Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: گشت و گذار در تاریخچه تاسیس دانشگاه‌ها نکاتی جالب و قابل توجه از رمز و رازهای معماری آن‌ها به ما نشان می‌دهد.

دانشگاه‌های یک کشور نقشی بسزا و اهمیتی ویژه در معرفی فرهنگ و تاریخ آن کشور دارند، از این رو در بسیاری از نقاط جهان برای آن سازه‌های ویژه و خاص طراحی می‌شود.

ورودی یا سر در اصلی دانشگاه یکی از این سازه‌هاست که به نوعی نماد آن دانشگاه در سراسر جهان محسوب می‌شود، از این رو طراحی و ایجاد یک سردر خاص برای دانشگاه علاوه بر تقویت جلوه‌های بصری و روحیه دانشجویان می‌تواند زمینه ساز شهرت دانشگاه در سراسر جهان نیز باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع سردر به دروازه‌های بزرگ و مداخل اصلی ورود به ساختمان یا محوطه‌های ویژه می‌گویند. این سازه ها علاوه بر نقش نمادین، بیانگر موضوع فعالیت آن ساختمان نیز هستند.

یکی از دانشگاه‌های ایران که سردر آن نقشی مهم در انتقال پیشینه تاریخی و میراث فرهنگی دارد، دانشگاه تهران است که سردر آن در فهرست آثار ملی به عنوان اثر فرهنگی تاریخی به ثبت رسیده است.

سبک معماری سردر دانشگاه تهران اثری زیبا و ماندگار است که ذات یگانه آن اجازه هیچ گونه مداخله و دستکاری ساختمانی را نمی‌دهد.

در این بنا یکی از شاخص‌ترین مصالح مدرن یعنی بتن به صورت نمایان اجرا شده و در عین حال یکی از شاخص‌ترین نمادهای معماری سنتی، یعنی قوس جناغی به صورت تکرار در شکل نما به کار رفته که باعث دیده شدن آن از زوایای مختلف می شود.

معمار برجسته ایرانی، طراح سردر دانشگاه تهران

سردر دانشگاه تهران را حتی اگر از نزدیک هم ندیده باشید به طور حتم تصویر آن را بر روی اسکناس های 50 و 5000 تومانی دیده‌اید؛ کوروش فرزامی فارغ التحصیل دانشگاه تهران معمار  برجسته ایرانی و طراح این سردر از برجسته ترین معماران معاصر کشور بود که این سردر را همزمان با فارغ التحصیل شدن از دانشگاه در سال های 1345-1346 طراحی و اجرا کرد.

علی رغم اینکه تاریخ ساخت سردر دانشگاه تهران، سال های 1345-1346 بیان شده، تا سال 1348 هیچ سندی درباره آن در آرشیو دانشگاه مشاهده نشده است.

فلسفه طراحی سردر دانشگاه تهران

درباره فلسفه سر در دانشگاه 2 دیدگاه وجود دارد؛ در دیدگاه اول، این بنا الهام گرفته از تصویر خیالی 2 پرنده است که برای اوج گرفتن بالهایشان را باز کرده‌اند. در این دیدگاه علم و دانش به 2 بال پرنده تشبیه شده‌اند که ورود به دانشگاه با آنها ممکن است و برای خروج از آن باید این بالها را تقویت کرد تا موجب صعود به فراز اجتماع شود.

دیدگاه دوم نظری متفاوت دارد که بر طبق آن سردر دانشگاه تهران شبیه به کتابی باز است که در مقابل دیدگان قرار داده شده تا ارزش مطالعه و تحقیق را یادآوری کند‌.

سیحون که یکی از طلایه داران معماری نوگرا هوشنگ است درباره این سردر می‌گوید: اجرای این بنا به صورت بتن مسلح عریان (بتن آرمه اکسپوز) است و پایه ها در کنار هم به بالا می‌روند که نمادی از آزادی، آزادگی و مثبت اندیشی است. نگاه کردن به این سازه از دور، یک فضای باز شبیه طاق شکسته ایرانی را نشان می‌دهد که بیانگر به کارگیری معماری اصیل ایرانی در این بنای مدرن است.

امروز سردر دانشگاه تهران نماد زندگی شیرین دانشجویی و مکان پرطرفداری برای ثبت لحظات خاطره انگیز دانشجویان در کنار دوستان است و نه تنها در سطح ملی به عنوان سمبل علم و معرفت بلکه در سراسر جهان شناخته شده است و علاوه بر اینکه فرهنگ و معماری اصیل ایرانی را نشان می دهد، باعث شهرت دانشگاه و معرفی آن به عنوان یک دانشگاه برجسته به سراسر جهان شده است.

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

راز جسد لخت دختر 15 ساله در پارک+عکس تجاوز پزشک هوسباز به یک زن جوان در مطب +عکس این مرد جوان علاقه زیادی به همخوابی با زنان بی جان دارد ! +عکس زنم سرش با مرد دیگری گرم بود / سرش را بریدم ! +عکس قتل فریبا پس از انتشار عکس های زشت وقتی چهار چوپان تهرانی مست کردند / پا به کلانتری و بهشت زهرا کشید اعتراف شیطانی 4 شرور به قتل بی رحمانه دختر 14 ساله + عکس جنجال دست درازی مرد متاهل به زن مسافر در هواپیما +عکس مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا دستگیری رییس ستاد انتخاباتی حسن روحانی در قم دختر بچه هندی از پدر فریبکارش شکایت کرد +عکس له شدن سر مرد صافکار زیر خودروی پراید من 6 نوزادم را کشته‌ام، ولی ۸ سال زندان زیاد است ! / مادر بی رحم اعتراف کرد +عکس حمله وحشیانه مرد غول پیکر به 2 زن و یک دختر در خیابان / دختر 4 ساله سکته کرد ! + عکس تب عکس سلفی دختر 9 ساله را بدجور سوزاند ! + عکس

منبع: رکنا

کلیدواژه: دانشگاه تهران فلسفه معماری شگفت انگیز تصاویر عکس زن زندگی قتل مرد دختر فیلم ایران بیمارستان خیانت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۵۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر‌های رسانه - ۱۳ اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مستند «زندگی با فلسفه» امروز ساعت ۱۹:۰۰ از شبکه چهار سیما پخش و فردا ساعت ۱۲:۳۰ بازپخش می‌شود.
این مستند درباره زندگی، و سلوک علمی و فرهنگی «انشاءالله رحمتی» استاد فلسفه و مترجم آثار حکمی و عرفانی، به خصوص آثار هانری کُربن و سید حسین نصر است.
نخستین قسمت از فصل دوم برنامه کافه نقد امشب ساعت ۲۱ به بررسی برنامه پدرخوانده اختصاص دارد.

پدرخوانده به کارگردانی سعید ابوطالب، یک بازی دورهمی با نقش مخفی بر پایه استدلال و استنتاج است که تا کنون دو فصل آن از سکوی صوت و تصویر فیلم نت پخش شده است.
مجموعه تلویزیونی شهباز جمعه تا سه‌شنبه هر هفته، ساعت ۲۱:۳۰ با کیفیت ۴K از در شبکه فراتر پخش و روز بعد ساعت‌های ۱۱:۰۰ و ۱۶:۳۰ تکرار می‌شود.
این مجموعه پلیسی درباره فعالیت یک گروه سایبری است که تلاش می‌کنند یک مجرم بین المللی را دستگیر کنند.
مجموعه تلویزیونی «دوباره زندگی» هر روز ساعت ۱۷ از شبکه سلامت پخش و ساعت ۲۴ روز بعد بازپخش می‌شود.
این مجموعه داستان افرادی است که برای مبارزه با تروریسم یک آزمایشگاه ویروس شناسی تأسیس می‌کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

دیگر خبرها

  • خواص شگفت‌انگیز این میوه برای سلامت قلب
  • بچه تپل و بامزه آبی در تمرین شاگردان نکونام؛ از کرج تا تهران به عشق استقلال!
  • تصاویر شگفت‌انگیز از جاری شدن سیل در اصفهان و خرم‌آباد + ویدئو
  • شگفت‌انگیز: 2 ستاره ایرانی در فینال لیگ قهرمانان
  • ۷ تاثیر شگفت انگیز و باورنکردنی سفیده و زرده تخم مرغ برای پوست و مو
  • تصاویر ظاهر جالب دختر خانم پرسپوليسی؛ او چطور بلیط‌ می‌خرد؟
  • رونالدو، همچنان سوژه جذاب رسانه‌های بزرگ
  • خبر‌های رسانه - ۱۳ اردیبهشت
  • میزبانی شبکه تهران از دختر امپراطور
  • کشف شگفت انگیز سرنخ‌های ژنتیکی افسردگی