Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@03:59:11 GMT

سدسازی بدون نظرخواهی از سازمان محیط زیست

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۵۳۱۰۱

سدسازی بدون نظرخواهی از سازمان محیط زیست

مدیرکل ارزیابی اثرات زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه وضع قانون هوای پاک یک حرکت زیر ساختی مهم است، گفت: متاسفانه در گذشته پروژه‌های بسیاری بدون نظر محیط زیست اجرا شد که در حال حاضر از آنها به عنوان معضل یاد می‌شود. تعدادی از سدسازی‌هم نمونه از این پروژه‌ها است.

به گزارش ایسنا، حمید جلالوندی با بیان اینکه ضوابط و استانداردهای بسیاری در حوزه محیط زیست تدوین شده است، گفت: ما در بحث تقنینی مشکلی نداریم اما همواره در اجرا دچار مشکل بوده‌ایم به طوری که هر وقت خواستیم  قانونی را اجرا کنیم با مجموعه‌ای از عوامل بازدارنده مواجه شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه مطلوبیت یا کیفیت خوب محیط زیست تنها با اقدامات سازمان محیط زیست تبلور پیدا نمی‌کند، در این باره در یک برنامه رادیویی تصریح کرد: مجموعه‌ای از اقدامات هماهنگ بین دستگاه‌های مرتبط می‌تواند سیاست‌ها را به سمت و سویی ببرد که مردم خروجی‌اش را در ایجاد محیط زیستی خوب ببینند.

محیط زیست در تصمیم‌گیری‌ها اولویت نبوده است

مدیرکل ارزیابی اثرات زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: اگر در سطح کشور و جامعه، مسائل محیط زیستی بحرانی یا مشکل‌داری وجود دارد که به عنوان یک پدیده یا یک مشکل روی میز است و مردم با آن درگیر هستند، نشان از این است که محیط زیست در تصمیم‌گیری‌ها اولویت نبوده است.

جلالوندی در ادامه اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان متولی دولتی بخش محیط زیست کشور سلسله اقداماتی را از زمان شکل‌گیری انجام داده و در بعضی از حوزه‌ها نیز موفق بوده است اما در بعضی از حوزه‌ها به دلیل ناهماهنگی دستگاه‌های دیگر نتوانسته به هدف اصلی برسد.

وی تاکید کرد: ما در  حوزه قوانین محیط زیست مشکلی نداریم، اما در اجرا، همیشه دچار مشکل بودیم، به طوری که وقتی خواستیم قوانین را اجرا بکنیم با مجموعه‌ای از عوامل بازدارنده مواجه شدیم.

با شعار محیط زیست راه به جایی نمی‌بریم

جلالوندی با یادآوری شعار «دولت محیط زیستی» رئیس‌جمهور روحانی اظهارکرد: شعار دولت محیط زیستی به این معناست که بیشتر مصوبات، اعتبارات و رویکردها به سمتی سوق یابد که محیط زیست اولویت باشد. اگر این شعار در عمل انجام شود وضعیت محیط زیست هر روز بهتر می‌شود اما اگر این شعار در قوانین و سایر موضوعات، خودش را نشان ندهد، صرفا با گفتن شعار «دولت محیط زیست» راه به جایی نخواهیم برد.

مدیرکل ارزیابی اثرات زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان قانون هوای پاک را یک حرکت زیرساختی مهم برشمرد و گفت: در دولت دوازدهم، آیین‌نامه‌هایی مورد نیاز قانون هوای پاک تهیه شده است اما پروژه‌های بسیار زیادی در گذشته بدون نظر محیط زیست اجرا شده و اکنون به عنوان معضل با آنها مواجه هستیم. فعالیت‌هایی که در حوزه سدسازی در کشور پیش آمده و منجر به خشک شدن تالاب‌ها و رودخانه‌ها شده، از جمله پروژه‌هایی است که بدون ارزیابی زیست محیطی بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان محیط زیست مجوز ارزیابی زیست محیطی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۳۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: تکلیف مدیریت اجرایی پسماند‌های الکترونیکی در کشور مشخص نیست و کاملا غیر اصولی مدیریت می‌شوند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سمیه رفیعی، نماینده مردم تهران و رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی طی سخنانی به مناسبت هفته زمین پاک با بیان اینکه «پسماند‌های الکترونیکی یکی از خطرناک‌ترین پسماند‌ها در جهان محسوب می‌شود»، اظهار کرد: متاسفانه عملا این پسماند‌ها در کشور طبق قانون مدیریت نمی‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه باید ساز و کار مناسبی برای این پسماند‌ها در کشور دیده شود و متولی مشخصی در این حوزه داشته باشیم، گفت: هفته زمین پاک به کار‌های نمادین اختصاص پیدا کرده و عملاً اقدام چشمگیر و اثرگذاری در این حوزه دیده نمی‌شود.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس معضل پسماند‌ها را یکی از اولویت‌های حوزه محیط زیست خواند و تاکید کرد: پسماند‌ها می‌توانند ثروت تولید کنند، ولی مهمتر از آن کاهش اثرات مخرب محیط زیستی آنهاست که در کشور ما به معضلی جدی بخصوص در استان‌های شمالی و استان‌های مسافرپذیر تبدیل شده است.

دیگر خبرها

  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • هوش مصنوعی ناسا از سیاره زمین محافظت می‌کند
  • پویش بزمان زیبا با طبیعت بدون زباله اجرا شد
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • طرح کتابخانه‌های بدون کتاب در کشور اجرا شده است/ بی مهری نسبت به کتابخانه‌های عمومی کردستان
  • حذف کیسه‌های پلاستیکی در ایران | آب دریای خزر باز هم عقب‌نشینی کرد
  • توضیحات سلاجقه درباره موضوع حذف کیسه‌های پلاستیکی
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • چرا پروژه بارورسازی ابر‌ها در ایران به بن‌بست خورد؟
  • معضل مدیریت پسماند چهارمحال و بختیاری بدون راهکار مانده است