Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@04:17:12 GMT

تمرکز بر منافع ملی راهکار برون رفت از چالش ها است

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۵۳۴۸۳

تمرکز بر منافع ملی راهکار برون رفت از چالش ها است

تهران - ایرنا- عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان گفت : تمرکز بر منافع ملی به عنوان مبدا و مقصد تمام افعال اجتماعی و تلاش برای رسیدن به فهم مشترک نخبگان در مورد منافع ملی، شاه کلیدی است که می‌تواند راهکارهای کاربردی و کم‌ هزینه برای انواع چالش‌ها باشد.

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، مجید فراهانی روز جمعه در چهارمین کنگره حزب ندای ایرانیان افزود: در کشور چالش‌های فراوانی داریم که مصادیق آن هر روز به شکلی خود را نمایان می کنند و متاسفانه باید گفت آستانه صبر، تاب‌آوری و سطح پایداری اجتماعی کشور به مرحله حساس رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه میل شدید جامعه به طرح نکات ناامیدکننده در مورد اقتصاد کشور نوعی نمود خودآزاری جمعی است، تصریح کرد: شرایط به گونه‌ای است که سخنرانان هرچقدر ناامیدی را به آینده پراکنده کنند، عالم تر به نظر می‌رسند. خود آزردن جمعی به جایی می‌رسد که حتی حاضریم شاخص‌های بین‌المللی پیشرفت را زیر سوال ببریم و مخاطبان ولع خاصی دارند که همواره از ناامیدی و بدبختی برایشان سخن بگوییم.
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان با بیان اینکه ملتی که دچار ناامیدی جمعی می‌شود، هرگز نخواهد توانست روی پای خود بایستد، افزود: حزب ندای ایرانیان از صدای ایرانیان برآمده و باید راه‌هایی برای پرکردن گسل‌های خطرناک بیابد و اعتماد را به اهالی ایران باز گرداند.
فراهانی یادآور شد: چهل سالگی تحول انقلابی در کشور فرصت مناسبی است تا با درس‌ آموزی از وقایع گذشته، با نگاهی جدید و رو به آینده، پارادایم نوینی را به سمت تحول و تغییر سرلوحه کار خود قرار دهیم‌. در آستانه چهل سالگی انقلاب لازم است تجربه و دانش ذخیره شده در این سال‌ها را در گفتمان جدید برای کشور در نظر بگیریم.
وی تاکید کرد: امروز وقت زنده کردن دعواهای بی‌حاصل مخرب گذشته نیست و تمسک به «حبل ‌المتین» منافع ملی راهگشای بسیاری از چالش‌های پیرامونی است.
فراهانی ادامه داد: اغلب بحران‌های کشور ربطی به سلیقه این جناح و آن جناح ندارد بلکه چالش‌هایی هستند که هویت و منافع ملی کشور را تهدید می کنند و باید چاره کنیم چرا که همه در یک کشتی نشسته‌ایم.
وی با بیان اینکه شرایط به گونه‌ای پیچیده و مساله ساز است که با همراهی همه ایرانیان و عزم ملی فارغ از احزاب، نژاد و آیین باید به جنگ این بحران برویم، گفت: مشکلاتی مانند کمبود منابع آبی، بیکاری ، فساد و دروغ سه بحران خطرناک جامعه است.
فراهانی ادامه داد: وقتی مدیری درگیر فساد می‌شود، اعتماد عمومی به سیستم کاسته می‌شود و کم کاری اوج می‌گیرد و کارآفرینان و سرمایه گذاران ناامید می‌شوند.
عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان یادآور شد: برای نجات کشور راهی به جز تغییر پارادایم و تمسک به حبل‌المتین منافع ملی از سوی همه نخبگان و دلسوزان جامعه نداریم.
وی اظهار داشت: برای جلوگیری از گسست نسلی و اجتماعی و عقب افتادن از رقبای جهانی باید نسلی نو از مدیران جوان اداره کشور را برعهده بگیرند و با نخبه پروری در عرصه ‌های مختلف با بر دوش گرفتن پرچم صلح و مدارا و مراجعه به نظرات مردم در امتحانات سخت مسیرهای جدیدی را برای برون رفت از چالش‌های ساختاری کشور به کار بندیم.
سیام**3202**9129

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي شوراي شهر فراهاني نداي ايرانيان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۳۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجرت ایرانی‌ها هم مانند افغانستانی‌ها توده‌ای می‌شود؟/ آن‌ها که مهاجرت می‌کنند از تغییر شرایط جامعه ناامید شده‌اند/ موج مهاجرت ایرانیان عادی نیست

مظاهر گودرزی: شاید یک روزهایی که از مهاجرت صحبت می‌شد بلافاصله گزینه فرار مغزها به اذهان خطور می‌کرد، مسئله‌ای که به مهاجرت نخبگان دانشگاهی از کشور اشاره داشت، آن‌ها مهاجرت می‌کردند که بتوانند به تناسب مهارت خود در دانشگاه‌ها یا شرکت‌های بین‌المللی فعالیت دانشگاهی یا اقتصادی خودشان را با کیفیت بهتری ادامه دهند؛این روند متوقف نشد، حتی اگر آمارهای دقیق‌تری وجود داشته باشد مواجهه با سیر صعودی مهاجرت نخبگان دانشگاهی در سال‌های اخیر اصلاً دور از انتظار نیست. اما حالا اتفاق دیگری رخ داده، هم میل به مهاجرت و هم اقدام به مهاجرت از سطح نخبه دانشگاهی یا افراد متخصص عبور کرده و تبدیل به یک همه‌گیری شده است، طوری‌که گروه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی حتی اگر نتوانند ایده مهاجرت‌شان را محقق کنند اما احتمالاً میان اولویت‌های زندگی‌شان آن را حفظ می‌کنند تا شاید در زمان مناسبی جامع عمل به آن بپوشانند. این میل و اقدام گسترده به مهاجرت چیزی هست که اردشیر گراوند، جامعه‌شناس و پژوهشگر مسائل اجتماعی از آن به‌عنوان «مهاجرت توده‌ای» نام می‌برد.

او به خبرآنلاین می‌گوید: «مردم در ابعاد مختلف احساس ناامنی عمومی می‌کنند، بنابراین فرزندان‌شان را به خارج از کشور می‌فرستند. مهاجرت و باروری ویژگی چسبندگی دارند، یعنی اگر یک نفر مهاجرت کند نفر بعدی را با خودش می‌برد، به نظرم مهاجرت به‌بیرون از ایران همچنان ادامه دارد و ممکن است شکل جدی‌تر پیدا کند یعنی مثلاً مانند افغانستانی‌ها توده‌ای مهاجرت کنیم.»

او ادامه می‌دهد: «خانوار ایرانی با مسئله از دست دادن یک عضو خانواده مواجه شده است، یعنی مهاجرت‌های داخلی و خارجی سبب شده عموم خانوارهای ایرانی یک عضو خانواده خود را از دست بدهند و از آن دور شوند.»

مهاجرت و نبود افق دید برای آینده

درهمین‌باره سمیه توحیدلو، جامعه‌شناس به خبرآنلاین می‌گوید: «به نظر می‌رسد به‌عنوان هفتمین کشور مهاجر فرست شناخته می‌شویم. یکی از دلایل مهاجرت فشار اجتماعی است یعنی اگر فرد شرایط خوبی داشته باشد فشار هم نسلی‌ها و اطرافیان برای مهاجرت اتفاق می‌افتد. یکی از دلایل تشویق به خارج رفتن جوانان، نبود افق دید برای آینده است. وقتی افراد از تصمیم‌گیری برای آینده ناتوان می‌شوند به این دلیل است که نمی‌دانند فردا روزی چه اتفاقی خواهد افتاد، ارزش پول ملی چه‌قدر می‌شود، و انواع مسائلی که ثبات را متزلزل می‌کند. این موضوعات باعث انواع مهاجرت می‌شود.»

اوا ادامه می‌دهد: «یک بخشی از مهاجرت جامعه ما برخلاف گذشته، مهاجرت خانوادگی است. نگرانی از اینده فرزندان به نوعی در میزان مهاجرت در سال اخیر تاثیرگذار بوده است. نمودهای مهاجرت انقدر زیاد است که هرکسی در حلقه اطراف خودش آن را لمس می‌کند، نمونه‌اش در بیمارستان‌ها، فضای آکادمیک و دانشگاهی دیده می‌شود. آمار و رقم مهاجرت آن‌قدر زیاد است که جمعیت ایرانیان خارج از کشور بعد از این حجم از مهاجرت تغییرات بزرگ و گسترده‌ای خواهد داشت.»

آن‌ها که مهاجرت می‌کنند از تغییر شرایط جامعه ناامید شده‌اند

همچنین فاطمه موسوی ویایه، جامعه‌شناس و پژوهشگر مسائل اجتماعی درباره موج مهاجرت ایرانی‌ها به خارج از کشور به خبرآنلاین می‌گوید: «همه ناظران توافق دارند موج فعلی مهاجرت ایرانیان عادی نیست. هیرشمن در مقاله «خروج، اعتراض، دولت» اشاره می‌کند گاهی شهروندان در تقابل با دولت به این نتیجه می‌رسند که اعتراض به جایی نمی‌رسد یا هزینه‌اش بسیار زیاد است و خروج را در دستور کار خویش قرار می‌دهند و از کشورشان مهاجرت می‌کنند.»

او ادامه می‌دهد: «افزایش ۱۴۰ درصدی موج مهاجرت جوانان متخصص در یک‌سال اخیر که بیش از نیمی از آنان زن بودند را می‌توان توسل به استراتژی خروج به دلیل ناامیدی از تغییر و اصلاح دولت دانست. علوم اجتماعی ورای تصمیم‌های فردی به روابط و ساختارهای اجتماعی می‌نگرد، با این زاویه دید آن‌ها که مهاجرت می‌کنند از تغییر شرایط جامعه ناامید شده‌اند و به‌همین دلیل کشور را ترک می‌کنند.»

این جامعه‌شناس بیان می‌کند: «امسال شرایطی مشابهی با سال ۱۴۰۲ خواهد داشت، یعنی صبر و انتظار ضمنی جامعه در شرایط انسداد سیاسی، مشکلات اقتصادی مانند گرانی، تورم، بیکاری و فقر افزایش پیدا می‌کند، به تبع آن موج مهاجرت و آسیب‌های اجتماعی چون سرقت، اعتیاد، خودکشی و خشونت‌های اجتماعی از جمله قتل و نزاع بیشتر خواهد شد. مشکلات زیست محیطی مثل آلودگی هوا، کمبود آب و فرونشست زمین بدتر خواهد شد. جامعه ایران مثل فنری است که در حال جمع شدن است و این فنر در سال ۱۴۰۳ فشرده‌تر می‌شود.»

فاصله گرفتن مردم و حکومت با افزایش بگیر و ببندها

نیره توکلی، جامعه‌شناس هم نظر مشابهی دارد، او به خبرآنلاین می‌گوید: «وقتی دولت‌های تمامیت‌خواه سرکار می‌آیند ذره‌ای تلاش نمی‌کنند که مردم را به خودشان جذب کنند بنابراین سیر مهاجرت بیشتر می‌شود طوری‌که حالا مسئله‌ مهاجرت بسیار ناامیدکننده است.»

او ادامه می‌دهد: «امید دادن به مردم خیلی باید بیشتر از این باشد. راه حل مقابله با این همه تبلیغاتی که برای مهاجرت می‌شود این است که مردم احساس فاصله با حاکمیت نکنند اما با بگیر و ببند، تمامیت‌خواهی و یکدست کردن حکومت به نفع یک جناح، این فاصله بیشتر می‌شود.»

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1895405

دیگر خبرها

  • ندای مواضع ضدونقیض از درون کاخ‌سفید؛ اسرائیل می‌تواند آمریکا را وسط تنش با ایران بیاندازد؟
  • ترافیک نیمه سنگین در ۳ محور برون شهری کشور
  • چه کسانی ندای انحلال ارتش را سر می‌دادند + فیلم
  • تأمین پاکت شیر چالش توزیع شیر در مدارس کشور!
  • ژنرال صهیونیست: به جای ایران روی لبنان تمرکز کنید
  • مهاجرت ایرانی‌ها هم مانند افغانستانی‌ها توده‌ای می‌شود؟/ آن‌ها که مهاجرت می‌کنند از تغییر شرایط جامعه ناامید شده‌اند/ موج مهاجرت ایرانیان عادی نیست
  • برون‌رفت از مشکلات کشاورزی در گرو توسعه عملیات گلخانه‌ای
  • برون رفت از مشکلات کشاورزی در گرو توسعه عملیات گلخانه‌ای
  • جزییات اجرای پروژه های برون مرزی در حوزه برق و آب
  • حمایت از تاسیس شرکت دانش بنیان توسط ایرانیان خارج از کشور