Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، یکی از مشکل‌های شایع افراد در فصل زمستان به دلیل سرما و رطوبت نسبی دما، بارش باران و برف، خشک شدن دیرهنگام لباس‌ها پس از شست و شو است.

در این بین یکی از راهکار‌های خانواده‌ها برای خشک کردن سریع لباس، قراردادن آن‌ها روی رادیاتور، سیستم تهویه مطبوع و سایر وسایل گرمایشی خانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافته‌اند این کار می‌تواند به دلیل جذب آلودگی هوای درون خانه سبب افزایش خطر حمله آسم در افراد و صدمه به ریه شود.

از جمله دیگر وسایل خانه که می‌تواند زمینه ساز حمله آسم و آلرژی تنفسی شود، روشن کردن شمع و شومینه درخانه است.

هوای آلوده درون خانه زمانی که درمعرض رطوبت قرار می‌گیرد می‌تواند سبب تولید قارچ و کپک شود، شمع‌های معطر نیز می‌توانند سبب ایجاد آلودگی و خطر ابتلا به سرطان شوند.

کارشناسان به ویژه والدین توصیه می‌کنند از خشک کردن لباس‌های کودکان روی رادیاتور، بخاری یا شومینه خودداری کنند، زیرا به دلیل ضعف سیستم ایمنی، کودکان بیش از بزرگسالان در معرض ابتلا به بیماری‌های تنفسی و آسم قرار می‌گیرند.

پژوهش‌های علمی نشان می‌دهند، خشک کردن لباس برروی سیستم‌های گرمایشی درون خانه سبب جذب آلودگی و افزایش رطوبت موجود درهوا به میزان ۳۰ درصد می‌شود که درنهایت مواد شیمیایی آلاینده درزمان پوشیدن لباس جذب بدن می‌شوند. به ویژه درزمان خواب و استراحت بخش زیادی از مواد آلاینده از راه تنفسی وارد بدن می‌شود.

از جمله قارچ‌هایی که برروی لباس‌های خیس درزمان خشک شدن درفضای دربسته خانه‌ها ایجاد می‌شود می‌توان قارچ (Aspergillosis) را نام برد که می‌تواند زمینه ساز ابتلای افراد به انواع بیماری‌های مرگبار شود.

آمار‌ها نشان می‌دهند یک از هر ده نفر درسراسر دنیا به بیماری آسم و مشکلاتی، چون خِس خِس ریه، تنگی نفس، سرفه همراه با خلط و حتی سرفه همراه با خون دچار می‌شوند.

به طور کلی افراد ۹۰ درصد از بازه زمانی درعمرشان را درفضای خانه سپری می‌کنند به همین دلیل پاکیزگی و کاهش میزان آلایندگی فضای دورنی خانه اهمیت بسیار دارد، به ویژه درافرادی که دچارمشکل‌های تنفسی، چون آسم یا بیماری‌های مزمن ریوی، چون COPD یا پنومونی هستند.

ازجمله نشانه‌های آلودگی فضای درونی خانه که برسلامت بدن انسان اثر می‌گذارد می‌توان خشکی گلو، سرفه، آبریزش بینی، احساس خستگی و سردرد را نام برد.

کارشناسان توصیه می‌کنند برای کاهش اثر‌های آلایندگی هوای درون خانه  افراد از پنجره‌های عایق آلاینده‌های فضای بیرونی استفاده کنند، نصب سیستم تصفیه کننده هوا، وجود انواع گل و گیاهان زینتی تصفیه کننده هوا، تمیزکردن و گرد گیری فضای خانه به طور منظم، خشک کردن حمام پس از استفاده و باز کردن پنجره‌ها برای تعویض هوای درون خانه درروز‌هایی که هوا سالم است می‌تواند سبب افزایش سلامت و جلوگیری ازابتلا به بیماری‌های تنفسی شود.


استفاده از فن درحمام سبب جریان یافتن هوای درون خانه می‌شود، همچنین استفاده از دستگاه‌های اندازه گیری رطوبت هوا می‌تواند به افراد برای کنترل میزان رطوبت مجاز درفضای درونی خانه کمک کند.

استفاده از هود، بازکردن درب و پنجره درزمان پخت و پز و سرخ کردن موادخوراکی نیز می‌تواند مانع از آلودگی هوا و افزایش خطر ابتلا به سرطان مجاری تنفسی درافراد شود.

بهترین شیوه برای خشک کردن لباس‌ها قراردادن آن‌ها درمجاورت نور خورشید است، همچنین استفاده از دستگاه‌های خشک کن مخصوص لباس نیز می‌تواند آن‌ها را درمحیطی تمیز و بدون ایجاد آلودگی درمحیط خشک کند.

شمع‌های معطر نیز می‌توانند زمینه ساز تولید مواد آلاینده و ترکیب‌های آلی فرار سمی شوند که درنهایت سبب ابتلای فرد به بیماری آسم می‌شوند و یا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند.

ازجمله مواد سمی منتشر شده از شمع می‌توان فرمالدئید را نام برد که ماده‌ای شیمیایی و سرطان زاست. کارشناسان به ویژه استفاده از شمع‌های معطر را برای سلامت بدن بسیار خطرناک اعلام کرده اند، زیرا حاوی مواد شیمیایی، چون VOCs هستند که به آسانی به بخار یا گاز تبدیل و وارد مجاری تنفسی انسان می‌شود.


شومینه‌های چوب سوز نیز می‌توانند سبب ایجاد دود و گاز مونوکسید کربن شوند که دراثر ورود میزان فراوان آن به مجاری تنفسی امکان بروز مسمومیت، از دست رفتن هوشیاری وحتی مرگ وجود دارد.


برای کاهش خطر آسم، شست و شوی لباس‌ها با آب ۶۰ درجه سانتی گراد و خشک کردن آن درمقابل نور مستقیم خورشید و در نهایت تکاندن کامل آن پیش از استفاده می‌تواند اثربخش باشد.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

خطرات خشک کردن غیر اصولی لباس‌ها در فصل زمستان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۶۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیوه‌نامه صلاحیت علمی اساتید به صلاحیت علمی- حرفه‌ای تغییر کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت بهداشت، دکتر سعید چنگیزی آشتیانی با اعلام این خبر افزود: با هدف افزایش سطح کیفیت جذب اعضای هیات علمی و ایجاد وحدت رویه در اجرای شیوه نامه جدید، جلسه توجیهی برای، دبیران هیات های اجرایی و مسؤولین سامانه جذب هیات علمی علوم پزشکی برگزار می شود.

رییس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت افزود: جلسه توجیهی دبیران هیات های اجرایی و نمایندگان سامانه جذب به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران در روزهای ۸ و ۹ اردیبهشت ماه، برگزار می شود.

وی گفت: از آنجا که بیستمین فراخوان جذب اعضای هیات علمی وزارت بهداشت به پایان رسیده و دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور موظف به برگزاری مصاحبه های علمی - حرفه ای و صلاحیت های عمومی داوطلبان هستند، از این رو، مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت، به منظور هماهنگی بیشتر میان دبیرخانه های جذب دانشگاه ها اقدام به برگزاری این جلسه کرده است.

چنگیزی آشتیانی با اشاره به بازنگری شیوه نامه جذب اعضای هیات علمی گفت: برای نخستین بار با هدف افزایش سطح کیفیت جذب اعضای هیات علمی، با اخذ مجوز از دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، شیوه نامه صلاحیت های علمی مورد بازنگری قرار گرفت به نحوی که از صلاحیت علمی به صلاحیت علمی- حرفه ای تغییر رویه یافت.

وی اخذ دانشنامه بورد تخصصی را به منزله صلاحیت علمی افراد دانست و تاکید کرد: لازم است صلاحیت های حرفه ای و عمومی افراد نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.

رییس مرکز امور هیات علمی وزارت بهداشت بازخوانی شیوه نامه و هماهنگی در نحوه اجرای آن به لحاظ تئوری و عملی را از مهم ترین موضوعات این نشست عنوان کرد.

کد خبر 6085310

دیگر خبرها

  • ساخت ۱۵۰ هزار مسکن استطاعت پذیر در تهران | ۵۵۰۰ خانه فرسوده و خطرناک نوسازی می شوند
  • شیوه‌نامه صلاحیت علمی اساتید به صلاحیت علمی- حرفه‌ای تغییر کرد
  • چرا خلبانان و مهمانداران نمی‌توانند به خودشان عطر بزنند؟
  • وقوع یک میلیون و ۹۰ هزار زایمان در کشور در سال گذشته/ زایمان طبیعی سبب کاهش مشکلات تنفسی جنین
  • قدیمی‌ترین نقشه بازترسیم شده بافت تاریخی شیراز رونمایی شد
  • گفت‌وگو با چهره ماندگار معماری ایران به بهانه روز معماری/ حیاط‌های خالی از حیات
  • غافلگیری دزد خانه های رباط کریم در تاریکی کمد
  • هشدار اردن درباره عواقب خطرناک حمله اسرائیل به رفح
  • اجرای طرح واکسیناسیون علیه عفونت تنفسی و گوش در بوشهر
  • نجات زن جوان یزدی از زیر آوار خانه قدیمی