Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس‌تودي- يوسف الشاهد، نخست وزير تونس روز پنجشنبه براي سفري سه روزه وارد رياض، پايتخت عربستان سعودي شد.
روابط عربستان با تونس طي سال‌هاي اخير پرفراز ونشيب بود.
عربستان يکي از مخالفان اصلي انقلاب سال 2011 تونس بود. زين العابدين بن علي، ديکتاتور اسبق تونس در سال 2011 پس از شدت گرفتن اعتراض‌هاي مردمي در اين کشور به عربستان گريخت و اکنون نيز در اين کشور حضور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با اين که دستگاه قضايي و مردم تونس بارها خواستار استرداد بن علي به تونس و حضور وي در دادگاه شده‌اند، اما آل سعود از استرداد بن علي خودداري کرده است.
موضوع ديگر اين که دولت تونس طي سال‌هاي اخير همواره يکي از منتقدان سياست خارجي عربستان به خصوص درباره بحران سوريه بوده است. دولت تونس ضمن مخالفت با مداخله خارجي در امور داخلي سوريه، همواره بر لزوم از سرگيري روابط با دمشق تأکيد دارد؛ موضوعي که با راهبردهاي رياض درباره سوريه ناسازگار است.
در سوي ديگر، عربستان سعودي در سال‌هاي اخير همواره تحولات داخلي تونس را زير نظر داشته و حتي تلاش کرده است يا زين العابدين بن علي را بار ديگر به قدرت بازگرداند و يا اين که از نيروهاي نزديک به رياض براي رسيدن به قدرت حمايت کند و به نوعي ديگر، دموکراسي را در تونس به شکست بکشاند.
در همين راستا، «جوهر بن مبارک»، تحليلگر تونسي، معتقد است: «عربستان به همراه امارات اوايل سال کنوني 2018 تلاش کردند از«لطفي براهم»، وزير کشور سابق تونس براي کودتا عليه دولت کنوني اين کشور حمايت کنند.
سفر مشکوک اوايل سال 2018 «لطفي براهم» به عربستان که در نهايت سبب برکناري وي از سمت وزير کشور تونس شد، در همين راستا قرار داشت.»
«مجتهد»، فعال توئيتري سرشناس عربستاني نيز نوشت: «لطفي براهم پيش از اينکه به عنوان وزير کشور منصوب شود، فرمانده گارد ملي، ارگان مسئول مبارزه با تروريسم تونس بود. حاکمان عربستان به بازگشت زين العابدين بن علي به قدرت اميدوار هستند.»
با توجه به اين شرايط، اکنون اين سؤال طرح مي‌شود که «يوسف الشاهد» از سفر به عربستان چه اهدافي دارد؟
به نظر مي‌رسد مهمترين علت سفر يوسف الشاهد به عربستان، مربوط به شرايط اقتصادي تونس است.
مشکل اقتصادي يکي از مهمترين مشکل‌هاي پيش‌رو دولت تونس است. اخيراً جنبش «جليقه‌قرمزها» در تونس نيز به تبعيت از «جليقه زردها» در فرانسه شکل گرفته است. جنبش جليقه قرمزها در واکنش به مشکل اقتصادي از جمله گراني و تورم، روند صعودي بيکاري و سياست‌هاي نادرست اقتصادي دولت تونس شکل گرفته است.
محمد بن سلمان، وليعهد سعودي در سفر تنها سه ساعته‌اي که 27 نوامبر 2018 به تونس انجام داد، متعهد شد دو ميليارد دلار به اين کشور کمک کند و سرمايه‌گذاري اقتصادي نيز در بخش‌هاي زيرساختي تونس انجام دهد.
اکنون با شکل‌گيري جنبش «جليقه قرمزها» در تونس، نخست وزير اين کشور به رياض سفر کرده است تا کمک‌هايي را که وليعهد سعودي وعده داده است، «نقد» کند.
در واقع، نخست وزير تونس از وضعيت شکننده بن سلمان در عربستان آگاه است و سعي دارد از اين وضعيت براي گرفتن امتيازهاي اقتصادي استفاده کند.
علاوه بر اين، تونس در سال آينده 2019 شاهد برگزاري انتخابات پارلماني و رياست جمهوري خواهد بود.
يوسف الشاهد که از سوي حزب ندا پست نخست وزيري را بر عهده گرفته و داماد «باجي قائد السبسي»، رئيس جمهوري تونس نيز است، سعي مي‌کند با تبليغات عليه جنبش اسلام‌گراي النهضه به عنوان مهمترين رقيب انتخاباتي حزب ندا، حمايت مالي و رسانه‌اي آل سعود را براي انتخابات آينده به دست آورد. 139/120
نويسنده: سيد رضي عمادي
کليدواژه تونس افريقاي جنوبي

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۳۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قدردانی نخست وزیر پاکستان از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر

به گزارش جام جم آنلاین، «آیت الله سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهور کشورمان در نشست خبری مشترک محمد شهباز شریف نخست وزیر جمهوری اسلامی پاکستان از نخست وزیر و دولت محترم پاکستان برای میزبانی از هیأت جمهوری اسلامی ایران تشکر و قدردانی کرد و گفت: از اینکه امروز در شهر زیبای اسلام آباد هستیم ابراز خرسندی می‌کنم از این سخنگاه به مردم خوب و دین مدار پاکستان عرض سلام و ادب و احترام دارم به همه خانواده‌های محترم پاکستانی در جای جای این کشور از طرف رهبر معظم و فرزانه انقلاب و مردم ایران ابلاغ سلام دارم. 

آیت الله رئیسی خاطر نشان کرد: به مردم پاکستان که همواره از اسلام و ارزش‌های اسلامی دفاع کردند و همواره از مظلومان فلسطین و غزه دفاع کرده اند و همواره در خیابان‌های شهر‌های مختلف پاکستان آزادی قدس شریف را فریاد زده اند و همواره از حق و عدالت دفاع کرده و دفاع کرده اند، عرض سلام و قدردانی دارم. 

وی با اشاره به اینکه سازمان‌های بین المللی کارآمدی خود را از دست داده اند، خاطر نشان کرد: آنچه تمام مردم دنیا را امروز غصه دار کرده این است که سازمان‌های بین المللی و به ظاهر مدافع حقوق بشر کارآمدی خود را از دست داده است، شورای امنیت وظیفه خود را انجام نمی‌دهد مردم مسلمان و آزاداندیش دنیا به ستوه آمده اند. 

روابط ایران و پاکستان روابط تاریخی تمدنی و عمیق اعتقادی و دینی است

رئیس جمهور روابط ایران و پاکستان را پیوندی ناگسستنی تعریف کرد و گفت: ما با کشور دوست و برادر و همسایه مان پاکستان فقط به عنوان دو کشور همسایه مطرح نیستیم روابط دو کشور روابط تاریخی تمدنی و عمیق اعتقادی و دینی است امری که ملت بزرگ ایران را با مردم بزرگ پاکستان پیوند می‌دهد اعتقادات است این پیوند ناگسستنی است.

وی با اشاره به اینکه دو کشور باید در حوزه‌های اقتصادی سیاسی تجاری و فرهنگی و همه سطوح روابط خود را ارتقا بخشند، خاطر نشان کرد: مظرفیت‌های بسیاری بین ایران و پاکستان است که تبادل این ظرفیت‌ها در جهت منافع دو کشور و ملت می‌تواند به کار گرفته شود در نشست هایمان با نخست وزیر و دولت تصمیم گرفتیم در حوزه‌های اقتصادی سیاسی تجاری و فرهنگی و همه سطوح روابط خود را ارتقا بخشیم.

آیت الله رئیسی مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم را یکسان دانست و تصریح کرد: هر دو در مبارزه با ناامنی‌ها جرایم سازمان یافته مواد مخدر و انواع ناامنی‌ها مصمم هستیم و این نگاه مشترک هر دو کشور است در یک کلمه دفاع از حقوق بشر محور همکاری‌های دو کشور است چه همکاری‌های دو جانبه چه منطقه‌ای و چه بین المللی. 

رئیس جمهور با اشاره به تداوم همکاری بین دو دولت ایران و پاکستان بیان کرد: ممکن است برخی همکاری‌های دو کشور را نپسندند مهم نیست مهم ان است که تداوم همکاری‌های دولت‌های دو کشور به نمایندگی از مردم آن‌ها ادامه یابد و مصممیم این همکاری‌ها را در سوطح بالا ارتقا ببخشیم.

آیت الله رئیسی سطح روابط اقتصادی و تجاری دو کشور را قابل قبول ندانست و گفت: تصمیم گرفتیم این روابط در گام اول ۱۰ میلیارد دلار افزایش یابد.

مرز ایران و پاکستان یک فرصت است

رئیس جمهور مرز ایران و پاکستان را یک فرصت برشمرد و اظهار کرد: مرز دو کشور که طولانی است را یک فرصت می‌دانیم و معتقدیم در جهت رفاه دو ملت به ویژه مرزبانان به کار گرفته شود سفر کوتاه من و نخست وزیر به مرز‌ها برای بازدید و توسعه بازارچه‌های مرزی بود این کار می‌تواند افزایش یابد گام‌های برداشته شده کافی نیست و باید این گام‌ها در جهت امنیت مرز و رفاه مردم دو کشور ادامه یابد. 

خوشامدگویی محمد شهباز شریف به آیت‌الله رئیسی: چشم و دل ما روشن

نخست وزیر پاکستان در نشست خبری مشترک با آیت‌الله رئیسی گفت: بعد از انتخاب دولت جدید پاکستان برای اولین بار است که یک مقام عالی‌رتبه به کشور ما می‌آید و این موجب افتخار ماست. چشم ما روشن و دل ما شاد. 

قدردانی نخست وزیر پاکستان از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر

محمدشهباز شریف در ادامه بیان کرد: هر دو کشور نگرانی خود را درباره کشتار مردم غزه اعلام و درباره آن گفتگو کردیم و یکصدا اسرائیل را محکوم کرده و از کشور‌های جهان درخواست می‌کنیم که هر چه سریعتر این اقدام نظامی را به پایان برسانند. راه حل عادلانه، تفصیلی و دیرپا برای مسئله فلسطین لازم است. پاکستان پشتیبانی از فلسطین را مشروط نمی‌کند و به همکاری با ایران تا تشکیل کشور فلسطین به پایتختی قدس ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: از آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم ایران که پشتیبان حق آزادی‌خواهی مردم کشمیر را در نظر داشتند، تشکر می‌کنم.

«محمد شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان در این نشست خبری گفت: جناب آقای رئیس جمهور! شما در فقه و حقوق دانش دارید؛ ما در زمینه بهبود زندگی مردم کشور‌های خود با داشتن اصول برای فروغ آن‌ها همکاری خواهیم کرد.

دیگر خبرها

  • حفظ ثبات و امنیت پایدار ، لازمه تحقق اهداف اقتصادی
  • لزوم حفظ ثبات و امنیت پایدار به‌عنوان لازمه تحقق اهداف اقتصادی
  • تهران و اسلام آباد، علیه تروریسم
  • مصمم به ارتقای روابط ایران و پاکستان هستیم/ افزایش سطح روابط تجاری به ۱۰ میلیارد دلار در گام اول
  • رئیسی: ایران و پاکستان روابط اقتصادی- تجاری خود را ارتقاء بخشند/ قدردانی نخست‌وزیر پاکستان از رهبر معظم انقلاب
  • قدردانی نخست وزیر پاکستان از رهبر انقلاب به دلیل حمایت از مردم کشمیر
  • رئیسی: ایران و پاکستان روابط اقتصادی- تجاری خود را ارتقا بخشند/ مرز دو کشور یک فرصت است
  • رئیس جمهور: ایران و پاکستان سطح روابط اقتصادی تجاری را ارتقا بخشند / مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم یکسان است + فیلم
  • رئیس جمهور: ایران و پاکستان سطح روابط اقتصادی تجاری خود را ارتقا بخشند / مواضع دو کشور در مبارزه با تروریسم یکسان است + فیلم
  • اهداف عربستان از گسترش روابط با ارمنستان/ ریاض به رقیب ایران در قفقاز تبدیل شد؟