Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-07@10:24:47 GMT

تلاش کنگره برای جبران کسری دیپلماتیک آمریکا

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۶۳۱۱۹

تلاش کنگره برای جبران کسری دیپلماتیک آمریکا

به هرحال این روزها کسری قدرت نرم در دستگاه دیپلماسی و بی آبرویی دیپلماتیک آمریکا باعث شده کنگره  وارد بازی سیاست خارجی شود و تلاش کند با گرفتن ژست های بشر دوستانه چهره مخدوش آمریکا را بازسازی کند.

به گزارش گروه سیاسی قدس‌آنلاین، هفته گذشته سنای آمریکا با تصویب قطعنامه‌ای ولیعهد عربستان را مسئول قتل خاشقچی روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری این کشور در استانبول معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان نمایندگان سنا قطعنامه دیگری را برای قطع حمایت نظامی و لجستیک دولت آمریکا از ائتلاف نظامی به رهبری عربستان سعودی در یمن صادر کردند. مجلس نمایندگان آمریکا نیز قطعنامه‌ای را تصویب کرده که به موجب آن کمپین نظامی میانمار علیه اقلیت مسلمان روهینجا در این کشور را -نسل کشی-خواند. این اقدامات کنگره آمریکا در حوزه سیاست خارجی چه در سنا و چه در مجلس نمایندگان نوعی جدایی و انشقاق میان کنگره و کاخ سفید را نشان می دهد.  این انشقاق و جدایی را چگونه می توان تفسیر کرد؟

نکته اول که بایستی مورد توجه قرار گیرد این است که برای تبدیل شدن این قطعنامه‌ها به قانون راه طویلی در پیش است و دست آخر هم باید مورد تایید شخص رئیس جمهور قرار بگیرد. به بیان دیگر سر و صداهای اخیر کنگره طبلی تو خالی است. واقعیت این است که شکل‌گیری سیاست خارجی آمریکا به دلیل وجود تعدد بازیگران روندی پیچیده دارد. به طور کلی، قوه مجریه مسئولیت تصمیم‌گیری و بکارگیری سیاست خارجی ایالات متحده را بر عهده دارد. با این حال قانون اساسی آمریکا، بخشی از قدرت و مسئولیت‌های مربوط به اتخاذ سیاست خارجی این کشور را به کنگره تنفیذ کرده و به این ترتیب برای کنگره نیز در سیاست خارجی نقشی را برگزیده است.

البته باید توجه داشت که این نقش بیشتر توازن بخش است و در چارچوب اصل توازن و نظارت(Checks and balances) در زیر ساخت سیاسی آمریکا قابل درک است. به بیان دیگر کنگره تلاش می کند کسری دیپلماتیک وزارت خارجه را به صورت کم هزینه جبران کند. حضور دونالد ترامپ در کاخ سفید و شیوه مدیریت او در عرصه سیاست خارجی باعث افول وجهه بین المللی آمریکا شده است به گونه ای که بسیاری از پایان قدرت نرم آمریکا سخن گفته اند. اگر تا دیروز آمریکا تلاش می کرد علی‌رغم واقعیت موجود و با استفاده از تبلیغات دروغین، خود را رهبر جهان آزاد، حامی دموکراسی و پشتیبان جهانی حقوق بشر معرفی کند، اما در دوران ترامپ کاخ سفید مسیری معکوس را در پیش گرفته است.ترامپ با صدای بلند از دیکتاتورهای جهان حمایت می کند و آن را در چارچوب منافع مادی آمریکا می خواند. واقعیتی که تا پیش از او همواره دولت های مختلف آمریکایی تلاش می کردند آن را پنهان کنند. به هرحال این روزها کسری قدرت نرم در دستگاه دیپلماسی و بی آبرویی دیپلماتیک آمریکا باعث شده کنگره  وارد بازی سیاست خارجی شود و تلاش کند با گرفتن ژست های بشر دوستانه چهره مخدوش آمریکا را بازسازی کند. اما این که این تلاش ها تبدیل به تغییر رفتار آمریکا شود بعید است. ترامپ از فشارهای کنگره برای دوشیدن بیشتر دیکتاتورها بهره می برد و کنگره هم این گونه وانمود می کند که ترامپ نماینده کل آمریکا نیست.  

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آمریکا قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۳۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد

«دونالد ترامپ» نامزد حزب جمهوری‌خواه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در نشستی خصوصی، دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهوری این کشور را با نیروی پلیس مخفی آلمان نازی (گشتاپو) مقایسه کرد.

به گزارش مشرق، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، در یک نشست خصوصی و پشت درهای بسته در اقاماتگاه خود در فلوریدا، دولت جو بایدن را با نیروی پلیس مخفی آلمان نازی (گشتاپو) مقایسه کرد.

وی این مقایسه را در میانه اظهاراتش در خصوص پرونده های حقوقی علیه خود مطرح کرد و ضمن حمله به دادستان های این پرونده‌ها گفت: «این افراد یک دولت گشتاپو را اداره می کنند و این تنها چیزی است که آنها دارند. این تنها راهی است که آنها از نظر خود پیروز می شوند».

ترامپ سپس با بیان اینکه بایدن بدترین رئیس‌جمهوری تاریخ کشورمان است، افزود: «زمانی که متهم شدم، گفتم خوب، حالا زمان مبارزه است. او [بایدن] به شدت ناتوان و متقلب است. مقادیر زیادی پول از چین، روسیه، اوکراین و بسیاری از کشورهای دیگر گرفته است. او یک کلاهبردار است.»

وی همچنین جک اسمیت بازرس ویژه‌ای که دو پرونده فدرال علیه ترامپ را در دست دارد، «قاتل شرور» و «دیوانه» خواند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • دانشجویان خارجی حاضر در تظاهرات از آمریکا اخراج می شوند!
  • نگاه نوآورانه واحدهای تولیدی برای ورود به عرصه رقابت خارجی
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • کاخ سفید برای تأمین کسری بودجه دست به دامن افزایش مالیات می شود؟
  • قدردانی از تلاش جامعه مامایی در اجرای سیاست‌های جوان سازی جمعیت
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است