثمر رساند و موقعیت سنجی مهدی کریمی باعث شد تا ایران گل چهارم را نیز وارد دروازه قرقیزستان کند و خیال ملی‌‍‌پوشان را بابت پیروزی راحت کند. او در ادامه زننده گل پنجم ایران نیز بود و توانست با ظرافت توپ را به گوشه دروازه قرقیزستان برساند. دفاع قرقیزستان که شیرازه‌اش پاشیده شده بود در ادامه یک پنالتی داد که حسن‌زاده به زیبایی آن را به گل تبدیل کرد تا ایران ۶ بر یک این دیدار را برنده شود.

ایران در نیمه نهایی با برنده دیدار ازبکستان و ویتنام روبه‌رو خواهد شد و با توجه به حذف زودهنگام ژاپنی‌ها شانس بسیار بالایی برای قهرمانی در قاره کهن را دارد. 

چهار تیم راه‌یافته به دور نیمه‌نهایی، نماینده آسیا در جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴ خواهند بود. ازبکستان قبلا به عنوان میزبان جواز حضور در جام جهانی را کسب کرده و تاجیکستان نیز با برتری برابر افغانستان به جام جهانی رسید و علاوه بر این دو تیم، سه تیم دیگر از آسیا به جام جهانی راه خواهند یافت.

تیم ملی فوتسال ایران در دوره قبل این رقابت‌ها به دیدار نهایی راه یافته بود ولی با شکست برابر ژاپن در رده دوم قرار گرفت.

دیگر خبرها

  • برتری قاطع برابر قرقیزستان/ فوتسال ایران مسافر جام جهانی شد
  • علی دایی: هر کاری بتوانم برای ترانه علیدوستی انجام می‌دهم!
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت ایران
  • وزارت راه : ۴٩ درصد از جمعیت ایران بر روی فرونشست و مجاور آن سکونت دارد
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور
  • نماینده مجلس: فرونشستِ اصفهان جدی است؛ وزیر میراث فرهنگی در حال انجام چه کاری است؟
  • قطع حقابه و تغییر اقلیم عامل اصلی پدیده ریزگرد در قم است
  • بحران فرونشست در اصفهان/ استانداری: در سال گذشته بیش از ۳۰ مورد حادثه و در سال جاری تا کنون ۱۲ حادثه داشته ایم
  • قیمت روز رابیتس و هر آنچه باید درباره آن بدانیم