Web Analytics Made Easy - Statcounter

برای دستیابی به آمار و ارقام مربوط به سهم حمل ونقل دریایی در قیمت تعیین شده کالا چند فاکتور اساسی را باید در کنار هم قرار داد تا به یک ارزیابی اجمالی رسید.

 سهم تعرفه‌های بندری در هزینه حمل‌ونقل دریایی به چه میزان است؟

 در یک مقیاس جهانی، سهم تعرفه‌های بندری از کل هزینه‌های زنجیره حمل‌ونقل دریایی تقریبا به دو الی سه درصد می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زنجیره حمل‌ونقل عوامل متعددی مانند خود زنجیره حمل‌ونقل، حمل از مبدا به مقصد، دستگاه‌هایی که به نوعی در فرایند ورود و خروج کالا تاثیرگذار هستند مثل گمرک، استاندارد و قرنطینه دخالت دارند.

 تعرفه یعنی قیمت‌گذاری خدمات. می‌توان از تعرفه‌ها به عنوان یکی از ابزارهای بازاریابی در بنادر نیز یاد کرد. این تعرفه‌ها نه فقط تجارت خود بندر را شامل می‌شوند، بلکه در بسیاری از کشورها بسته به قوانین داخلی می‌توانند، مستقیما زنجیره حمل‌ونقل را تحت تاثیر قرار دهند.نکته قابل توجه اینکه تعرفه‌ها در قیمت تمام شده کالا، زنجیره حمل و قیمت خدمات بندری، تاثیر مستقیمی دارند.

حدود ۲۶ سال است که سازمان بنادر و دریانوردی خدمات خود را به بخش‌خصوصی که می‌تواند از این مجرا ذینفع باشد، واگذارکرده است. این سازمان به منظور شفاف‌سازی و جلوگیری از اجحاف در حق افراد، در کتابچه تعرفه‌ها، قیمت‌گذاری خدمات را به طور کامل مشخص کرده است. این قیمت‌گذاری ها بر اساس هزینه‌کرد، نیروی انسانی به کار رفته، زمان صرف شده و سود در نظر گرفته شده برای شخص ارائه‌دهنده خدمات، محاسبه می‌شود. نکته قابل توجه اینکه استانداردهای قیمت‌گذاری در تمام دنیا یکی نیست، چون سطح هزینه‌ها تفاوت دارد.

 

اگر بخواهیم نگاهی به داخل داشته باشیم، آنچه که هم‌اکنون در بنادر ایران شاهد آن هستیم، ارائه رفتارهای کاملا بین‌المللی و مطابق با استانداردهای جهانی است، قطعا بنادر برای حفظ جایگاه خود در این فضای رقابتی باید رفتارهای بین‌المللی از خود نشان دهند، بنادر کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیستند. خوشبختانه طی سه الی چهار سال گذشته بندر شهیدرجایی موفق شده است، رشد ۶۰ درصدی را در عملیات کانتینری به نمایش بگذارد.

 

در تمامی بنادر دنیا مانند بنادر ایران بسته‌های تشویقی وجود دارد که محرک تشدید رقابت‌ها به شمار می‌آید. این بسته‌های تشویقی بسته به شرایط بنادر متفاوت ارائه می‌شوند، به همین جهت مقایسه آنها در بنادر مختلف دنیا کار چندان درستی به نظر نمی‌رسد.

 

از بسته‌های تشویقی در بنادر جهان می‌توان به تخفیف در نگهداری کالا، تخفیف در نرخ تخلیه و بارگیری کانتینر (THC)، تخفیف در اجاره و کرایه زمین و تخفیف در استفاده از بندر port use اشاره کرد.

روشن است، دامنه تاثیر تعرفه‌های بندری در تجارت بنادر پیشرفته جهان به دلیل بهره‌مندی آنها از زیرساخت‌های بسیار قوی و همچنین فضای کاملا آزادانه تجاری، بسیار محدود است.

 

تعرفه‌های بندری در بنادر جدید (نسل سوم و چهارم) و همچنین بنادر هوشمند، به چه شکل دیگری تعریف خواهد شد؟

هوشمندسازی پدیده‌ای است که می‌تواند حذف بخشی‌هایی از زنجیره حمل‌ونقل را به همراه داشته باشد. با ظهور این تکنولوژی بار تشریفات اداری، اسناد کاغذی و حتی نیروی‌انسانی از دوش بنادر برداشته می‌شود. صرفه‌جویی زمان، ثمره مهم دیگری است که عاید دست‌اندرکاران می‌شود. قطعا بر این اساس سطح رضایت‌مندی مشتری افزایش خواهد یافت. سرعت (زمان)، هزینه و کیفیت سه فاکتور اصلی و کلیدی در بخش عملیات به شمار می‌آیند. روشن است که هوشمندسازی کل هزینه زنجیره حمل‌ونقل را به طور چشمگیری کاهش می‌دهد.

 

دریا چه سهمی از تولید ناخالص داخلی (GDP)  کشورهای دارای دریا را تشکیل می‌دهد؟

 اقتصاد برخی از کشورهای دنیا کاملا مبتنی بر دریاست، اما در پاسخ به این سوال که دریا چه سهمی از GDP را بر عهده دارد، می‌توان گفت این مسئله به میزان وابستگی کشورها به دریا بستگی دارد، هرچه میزان وابستگی بیشتر، طبیعتا سطح برداشت از دریا و تاثیر بر اقتصاد بالاتر خواهد بود. به عنوان مثال در سنگاپور، دریا قطب اساسی اقتصاد کشور را تشکیل می‌دهد. در یونان نیز به جرات می‌توان گفت، دریا سهمی بالغ بر ۸۰ درصد را در اقتصاد این کشور به خود اختصاص می‌دهد. در کشورهای همسایه می‌توان دبی را به عنوان نمونه ذکر کرد که با استفاده از ظرفیت‌های آبی خود منبع درآمدی بسیار قوی‌تر از فروش نفت را فراهم کرده است.

 

ایران نیز از این نعمت الهی کاملا برخوردار است. علاوه بر داشتن ۵۸۰۰ کیلومتر مرز دریایی تنها کشور منطقه است که هم مرز دریایی با عمان و هم با خلیج‌فارس دارد. این شرایط می‌تواند تاثیر بسیار بزرگی بر اقتصاد کشور داشته باشد، اما متاسفانه باید اذعان داشت که بهره‌برداری کشور ما از این نعمات الهی تاکنون در حد لازم نبوده است.

 

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۲۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به‌ حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه حدود ۵۰هزار خودروی وارداتی در گمرکات کشور وجود دارد، گفت: مشکل فعلی برای واردات خودرو نداشتن فضای کافی در بنادر کشور است و تعداد زیادی خودرو روی کشتی داریم.

به گزارش مشرق، عباس علی‌آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره آخرین وضعیت واردات خودرو در سال جدید اظهار داشت: تا امروز برای واردات ۱۳۰ هزار خودرو ثبت سفارش انجام شده است و این روند کماکان ادامه دارد و مردم برای خرید خودروی خارجی عجله نکنند و آن را با قیمت بالا از افرادی که به‌دنبال سوءاستفاده هستند، خریداری نکنند.

وی افزود: حدود ۵۰ هزار خودروی وارداتی نیز در گمرکات کشور وجود دارد و به‌ترتیب به مردم واگذار می‌شود و سرعت تحویل خودروهای وارداتی به مردم به‌زودی افزایش می‌یابد.

به‌حدی خودرو وارد شده که دیگر در بنادر جا نداریم

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: مشکل فعلی برای واردات خودرو نداشتن فضای کافی در بنادر کشور است و تعداد زیادی خودرو روی کشتی داریم.

وی تصریح کرد: ما به واردات خودرو افتخار نمی‌کنیم بلکه افتخار ما خودروهای ساخت داخل است که امیدواریم امسال خودروهای بسیار باکیفیت به مردم عرضه کنند و تحویل خوبی در صنعت خودروسازی در سال جدید رقم بزنیم.

افزایش قیمت خودرو به‌دلیل نوسانات دیگر بازار است

علی‌آبادی درباره عرضه و قیمت‌گذاری خودروهای داخلی گفت: تمام تلاش ما آن است که در بعد کیفی و کمّی و در ابعاد قیمتی رکوردی‌های مناسبی برای عرضه به مردم داشته باشیم اما باید توجه داشت که خودرو در کشورمان کالای سرمایه‌ای است هرچند من معتقد هستم که مصرفی است اما با وجود این، از نوسانات دیگر در بازار تأثیر می‌پذیرد.

وی اظهار داشت: مردم بدانند که در تولید و عرضه خودرو در بازار کسری وجود ندارد و اگر با حوصله برخورد کنند، نیاز آنها تأمین می‌شود.

دیگر خبرها

  • عدم پاسخگویی تعرفه‌های آندوسکوپی و کولونوسکوپی به هزینه‌ها
  • تعرفه های آندوسکوپی و کولونوسکوپی پاسخگوی هزینه‌ها نیست
  • تکلیف مددجویان کمیته امداد و بهزیستی با افزایش تعرفه‌های درمانی چه می شود؟
  • افزایش ۵۰ درصدی حق‌الزحمه کار دانشجویان پرستاری
  • تعرفه بزرگ‌ترین مشکل روانشناسان است/ لغو پروانه متخلفین از ۳ ماه تا ۵ سال
  • وزیر صمت : به حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • به‌ حدی خودرو وارد شده که در بنادر جا نداریم
  • تعرفه‌های غیرمنطقی عاملی برای افت کیفیت خدمات سلامت است
  • افزایش خودسرانه تعرفه‌های درمان خط قرمز علوم پزشکی همدان است
  • کاهش مشکلات خدمات حوزه حمل‌ونقل با استفاده از هوش مصنوعی