Web Analytics Made Easy - Statcounter

" جریانی ضدفلسفه در حوزه و دانشگاه کار می‌کند که می‌خواهد چهره‌های فلسفی و متفکر کشور را خانه‌نشین کند تا مقدسین کم‌خرد و کم‌دانش بر سر کار بیایند."

آیت‌الله محسن غرویان - مدرس حوزه در نشست «اسلام، سکولاریسم و بنیادگرایی» که در دانشگاه فردوسی برگزار شد، در ادامه بیان کرد: ما در ایران جنگ قرائت‌ها را داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرائت‌های مختلفی از سیاست، اقتصاد، فرهنگ و غیره وجود دارد و در برابر هم مشغول مبارزه هستند. همه از اسلام صحبت می‌کنند اما اسلام الف با اسلام ب متفاوت است. همه از دین، از مردم، از خدا و دموکراسی صحبت می‌کنند اما بروز خارجی آن‌ها با یکدیگر متفاوت است.

وی ادامه داد: چنین جنگ قرائت‌ها و استنباط‌های مسئله اصلی کشور ماست. یک عده با قرائت خاصی بر صندلی‌های قدرت تکیه می‌زنند و به رقیب خود عنوان دشمن، منحرف و بی‌دین می‌دهند. یک عده نیز در مقابل، طرف مذکور را غاصب می‌نامند.

غرویان تصریح کرد: نکته مهم دیگر در حقیقت آن است که بایستی تکلیف خود را با تغییر و تحول در عالم و آدم روشن کنیم، تغییرات و تحولات از کسی اجازه نمی‌گیرد. دموکریت بیان کرد که در یک رودخانه نمی‌توان دوبار شنا کرد؛ چرا که آب رودخانه همواره در جریان است. امام صادق(ع) فرمودند که عالم به زمان باشید. زمان به قول فلاسفه قرار ندارد و دائم عوض می‌شود.

او اضافه کرد: ما بایستی در حاکمیت تکلیف خود را با تحول روشن سازیم. برخی‌ها نمی‌خواهند تحول را بپذیرند.

این مدرس حوزه بیان کرد: تحولات در دنیا ما را وادار می‌سازد که همسازی و سازگاری با جهان پیدا کنیم. مقاومت مداوم شدنی نیست. با تجربه دیدیم که مقاومت ناشدنی است و بایستی برخی موارد را در ساحت علم و دین بپذیریم.

او افزود: گویی اگر تعدادی آیه و روایت را جمع‌آوری کنیم، اقتصاد و جامعه‌شناسی اسلامی ایجاد کرده‌ایم. همچنان کتاب‌هایی که در دانشگاه‌ها تدریس می‌شود آورده دیگران است و ما حرف تازه‌ای بیان نکرده‌ایم. به هر روی بایستی تغییرات را در جهان پذیرفت.

غرویان اظهار کرد: برداشت من از روایت امام صادق (ع) این است که عالم فردی است که از دانش‌های روز مطلع باشد و آن‌ها را مطالعه کرده باشد. روایات متفاوتی داریم که برای کسب علم از گمراه و کافر مضایقه نکنید؛ حتی تا چین بروید تا دانش جدیدی کسب کنید.

وی ادامه داد: امروز مسائلی چون پیوستن به FATF و تصویب لوایح چهارگانه مطرح است. عده‌ای به دنبال منزوی ساختن کشور هستند و می‌خواهند ۸۰ میلیون نفر جمعیت را وارد یک قفس کنند.

از نظر من این کار شدنی نیست. در این زمینه تفکرات به دو دسته قابل تقسیم است؛ یک دسته تنها بر مقاومت پافشاری می‌کنند اما دسته دیگر گزینه تعامل و همفکری را مطرح می‌سازند. بایستی با دنیا سخن بگوییم و با منطق خودمان با دنیا گفت‌وگو کنیم. بسیاری از کشورهای دنیا مشغول زندگی هستند. یک جامعه عاری از خشونت و بدی و پلیدی بسازیم.

غرویان مطرح کرد: آیت‌الله جوادی آملی امام جمعه قم بودند. عده‌ای به نمازجمعه یورش بردند و بیان کردند که ایشان بصیرت ندارند. عده‌ای در قم با کفش و مهر به رئیس مجلس حمله کردند. فلسفه در کشور ما چه میزان جایگاهی دارد؟ این‌ها موضوعاتی است که بایستی در آن‌ها دقت کرد.

وی افزود: امام نامه‌ای به گورباچف نوشت و بیان کرد که ما دارای فلسفه غنی هستیم و نماینده خویش را آقای جوادی آملی به عنوان یک فیلسوف معرفی کرد.

امام ترسی برای مناظره علمی و فلسفی نداشت. شهید استاد مطهری نیز بیان کرد که اگر در فرهنگ و علم کشور قدرت داشته باشم، یک استاد مارکسیست را برای تدریس دیالکتیک و مارکسیسم به دانشگاه تهران می‌آورم و خود مباحث او را نقد می‌کنم. اما اکنون ما تحمل یک استاد دانشگاه مسلمان را نداریم.

غرویان ادامه داد: من برای دوره سوم مجلس خبرگان، کاندیدا شدم و امتحان لازمه را دادم. ۲۰۵ هزار رای آوردم اما به حد نصاب نرسیدم. در دوره پنجم مجددا کاندیدا شدم و در تلویزیون اعلام کردند کسانی که دوره‌های پیشین امتحان داده‌اند، لازم نیست مجددا امتحان بدهند.

این مدرس حوزه بیان کرد: صلایت‌ها بررسی شد و بیان کردند که من رد صلاحیت شده‌ام. به من گفتند که چون امتحان نداده‌ام رد صلاحیت شده‌ام. به آن‌ها با مدارک و اسناد نشان دادم که من دوره سوم کاندیدا شده‌ بودم. آن‌ها گفتند اطلاع نداشته‌اند. چگونه ممکن بود که اطلاع نداشته باشند؟

او تصریح کرد: از سویی به من گفتند که اعتراض شما به حق است و صلاحیت شما تائید می‌شود، اما در نهایت صلاحیت بنده تائید نشد و من طی نامه‌ای سرگشاده به آقای جنتی بیان کردم که در روز قیامت جلو او را خواهم گرفت. مگر شورای نگهبان به دنبال دفاع از حقوق ملت نیست؟ این‌ها مشکلات امروز ماست./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۴۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام جمعه اصفهان: حج، تمرین فشرده بندگی است

امام جمعه اصفهان حج را تمرین فشرده بندگی بیان کرد و گفت: این که گفته می‌شود بندگی، برای آن است که هیچ یک از اعمال حج  با عقل بشری سازگار نیست و تنها باید از سر بندگی انجام شود، یعنی مجموع حج، بندگی است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد در دیدار با مدیران و مسئولین حج و زیارت استان اصفهان با اشاره به وضعیت دشوار حج در گذشته و سهولت کار مدیران کاروان ها در شرایط کنونی گفت: مدیران کاروان ها زمان خود را تنها صرف مدیریت کاروان نکنند، زیرا این سفر، یک سفر بسیار معنوی بوده و خود نیز از این فرصت استفاده کرده و تصور نکنند چون مدیر هستند، تنها می‌خواهند گروهی را اداره کنند.

وی افزود: این سفر، سفر مهمی است، هم چنان که یکی از دعاهای مهم ماه رمضان این است که می فرماید "اللهم الرزقنی حج بیتک الحرام فی عامی هذا و فی کل عام" یعنی یکی از خواسته‌ها در ماه مبارک رمضان این است که از خداوند می‌خواهیم هر سال حج را روزی ما گرداند.

امام جمعه اصفهان بیان کرد: مکان، مکان بسیار مقدسی است، و در سیره معصومین(ع) از جمله امام مجتبی(ع) دارد که حضرت 25 مرتبه پیاده از مدینه برای حج مشرف  شدند، چرا که ائمه اطهار می دانستند کجا می روند و چه کاری انجام می دهند.

نماینده ولی فقیه در استان اصفهان، حج را تمرین فشرده بندگی بیان کرد و افزود: این که گفته می شود بندگی، برای آن است که هیچ یک از اعمال حج  با عقل بشری سازگار نیست و تنها باید از سر بندگی انجام شود، یعنی مجموع حج، بندگی است.

وی اضافه کرد: بسیاری از امور در حج حرام می‌‌شود و نباید انجام داد و موقعیتی برای آموختن تعبد است، به همین جهت نیز ماه رمضان یک ماه بندگی است، اما حج 10 روز بوده و فشرده تر است، یعنی بندگی در آن فشرده تر است و انتهای آن عید می شود.

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد خاطرنشان کرد: فلسفه حج، بندگی و روز دهم آن عید  است، یعنی روز بازگشت از اشتباهات و ساختن خود است، از همین رو امامان معصوم پیاده به حج می رفتند و این کار را برای بهشت انجام نمی دادند، بلکه بندگی برای آنها لذت داشت.

وی با تاکید بر لزوم خودسازی مدیران کاروان ها در این سفر معنوی تصریح کرد: این موقعیتی است که مدیران نیز باید در آن خودسازی کنند، چرا که جای خودسازی و انسان سازی است و زحمت بسیار دارد.

امام جمعه اصفهان عنوان کرد: مناسک حج به قدری دارای اهمیت است که اگر فردی مستطیع نباشد این وظیفه حکومت اسلامی است که افرادی را اجیر کرده و به حج بفرستد و این دستور اسلام است.

وی قدردانی و شکر خداوند بر نعمت خدمت به زائران حرم امن الهی را مهم دانست و گفت: حج یکی از عبادات مهم در بندگی خداوند است و همه آن سرزمین جای پای پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) است و به هر مقدار می توانید باید به زائرین حرم و پیامبر خدا خدمت کنید.

آیت‌الله طباطبایی‌نژاد با اشاره به تاثیرات عمیق عملیات وعده صادق در منطقه و دنیا تصریح کرد: شکست دشمن در عملیات وعده صادق جبران ناپذیر است و ابهت و قدرتی که ایران نشان داد سبب شد همه دنیا این قدرت را تحلیل کنند.

وی خاطرنشان کرد: رژیم صهیونیستی تلقین کرده بود که هیچ کشوری نمی تواند به آنها حمله کند اما ایران این کار را انجام داد و بیش از 50 درصد از موشک های آن به هدف اصابت کرد.

زائر 92 ساله و 11 ساله اصفهانی خانه خدا

به گزارش تسنیم، در ابتدای این دیدار حجت الاسلام اژدری، مسئول سازمان حج و زیارت استان اصفهان گزارشی از روند اجرایی این سازمان برای بهتر برگزار کردن حج ابراهیمی و خدمت شایسته به زائران حرم امن الهی ارائه و بیان کرد: از دی 1402 پیش ثبت نام زائران حج بیت الله الحرام آغاز شد و در مجموع 53 کاروان از اصفهان مشرف می شوند و اولین اعزام کاروان از استان اصفهان در روز سوم خرداد انجام می شود.

وی مسن‌ترین زائر حج 1403 را  92 ساله و کم سن‌ترین  فرد را 11 ساله بیان کرد و افزود: امسال نیز کنگره عظیم حج که سالانه آموزش عملی حج را عنوان می کند با حضور مدیران استان برگزار می‌شود.

مسئول سازمان حج و زیارت استان اصفهان اضافه کرد: شعار حج ابراهیمی سال1403 ، حج ، قرآن محوری، همدلی ، اقتدار امت اسلامی و دفاع از فلسطین مظلوم است و در عین حال در کنار آن کنگره شهدای فلسطین و شهید زاهدی را نیز خواهیم داشت.

انتهای پیام/163

دیگر خبرها

  • امام جمعه اصفهان: حج، تمرین فشرده بندگی است
  • آیت‌الله جنتی: بیداری جوانان غربی و انزجار آن‌ها از اسراییل قابل پیش‌بینی بود
  • اهتمام به تحقق راهبرد‌های چهارگانه تعیین شده رهبر انقلاب
  • مواجهه غرب با دانشگاهیان معترض نمایش بی‌اعتباری ادعاهایشان است
  • بیداری جوانان غربی و انزجار آن‌ها از اسراییل قابل پیش‌بینی بود
  • اراده تحول‌گرایی و تمدن‌سازی در گام دوم انقلاب اسلامی
  • توضیحات مهم رئیسی درباره روند تورم | من روزانه آمار قیمت ها می‌گیرم نه هفتگی و...
  • نکته مهمی که در توقیع امام زمان (عج) به شیخ مفید اشاره شد
  • دیدار کارگزاران حج با رهبر معظم انقلاب
  • دیدار کارگزاران حج با رهبر انقلاب