Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک جراح و فوق تخصص قلب عنوان کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته ورزش می‌تواند تا 35 درصد احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهد.

به گزارش ‌ایسنا، پروفسور معصومعلی معصومی در کنگره "قلب و ورزش" که در کرمانشاه برگزار شد، با اشاره به نقش موثر و حیاتی ورزش در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی گفت: همه می‌دانیم چربی در دیوار رگ ها تجمع کرده و رگ بسته می شود و همین امر موجب سکته قلبی می شود و این چرخه ساده هم اکنون به عامل اول مرگ و میر در جهان و کشور ما تبدیل شده که به راحتی قابل پیشگیری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ورزش یکی از راهکارهای مهم و موثر در این زمینه است که می تواند به راحتی از بروز بسیاری بیماری های مزمن غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی و عروقی موثر باشد.

معصومی با اشاره به طرح سازمان بهداشت جهانی در راستای کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی گفت: عمده کشورها از جمله کشور ما متعهد شده اند تا سال 2025 حداقل 25 درصد میزان مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش دهند که کشور ما از زمان شروع طرح نه تنها پیشرفتی نداشته، بلکه روند مرگ ومیر ناشی از این بیماری ها در کشور در حال افزایش است.

وی با اشاره به نقش موثر تحرک در این زمینه گفت: 9 درصد از مرگ های زودرس(قبل از 70 سالگی) به خاطر عدم فعالیت است و بیماریهای کرونری با سهم شش درصدی، دیابت با سهم هفت درصدی و انواع سرطان بویژه سرطان ریه با 10 درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.

معصومی با اشاره به نقش موثر تحرک در پیشگیری از بروز این بیماریها گفت: تحقیقات نشان داده تحرک می تواند احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را 35 درصد کاهش دهد و بر اساس این مطالعات هرچه انجام حرکات ورزشی بیشتر شود، اثرات آن نیز به تبع بصورت صعودی افزایش می یابد.

این جراح وفوق تخصص قلب در ادامه در خصوص ورزش مطلوب برای افراد گفت: میزان ورزش در افراد مختلف بر حسب سن متفاوت است وتوصیه می شود اطفال سه تا پنج سال تمام روز فعالیت بدنی داشته و در حال جنب و جوش و دویدن باشند.

وی افزود: برای افراد شش تا 17 سال نیز توصیه می شود حداقل 60 دقیقه روزانه ورزش متوسط انجام داده و حداقل سه روز در هفته به مدت هر روز یک ساعت ورزش شدید انجام دهند.

وی افزود: برای بزرگسالان نیز حداقل انجام یک ساعت ورزش متوسط در پنج روز هفته و نیز انجام یک ساعت ورزش شدید دو روز در هفته توصیه می شود.

معصومی تصریح کرد: این میزان حداقلی ورزش است و توصیه می شود افراد تا حد ممکن ورزش و فعالیت بدنی را در برنامه روزانه خود افزایش دهند.

این متخصص قلب خاطرنشان کرد: نمونه ورزش متوسط انجام فعالیت هایی مانند پیاده روی، دوچرخه سواری و شنا است و ورزش شدید ورزش هایی مثل دویدن و دوچرخه سواری تند است.

معصومی با بیان اینکه هیچ وقت برای ورزش دیر نیست، گفت: افراد سالم در هر سنی اگر ورزش انجام دهند، در پیشگیری از ابتلا به بیماری به آنها کمک می کند و افراد بیمار نیز می توانند روند بیماری خود را با ورزش کم کرده و از حملات بعدی بیماری یا سکته پیشگیری کنند.

وی انواع ورزش های انقباضی مانند کوهنوردی، کشتی و وزنه برداری را مطلوب ندانست و افزود: این ورزش ها نفس را در سینه حبس می کند و ورزش مطلوب ما ورزش های هوازی است که دست و پا در حین انجام آن تحرک داشته ضربان قلب و تنفس بالا برود و عروق باز شود.

وی افزود: برای انجام ورزش افراد باید به خاطر داشته باشند حتما پیش از شروع آن پنج دقیقه بدن را گرم کنند، پنج دقیقه نرمش انجام دهند، پس از آن نیم ساعت تا 40 دقیقه ورزش انجام دهند و بعد از آن نیز به مدت پنج دقیقه بدن را سرد کنند.

معصومی با بیان اینکه انجام ورزش روزانه باید ممتد و پشت سرهم باشد، افزود: انجام 45 دقیقه ورزش ممتد بهتر از سه وعده 15 دقیقه ای است و فعالیت های بدنی جدا از هم تاثیری که باید را ندارند.

وی در ادامه به استفاده جوانان و نوجوانان از پودرها و داروهای بدنسازی اشاره کرد و افزود: ورزش برای سلامتی است و اگر قرار باشد با انجام آن خطری متوجه فرد باشد، بهتر است آن را انجام ندهد.

وی افزود: متاسفانه شاهد هستیم بسیاری جوانان و نوجوانان در باشگاه های ورزشی اقدام به مصرف مواد نیروزا کرده و یا رژیم های غذایی عجیب و غریب می گیرند. بطور مثال 20 تخم مرغ برای وعده صبحانه مصرف می کنند که همین امر بدن آنها را نابود می کند.

این متخصص قلب تاکید کرد: در موردی که اخیرا عمل جراحی روی آن انجام دادیم قلب جوان 19 ساله که ریسک فاکتور خطر هم نداشت دچار سکته شده و بخشی از آن از بین رفته بود و در نهایت متوجه شدیم این آسیب بر اثر استفاده از پودرهای نیروزا است، بنابراین توصیه می شود جوانان و نوجوانان در ورزش تنها به انجام حرکات بدنی اکتفا کرده و از مصرف این مواد جدا خودداری کنند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ورزش بیماری قلبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۵۸۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب

آفتاب‌‌نیوز :

از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بهزاد حاتمی افزود: کبد چرب الکلی در پی مصرف طولانی الکل ایجاد می‌شود و کبد چرب غیرالکلی عمدتا در زمینه سندرم متابولیک مثل چاقی، دیابت و چربی خون بالا فرد را مبتلا می‌کند.

وی با اشاره به این که کبد چرب یعنی رسوب چربی در کبد به میزانی که بیش از پنج تا ۱۰ درصد وزن کل آن را تشکیل می‌دهد، اظهارداشت: پیشرفت رسوب چربی در کبد ممکن است باعث ایجاد التهاب در سلول‌های کبدی و به دنبال آن به مرور باعث ایجاد فیبروز پیشرفته کبدی و سیروز شود.

این فوق تخصص بیماری‌های کبد و گوارش، ادامه داد: کبد چرب در اکثر موارد علامتی ندارد و بیمارانی که غالبا به طور اتفاقی سونوگرافی شکم به دلایل دیگر انجام می‌دهند متوجه چرب بودن کبد خود می‌شوند و یا در طی بررسی علت افزایش آنزیم‌های کبدی، کبد چرب تشخیص داده می‌شود.

وی با بیان این که کبد چرب در صورتی که علامت‌دار شود با نشانه‌هایی، چون احساس کسالت و خستگی، تهوع و درد یا ناراحتی مبهم در سمت راست بالای شکم خود را نشان می‌دهد، تاکید کرد: در صورتی که کبد چرب باعث التهاب و آسیب پیشرونده کبد شود می‌تواند منجر به بیماری پیشرفته کبدی یا سیروز شود.

وی ادامه داد: کبد چرب شایع‌ترین علت بیماری مزمن کبدی در کشور‌های غربی به حساب می‌آید و شیوع آن بین ۱۰ تا بیش از ۴۰ درصد (بطور متوسط ۲۵ درصد) است.

حاتمی در ادامه به شیوع بالای کبد چرب در ایران اشاره کرد و توضیح داد: این بیماری در کشور حتی از متوسط جهانی بالاتر است، طبق برخی آمار موجود شیوع کبد چرب در ایران حدود ۴۰-۳۰ درصد در جمعیت بالای ۱۸ سال است.

وی شایع‌ترین سن بروز کبد چرب را دهه چهارم و پنجم زندگی عنوان کرد و گفت: بیماری کبد چرب در مردان شایع‌تر است، ولی در عین حال برخی مطالعات نیز شیوع بالاتر کبد چرب در زنان را گزارش کرده‌اند.

این فوق تخصص بیماری‌های کبد و گوارش بالغین، ادامه داد: با توجه به سیر روزافزون شیوع اضافه وزن و چاقی در کودکان، به نظر می‌رسد که سن شیوع کبد چرب پایین‌تر شده است و افزایش شیوع کبد چرب در کودکان زنگ خطری است که باید توجه جدی به آن معطوف داشت.

وی افزود: پیروی از سبک غلط زندگی، کم تحرکی و استفاده روزافزون از تنقلات و غذا‌های آماده پر کالری (فست فود) از عوامل مهم افزایش شیوع کبد چرب در کودکان و بزرگسالان است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان این که اضافه وزن و چاقی، دیابت، چربی خون بالا و سندرم متابولیک از عوامل خطر عمده ابتلا به کبد چرب هستند، توضیح داد: برخی بیماری‌ها نیز از جمله کم کاری تیروئید، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، آپنه انسدادی در موقع خواب ممکن است با کبد چرب همراه باشند. همچنین برخی دارو‌ها نیز ممکن است باعث ایجاد کبد چرب شوند. عوامل ژنتیکی و تفاوت‌های قومی نژادی نیز در ایجاد کبد چرب نقش دارند.

وی همچنین درباره ضرورت درمان بیماری کبد چرب گفت: کبد چرب در صورت عدم درمان علاوه بر این که ممکن است باعث آسیب پیشرونده کبدی، سیروز کبدی، نارسایی کبدی و بالاخره سرطان کبد شود، به عنوان عامل خطر عمده برای بیماری‌های قلبی عروقی نیز به شمار می‌رود. نخستین و اساسی‌ترین اقدام درمانی برای کبد چرب، ورزش و کاهش وزن است.

حاتمی با اشاره به این که بیمارانی که اضافه وزن یا چاقی دارند باید با اصلاح شیوه زندگی خود، ورزش و رژیم غذایی به کاهش وزن مبادرت کنند، اضافه کرد: در این افراد کاهش وزن سریع به هیچ وجه توصیه نمی‌شود؛ به طوری که حتی ممکن است باعث تشدید آسیب کبدی نیز شود.

وی ادامه داد: میزان توصیه شده مجاز برای کاهش وزن ۰.۵ تا یک کلیوگرم در هفته است و در عین حال بهتر است این افراد روزانه حداقل ۴۵-۳۰ دقیقه ورزش متوسط (حداقل پنج روز در هفته) داشته باشند.

به گفته وی، در درصدی از افراد که اضافه وزن و چاقی نیز دارند (حدود ۲۰-۱۰ درصد) ممکن است کبد چرب ایجاد شود که در این گروه نیز ورزش منظم به بهبود کبد چرب کمک می‌کند.

حاتمی با تاکید بر کنترل مناسب قند خون در بیماران دیابتی و کنترل فشار خون و چربی خون به مبتلایان کبد چرب توصیه کرد: در برخی موارد نیز با تجویز پزشک استفاده از درمان دارویی ضرورت دارد.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود افراد مبتلا به کبد چرب از مصرف غذا‌های پرکالری و پرچرب و به ویژه پرکربوهیدرات مانند فست فود، شیرینی جات و نوشابه‌های گازدار و خصوصا الکل اجتناب کنند. مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه در این بیماران توصیه می‌شود، البته باید توجه داشته باشند مصرف بیش از حد میوه‌هایی که محتوای فروکتوز بالایی دارند نیز باید خودداری کنند.

حاتمی با بیان این که مصرف قهوه نیز در بیماران مبتلا به کبد چرب مفید است، گفت: البته مصرف بیش از حد قهوه به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ویدیو/ تفاوت ورزش ۱۵ دقیقه‌ای با ورزش ۳۰ دقیقه‌ای روی بدن
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • مراسم تشییع صدای ماندگار ورزش یکشنبه برگزار می شود
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • پیشگیری از ابتلا به زوال عقل با خوردن این میوه خوشمزه
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند