Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، هفته پژوهش امسال با شعار پژوهش هدفمند، فناوری ارزش آفرین در خدمت تولید ملی از 24 آذر سال جاری آغاز می شود و در 28 آذر به پایان می رسد. اولین روز این هفته با عنوان پژوهش، فناوری، مدرسه و دانشگاه نام گذاری شده است.

پژوهش چیست؟

اگر سری به لغت نامه دهخدا بزنید، کلمه پژوهش به معنای جویائی، بازجستن، تفحص، بحث، تحقیق معنا شده است، تمامی کلماتی که پیش تر به آن اشاره شد را می توان در مجموع و به طور ساده، تعریفی برای پژوهش در نظر گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمانی که یک سوال در ذهن انسان ها شکل می گیرد، فرضیه ای برای آن مطرح خواهد شد و انسان برای پاسخ به این سوال تمایل دارد با مواردی که پیرامون سوال مطرح می شود، آشنا شده و شناخت بهتری از آن داشته باشد تا بتواند به سوال مجهولی که در ذهنش ایجاد شده پاسخ دهد.

طبیعتا تلاش هایی در راستای پاسخ به سوال شامل فرضیه سازی، آشنایی، شناخت و... صورت می گیرد و در نهایت منجر به مطرح کردن راهکار خواهد شد؛ این اقدامات معمولا تحت عنوان فعالیت های پژوهشی خوانده می شوند.

لزوم سرمایه گذاری در مباحث علمی

چندی است در مباحث آموزشی چه آموزش و پرورش و چه آموزش عالی، تاکید می شود که رویکردها باید به سمت پژوهش محور شدن تغییر پیدا کند. طبیعتا اگر نهادهای آموزشی کشور این رویکرد را با جدیت دنبال کنند، علاوه بر درآمدزایی می تواند در کاهش آزمون و خطای یک پروژه نیز نقش آفرینی داشته باشد. نمی توان منکر این موضوع شد که پیشرفت بدون انجام دادن تحقیقات علمی میسر خواهد شد، اگر نگاهی به وضعیت کشورهای توسعه یافته و یا پیشرفته بیندازیم در می یابیم پیشرفت های آنان از طریق سرمایه گذاری در حوزه پژوهش محقق شده است.

مدارس ویژه فناوری نانو در دانشگاه آزاد راه اندازی می شود

دانشگاه آزاد اسلامی طی چند سال اخیر بر پژوهش محور شدن تاکید کرده است، به طوری که تغییر سیستم آموزشی به پژوهشی را در دستور کار خود قرار داده است، از جمله اقدامات اخیر دانشگاه آزاد اسلامی در راستای طرح های پژوهشی می توان به سامانه پایش اشاره کرد.

دانشگاه آزاد اسلامی در مدارس خود نیز ار بحث پژوهش غافل نشده است، در همین راستا دکتر محمد مهدی طهرانچی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی از راه اندازی مدارس ویژه فناوری نانو در این دانشگاه خبر داد و گفت: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای 700 مدرسه است، براساس مدل های جدید و با هماهنگی ستاد فناوری نانو قرار است در مدل هایی، مدرسه تکمیلی نانو در مجموعه سما ایجاد شود. در همین رابطه دانشگاه آزاد اسلامی می تواند با کمک ستاد فناوری نانو در ارائه مدل های مختلف آموزش این فناوری به دانش آموزان مدارس سما اقدام کند.

راه‌اندازی مدارس خلاقیت در دانشگاه آزاد اسلامی

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در 19 آذر امسال از راه اندازی مدارس خلاقیت در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت : با توجه به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی، توسعه آموزش فناوری و آشنا کردن دانش‌آموزان با این رشته یکی از مهمترین اهداف این دانشگاه است. در دوره جدید این موضوع مورد توجه و تاکید دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی است و استفاده از توانمندی‌های کسب شده در این حوزه در دستور کار این دانشگاه قرار دارد و در پی آن هستیم که با راه‌اندازی مدارس خلاقیت در کشور به آموزش فناوری به دانش آموزان بپردازیم.

ضرورت ایجاد مدارس پژوهش محور

زمانی که نام پژوهشگر را می شنویم، ناخودآگاه تصویر یک دانشمند، دانشجو، استاد در ذهنمان شکل می گیرد، طبیعتا این تصویر چندان صحیح نیست زیرا نمی توان پژوهش را تنها به بخش آموزش عالی نسبت داد؛ هر قشر جامعه به نوبه خود نیازمند پژوهش هستند. در صورتی که با دیدگاه عدم انحصار پژوهش به آموزش عالی پیش برویم، دامنه افرادی که می توانند در این حوزه ورود کنند، افزایش پیدا می کند، به گونه ای دیگر می توان گفت امور پژوهشی می تواند در سنین کمتر توسط مدارس آغاز شود.

در همین راستا معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم در گفت و گو با خبرنگار ایسکانیوز با تاکید بر ضرورت ایجاد مدارس پژوهش محور گفت: البته نباید فراموش کنیم هر بخش یا قشری از جامعه در قالب علوم مختلف نیاز به شیوه خاصی از پژوهش دارند. طبیعتا انتظار می‌رود دانش آموزان با استعداد در این حوزه به محض ورود به دانشگاه از جمله نخبگان علمی کشور باشند.

مدارس صرفا آموزش محور نباشند

مدارس باید به مرور زمان از شیوه تدریس آموزش محور فاصله بگیرند و در راستای پژوهش محور شدن گام بردارند. در صورت تحقق چنین شرایطی، افرادی که خلاق ترند و می توانند در حوزه پژوهش موفق تر باشند، شناسایی می شود، طبیعتا با وجود چنین دانش آموزانی دیگر لازم نیست بر نتایج پژوهش های پیشین در حوزه آموزش اکتفا کنیم، بلکه میتوانیم از پتانسیل آن ها استفاده کنیم تا پژوهش های جدیدی را انجام دهند و یا پژوهش های پیشین را تکرار کرده و به نتایج جدیدی برسند.

انتهای پیام/

31 / 167 پژوهش دانشگاه مدارس پژوهش محور دانشگاه آزاد اسلامی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: پژوهش دانشگاه مدارس پژوهش محور دانشگاه آزاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۶۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۵ هزار نفر در نوبت اول آزمون سراسری شرکت می‌کنند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین؛ قاسم زاده در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیمای مرکز قزوین گفت: ۶ هزار و ۶۴۷ در رشته تجربی، ۹۹۰ نفر در رشته زبان، ۶۲۶ نفر در رشته هنر، هزار و ۶۴۲ نفر در رشته ریاضی و ۵ هزار و ۶۳۷ نفر در رشته انسانی در دو نوبت صبح و عصر ششم و هفتم اردیبهشت با یکدیگر رقابت می‌کنند.

به گفته وی، آزمون سراسری در موسسه آموزش عالی کارقزوین - البرز، موسسه آموزش عالی غیاث الدین جمشید کاشانی آبیک، مرکز آموزش علوم و فنون -قزوین- محمدیه، دانشگاه آزاد اسلامی بوئین زهرا، آموزش و پرورش تاکستان، دانشگاه پیام نور مرکز قزوین، دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و دانشگاه بین المللی امامن خمینی (ره) برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • هرگونه کمک برای پیروزی سریعتر محور مقاومت وبازسازی غزه پس از جنگ، یک ضرورت و تکلیف همگانی است
  • بازدید دانش‌آموزان مدارس میاندوآب از دانشگاه آزاد اسلامی
  • دانشگاهیان با ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان موجب خودکفایی کشور می‌شوند
  • داوری: در تولید بذر هیبرید خیار به رقم ۱۰ میلیون عدد در سال نزدیک شده‌ایم
  • لزوم عضویت استادان کارگروه جغرافیا در کمیته‌های ارتقای اساتید/ محور‌های ۱۰ گانه خروج از ساختار معیوب جغرافیا
  • یک رشته دکتری به رشته‌های دانشگاه آزاد لامرد افزوده شد/ هفت رشته دیگر در مسیر تصویب نهایی
  • بیش از ۱۵ هزار نفر در نوبت اول آزمون سراسری شرکت می‌کنند
  • علوم انسانی متهم است که سر سفره مردم نیست/ ضرورت گفت‌وگو با سایر علوم
  • علوم انسانی متهم است که سر سفره مردم نیست/ علوم انسانی باید با سایر علوم وارد گفتگو شود
  • انتصاب مدیر راهبردی توسعه منطقه ویژه علم و فناوری خلیج‌فارس