Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهداشت محیطی یکی از مهم ترین آسیب های بازار روز بندرعباس به شمار می رود که به دنبال بساط گسترانی در کوچه های تنگ و خاکی آن هم در کنار لنج زارها چهره مشمئز کننده ای را به تماشا می گذارد .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از هرمز؛بازارهای سنتی و دستفروشی از ویژگی های شهرهای تاریخی و پرتردد به شمار می روند که با تجمع فروشندگان دوره گرد و مقطعی انواع محصولات غذایی و ملزومات روزانه خانوارها عرضه می شود که مشابه آن را در گوشه و کنار کشور می توان یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازارهای دستفروشی در هرمزگان آن چنان رونق دارد که هر کالایی را می توان به راحتی در بساط دستفروشان پیدا کرد؛ به دلیل استقبال قابل ملاحظه و تقاضای شهروندان برای خرید از بساط ها، دستفروشان نیز در کنار معابر  مشغول به کار و کسب درآمد هستند.

بازار دست فروشی بندرعباس یکی از پرترددترین بازارها شهر است و کوچه پس کوچه های قدیمی این منطقه در قرق دستفروش قرار دارد که روزانه بیش از صدها نفر اجناس خودشان را فرش زمین کرده و به کاسبی می‌ پردازند.

مشکلات اقتصادی چندین ماه اخیر و کاهش قدرت خرید به طرز چشم گیری بازارهای بندرعباس را از رونق انداخته که برخلاف سالهای گذشته میزان ورود مسافران و گردشگران پاییزی به استان کاهش یافته و طبعات بدی را برای کسبه خصوصا دستفروشانی دارد که تمام هستی شان بساط پیش پایشان است.

 

 

بخش عمده ای از دستفروشان بازار روز بندرعباس زنان سرپرست خانوار و جوانان بومی جامانده از بازار داغ کار و اشتغال در قطب اقتصادکشور شامل می شوند که از زور بیکاری به سرمنزل دستفروشی و بساط گسترانی روانه شده اند.

موضوع قابل ملاحظه این بازار رونق گرفتن و افزایش شمار مراجعین در شب هاست که بازاریان و صاحبان مغازه نیز به پیروی از دستفروشان و به امید کسب درآمد هم پای دوره گردان تا نیمه شب مشغول به کار باشند.

استقبال پرشور مردم بندرعباس و مسافران از اجناس دستفروشان موجب شده تا علاوه بر محدوده بازار روز اغلب کوچه پس کوچه های مرکز شهر به پاتوق ثابت فروشندگان دوره گرد تبدیل شود که با تاریکی هوا بر جمعیت آنها افزوده می شود و تا پاسی از شب به کسب و کار مشغول اند.

نقش پررنگ ماموران شهرداری بندرعباس را می توان در بازار روز آن هم در برخورد با دوستفروشان دید که بدون اغماز و اندکی متانت هست و نیست دوره گردها را مصادره می کنند؛موضوعی که تاکنون جز با جمع آوری ساعتی دستفروشان نتوانسته تغییری بر وضع موجود ایجاد کند و در مقابل بر جمعیت صاحبان بساط افزوده می شود.

 

 

تایم کاری اغلب دستفروشان بعد از شب خوش ماموران سد معبر شهرداری آغاز می شود که با اطمینان خاطر از امن شدن خیابان ها دسته دسته دستفروش با کوله باریشان راهی خیابان شده اند و بساط خود را می گسترانند هر چند در این بین ورود ضربتی و دوره ای ماموران سد معبر در برخی از شب ها موجب تلاطم در بازار شب می شود و نان این قشر را آجر می کند.

مساله بهداشت محیطی یکی از مهم ترین آسیب های بازار روز بندرعباس به شمار می رود که به دنبال بساط گسترانی در کوچه های تنگ و خاکی آن هم در کنار لنج زارها چهره مشمئز کننده ای را به تماشا می گذارد که فروشنده برای درآمد و خریدار تنها به امید تهیه مایحتاج خود با قیمت مناسب چشمشان را بر این بی سروسامانی ها می بندد.

وجود جوی های مملو از فاضلاب و زباله در کوچه پس کوچه های مرکز شهر بندرعباس آن هم با القاب دهان پرکن قطب اقتصادکشور درخور شهر و شهروندان نیست که در سال های اخیر اقدام قابل ملاحظه ای را به خود ندیده مگر آنکه با ساخت و سازهای تجاری و اداری بخشی از محل بازسازی و بهسازی شده اند.

 

 

عرضه انواع محصولات غذایی، خوراکی و سبزیجات در جوار جوی های فاضلاب و خروارها زباله قطعا مشکلات بهداشتی و انواع بیماری ها را برای شهروندان و مصرف کنندگان به ارمغان می آورد که لزوم ورود دستگاههای متولی را می طلبد.

فروشندگان دوره گرد هم به عنوان اعضای شهر حق برخورداری از محیطی ایمن و پاکیزه دارند حال این که فشارهای اقتصادی و مشکلات مالی آن ها را روانه بازار کرده دلیل بر کوتاهی مسئولان شهری در انجام وظایفشان و ایجاد محیطی عاری از آلودگی نمی شود.

بساط گسترانی و دستفروشی در تمامی زمینه ها بخش چشم گیری از رونق بازارهای بندرعباس است که ریشه در برخوردهای اجتماعی و اقتصادی دارد لذا نمی توان با ورود ماموران سدمعبری و تصرف اموال با آن برخورد کرد لذا می طلبد با انجام اقدامات کارشناسانه به موضوع ورود کرد تا هم از بروز جدال ماموران و دستفروشان کاسته شود و هم مشکلات بهداشتی مرکز شهر رفع شود.

 

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۰۲۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفکیک از مبدا زباله سبب کاهش جمعیت سگ‌های ولگرد می‌شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: اگر بحث تفکیک از مبدا زباله در شهرهای کردستان اجرایی شود، تعداد سگ‌های ولگرد نیز کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، اقبال حمیدی، امروز _سه‌شنبه چهارم اردیبهشت_ در حاشیه وبینار رئیس سازمان محیط زیست کشور با مدیران مناطق کل استان‌ها و شورای عالی استان‌های کشور در جمع خبرنگاران استان اظهار کرد: بحث تفکیک زباله جزو مطالبات اصلی ما است که اگر این مسئله صورت نگیرد تعداد سگ‌های ولگرد نیز روز به روز افزایش پیدا می‌کند.

وی افزود: در شهرهای کردستان بحث تفکیک از مبدا زباله نهادینه نشده است و زباله تر و خشک با همدیگر دفع شده که باعث ایجاد مشکلاتی همچون افزایش بیماری‌ها می‌شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: سایر استان‌های کشور به این مسئله ورود کرده و جلوتر از ما هستند و قاعدتاً کمتر درگیر مشکلات زیست محیطی می‌شوند.

حمیدی تاکید کرد: لازم است که شهرداری‌های استان کردستان هرچه سریع‌تر نسبت به تفکیک از مبدا زباله اقدام کنند و برای آن برنامه داشته باشند.

وی تصریح کرد: از شوراهای شهر نیز که کار نظارت بر فعالیت شهرداری‌ها را بر عهده دارند درخواست می‌کنیم که برای اجرایی شدن این مسئله ورود کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: سیستم فاضلاب معابر در استان کردستان معیوب بوده و این فاضلاب وارد فاضلاب انسانی می‌شود که باید شهرداری‌ها نسبت به حل این مشکل اهتمام داشته باشند.

به گزارش ایمنا، در این وبینار مهمترین مسائل و پیشنهادات مناطق محیط زیست کشور که استان کردستان جزو منطقه دو (استان‌های اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی، قزوین، زنجان و کردستان) است، مطرح شد.

کد خبر 747205

دیگر خبرها

  • زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • بساط دستفروشی از تئاتر شهر جمع می‌شود/ دستفروشان برای دریافت مجوز ثبت‌نام کنند
  • گسترش مشکلات مدیریت پسماند در استان چهار محال و بختیاری
  • ابراز نارضایتی شهروندان کهنوج از کمبود امکانات رفاهی در برخی از مناطق شهر + فیلم
  • وضعیت زیست محیطی ومحل دفن زباله گاه هشترود ذوالبین مناسب نیست
  • پاک‌سازی پارک جنگلی و دوشنبه بازار فیض آباد از زباله‌های پلاستیکی
  • تفکیک از مبدا زباله سبب کاهش جمعیت سگ‌های ولگرد می‌شود
  • کاهش مصرف پلاستیک به سلامت مردم و حفظ محیط زیست کمک می‌کند
  • ضرب‌وشتم دستفروشان‌گرگانی ادامه دارد/ ماموران سدمعبر نیازمند دوره‌های کنترل خشم