Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - وزارت بازرگاني هند از تلاش اين کشور براي کاهش وابستگي به دلار آمريکا خبر داد.
وزارت بازرگاني هند در اقدامي که سبب کاهش استفاده از ارز دلار در تجارت با دو شريک بزرگ اين کشور مي شود، نرخ هاي خريد و فروش لير(واحد پول ترکيه) و وون (واحد پول کره جنوبي) را جهت تسهيل تجارت با اين دو کشور اعلام کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين وزارتخانه در بيانيه اي اعلام کرد، انتظار مي رود که اين اقدام به کاهش هزينه هاي بانکي و سهولت انجام تجارت اين کشور با کره جنوبي و ترکيه منجر شود.
هند پيشتراعلام کرده بود، قصد دارد در تجارت خود با چين از واحد پول خود (روپيه) استفاده کند.
با توجه به تزلزل در وضعيت دلار در بازارهاي جهاني نه تنها هند بلکه ساير کشورها نيز تلاشهاي خود را براي استفاده از پول ملي به جاي دلار در مبادلات تجاريشان آغاز کرده اند.
توافق چين با ژاپن، چين با روسيه و همچنين کشورهاي عضو گروه بريکس (برزيل، روسيه، هند، چين و آفريقاي جنوبي) براي استفاده از ارزهاي ملي در همين راستا قابل توجه است.
استفاده از ارزهاي ملي نه تنها مبادلات ميان کشورها را تسهيل مي کند بلکه استقلال عمل نهادهاي مالي و بازرگاني را در صحنه جهاني افزايش مي دهد
«خديجه کاراهان» کارشناس مسايل تجاري در ترکيه مي گويد:
"تلاش کشورها براي کاهش آسيب در پي نوسان نرخ دلار به خصوص پس از بحران مالي جهان در سال 2008، افزايش يافته و تحقق هدف استفاده از ارز ملي در تجارت خارجي، به يک عنصر بسيار مهم در رشد اقتصادي تبديل شده است.
در اين زمينه، برخي از کشورهاي اروپايي و کشورهايي مانند ايران، ترکيه، روسيه، چين و هند در تلاش براي جايگزيني ارز ملي خود در نظام مبادلات مالي کنوني در جهان هستند."
با توجه به به مخاطره افتادن هژموني جهاني آمريکا و افزايش نوسانات دلار در بازارهاي جهاني کشورهاي مختلف در عرصه جهاني به اين نتيجه رسيده اند که مي توانند با استفاده از پولهاي ملي خود تجارت نمايند و وابستگي خود را به دلار امريکا کاهش دهند.
ژاپن که متحد راهبردي آمريکا در شرق آسيا محسوب مي شود و يکي از بزرگترين اقتصادهاي جهان به شمار مي رود استفاده از پول ملي خود يعني "يِن" را در مبادلات تجاري خود آغاز کرده است که ناشي از درک زنگ خطر از سقوط ارزش دلار و ناتواني آن به عنوان ارز مبنا است.
از جمله دلايل بروز اين وضعيت افزايش بدهي آمريکا است.
در سال‌هاي اخير ميزان بدهي دولت آمريکا به شدت افزايش يافته به‌گونه‌اي که مقدار آن تقريبا به رقم 20 تريليون دلار رسيده و اکنون دولت اين کشور بزرگ‌ترين بدهکار جهاني است.
اين مبلغ معادل کل توليد ناخالص داخلي اين کشور در يک سال است.
حدود يک سوم از اين رقم متعلق به بانک‌هاي مرکزي کشور‌هاي ديگر است که در ميان آنها چين با 2/ 1 تريليون دلار و ژاپن با يک تريليون دلار بيشترين سهم را دارند.
افزايش حجم بدهي‌هاي دولت آمريکا باعث نگراني بسياري از اقتصاددانان بين‌المللي شده است، چرا که در صورت عدم توانايي دولت اين کشور در ايفاي بدهي‌هاي خود، تبعات آن تاثير شديدي بر کل اقتصاد دنيا خواهد گذاشت.
«ايلا پاتنائيک» eilapatnaeekکارشناس اقتصادي در هند معتقد است،
استفاده از ارز ملي در تجارت از سوي کشورهاي در حال توسعه در چند سال اخير خيلي اهميت يافته و به ايده اي قوي تبديل شده است.هند هم اکنون با 6 کشور در حال استفاده از ارز ملي خود در مبادلات تجاري است.
در هر حال نگراني از بي‌ثباتي دلار باعث شده چين و روسيه در سال‌هاي اخير خواهان ايجاد ارز واحد جهاني ازسوي صندوق بين‌المللي پول شوند.
اما به علت اختلافات سياسي به نظر نمي‌رسد در آينده نزديک اجماع بين‌المللي براي ايجاد ارز واحد جهاني امکان‌پذير باشد.
به همين دليل کشورهاي مختلف درصدد هستند به شکل دو جانبه و چند جانبه از پولهاي ملي خود استفاده کنند که مي تواند يک يا چند ارز بين المللي به عنوان ارز جهان روا را تحت تاثير قراردهد و نظام تجارت بين المللي را دستخوش دگرگوني جدي کند.138/112
نويسنده:وقاري
بيشتربخوانيد:
سفر وزير دفاع روسيه به هند؛ مقابله مسکو و دهلي نو با فشارهاي آمريکا/ تحليل
هند 180 هزار بشکه در روز، نفت از ايران وارد خواهد کرد
هند با روپيه از ايران نفت مي‌خرد
کليدواژه امريکا هند

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۲۸۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلای جهانی دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، قیمت طلا در اولین ساعات تجارت در آسیا به دنبال آرام شدن تنش‌های ژئوپولیتیکی در خاورمیانه و تعدیل شدن تقاضا برای این فلز گرانبها به عنوان یک پشتوانه ایمن کاهش یافته است. سرمایه‌گذاران منتظر اطلاعات اقتصادی آمریکا هستند که می‌تواند دورنمای سیاست پولی این کشور را مشخص کند.

بیشتر بخوانید: آغاز نوزدهمین حراج شمش طلا

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۶۸ درصد کاهش به ۲۳۷۵ دلار و ۵۸ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۹۸ درصدی به ۲۳۹۰ دلار و ۱۰ سنت رسیده است.
قیمت طلا پس از یک افزایش پیاپی ۵ هفته‌ای که طولانی‌ترین روند افزایش قیمت آن طی یک سال گذشته بوده به زیر ۲۳۷۷ دلار رسیده است. قیمت طلا در این مدت یک رکورد جدید ثبت کرد.

تاجران علاوه بر تنش‌های خاورمیانه بر اطلاعات اقتصادی آمریکا تمرکز کرده‌اند. پیش بینی می‌شود شاخص هزینه‌کرد فردی در آمریکا ۲.۶ درصد در ماه گذشته میلادی افزایش یافته باشد، در حالی که در فوریه برابر با ۲.۵ درصد بود. بدین ترتیب احتمال به تعویق افتادن کاهش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا افزایش یافته که می‌تواند قیمت طلا را تحت تاثیر قرار دهد.

افزایش نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را بالا برده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

قیمت طلا ۱۵ درصد از ابتدای سال جاری میلادی افزایش یافته که نتیجه خرید بالای بانک‌های مرکزی و افزایش تقاضا از سوی آسیا مخصوصاً چین بوده است. قیمت طلا علی رغم افزایش ارزش دلار و سود اوراق قرضه ۱۰ ساله خزانه‌داری آمریکا بالا رفته است. عواملی که معمولاً مانع افزایش قیمت این فلز گرانبها می‌شوند.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۱.۴۲ کاهش به ۲۸ دلار و ۷۲ سنت رسید و پلاتین با یک افزایش ۰.۰۸ درصدی ۹۳۶ دلار و ۲۶ سنت معامله می‌شود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1227981 برچسب‌ها قیمت طلا

دیگر خبرها

  • قیمت جهانی طلا؛ ۲۳۱۹ دلار
  • کاهش قیمت جهانی طلا ادامه دارد
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۵
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ |برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • کیهان: مذاکره با آمریکا به نفع آمریکا است نه ایران
  • قیمت طلای جهانی دوشنبه ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی نفت / برنت ۸۶ دلار و ۶۲ سنت شد
  • قیمت جهانی طلا به ۲۳۷۵ دلار و ۵۸ سنت رسید
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۳
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۰۳ |برنت ۸۶ دلار و ۶۲ سنت شد