Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-27@18:31:38 GMT

بزرگ‌ترین غار آبی جهان کجاست ؟

تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۵۳۸۲۴

بزرگ‌ترین غار آبی جهان کجاست ؟

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،    یکی از شگفت‌انگیزترین جاذبه‌های طبیعی کشور ما غار علیصدر است. این غار در کبودرآهنگ و در نزدیکی روستای علیصدر واقع‌شده است.

 

بررسی‌ها در خصوص این غار نشان می‌دهد که زمان تشکیل این غار به دوره ژوراسیک برمی‌گردد. این غار شگفت‌انگیز که امروز مقصد بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی است در زمان‌های خیلی گذشته محل جمع‌آوری آب برای فصول کم بارش بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال ۱۳۳۶ براثر زلزله شدیدی که در این استان رخ داده است محل ورود آب نهر به این غار قطع شده و به همین دلیل سطح آب کاهش پیدا می‌کند و زیبایی‌های آن مشخص می‌شود.

 

 

چند سال بعد وقتی چند کوهنورد وارد این غار می‌شوند و زیبایی این غار را با چند عکس به ثبت می‌رسانند.در آن زمان به دلیل ورودی کوچکی که برای این غار وجود داشته است تنها کوهنوردان حرفه‌ای می‌توانستند از آن دیدن کنند، اما بعد‌ها ورودی آن برای بازدید همگان وسیع‌تر شد تا زیبایی‌های خیره‌کننده آن را همه بتوانند ببینند.

 

در حال حاضر نورپردازی‌های جالب برای دیدن داخل غار صورت گرفته است و مسیر‌های پیاده‌روی و حرکت با قایق نیز در این غار قرار داده شده است. این غار دارای دالان‌ها و دهلیز‌های مختلف است که تماشای تمام نقاط غار می‌تواند شما را وارد دنیای عجیب و اسرارآمیزی کند که تاکنون آن را تجربه نکرده‌اید، البته زیبایی غار هرگز اجازه نمی‌دهد گذر زمان را حس کنید.

 

آب درون این غار بسیار تمیز و زلال است و عمق آب داخل آن در جا‌های مختلف متفاوت است. بعضی جا‌ها خشک است و بعضی جا‌ها آب تا ۱۴ متر عمق دارد و نمی‌توان آن را بدون قایق طی کرد. نکته جالب در درون این غار این است که دمای آن در تمام فصول سال بر روی ۱۲ درجه است و تغییر نمی‌کند. آب درون غار به دلیل املاح بالای موجود در آن قابل خوردن نیست و آب موجود در غار توسط چشمه‌های موجود در کف غار یا دیوار‌های آن تأمین می‌شود.

 

باید گفت: غار علیصدر براثر واکنش‌های شیمیایی ناشی از اسیدکربنیک ضعیف و نفوذ در آهک موجود دیواره‌های غار تشکیل شده است که با گذشت میلیون‌ها سال این غار شگفت‌انگیز به همراه راهرو‌ها و اشکال مختلف بر روی دیوار‌های غار را پدید آورده است.

 

گردشگران تنها می‌توانند ۴ کیلومتر از این غار را طی کنند درحالی‌که طول این غار بیش از ۱۴ کیلومتر است، زیرا دسترسی به این غار به‌اندازه‌ای سخت و مشکل است که تنها کوهنوردان حرفه‌ای و آن‌هم با تجهیزات کامل می‌توانند طی کنند.

 

اگر تصمیم دارید به این غار بروید باید اول به همدان رفته و ازآنجا به کبودرآهنگ بروید؛ در ۷۵ کیلومتری آن روستای علیصدر قرارگرفته و این غار نیز در همان‌جا است در کنار غار مکان‌های اقامتی مانند مهمانسرا، سوئیت، ویلا و نمازخانه و مکان‌های تفریحی مانند فضای سبز و کوهنوردی و بازارچه برای خرید سوغاتی وجود دارد.تجربه سفر به غار علیصدر تجربه جذاب و دوست‌داشتنی خواهد بود که تا مدت‌های خاطرات این سفر در یاد گردشگران علیصدر باقی خواهد ماند.

 

خبرنگاران جوان

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: غارعلیصدر گوناگون همدان جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۳۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید | آغاز تا انجام اومااویا

به گزارش همشهری آنلاین، پروژه سد چندمنظوره سریلانکا موسوم به «اومااویا» با ویژگی‌های منحصربه‌فرد که توسط مهندسان ایرانی اجرا شده است و دیروز با حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور افتتاح شد. این اولین بار نیست که مهندسان ایرانی، پروژه‌های بزرگ را در دیگر کشورها اجرا می‌کنند؛ اما اومااویا ویژگی‌هایی دارد که آن را خاص می‌کند.

صادرات خدمات فنی و مهندسی، مرغوب‌ترین بخش از ترکیب تجارت خارجی است که ایران نیز از سال‌های دور در این حوزه فعال بود. تحریم‌های ظالمانه به قصد خانه‌نشین کردن مهندسان ایرانی به این بخش حمله برد و توانست مقیاس صادرات فنی مهندسی ایران را کاهش دهد؛ اما مهندسان ایرانی ضمن دور زدن تحریم‌ها، بر شرکت‌های صاحب‌نام غربی نیز در صحنه رقابت فائق آمدند و خود را در پروژه‌هایی که عنوان «بزرگ‌ترین» را یدک می‌کشند، جای دادند.

اومااویا در سریلانکا، یکی از این پروژه‌ها بود که دیروز افتتاح شد. ایران در ابتدای دهه ۹۰ توانسته بود رکورد صادرات بیش از ۴ میلیارد دلاری صادرات خدمات فنی مهندسی را ثبت کند؛ اما این رقم حالا حدود ۱.۵ میلیارد دلار است و طبق وعده علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو، قرار است طی ۲ سال آینده به ۵ میلیارد دلار برسد.

آغاز تا انجام اومااویا

قریب به ۱۴ سال پیش، ایرانی‌ها برای حضور در پروژه چندمنظوره سریلانکا با ایتالیایی‌ها رقابت کردند و بعد از موفقیت در این رقابت، برای خلق شاهکار مهندسی در منطقه‌ای نسبتاً محروم و خشک در ۲۰۰ کیلومتری شرق کلمبو، پایتخت سریلانکا، دست‌به‌کار شدند.

از مارس ۲۰۱۰ که کلنگ پروژه اومااویا زده شد، عوامل زیادی دست‌به‌دست هم داد تا پایان خوش برای این پروژه چندمنظوره رقم نخورد. در کنار تأخیرهای کارفرما در تحویل زمین، محدودیت‌های بانکی ناشی از تحریم، تأخیر کارفرما در پرداخت‌ها و تعلیق موقت پروژه ناشی از مسائل ناشناخته زمین‌شناسی، در برهه‌های مختلف ترمز پیشرفت اومااویا را کشیدند؛ اما عاقبت از سال ۲۰۱۶، عملیات اجرایی پروژه با شتاب بیشتری آغاز شد که البته این بار نیز دست‌اندازهای بزرگی نظیر کمبود سیمان، آرماتور و سایر نهاده‌ها در بازار سریلانکا، قطعی مکرر برق، کمبود گازوئیل از شتاب طرح کاستند و در نهایت با شیوع کرونا و مقررات سخت‌گیرانه برای کنترل بیماری، سنگ بزرگ دیگری پیش پای مجریان پروژه افتاد.

در نهایت اما، مهندسان ایرانی موفق شدند این پروژه را حتی در مواردی که برای اولین بار توسط شرکت‌های ایرانی اجرا می‌شد به پایان برسانند و آن را با نام ایران آماده افتتاح کنند.

مختصات ابرپروژه اومااویا

پروژه آبی سریلانکا که توسط مهندسان کشورمان و با پیمانکاری شرکت فراب ایران اجرا شده، شامل ساخت دو سد، یک تونل انتقال آب و دو واحد نیروگاه زیرزمینی برق‌آبی با مجموع ظرفیت ۱۲۰ مگاوات است که طبق گفته‌های وزیر نیرو، ۵۳۰ میلیون دلار هزینه در برداشته و دولت سریلانکا کل مبلغ را به‌صورت نقدی پرداخت کرده است. البته ۵۰ میلیون دلار از این هزینه در قالب «اعتبار خریدار» و طی قراردادی بین بانک توسعه صادرات ایران و وزارت دارایی سریلانکا تسویه شده که بازپرداخت آن با دولت سریلانکا خواهد بود.

اجرای صفر تا صد پروژه چندمنظوره اومااویا توسط مهندسان ایرانی انجام شده و طراحی و ساخت شفت عمودی زیرزمینی آن به ارتفاع ۶۱۸ متر، جزو عمیق‌ترین شفت‌های ساخته شده توسط مهندسان ایرانی است. جالب اینکه حفاری این شفت به روشی نوین و کاملاً مکانیزه و بدون دسترسی میانی انجام شده است.

نکته دیگر اینکه، طرح در منطقه‌ای نسبتاً محروم و خشک اجرا شده و شرکت ایرانی به‌واسطه فعالیت‌های داوطلبانه و خیریه نیز مانند ساخت جاده دسترسی و تأمین آب برای مردم محلی، نشان عالی مسئولیت اجتماعی دریافت کرده است. بر اساس آمارهای شرکت فراب، در اوج فعالیت‌های اجرایی این پروژه ۱۸۰۰ نفر مشغول به فعالیت بوده‌اند که ۴۰۰ نفر آن متخصصان ایرانی، ۱۳۷۰ نفر از کشور سریلانکا و ۳۰ نفر از سایر کشورها بوده‌اند.

ایران در باشگاه سدسازان برتر جهان

وزیر نیرو در مراسم افتتاح پروژه اومااویا گفت: بر اساس اعلام کمیسیون بین‌المللی سدهای بزرگ، ایران جزو کشورهای برتر جهان در بخش سدسازی است و همچنین در حوزه تولید برق حرارتی جزو ۱۰ کشور اول جهان است. علی‌اکبر محرابیان با اشاره به اینکه ایران پنجمین کشور جهان ازلحاظ وسعت شبکه‌های آبیاری و زهکشی است، افزود: ما در عرصه تولید تجهیزات و قطعات موردنیاز تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب موفق شدیم بیش از ۹۵ درصد نیاز خود را در داخل کشور تأمین کنیم.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: به برکت این دستاوردها بیش از ۲۰۰ سد بزرگ و ۶۰۰ سد کوچک با حجم مخزن حدود ۶۰ میلیارد مترمکعب و حدود ۲.۵ میلیون هکتار شبکه آبیاری و زهکشی مدرن و صدهای تصفیه‌خانه آب و فاضلاب در ایران ساخته شده است. با توجه به ظرفیت کشور در صدور خدمات فنی و مهندسی در بخش آب و برق و فاضلاب چند پروژه بزرگ را در کشورهای مختلف جهان یا در حال اجرا داریم یا به تمام رسانده‌ایم.

او با اشاره به توان مهندسان ایرانی در سدسازی، گفت: در کشور تاجیکستان از پروژه‌های به بهره‌برداری رسیده می‌توان به سد و نیروگاه سنگ توده و از پروژه‌های در حال ساخت می‌توان به سد راغون به‌عنوان بزرگ‌ترین طرح عمرانی در جهان و به تعبیری مرتفع‌ترین سد جهان به ارتفاع ۳۳۵ متر و حجم ذخیره ۱۴ میلیارد مترمکعب توسط مشاوران و پیمانکاران بین‌المللی ازجمله شرکت‌های ایرانی اشاره کرد.

کد خبر 847078 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها خدمات مهندسی سد سریلانکا

دیگر خبرها

  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • شناساندن حضرت حجت(عج) به جهانیان؛ اولین گام ظهور
  • صحبت‌های پدر حسن یزدانی درباره زمان بازگشت او
  • شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا
  • عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان رونمایی شد
  • ساخت عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان تمام شد
  • خواهرخوانده اصفهان میزبان عظیم‌ترین پنجره شیشه‌ای رنگی جهان
  • با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید | آغاز تا انجام اومااویا
  • بحران‌زده ترین قاره جهان از نظر بلایای طبیعی کجاست؟ | اینفوگرافیک
  • تصاویر نادر رنگی از اوج قدرت آلمان نازی / ماشین‌های خودران در نیم قرن پیش / زنجیره اتفاقات پس از ترور رفیق حریری / تماشای زیبایی‌های جهان از آسمان با کیفیت 4K