Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-24@06:07:34 GMT

۵ ضلعی مقاومت سکه مقابل دلا‌ر

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۵۷۶۴۷

۵ ضلعی مقاومت سکه مقابل دلا‌ر

تین‌نیوز | 

در هفته سوم آذرماه بهای دلار با افت ۱۰ درصدی همراه بود که روند متفاوتی نسبت به دو هفته نخست ثبت کرد. اگرچه در این هفته نیز از سطح قیمت‌های سکه بهار آزادی کاسته شد، اما این روند نزولی همگام با کاهش بهای دلار نبود. «انتظارات معامله‌گران مبنی‌بر بازگشت بهای دلار»، «شیوه متفاوت عرضه با بازار ارز»، «افزایش تقاضای مصرفی در بازار»، «افزایش بهای اونس در بازارهای جهانی» و «شرایط امنیتی‌تر در بازار ارز نسبت به سکه» پنج عاملی بود که مانع از افت شدید بهای فلز زرد همتراز با قیمت دلار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تین‌نیوز به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد، در سومین هفته آذرماه، دلار نه‌تنها مسیر افزایشی دو هفته پیش را ادامه نداد، بلکه بیش از ۱۰ درصد از ارزش خود را طی ۶ روز کاری از دست داد. سکه تمام بهار آزادی نیز هفته کاهشی را پشت سر گذاشت؛ با این تفاوت که بسیار کمتر از شاخص ارزی افت قیمت را تجربه کرد. روز پنج‌شنبه، دلار پس از ۵ روز کاهش متوالی مسیر خود را تغییر داد و با ۱۰۰ تومان افزایش روی عدد ۱۰ هزار و ۳۰۰ تومان قرار گرفت. البته این افزایش تنها تسکین جزئی برای نوسان‌گیران بازاری بود که طی یک هفته به ازای هر دلار حدود ۴/ ۱۰ درصد ضرر را متحمل شدند.

در مقابل، در بازار سکه، این فلز گرانبها، روز پنج‌شنبه دومین افزایش متوالی خود را ثبت کرد و با ۵۰ هزار تومان افزایش به قیمت ۳ میلیون و ۶۴۰ هزار تومان رسید. سکه پنج‌شنبه دو  هفته پیش روی قیمت ۳ میلیون و ۸۶۰ هزار تومان به کار خود پایان داده بود؛ در نتیجه طی هفته گذشته با افت ۶/ ۵ درصدی مواجه شد. کاهش ناهمسان قیمت سکه در مقابل نزول دو رقمی شاخص ارزی موجب شد حباب فلز گرانبهای داخلی به بیش از ۳۰۰ هزار تومان برسد. سکه دو هفته پیش نیز در‌حالی‌که دلار تنها ۴دهم درصد افزایش قیمت را تجربه کرده بود، نزدیک به ۳ درصد افزایش قیمت را به ثبت رساند.  به گفته برخی فعالان، ۵ ضلع در بازار سکه مانع از آن شده‌اند که این فلز گرانبها متناسب با دلار کاهش قیمت را تجربه کند.  به باور شماری از فعالان، اولین ضلع یا به‌عبارتی مهم‌ترین دلیلی که موجب مقاومت معامله‌گران بازار سکه شده است، به انتظارات آنها بازمی‌گردد. این دسته باور دارند، قیمت دلار در یک فضای هیجانی در مسیر کاهشی قرار گرفته است و می‌تواند به صورت غافلگیرانه مسیر خود را تغییر دهد.

به گفته بازیگران باتجربه بازار، در چنین شرایطی سکه‌بازان تصمیم می‌گیرند با احتیاط بیشتری در موقعیت فروش قرار بگیرند و بیشتر تماشاچی وضعیت بازار باشند. در این میان، عده‌ای باور دارند، عرضه در دسترس و راحت در بازار ارز موجب شده است که نوسان‌گیران نتوانند قیمت‌های بازار را دچار تغییرات بی‌بنیاد کنند؛ ولی در بازار سکه عرضه‌ای به شکل بازار ارز وجود ندارد. در واقع در بازار سکه، بسیاری از معامله‌گران برای اینکه از ارزش دارایی خود حفاظت کنند، تمایلی ندارند که در موقعیت فروش قرار بگیرند. آنها خطر عرضه مستقیم و در دسترس سکه را نیز در مقابل خود نمی‌بینند. ضلع سومی که از نظر معامله‌گران از قیمت سکه و طلا تا حدی محافظت می‌کند تقاضای مصرفی است که معمولا پس از ماه‌های محرم و صفر در این بازار بیشتر می‌شود.

برخی دیگر از معامله‌گران باور دارند، افزایش بهای اونس در بازارهای جهانی موجب شده است که سکه بازان تا حدی رفتار احتیاطی را در برابر کاهش قیمت‌ها پیشه کنند. برخی از معامله‌گران داخلی باور دارند، تنش‌های جهانی به اندازه‌ای بالاست که می‌توان باز هم شاهد افزایش قیمت بیشتر طلای جهانی بود. طلای جهانی طی هفته گذشته به مرز مهم هزار و ۲۵۰  دلاری نیز نزدیک شد. با این حال، بیشتر معامله‌گران عنوان می‌کنند اونس در ۹ ماه اخیر نقش اساسی را در انتظارات معامله‌گران بازار داخلی ایفا نکرده است.

در کنار این، برخی از معامله‌گران باور دارند شرایط امنیتی در بازار ارز نسبت به بازار سکه بیشتر است. از نظر آنها برخی معامله‌گران سنتی همچنان در این گونه شرایط ترجیح می‌دهند به جای بازار ارز، به معاملات بازار سکه و طلا وارد شوند؛ چرا که این گونه تصور می‌کنند ریسک معامله در این بازار بسیار کمتر از بازار ارز است.  در‌حالی‌که از نظر شماری از فعالان، این پنج ضلع مانع از آن شده‌اند که قیمت سکه افت زیادی را تجربه کند، عده دیگری از معامله‌گران باور دارند، در صورتی که دلار طی این هفته روند افزایشی را تجربه نکند، قیمت سکه با افتی به مراتب بیشتر از هفته‌‌های گذشته مواجه خواهد بود.

 

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: قیمت سکه بازار ارز قیمت دلار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۷۶۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی قیمت دلار برای فردا

قیمت دلار در سومین روز هفته نوسان محدود ۱۰۰ تومانی داشت و در آخرین معامله روز دوشنبه در پله هفت کانال چهار از کریدور ششم بسته شد. بررسی بازار ارز حکایت از تعادل عرضه و تقاضا دارد، اما تقاضا نیز به اندازه‌ای نیست که به جریان‌سازی در بازار منتهی شود.

براساس گزارش تجارت نیوز، قیمت دلار از ابتدای هفته در کانال چهارم کریدور ششم معامله می‌شود و در دو روز اخیر تلرانس محدود ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومانی داشت.

فعالان بازار ارز جو اخبار سیاسی را آرام توصیف می‌کنند و معتقدند نوسانات محدود درهم به بازار ارز خط داده است.

کارشناسان اقتصادی معتقدند به صورت تکنیکالی بعد از افزایش‌های پیاپی و قابل توجه، با فرض ثابت بودن شرایط حال حاضر یک دوره ایستا و کوتاه‌مدت ثبات نرخ ارز، محتمل‌ترین حالت ممکن است. آنها براساس معیار‌هایی نظیر تورم، نرخ رشد حجم نقدینگی، حجم نقدینگی، رشد تولید ناخالص ملی در برابر ارز‌های خارجی روند افزایشی را برای قیمت دلار تصویر می‌کنند.

قیمت درهم روز دوشنبه سوم اردیبهشت رشد ۱۰۰ تومانی داشت و با رقم ۱۷ هزار و ۶۰۰ تومان بسته شد. تتر با افزایش ۴۰۰ تومانی به کانال ۶۵ هزار تومانی برگشت و روی رقم ۶۵ هزار و ۳۰۰ تومانی ایستاد. قیمت پوند انگلیس با رشد ۱۳۰ تومانی روی رقم ۸۰ هزار و ۱۷۰ تومانی ایستاد. یورو نیز رشد ۱۲۰ تومانی داشت و با رقم ۶۹ هزار و ۲۴۰ تومان بسته شد.

گفتنیست اسکناس و حواله دلار در سومین روز اردیبهشت افزایش داشت و به ترتیب با رقم ۴۳ هزار و ۷۲۵ تومان و حواله دلار با رقم ۴۰ هزار و ۸۰۵ تومان عرضه شد.

tags # قیمت دلار سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • قیمت دلار و یورو امروز سه شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • انتقادها از افزایش مالیات ارزش افزوده چای بالا گرفت/ کالا گران و قاچاق زیاد می شود
  • پیش‌بینی اکثر تحلیل‌گران از قیمت طلا و سکه کاهشی است
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • بیت کوین به قیمت جدید رسید/ ۶۶ هزار و ۴۶۹.۳۲ دلار
  • پیش‌بینی قیمت دلار برای فردا
  • افزایش نرخ دلار و کاهش یورو در مرکز مبادله
  • سیگنال جدید طلا به سکه؛ بازار از بلاتکلیفی خارج می‌شود؟
  • طلا باز هم گران شد/ ورق در بازار سکه برگشت
  • ثبات قیمت دلار و سکه در معاملات امروز بازار