Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@13:13:47 GMT

تصویب ۳ برنامه آموزشی جدید علوم پزشکی

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۵۲۱۸۵

در هفتاد و یکمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی سه برنامه آموزشی جدید مورد موافقت قرار گرفت و ۷ برنامه بازنگری شده تصویب شد.

به گزارش مهر به نقل از وزارت بهداشت، در هفتاد و یکمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی بر لزوم بررسی نیازهای جامعه و جایگاه شغلی دانش آموختگان رشته ها برای توسعه علوم پزشکی کشور تاکید شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این نشست عنوان شد بررسی جامع کلیه رشته های علوم پزشکی در دستور کار شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی است.

دکتر سید حسن امامی رضوی دبیر شورای عالی برنامه ریزی در هفتاد و یکمین جلسه شورای عالی برنامه ریزی علوم پزشکی که با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاون آموزشی وزارت بهداشت و سایر اعضای شورا برگزار شد، دستورات جلسه را در ۴ حوزه تاسیس رشته جدید، برنامه آموزشی جدید، بازنگری برنامه های آموزشی و سایر تصمیمات اعلام کرد.

در ادامه دکتر باقر لاریجانی معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به نقش این شورا در توسعه آموزش علوم پزشکی کشور، گفت: هدف نهایی این توسعه ها تامین نیازهای جامعه به نیروی انسانی نظام سلامت است و ضروری است تا متناسب با این نیازها برنامه ریزی شود.

لاریجانی با اشاره به برنامه تحول آموزش، اظهار داشت: هدف این است که رشته مقاطع علوم پزشکی در راستای استانداردهای بین المللی و متناسب با نیازهایی که در کشور داریم توسعه یابد.

وی بر اهمیت رشته های بین رشته ای تاکید کرد و گفت: طی چند دهه گذشته پیشرفت های خوبی در علوم پزشکی داشته ایم و اکنون می توان گفت کشور به لحاظ ارائه خدمات بهداشتی درمانی به خودکفایی رسیده است. اکنون حرکت در مرزهای دانش و حضور در عرصه های بین المللی موضوعی است که باید در توسعه علوم پزشکی کشور مدنظر قرار گیرد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت اظهار داشت: چشم انداز کلی کشور دستیابی به سرآمدی علمی در حوزه های مختلف است و لازم است توسعه علوم پزشکی بیشتر به سمت رشته هایی برود که بتواند این سرآمدی را تامین کند.

وی ضمن بیان این موضوع که توسعه کیفی بیش از توسعه کمی اهمیت دارد خاطرنشان کرد: ضمن اینکه لازم است به توسعه علوم بین رشته ای توجه شود، باید ترتیبی اتخاذ شود تا این توسعه ها تا مدتی که نیاز است ادامه یابد.

لاریجانی یادآور شد: یعنی زمانی که نیازهای کشور در یک حوزه مرتفع شد تربیت نیروی انسانی در آن حوزه تقلیل یابد یا به صفر برسد. در غیر این صورت با مازاد فارغ التحصیلان این رشته ها مواجه خواهیم شد.

وی به راه اندازی مرکز ملی آموزش های مهارتی و حرفه ای اشاره کرد و گفت: برخی از نیازهای کشور به نیروی انسانی با آموزش های مهارتی مرتفع می شود و لازم نیست برای این رشته آموزش های منجر به مدرک ارائه شود. لذا این موضوع در شورای عالی برنامه ریزی و در بررسی رشته ها مورد توجه قرار می گیرد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت بازنگری برنامه های آموزشی رشته های علوم پزشکی را از دیگر مسئولیت های دبیرخانه شورای عالی برنامه ریزی برشمرد و اظهار داشت: این کار با همکاری هیئت های ممتحنه رشته ها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور صورت می پذیرد و تاکنون تعداد زیادی از این برنامه ها مورد بازنگری قرار گرفته است.

در ادامه این نشست سه برنامه آموزشی جدید مورد موافقت قرار گرفت و ۷ برنامه بازنگری شده تصویب شد. همچنین باتوجه به توسعه آموزش های مجازی در علوم پزشکی، ضرورت توجه به برنامه های آموزشی مجازی در شورای عالی برنامه ریزی با حضور مسئولین مربوطه مورد تاکید قرار گرفت.

در انتهای این نشست دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه نیازهای جامعه اصلی ترین موضوعی است که باید در شورای عالی برنامه ریزی مدنظر قرار گیرد، گفت: لازم است بازار کار و جایگاه شغلی دانش آموختگان رشته های علوم پزشکی طی مطالعاتی مورد بررسی قرار گیرد تا درخصوص تداوم رشته های مصوب و در حال برگزاری تصمیم گیری شود.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۲۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ هزار میلیارد تومان به بدنه آموزش و پرورش اعتبار تزریق شده است

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزیر آموزش و پرورش گفت: طی یک سال گذشته، ۴۰ هزار میلیارد تومان به بدنه آموزش و پرورش اعتبار تزریق شده است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا از زنجان، اصغر فرهادی، امروز_ دوشنبه هفدهم اردیبهشت- در آئین گرامیداشت هفته معلم اظهار کرد: دولت سیزدهم بیش از ۹۰۰ هزار معلم را رتبه‌بندی کرد که ۵۷۲ هزار نفر تقاضای تجدید نظر دادند و در مدت چهار ماه تقاضای آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت و بیش از ۳۸۰ هزار نفر ارتقای رتبه گرفتند.

وی افزود: از سال ۱۴۰۲ بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان به بدنه آموزش و پرورش اعتبار تزریق شده است و این نشان از توجه دولت سیزدهم به تعلیم و تربیت دارد.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه منابع انسانی در تعیین ثروت کشورها قابل قیاس با هیچ چیزی نیست، تصریح کرد: معلم مولد نیروی انسانی و گران‌ترین ثروت است.

فرهادی با بیان اینکه معلم کارمند نیست و کار تکراری نمی‌کند، اضافه کرد: هر سال به تعداد دانش‌آموزان باید طرح و پروژه جدید در آموزش و پرورش اجرا شود.

وی با بیان اینکه تعلیم و تربیت دو پله شامل خانواده و مدرسه دارد، گفت: هر دو این پله‌ها متأثر از معلم است و معلم به این مقوله جامه عمل می‌پوشاند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: به همین خاطر مقام معظم رهبری مدام روی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تأکید دارند و آن را نسخه شفابخش آموزش و پرورش خواندند.

وی با اشاره به اینکه سند غربی نیروی انسانی ما را نشانه گرفته بود، ابراز کرد: نیروی انسانی باید به درد کشور و مکتب ما بخورد و این سند مسیر را برای رسیدن به مقصد برای ما مشخص می‌کند.

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزیر آموزش و پرورش در توضیح اهمیت و جایگاه معلم یادآور شد: استاد یک فن را به دانشجو می‌آموزد اما کار معلم صرفاً آموزش دانش نیست بلکه زندگی را به دانش‌آموز یاد می‌دهد.

کد خبر 751127

دیگر خبرها

  • نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود
  • ۴۰ هزار میلیارد تومان به بدنه آموزش و پرورش اعتبار تزریق شده است
  • تکمیل ۲ بیمارستان در خراسان جنوبی
  • عدم استفاده بهینه از منابع موجب کاهش بهره وری در دانشگاهها می‌شود
  • توزیع بیش از ۶۰۰ مورد تجهیزات بیمارستان در خراسان جنوبی
  • رشته‌های پزشکی براساس نیاز کشور و تعداد داوطلبین ساماندهی می‌شود
  • رضایت: ساماندهی برنامه‌های آموزشی در جهت اولویت و نیاز کشور است
  • تصویب رشته‌های جدید دانشگاه آزاد نی‌ریز در مقطع دکتری
  • عطیه الهی در دستان پرتوان ماماهاست
  • معاون آموزشی وزارت بهداشت خبر داد؛ زمان اعلام نتایج اولیه آزمون دستیاری پزشکی