Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: بهترین سن بارداری بین 20 تا 35 سال است، البته برخی سن آغاز بارداری را 18 سال می دانند. اما اکنون حدود 19درصد بارداری ها در ایران بالای 35 سال اتفاق می افتد.

سید حامد برکاتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره آسیب های بارداری در سنین بالای 35 سال افزود: مراقبت مادرانی که بعد از 35 سالگی باردار می شوند به صورت مراقبت ویژه انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر مادری دچار دیابت یا فشار خون یا هر بیماری دیگری باشد، حتی برای این کار فراخوان داده می شود.

* فاصله زمانی مناسب بین دو زایمان
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره فاصله زمانی مناسب بین دو زایمان گفت: از زمان بارداری تا زمان شروع بارداری دیگر توصیه می شود که حداقل 3 سال فاصله وجود داشته باشد. همچنین بهتر است زمان زایمان بعدی از 5 سال بیشتر نشود. این موضوع به علت وجود بیشترین پذیرش بدن مادر از نظر فیزیولوژی برای بارداری است. بهترین بارداری مادران باردار، اصولا بارداری دوم است و خیلی توصیه نمی شود که مادر بعد از گذشت 5 سال از بارداری اول، باردار شود.

* شاخص میزان مرگ مادران
مهمترین شاخص سلامت مادران باردار که نشانگر عملکرد بلندمدت ساختار سلامت کشور است، میزان مرگ مادران است. برکاتی درباره این شاخص اظهار داشت: این شاخص در اوایل انقلاب حدود 160 به ازای هر صد هزار بارداری بود که در حال حاضر این میزان به حدود 19 به ازای هر صد هزار بارداری رسیده است. این شاخص در یک سال سنجیده می شود.
وی ادامه داد: ساختارها و عملیات زیادی برای کاهش این شاخص باید در کنار هم کار کنند. مواردی مانند نیروی تخصصی، تخت بیمارستانی، خدمات ویژه، اسکان مادر و غیره از جمله این موارد است.

* شیوه تعیین شاخص مرگ مادر باردار
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به تعیین شاخص مرگ مادر باردار بیان کرد: شاخص مرگ مادر باردار در بازه زمانی سه تا پنج ساله تعیین می شود. این شاخص بر اساس زمان یا حین زایمان تعیین نمی شود، بلکه از قبل زایمان تا 6 هفته بعد از زایمان بررسی می شود. در این بازه زمانی اگر مرگ به علت بارداری یا عوارض آن اتفاق بیفتد، مرگ مادر باردار محسوب می شود و به عنوان مثال اگر مرگ در این بازه به علت تصادف و غیره اتفاق بیفتد، در این شاخص به حساب نمی آید.
برکاتی گفت: در آغاز طرح تحول سلامت، شاخص مرگ مادر باردار حدود 22 به ازای هر صد هزار بارداری بود و در حال حاضر این شاخص کاهش یافته است.

* مراقبت های حین بارداری
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به مراقبت های دوران بارداری اظهار داشت: توصیه می شود هر مادر باردار 6 بار در طول بارداری برای دریافت مراقبت ها مراجعه کند. این مراقبت ها توسط مراقب سلامت، بهورز یا پزشک به او ارائه می شود. مراقبت ها بر اساس بسته های خدمت استاندارد انجام می شود و مسائلی مانند بررسی صدای قلب جنین، وزن مادر باردار، فشار خون و غیره را شامل می شود و اگر مادر باردار مشکلی داشت به سطح بعدی خدمات درمانی ارجاع داده می شود.

* 50درصد زایمان هادر ایران به روش سزارین
وی درباره میزان زایمان های سزارین اظهار داشت: در آغاز طرح تحول سلامت، بین 55 تا 56 درصد زایمان ها در سال به صورت سزارین انجام می شد و در حال حاضر این میزان به 50 درصد رسیده است.
برکاتی ادامه داد: میزان زایمان های سزارین طی این سال ها به علت سیاست های اتخاذ شده کاهش یافته است. مواردی مانند رایگان شدن زایمان طبیعی و ساخت اتاق های LDR (اتاق زایمان اختصاصی) در این زمینه موثر بوده است. قبلا اتاق های زایمان، سالن بزرگی بود که شاید حدود 10 تخت زایمان را شامل می شد، اما در حال حاضر مادر باردار می تواند در اتاق های LDR همراه با یکی از همراهان آموزش دیده خود حضور داشته و زایمان کند. در این شرایط حمایت روانی از مادر باردار وجود دارد و حرمت گذاشتن به مادر باردار و ایجاد امنیت روانی بسیار ارزشمند است.

* پیشگیری از بارداری فقط در صورت به خطر افتادن سلامت مادر انجام می شود
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درباره پیشگیری از بارداری گفت: برای پیشگیری از بارداری دو روش وجود دارد؛ اول روش های شبه دائمی و دوم روش های موقت. روش های دائمی به صورت جراحی انجام می شود که هم اکنون به جز موارد نادر انجام نمی شود.
وی بیان کرد: مادری که در شرایط سختی از لحاظ بیماری قلبی قرار دارد یا سرطان پیش رونده یا تومور مغزی دارد، می تواند این تقاضا را برای باردار نشدن ارائه کند. زیرا این مادران اگر باردار شوند، امکان فوت وجود دارد و موارد تعیین شده که حدود 20 مورد است، مربوط به حیات مادر در صورت بارداری است.
برکاتی درباره خواسته شخصی برای جلوگیری از بارداری نیز اظهار داشت: به طور مثال اگر خانم 25 ساله ای که بیماری یا مشکلی ندارد و نمی خواهد باردار شود به مراقبان سلامت مراجعه کند، نمی تواند اقلام پیشگیری از بارداری را دریافت کند؛ زیرا این یک خواسته شخصی است و ارتباطی به سلامت مادر در صورت بارداری ندارد.
اجتمام*9482 * 3063

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي وزارت بهداشت سن بارداري بركاتي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۷۵۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین

اخیرا مطالعه جدیدی در دانشگاه نورث وسترن انجام شده است که نشان می‌دهد مادرانی که در دوران بارداری استرس بیشتری را متحمل شده‌اند، نوزادانشان در ۳ ماهگی با احساسات منفی از قبیل ترس‌، غم و ناراحتی، بیشتر درگیر خواهند شد. این تحقیق نشان می‌دهد که مسیر رشد و تربیت کودک از قبل به دنیا آمدن آغاز می‌شود.

مطالعات قبلی نشان می‌دهند که اضطراب مادران در دوران بارداری با کیفیت خلقی و رفتاری نوزاد ارتباط مستقیمی دارد.

در ادامه به شرح بیشتر این مطلب که آخرین مطالعه صورت گرفته در این زمینه به شمار می‌رود، می‌پردازیم.

یکی از محققان این مطالعه معتقد است که استرس غالبا به عنوان یک ساختار ثابت بررسی و در نظریه‌های مختلف، عاری از هر گونه تغییر شناخته می‌شود. به صورتی که یا کسی دچار اضطراب هست یا نیست! اضطراب دارای ابعاد متفاوتی است که ممکن است در هر فرد به صورت متفاوت بروز کند؛ پس نمی‌توان گفت هر کس به علائم شایع و پرتکرارتر استرس مبتلا نیست، به طور حتمی اضطراب ندارد.

استرس در زندگی روزانه بسیاری از جنبه‌های مهم را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این مسئله یکی از جنبه‌های موثر در ایجاد روش‌های تحقیقاتی جدید به شمار می‌رود که به محققان کمک می‌کند بتوانند مطالعات دقیق‌تری بر این موضوع داشته باشند.

نظریه دیگری که در این تحقیق به دست آمده، این مفهوم را می‌رساند که مادران هنگامی که حتی با کوچک‌ترین استرس‌های روزانه دست و پنجه نرم می‌کنند، همزمان باعث می‌شوند کودکانشان در آینده احساسات منفی بیشتری داشته باشند.

درک بیشتر والدین از ماهیت اضطراب می‌تواند به مدیریت شرایط کمک کند. به عنوان مثال اگر مادر پیش از بارداری دچار استرس‌های بیش از اندازه باشد، با دانش صحیح از این مسئله، قبل از اقدام به باروری سراغ درمان می‌رود و از بروز اتفاقات منفی در آینده جلوگیری می‌کند.

پژوهشگران بیان کردند که سن ۳ ماهگی برای اندازه‌گیری احساسات منفی‌، یک شاخص اولیه محسوب می‌شود و طبیعی است که این مطالعه و بررسی باید تا سنین بالاتر هم ادامه یابد تا بتوان نظریه‌های قطعی و نهایی را اعلام کرد. آن‌ها همچنین شاخص دوم را سن ۳ سالگی تعیین کردند تا بدانند شرایط محیطی، تاثیرات منفی یا مثبتی طی این مدت در کودک ایجاد کرده است یا نه.

والدین می‌توانند کودکان را در بهبود شرایطشان یاری کنند و حتی اگر در دوران بارداری باعث ایجاد برخی احساسات ناخوشایند در فرزندشان شدند، با رفتارهای صحیح و ایجاد محیطی امن و آرام برای آن‌ها، قدمی به سوی رفع ناآرامی‌های روحی‌شان بردارند.

مطالعات نشان می‌دهند که پیوند مادر_فرزند و سیر تربیتی کودک مربوط به دوران پیش از تولد است. به صورتی که تمام رفتارهای مادر به شکل مستقیم بر جنین تاثیر می‌گذارد. به دلایل ذکر شده لازم است برای داشتن فرزندی با اضطراب کمتر، والدین بیشتر از خودشان مراقبت کنند.

منبع: northwestern

ترجمه: تکتم شریفی نژاد خبرنگار تحریریه جوان قدس

دیگر خبرها

  • اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند
  • شناسایی بیش از ۳۰۰۰ مادر باردار و دارای کودک شیرخوار زیر دو سال در لرستان
  • اگر مراقب خودتان باشید، فرزند سالم‌تری خواهید داشت/ خطرات استرس مادر بر جنین
  • انتقال مادر باردار از ارتفاعات جیرفت با بالگردبه بیمارستان
  • مراقبت از هزار و ٣١٣ مورد مادر باردار در فریمان
  • افسردگی پس از زایمان و ضرورت‌های درمانی و حمایتی 
  • ۲ هزار مادر باردار تحت پوشش برنامه تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی مشهد
  • ۹۸۱ مادر باردار زنجانی از سقط جنین منصرف شدند
  • پیگیری علت فوت مادر باردار در اندیمشک
  • مهارت کارشناسان اورژانس ناجی مادر و نوزاد دوقلویش