Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه ای گفت: افزایش اخیر قیمت گوجه فرنگی ناشی از محدودیت اقلیمی در برخی از ماه های سال است که امکان کشت و تولید گوجه فرنگی را در برخی استان ها همچون بوشهر و خوزستان محدود می کند.به گزارش بلاغ،حسین اصغری درباره وضعیت تولید، صادرات و دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در هفته های اخیر افزود: به طور کلی تولید گوجه فرنگی کشور کفاف نیاز داخلی را می دهد و در طول سال تنها در برخی ماه ها با مشکل محدودیت تولید و افزایش قیمت این محصول در بازار مواجه می شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: در سال های گذشته نیز در ماه های آبان و آذر با کاهش برداشت گوجه فرنگی در سطوح مواجه بوده ایم که به محض افزایش کشت و تولید به طور مجدد شرایط قیمتی این محصول در بازار متعادل می شود.
اصغری تصریح کرد: در سالیان گذشته در فصل پاییز و زمستان محصولاتی همچون گوجه فرنگی را به شکل تازه خوری نداشتیم اما با کشت این محصولات در طرح استمرار تولید در خارج از فصل نیز صورت می گیرد تا به نیاز بازار پاسخ بدهد.
وی گفت: به طور عمده استان های بوشهر، هرمزگان و تا حدودی فارس در اواخر آذر، دی، بهمن و اسفند ماه تولیدکننده و تامین کننده گوجه فرنگی در کشور هستند و به میزان کافی نیاز کشور را مشروط بر روی ندادن حوادث غیرمترقبه تامین می کنند.
مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه ای جالیزی وزارت جهادکشاورزی افزود: به طور معمول سرمازدگی و بارندگی های فصلی به محصول گوجه فرنگی آسیب زده و از کیفیت آن در این استان ها می کاهد. 
وی درباره بالا رفتن قیمت گوجه فرنگی گلخانه ای و ادعای برخی مبنی بر افزایش صادرات آن اظهار داشت: پیش از این صادرات گوجه فرنگی گلخانه ای ممنوع نبود که اکنون صادرات آن منجر به افزایش قیمت این محصول در بازار داخلی شود.
اصغری اضافه کرد: گوجه فرنگی گلخانه ای به دلیل هزینه های تولید قیمت بالایی دارد به طوری که با نرخ هایی بیش از 1.5 تا 2 برابر گوجه فرنگی فضای باز عرضه می شود.
وی ادامه داد: قیمت هر کیلوگرم گوجه فرنگی رسمی در میدان میوه و تره بار بسته به نوع کیفیت محصول بین دو تا چهار هزار تومان عرضه می شود و قیمت های بیش از این مربوط به محصول گوجه فرنگی گلخانه ای است.
اصغری تصریح کرد: برنامه ابلاغی و پیش بینی تولید گوجه فرنگی در سال زراعی 98 - 97 حدود 5 میلیون و 739 هزار و 669 تن در سطح بیش از 133 هزار هکتار بود که بخش عمده آن طبق برنامه محقق شده است.
مدیرکل دفتر امور محصولات علوفه ای و جالیزی معاونت امور زراعی افزود: در سال زراعی 97- 96 میزان تولید پنج میلیون و 364 هزارو 871 تن در سطح 122 هزار هکتار بود که در مقایسه با سال زراعی قبل 96- 95 با تولید پنج میلیون و 265 هزارو 760 تن در سطح 122 هزارهکتار میزان 99 هزار و 111 تن افزایش داشته است.
به گفته وی، سال زراعی از ابتدای مهر هر سال شروع و در ابتدای مهرماه سال آینده به اتمام می رسد.
وی درباره صادرات گوجه فرنگی گفت: میزان صادرات از ابتدای سال 97 تا زمان ممنوعیت گوجه فرنگی 425.1 هزارتن به ارزش دلاری 163 میلیون دلار، رب گوجه فرنگی 66 هزارتن به ارزش دلاری 96.9 میلیون دلار است. 
وی افزود: طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در هفت ماهه سال 97نسبت به مدت مشابه سال گذشته در محصول گوجه فرنگی 41.4 درصد افزایش و رب گوجه فرنگی منفی 12 درصد کاهش داشته است.
به گزارش ایرنا، در هفته های اخیر قیمت هر کیلوگرم گوجه فرنگی گلخانه ای در بازار بین 9 تا 11 هزارتومان، گوجه فرنگی بوته ای (رسمی) بین 4 تا 6 هزار تومان و هر قوطی رب گوجه فرنگی 18 هزارتومان در بازار داخلی به فروش می رسد.
چندی پیش به دلیل نوسان نرخ ارز و متعادل نگه داشتن بازار، صادرات گوجه فرنگی رسمی و رب گوجه فرنگی ممنوع شده بود که به تازگی رفع ممنوعیت شده است.

منبع: ایرنا

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۷۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قزاقستان ساخت خط لوله در دریای خزر را بررسی می‌کند

قزاقستان در نظر دارد ساخت یک خط لوله انتقال نفت در دریای خزر را بررسی کند.

به گزارش خبرگزاری اینترفکس روسیه، وزارت انرژی قزاقستان اعلام کرد: گزینه‌های ساخت خط لوله انتقال نفت را در بستر دریای خزر و از شهر آتیرائو به بندر کوریک بررسی می‌کند.

به‌گفته این وزارتخانه، قزاقستان همچنین ممکن است براساس ظرفیت بندر آکتائو، حمل‌ونقل نفت از خط لوله ترانس خزر را به ۷ میلیون تن در سال افزایش دهد.

به‌منظور اطمینان از حمل‌ونقل ایمن این مقدار نفت، به حدود ۱۰ نفتکش جدید با وزن ۱۲ هزار تن نیاز است.

قزاقستان صادرات نفت خام خود را سال گذشته افزایش داد و پیش‌بینی می‌کند امسال هم به افزایش صادرات خود ادامه دهد.

هم‌اکنون کنسرسیوم خط لوله خزر (CPC) بخش عمده صادرات نفت خام قزاقستان را به‌ عهده دارد. خط لوله کنسرسیوم خزر از سواحل دریای خزر در شمال‌ غربی قزاقستان تا بندر نووروسیسک در سواحل دریای سیاه در روسیه امتداد دارد و ۸۰درصد صادرات نفت خام این کشور با این خط لوله انجام می‌شود.

تولید نفت قزاقستان از ابتدای سال ۲۰۱۴ تاکنون از سهمیه تعیین‌شده این کشور در قالب برنامه کاهش عرضه ائتلاف اوپک‌پلاس فراتر رفته است. این کشور بارها اعلام کرده که به پایبندی و جبران مازاد تولید پیشین متعهد است.

وزارت انرژی قزاقستان اوایل هفته اعلام کرده بود به‌دلیل شرایط آب‌وهوایی و الزام‌های گرمایشی، روزانه ۱۳۱ هزار بشکه بالاتر از سهمیه خود در ماه مارس تولید کرده است و در نظر دارد مازاد تولید خود را جبران کند.

دیگر خبرها

  • گوجه سبز سر به فلک کشید؛ هر کیلو گوجه سبز چند؟
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • پیاز ارزان می شود | اعلام زمان عرضه گسترده نوبرانه ها در بازار | جدیدترین قیمت ملون، طالبی، توت‌ فرنگی، سیب و موز را ببینید
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • مازندران رتبه دوم کشور در سطح زیر کشت توت‌فرنگی
  • ۱۷ هزار تن توت فرنگی در مازندران تولید می‌شود
  • افزایش تولید در مناطق کمتر برخوردار با کودهای نانویی «ایران ساخت»
  • صادرات تخم مرغ در فروردین به ۲۰ هزارتن رسید
  • برداشت محصول گوجه سبز در ۲ روستای پیران و کلاهمال
  • قزاقستان ساخت خط لوله در دریای خزر را بررسی می‌کند