Web Analytics Made Easy - Statcounter

شینا انصاری مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به پایش صنایع آلاینده در کشور اظهار کرد: احداث و استقرار صنایع در حاشیه شهرها باید بر اساس ضوابط صورت گیرد و مجوز برای احداث این صنایع بر اساس تأیید سازمان حفاظت محیط زیست صادر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه صدور مجوز برای استقرار صنایع در حاشیه شهرها دارای ضوابطی است، افزود: فاصله‌‌ استقرار واحد‌های صنعتی از محدوده سكونتگاهی و زيستگاه‌های حساس، نوع صنعت و فرآيند تولید صنایع از جمله معيارهايی ‌است که سازمان حفاظت محیط زیست بر اساس آن مجوز صادر می‌کند.

بیشتر بخوانید: استاندارد ملی سامانه‌های پایش لحظه‌ای و آنلاین منابع آلاینده محیط زیست رونمایی می‌شود

انصاری با تأکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط‌‌ زیست بعد از صدور پروانه صنایع را رها نمی‌کند، گفت: بر اساس قانون واحدهای صنعتی فعال هر 3 ماه یک‌‌بار باید خروجی وضعیت واحد خود را به اداره کل استان و محیط‌ زیست مرکزی اعلام کنند.

بیشتر بخوانید: صدور پروانه ساخت تا ۵ سال آینده ممنوع می‌شود

وی با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط زیست باید پایش صنایع را به‌صورت ادواری انجام دهد، تصریح کرد: زمانی که خط تولید صنایع به‌صورت مرتب فعالیت کند، به مرور زمان و در صورت عدم راهبری و نگهداری مناسب این خط‌ تولید مستهلک، سیستم تصفيه فاضلاب و فیلتراسیون خط تولید كارآيی خود را از دست می‌دهد و به تبع آن انتشار پارامتر‌های آلاينده نیز افزایش می‌يابد، بر همین اساس سازمان حفاظت محیط زیست باید نظارت بر این صنایع را به‌صورت مستمر انجام دهد.

مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست گفت: اگر واحدی آلودگی محیطی، خاک و هوا داشته باشد، بر اساس آن آلایندگی به‌ آن واحد اخطار‌های لازم داده می‌شود و اگر این واحد تا زمان تعیین شده مشکلات خود‌ را رفع نکند، سازمان محیط زیست از ابزارهای بازدارنده خود استفاده می‌کند.

وی ادامه داد: واحد‌های آلاینده در فهرست صنایع آلاینده قرار می‌گیرند، همچنين در صورت فقدان همكاری واحد صنعتی در رفع آلايندگی مطابق قانون واحد را به مراجع قضایی ارجاع می‌دهیم.

انصاری با بیان اینکه در سال گذشته حدود 3 هزار و 170 صنعت مشمول عوارض آلایندگی بودند، تصریح کرد: صنایع آلاینده باید عوارض آلایندگی خود که یک درصد فروش آن‌ها است را پرداخت کنند.

بیشتر بخوانید: عوارض آلایندگی به چرخه محیط زیست کشور بر نمی‌گردد / مجلس به مالیات سبز ورود جدی کند

وی در ادامه بیان کرد: استان‌های اصفهان، تهران، خوزستان و خراسان رضوی بیشترین تعداد صنایع آلاینده مشمول عوارض آلايندگی را در خود جای داده‌اند.

مدیرکل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه ابتدا اخطار‌های لازم به صنایع آلاینده داده می‌شود، گفت: به‌دلیل اهمیت بحث اشتغال و مشکلات کارگری سعی می‌کنیم که این معضلات ابتدا در کارگروه استانی مطرح و به واحد‌هایی که اخطار داده شده مهلت منطقی داده شود تا برنامه خود‌ را برای رفع آلودگی ارائه دهند، البته در طول این مدت واحد مورد نظر در فهرست عوارض آلايندگی قرار نمی‌گيرد، اما در صورت عدم اقدام مثبت و تداوم آلودگی نام واحد مجددا در فهرست درج می‌شود.

اتنهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست آلودگی هوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۲۰۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پسماند و پساب مشکل اصلی شهرهای ساحلی

ایسنا/مازندران رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نور چالش اصلی این شهرستان را مانند دیگر استان‌های شمالی، پسماند دانست و گفت: متاسفانه به دلیل بالا بودن سطح آب در شهرهای ساحلی در حوزه پساب‌ها دچار چالش هستیم، البته پایش‌ها توسط همکاران به صورت مستمر انجام می‌شود و برای مکان‌هایی که دچار مشکل هستند جهت مدیریت پساب اخطار صادر می‌شود تا نسبت به سیستم تصفیه فاضلاب اقدام کنند.

یاسر سالار در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: شعار امسال هفته‌ی زمین پاک «مشارکت مردم ایران در برابر پلاستیک و نجات زمین» نامگذاری شده است.

وی با بیان اینکه هر ساله در هفته‌ی زمین پاک برای ایجاد فرهنگ‌سازی هر چه بیشتر در بین آحاد جامعه و خصوصا کودکان و نوجوانان برنامه‌های متنوعی انجام می‌شود، افزود: در روز جهانی زمین با مشارکت جوامع محلی و همکاران محیطبان به صورت‌ نمادین پاکسازی سواحل با هدف فرهنگ سازی انجام می‌شود تا محیط پیرامونی عاری از هرگونه زباله باشد.

رئیس اداره‌ حفاظت محیط زیست شهرستان نور به طرح یک ساعت با محیطبان در مدارس جهت آشنایی دانش‌ آموزان با محیط زیست و پیرامون آن به صورت مستمر را از برنامه‌های فرهنگی دانست و گفت: باید آینده‌ای به دور از زباله داشته باشیم.

سالار افزود: محیط زیست مختص یک اداره و یا نهاد خاصی نیست، بلکه بر اساس اصل ۵۰ قانون اساسی حفظ و حراست از محیط زیست وظیفه همگانی است و در همین راستا دوستداران محیط زیست و رسانه‌ها هم می‌توانند جهت تنویر افکار عمومی بین جوامع محلی برای داشتن زمینی پاک اطلاع رسانی و فرهنگ سازی‌لازم را انجام دهند.

رئیس اداره‌ حفاظت محیط زیست شهرستان نور یادآور شد: مردم می‌توانند با انجام کارهای کوچکی چون رها نکردن زباله در داخل رودخانه‌ها، جوی آب‌، جنگل، دریا و یا جایگزین کردم کیسه پارچه‌ای به جای کیسه نایلونی و خیلی از کارهای دیگر به داشتن محیط زیستی سالم کمک کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • پسماند و پساب مشکل اصلی شهرهای ساحلی
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد
  • ۱۰ واحد صنعتی اردستان در فهرست صنایع آلاینده قرار گرفت
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان عوارض آلایندگی کجا هزینه شد؟/اجرای پروژه محیط زیستی که ٣٠ سال طول کشید؟
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • تجهیز محیط بانان با به‌روزترین فناوری‌های دنیا