Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@09:35:47 GMT

هر آنچه باید از بیماری «ایدز» بدانیم

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۵۸۰۶۵

هر آنچه باید از بیماری «ایدز» بدانیم

زاهدان - ایرنا - ایدز مرحله نهایی بیماری ای است که توسط ویروسی به نام اچ آی وی «HIV » ویروس نقص ایمنی انسانی' ایجاد می شود و لازم است در خصوص آن آگاهیم یابیم.

به گزارش ایرنا ویروس ایدز (ویروس نقص ایمنی انسانی) به سیستم دفاعی بدن (نوع خاصی از گلبولهای سفید) انسان حمله کرده و باعث می شود که بدن نتواند به طور مؤثر در برابر عفونت ها مقابله کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ویروس در مایعات بدن مثل خون زندگی و بیماری ایدز را ایجاد می کند.
علاوه بر این سلولهای بدن که تحت کنترل سیستم ایمنی هستند نیز از کنترل خارج شده و باعث ایجاد سرطان در فرد می شوند.
به طور مسلم افراد آلوده به این ویروس سرانجام دچار بیماری ایدز می شوند ولی اینکه چه مدت طول می کشد تا فرد آلوده به ویروس به بیماری مبتلا گردد، از شخصی به شخص دیگر تفاوت می کند.
تماس با خون آلوده به ‏HIV‏، تزریق خون و فرآورده های خونی، استفاده از سرنگ آلوده مشترک، خالکوبی، تماس جنسی با فرد آلوده به ‏HIV بدون استفاده از کاندوم، انتقال از مادر به کودک در هنگام حاملگی، زایمان و در زمان شیردهی راههای انتقال ویروس و مبتلا شدن به ایدز هستند.
*ویروس ایدز از این راهها منتقل نمی شود:
1- تماس های معمول اجتماعی مانند زندگی در یک خانه با فرد آلوده، کار با فرد آلوده در یک محیط.
2- استفاده از مکان های مشترک مانند توالت، حمام.
3- قرار گرفتن در معرض عطسه و سرفه فرد مبتلا.
4- گزش حشرات مثل پشه که قبلا فرد مبتلایی را هم نیش زده باشند.

** ابتلاء به اچ آی وی چگونه تشخیص داده می شود؟
از ظاهر فرد نمی توان فهمید که آیا او به اچ آی وی مبتلاء هست یا نیست.
تنها راه مطمئن برای پی بردن به اینکه آیا فردی به اچ آی وی مبتلا شده یا نه؛ انجام آزمایش اچ آی وی است.
تشخیص اچ آی وی فقط توسط پزشک و پس از انجام مشاوره و آزمایش امکان پذیر است.
** علایم بیماری ایدز
وقتی که فردی به ‏HIV‏ آلوده می شود پس از دوره نهفتگی 2 تا 8 هفته ای دچار بیماری شبیه سرماخوردگی می شود که با تب، گلودرد، سردرد، تعریق، بزرگ شدن غدد لنفی، درد مفاصل و عضلات و گاهی دانه های قرمز پوستی همراه است.
این بیماری اولیه خود به خود بهبود پیدا می کند و در نتیجه فرد متوجه عفونت خود به ‏HIV‏ نمی شود.
طی دوره طولانی چند ساله ای ‏که ممکن است تا 15سال هم طول بکشد فرد به ظاهر سالم و بدون علامت است اما ویروس آرام آرام با نابود کردن سلولهای ‏CD+4‌‏ دستگاه ایمنی فرد را از کار می اندازد و در این مرحله بیماران مبتلا به ‏HIV‏ در مقابل عفونت های فرصت طلب آسیب پذیر می باشند.
علامت های بیماری به هنگام بروز عفونت های فرصت طلب عبارتند از: تب طولانی مدت، از دست دادن بیش از ده درصد وزن بدن در مدت یکماه، اسهال طولانی مدت، احساس خستگی شدید برای مدت طولانی، عرق شبانه فراوان، سرفه مداوم و طولانی مدت، دانه ها و لکه های پوستی خارش دار، برفک دهان و گلو، زخم های دهانی، تبخال، مشکلات عصبی و تورم غده های لنفی.‏
کلیه خدمات مشاوره، آزمایش و درمان بیماران اچ آی وی در مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری به صورت رایگان و محرمانه ارائه می شود.
با مراجعه به این مرکز و انجام آزمایش اچ آی وی؛ در صورت مثبت بودن نتیجه آزمایشات، می توان با شروع سریع درمان، ضمن داشتن طول عمر طبیعی، یک زندگی عادی و معمولی را تجربه کرد.
مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری شهرستان خاش در خیابان انقلاب، مرکز خدمات جامع سلامت شهید بهشتی مستقر بوده و جهت انجام هر گونه مشاوره محرمانه می توان با شماره تلفن 33728199 تماس گرفت.
7310 **6081

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي بهداشت و درمان بيماريهاي عفوني ايدز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۸۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سازمان جهانی بهداشت هفته گذشته نسبت به شیوع آنفلوانزای پرندگان در سراسر جهان ابراز نگرانی کرد موضوعی که باعث نگرانی متولیان بهداشت و درمان کشورها شده است که آیا پس از شیوع بیماری کرونا، اپیدمی دیگری در راه است و می‌تواند باعث بروز مشکلات زیادی شود و افراد زیادی را درگیر کند؟

در ایران نیز پس از انتشار این خبر در فضای مجازی، بسیاری نگران شدند که شیوع آنفلوانزای پرندگان در سراسر جهان می‌تواند به ایران هم برسد و اپیدمی جدیدی را تجربه کنیم؟

نگرانی سازمان بهداشت جهانی از اپیدمی جدید

ماجرا از این قرار است که یکی از مقامات سازمان جهانی بهداشت در یک کنفرانس خبری با توصیف وضعیت نگران کننده شیوع آنفلوانزای پرندگان به علت افزایش ابتلای پرندگان و پستانداران به این بیماری، اعلام کرد که این سازمان در حال ارزیابی خطر جهانی این بیماری است.

این درحالیست که آژانس بهداشت سازمان ملل آخرین بار در اوایل ماه جاری خطر آنفلوانزای مرغی برای انسان را پایین ارزیابی کرد.

در همین حال مقامات کامبوج روز پنجشنبه از مرگ یک دختر ۱۱ ساله به دلیل ابتلا به نوع H ۵ N ۱ از ویروس آنفلوانزای پرندگان خبر داده و بررسی‌ها برای تعیین ابتلا یا عدم ابتلای ۱۲ نفر از اطرافیان او را نیز آغاز کردند. تست آنفلوانزای مرغی پدر این دختر نیز که علائمی از خود نشان می‌داد، مثبت شده است.

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: وضعیت شیوع H ۵ N ۱ در جهان با توجه به گسترش انتشار ویروس در بین پرندگان در سراسر جهان و گزارش‌های فزاینده از موارد ابتلا در پستانداران از جمله انسان، نگران‌کننده شده است؛ بنابراین سازمان جهانی بهداشت خطر این ویروس را جدی می‌گیرد و از همه کشور‌ها می‌خواهد که هوشیاری بیشتری نسبت به آن داشته باشند.

در این گزارش همچنین تاکید شده که تاکنون موردی از انتقال فرد به فردِ این ویروس گزارش نشده است.

احتمال آغاز یک اپیدمی دیگر

در همین زمینه آمیتیس رمضانی متخصص بیماری‌های عفونی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در مورد اپیدمی آنفلوانزای پرندگان اظهار کرد: این احتمال وجود دارد با توجه به تجربه‌های گذشته جهان پاندمی‌های جدیدی را تجربه کند، آنفلوانزای پرندگان نیز یکی از مواردی است که نسبت به این موضوع هشدار‌های لازم داده شده است.

وی افزود: اخیرا در یکی از موارد که زیر نظر سازمان بهداشت جهانی بوده است این موضوع کشف است، حالا صحبت بر این است پرندگان وحشی و مهاجر می‌توانند بیماری و ویروس را به پرندگان اهلی منتقل کنند و باعث انتقال ویروس از پرندگان اهلی به انسان شوند.

فعلا جای نگرانی نیست؟

متخصص بیماری‌های عفونی اظهار کرد: با توجه به کشف موارد جدید فقط سازمان بهداشت جهانی هشدار‌های لازم را داده است، اما فعلا جای نگرانی نیست.

وی ادامه داد: با توجه به هشدار‌های اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی انتظار می‌رود مراکز درمانی و بهداشتی این موضوع را جدی گرفته و موارد ابتلا را بیشتر زیر نظر بگیرند، اما به طور کلی هنوز ما با پاندمی جدی رو به رو نیستیم، اما ممکن است با عدم توجه قرار دادن این موضوع مشکلات زیادی را شاهد باشیم.

آنفلوانزای فوق حاد طیور چیست؟

آنفلوانزای فوق حاد طیور یک بیماری ویروسی پرندگان به شمار می‌رود؛ ویروس‌های آنفلوانزا دارای سه نوع تیپ C,B,A است؛ در طیور فقط تیپ A می‌تواند ایجاد بیماری نماید.

این تیپ علاوه بر طیور، سایر حیوانات از جمله خوک، اسب و همچنین انسان را درگیر می‌کند، پرندگان وحشی و آبزی می‌توانند بدون اینکه خود مبتلا به بیماری شوند، ویروس‌های آنفلوانزای طیور را با خود جابجا کنند. خوک به عنوان میزبان واسط ویروس‌های آنفلوانزای طیور و پستانداران می‌باشد.

پرندگان وحشی آبزی به عنوان مهمترین ذخایر طبیعی ویروس آنفلوانزا محسوب می‌شوند و بوسیله آنها ویروس از یک نقطه به نقطه دیگری حمل و از طریق بزاق و فضله، بیماری به پرندگان اهلی و کسانی که با پرندگان تماس دارند، منتقل می‌شود، انسان در ارتباط مستقیم با پرندگان بیمار یا لاشه‌های پرندگان کشته شده نیز می‌تواند به این بیماری مبتلا شود، در نوع خفیف آنفلوانزای مرغی، ابتلا به بیماری با ریزش پر‌های پرندگان و کاهش تولید تخم مشخص می‌شود و در نوع دوم، بیماری به سرعت در میان پرندگان شایع و باعث اتلاف شمار زیادی از آنها می‌شود. این بیماری از طریق تجارت پرندگان زنده و پرندگان مهاجر مانند اردک‌ها و سایر پرندگان دریایی از کشوری به کشور دیگر منتقل می‌شود.

علائم بیماری چیست؟

مرغ و خروس، بوقلمون، مرغ شاخدار، پرندگان زینتی، پرندگان وحشی و شتر مرغ از پرندگان حساس به بیماری هستند. سرفه، گلودرد، تنگی نفس و سابقه تماس در یک هفته قبل از مرگ پرندگان آلوده یا در مرحله واگیری و سطوح آلوده به ویروس و تب بالای ‎ ۳۸درجه از علایم بیماری آنفلوانزای مرغی در انسان محسوب می‌شود. در ایران منشاء این بیماری پرندگان مهاجری عنوان می‌شود که در فصل سرد سال از مناطق سردسیر شمالی وارد مناطق گرم یا معتدل می‌شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیماری ایکس ؛ همه گیری بعدی جهانی در راه است؟
  • بیماری ایکس؛ همه‌گیری بعدی جهانی در راه است
  • هشدار سازمان بهداشت جهانی در مورد اپیدمی جدید/ آیا ویروس جدید جای نگرانی دارد؟
  • قیمت روز رابیتس و هر آنچه باید درباره آن بدانیم
  • آنفلوآنزا عامل یک بیماری همه‌گیر جدید در آینده!
  • درباره مزایا و معایب جراحی چاقی بیشتر بدانیم
  • درمان هپاتیت سی رایگان شد
  • هشدار؛ انتقال ایدز و هپاتیت با زالو درمانی
  • سیل دبی و تاثیرات آن بر سلامتی شهروندان + عکس
  • انتقال ایدز و هپاتیت با زالو درمانی | پزشک اجازه تهیه و مصرف زالو برای بیمار را ندارد