Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری ایسنا: مهدی ذاکریان در مورد تصمیم دولت عمان مبنی بر این که هواپیما‌های اسراییلی می‌توانند بر فراز آسمان این کشور پرواز کنند و این‌که پیش‌بینی می‌شود در آینده نزدیک عربستان نیز چنین اجازه‌ای را به هواپیما‌های اسراییلی بدهد، خاطر نشان کرد: بعد از پیمان کمپ دیوید، حاکمان کشور‌های عربی برای بقا حاکمیت خود، اسراییل را به عنوان یک دشمن خارجی مطرح کردند تا از این طریق نظام سیاسی‌شان که عمدتا دارای مشروعیت داخلی نیستند، تحکیم پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این‌که «این کشور‌ها در راستای همین موضوع به ظاهر بر پیگیری آرمان فلسطین نیز تاکید داشتند» ادامه داد: پس از بهار عربی و تحولاتی که دراین کشور‌ها رخ داد، برخی از کشور‌های عربی احساس کردند که دیگر نمی‌توانند از اسراییل به عنوان دشمن خارجی شماره یک خود یاد کنند و در همین چارچوب ایران را جایگزین اسراییل کردند و تلاش کردند با مطرح کردن خطر ایران هراسی، همچنان بر راس قدرت باقی بمانند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان این‌که «در طی سال‌های اخیر از نظر حاکمان عربی اسراییل یک دشمن واقعی نبوده و آن‌ها فقط از این موضوع به عنوان یک ابزار جهت حفظ حاکمیت خود بهره گرفته‌اند»، افزود: در چارچوب سیاست جدیدی که کشور‌های این منطقه در پیش گرفته‌اند، اکنون ایران دشمن شماره یک است و اسراییل خطر قبل را ندارد و طبیعی است که در چنین فضایی برخی از کشور‌های عربی اجازه دهند که اسراییل از فضای کشورهایشان برای پرواز هواپیماهایش استفاده کند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در چنین شرایطی ایران در راستای دفاع از آرمان فلسطین در منطقه تنها نخواهد ماند و فشار‌ها بر ایران افزایش پیدا نمی‌کند؟، گفت: نگاه ایران به موضوع فلسطین و دفاع از حق مردم این منطقه نگاه اخلاقی و بر اساس قوانین و مقررات بین‌المللی است، ما معتقدیم کاری که اسراییلی‌ها انجام داده‌اند، اشغالگری است و چنین موضوعی در قطعنامه‌های سازمان ملل نیز مورد اشاره قرار گرفته است.

وی با بیان این‌که «اسراییلی‌ها بر اساس «طرح تقسیم فلسطین» که سازمان ملل مصوب کرده است، عمل نکرده‌اند و ایران طبق مصوبه‌ی شورای امنیت خواهان بازگشت آوارگان به سرزمین‌شان است»، گفت: بخش وسیعی از جامعه بین‌المللی عملکرد اسراییل را غیر عادلانه می‌دانند و معتقدند که نظر ایران در ارتباط با موضوع رژیم صهیونیستی اخلاقی و متناسب با قوانین بین‌المللی است. در جهان اسلام نیز قطعا مواضع ایران بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد تا مواضع برخی از کشور‌های عربی که اکنون به دنبال عادی سازی روابط با اسراییل هستند.

ذاکریان با بیان این‌که «کشور‌های عربی منطقه با گذشت زمان متوجه خواهند شد که در ارتباط با موضوع ایران اشتباه کرده‌اند و مجبور خواهند بود که اسراییل را به عنوان بزرگترین دشمن خارجی جهان اسلام بپذیرند» در بخش دیگری از صحبت‌های خود تصریح کرد: البته می‌توان به تحولات اخیر از این زاویه نیز نگاه کرد که ارتباط برخی از کشور‌های منطقه از جمله عمان با اسراییل ممکن است برای ما منفعت‌هایی نیز داشته باشد، ما باید از ابزار‌های مختلف برای بیان دیدگاه‌ها و مواضع خود استفاده کنیم و کانال‌های مختلفی را در این زمینه زنده نگه داریم. کشور عمان به عنوان کشور همسایه ما حق دارد که با هر کشوری رابطه برقرار کند و ماحتی می‌توانیم از این موضوع استفاده کنیم. چنان که عمانی‌ها با توجه به آگاهی‌شان از مواضع ایران می‌توانند این مواضع را به اسراییلی‌ها منتقل کنند. چنانکه در مقطعی این اقدام را در مورد ایران و آمریکا انجام دادند البته این موضوع به معنای مشروعیت بخشیدن به رژیم صهیونیستی نیست.

منبع: فردا

کلیدواژه: رابطه اسراییل عمان ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۶۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محنایی: فدراسیون بسکتبال ناکامی‌های فدراسیون قبلی را یدک می‌کشد/ با این روند از حریفان عربی عقب می‌افتیم

سید کاظم محنایی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در خصوص اینکه سال ۱۴۰۲ را سال موفقی برای بسکتبال ایران می‌داند، اظهار کرد: به نظرم فدراسیون بسکتبال موفقیت چندانی نداشت. شکست‌های که تیم ملی در تورنمنت‌های مختلف داشت خیلی ناباورانه بود. در گزینش اشخاصی که مسئولیت در تیم ملی بسکتبال گرفتند خیلی تأمل لازم صورت نگرفت. تغییرات صورت گرفته نتایج مثبتی را به همراه نداشته و هاکان دمیر که سرمربی تیم ملی شد هرگز نتوانست عملکرد مورد انتظار را داشته باشد. سرمربی ترکیه‌ای در حد و قواره تیم ملی بسکتبال ما نبود. 

۱۴۰۲ را نمی‌توان سال پرباری برای بسکتبال ایران دانست

وی ادامه داد: بالطبع وقتی این همه ناکامی و شکست را می‌بینیم دل همه کسانی که در ورزش بسکتبال استخوان ترکاندند و صاحب تجربه و سابقه هستند واقعاً به درد آمده است. البته در برخی بخش‌ها عملکرد فدراسیون نمره قبولی می‌گیرد. در قسمت بانوان عملکرد رو به رشدی را شاهد بودیم. ولی در آقایان در رده‌های پایه و بزرگسال عملکرد خوبی را شاهد نبودیم. یک‌سری انتخاب‌ها را داشتیم که نتوانستند نقش مثبتی را داشته باشند. سرپرست خوبی را برای تیم ملی انتخاب نکردند، سرمربی تیم ملی هم نتوانست جوابگوی اعتماد فدراسیون باشد. ۱۴۰۲ را نمی‌توان سال پرباری برای بسکتبال ایران دانست و به نظرم سال غم‌انگیزی بود. البته محسن معزی فر به عنوان دبیر فدراسیون خیلی موثر بود و توانست کمک‌های زیادی به بسکتبال کند. او با دل و جان کار کرد و زحمت کشید دیگر عوامل فدراسیون خیلی کارساز نبودند و ما هنوز داریم ناکامی‌های فدراسیون قبلی را یدک می‌کشیم.

اصلاً پشتوانه سازی انجام ندادیم

پیشکسوت بسکتبال ایران در مورد اینکه رئیس فدراسیون معتقد است هاکان دمیر توانسته در امر جوانگرایی اهداف فدراسیون را جامه عمل بپوشاند، عنوان کرد: ما اصلاً پشتوانه سازی انجام ندادیم. بعد از فدراسیون مرحوم محمود مشحون دیگر روسای فدراسیون‌ها نتوانستند در زمینه پشتوانه سازی اقدام جالب توجهی داشته باشند. پوست اندازی در تیم ملی بزرگسالان هر کشوری می‌افتد، به اندازه لازم بسکتبالیست جوان نداشتیم که بتوانند جایگزین نفرات پا به سن گذاشته شوند. فکر نمی‌کنم خیلی کار بزرگی شده باشد. هاکان دمیر که آمده بود، از او خواستند تا دست به جوانگرایی بزند و خیلی مسائل به او دیکته شد، کار درستی بود که نسل جدیدی به تیم ملی اضافه شوند ولی برای خیلی از بازیکنان زود بود تا به تیم ملی بزرگسالان برسند.  

جمشیدی به ناحق از تیم ملی کنار گذاشته شد

وی خاطرنشان کرد: برای محمد جمشیدی خیلی زود بود تا از تیم ملی کنار گذاشته شود، چون او خیلی مهره کارساز، باتجربه و اثرگذار در تیم ملی بود که به ناحق کنار گذاشته شد. الان مهره‌هایی، چون متین آقاجان پور، سینا واحدی، پیتر گریگوریان، نوید رضایی فر، سالار منجی، حسن علی اکبری، میثم عابدی و محمد ترابی می‌توانند به تیم ملی کمک زیادی کنند، چون همگی انگیزه زیادی دارند تا در تیم ملی بازی کنند. علی اکبری اگر روی او سرمایه‌گذاری شود، می‌توانند خیلی خوب از او نتیجه بگیرند، یک مربی تخصصی تو پست پنج این بازیکن را خواهد ساخت تا جای خالی حامد حدادی را پر کند. حتی می‌توان با حدادی قرارداد بست تا مربی اختصاصی او شود و با این بازیکن آینده‌دار کار کند. حدادی با فدراسیون قرارداد ببندد، می‌تواند کلی بازیکن پست پنج را در اختیار تیم ملی قرار دهد و پشتوانه خوبی در این زمینه ایجاد کند.

زمانی بسکتبال ایران قدرت اول آسیا بود 

محنایی درباره اینکه تیم ملی بسکتبال در پنجره انتخابی کاپ آسیا چه عملکردی داشته و می‌تواند در ادامه بهتر نتیجه بگیرد، عنوان کرد: دیدم که در تهران برابر قطر به سختی برنده شدیم. قطر دو بازیکن تبعه داشت که این بازیکنان خارجی عملکردی فراتر از بازیکنان ما نداشتند. ترکیبی از بازیکنان جوان و با تجربه در قطر بودند. تیم‌های عربی در مقابل بسکتبال ایران حرفی برای گفتن نداشتند و چه بر سر بسکتبال ما آمده که مقابل قطر در دقایق آخر جای باخت را با برد عوض می‌کنیم و به سختی از حریف ضعیف‌تر می‌بریم. زمانی ما قدرت اول آسیا شدیم و چین، ژاپن و کره جنوبی را شکست دادیم و حتی به پیروزی مقابل استرالیا و نیوزلند فکر می‌کردیم. الان باید به دنبال راهی برای شکست دادن تیم‌های عربی باشیم.

جوانگرایی کنیم که تا ۱۰ سال آینده برای تیم ملی بازی کنند

وی خاطرنشان کرد: باید یک فکر اساسی برای ارتقای بسکتبال ایران کنیم. اگر قرار بر جوانگرایی داریم باید جوانانی بازی کنند که تا ۱۰ سال آینده بتوانند برای تیم ملی بازی کنند. دو سال در آسیا نتیجه نگیریم ولی در عوض نسل جدید ساخته شود و دوباره بتوانیم قهرمان آسیا شویم. این همه مربیان کارکشته و کاربلد داریم، آن‌وقت سرمربی ترکیه‌ای را انتخاب کردیم که در حد مهران شاهین طبع، مصطفی هاشمی، مهران حاتمی و فرزاد کوهیان نبوده است. با این انتخاب تیشه به ریشه بسکتبال ایران زدیم و باعث شدیم تا بخواهیم به شرایط گذشته بازگردیم، از لحاظ زمان به مشکل می‌خوریم. اگر با این روند پیش برویم از حریفان عربی عقب می‌افتیم، لبنان، اردن، سوریه و عراق از ما پیشی می‌گیرند. باید بهترین مربیان خارجی را برای تیم‌های ملی پایه بیاوریم و تنها به تیم ملی بزرگسالان به عنوان ویترین نگاه نکنیم.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روایت عناصر اطلاعاتی اسرائیل از جنگ ایران و کشورهای عربی
  • خلیج فارس و دریای عمان تا جمعه مواج است
  • مسعود فراستی: یک نقد مثبت برای کیارستمی دارم که از آن پشیمانم (فیلم)
  • رابطه چین و آمریکا بر آینده بشریت تاثیر دارد
  • محنایی: فدراسیون بسکتبال ناکامی‌های فدراسیون قبلی را یدک می‌کشد/ با این روند از حریفان عربی عقب می‌افتیم
  • سفیر ایران در امارات با امیرعبداللهیان دیدار و گفت‌وگو کرد
  • وزیر خارجه عمان: به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین مسأله‌ای حیاتی است
  • رسمی | ستاره ایرانی، پیراهن کشور عربی را پوشید | انجام اولین بازی در تیم ملی
  • گزارش تلویزیون سعودی از مذاکره محرمانه ایران و آمریکا
  • الحوثی: رویکرد خصمانه نسبت به هیچ کشور عربی نداریم