Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول اجرایی جهاد کشاورزی قوچان گفت: امسال سطح زیر کشت چغندر قند نسبت به سال گذشته ۷ درصد کاهش پیدا کرده است.   به گزارش خبرنگارگروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد  ، محسن صفا مسئول امور اجرایی جهاد کشاورزی قوچان گفت: بیش از ۷۰۰ هکتار زراعی قوچان سال گذشته زیر کشت چغندر قند رفته است در حالیکه سطح زیر کشت سال جاری ۶۵۰ هکتار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی تصریح کرد: خرید تضمینی و خدمات دهی برای کشت این محصول اقدامی است که برای حمایت از کشاورزان چغندر قند انجام می شود.
مسئول امور اجرایی جهاد کشاورزی قوچان گفت: برای تولید چغندرقند علاوه بر تأمین نهاده‌های مورد نیاز کشاورزان ادوات کشاورزی برای کاشت داشت و برداشت ترمیم میشود.

محسن صفا با بیان اینکه در سال ۹۷ بالغ بر ۶۵۰ هکتار چغندر قند در سطح مزارع این شهرستان زیر کشت رفته است افزود:پیش بینی می‌شود ۴۷ تن در هکتار میانگین عملکرد برداشت این شهرستان باشد.
وی مزایای کشت نشایی چغندر قند را یکنواختی سطح سبز محصول صرفه جویی ۳۰درصدی در مصرف آب و افزایش تولید و کاهش هزینه‌های عملیاتی و وجین و تنگ کردن در مرحله کاشت تا برداشت کنترل و کاهش عوامل خسارت زا و آفات و بیماری‌ها عنوان و تصریح کرد:چون در این گیاه در مقابل شوری و خشکی تحمل بالایی دارد و در شهرستان قوچان اگر چه آب و هوای سرد سیری داردولی زمینه مناسبی برای کشت این گونه محصول بکار می رود.
مسئول امور اجرایی جهاد کشاورزی قوچان گفت: کشاورزان قوچان امسال حدود ۳۰ هزار تن چغندرقند برداشت می‌کنند در حالی که این افزایش تولید به علت افزایش ناچیز قیمت این محصول، خیلی هم به کام کشاورزان شیرین نبوده است.
ابراهیمی کشاورز نمونه قوچان هم در این رابطه گفت: راندمان بالا در هر هکتار و در مقایسه با محصولات مانند گندم را علت استقبال کشاورزان از این محصول دانست که یکی از راهکار‌های مهم جهت تامین شکر مورد نیاز کشور محسوب می‌شود.
وی تصریح کرد: چغندر قند محصول خوبی است، ولی به علت افزایش کم قیمت تضمینی دولت و بخاطر تورم اخیر برای کشاورزان مقرون به صرفه نیست و برای سال‌های آینده سطح زیر کشت چغندر قند کاهش پیدا خواهد کرد.   انتهای پیام//ح.خ
کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب با کشت پاییزه چغندرقند

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصولات کشاورزی کشاورزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۷۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز خرید تضمینی گندم از ۲۰ اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار در کارگروه خرید تضمینی گندم سال زارعی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ گفت: با توجه به اینکه برداشت گندم در استان ابتدا در شهرستان نهبندان آغاز می‌شود از ۲۰ اردیبهشت مردم در این شهرستان می‌توانند گندم خود را به مراکز خرید گندم تحویل دهند و مابقی مراکز هم متناسب با تولید در شهرستان‌ها تا پایان شهریور فعالیت خواهند کرد.

جعفری افزود: در استان بهره برداران با کمک ۹۸ کمباین داخلی،۳۲ کمباین مهاجر و ۱۲۸ دروگر کار عملیات برداشت گندم و جو را در استان انجام می‌دهند.
وی گفت: در خراسان جنوبی ۱۷ هزار و ۱۸۱ هکتار زیر کشت گندم، ۲۱ هزار و ۴۰۸ هکتار زیر کشت جو، هزار و ۸۰۸ هکتار زیر کشت گندم آبی و هزار و ۵۰۵ هکتار زیر کشت گندم و جو دیم وجود دارد که باید برداشت‌ها مدیریت شده باشد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار با اشاره به پیش بینی ۱۷ مرکز خرید تضمینی گندم در استان و اینکه ۱۵ مرکز دولتی هستند گفت: در سال جاری قیمت هر کیلوگرم خرید تضمینی گندم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان برای هر کیلوگرم گندم است.

جعفری افزود: همچنین گندم مرغوب نیز تا کیلویی ۱۸ هزار و ۹۰۰ تومان خریداری می‌شود.

وی گفت: تعداد کشاورزان خرید تضمینی گندم از ۴۴۷ نفر در سال ۱۴۰۰ به سه هزار و ۶۱۲ نفر در سال گذشته رسیده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار افزود: در استفاده از کمباین‌ها در زمینه برداشت گندم باید تلاش شود از ضرر کشاورزان ریزش و افت برداشت جلوگیری شود.

هاشمی زاده رئیس هیات مدیره بنیاد توانمند سازی گندم کاران استان هم گفت: در سال گذشته بیش از ۳ هزار و ۶۰۰ نفر در تولید گندم فعالیت داشتند.
وی افزود: در راستای حمایت از کشاورزان، بهره بردارانی که برایشان مقدور باشد، کارخانه ماشین خرید گندم را به مزرعه می‌فرستد تا هزینه حمل کاهش یابد و در خصوص تردد کمباین‌ها هم نیروی انتظامی همکاری لازم را انجام خواهد داد و در خصوص سوخت این ماشین الات هم مشکلی نخواهد بود.
هاشمی زاده افزود: در خصوص پرداخت هم مقرر شد مسئولان پیگیری لازم را انجام دهند و وجه کشاورزان سریعتر پرداخت شود.

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی محصول گندم کشاورزان استان از اوایل خرداد ماه
  • خرید بیش از ۳۷۰ هزار تن گندم در خوزستان
  • خرید تضمینی گندم به ۵۵۶ هزار تن رسید
  • خرید تضمینی بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی
  • خرید بیش از ۳۰۸ هزار تن گندم در خوزستان
  • تجلیل از نانوایان و کشاورزان نمونه در مرند
  • آغاز خرید تضمینی گندم از ۲۰ اردیبهشت
  • رشد چشمگیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی
  • خرید تضمینی بیش از ۱۱ هزار تن گندم در هرمزگان
  • رشد چشم‌گیر خرید تضمینی گندم در خراسان جنوبی