Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - نمايندگان سناي ازبکستان با موضوع "سازماندهي و برگزاري رزمايش مشترک ضد تروريسم کشورهاي عضو سازمان همکاري شانگهاي" موافقت کردند.
«عليشير قربان اف» Alisher Kurbanov رييس کميته روابط بين المللي ، خارجي اقتصادي، سرمايه گذاري‌هاي خارجي و گردشگري مجلس سناي ازبکستان گفت، موافقت با برگزاري اين رزمايش به تامين امنيت و ثبات نه تنها در ازبکستان، بلکه در تمام قلمرو آسياي مرکزي کمک مي‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برگزاري رزمايش مشترک کشورهاي عضو سازمان همکاري شانگهاي عليه تروريسم در واقع، اقدامي از سوي اعضاي اين سازمان به منظور دستيابي به اشتراکاتي است که به از بين بردن افراط گرايي و تروريسم منجر خواهد شد.
اين در حالي است که، ازبکستان تاکنون کمتر در زمينه همکاري هاي مشترک در چارچوب سازمان همکاري شانگهاي مشارکت داشته است.
پيش از اين و در پي عدم همراهي ازبکستان با روسيه و خروج اين کشور از عضويت در سازمان کشورهاي همسود، دولت تاشکند در ماه اوت سال 2014 ميلادي از شرکت در رزمايش کشورهاي عضو سازمان همکاري شانگهاي در "چژوژيخه" چين نيز خودداري کرده بود.
در واقع، در دوران رياست جمهوري مادام العمر «اسلام کريم اف» رئيس جمهوري فقيد ازبکستان، اين کشور کمتر در تحرکات منطقه اي و بين المللي ايفاي نقش مي کرده است.
در حقيقت، با بررسي تحولات سياست خارجي ازبکستان اين واقعيت نمايان مي شود که، هر زماني که روابط ازبکستان با غرب و نهادهاي غربي به سمت بهبود پيش مي رفته است، شاهد واگرايي اين کشور از سازمان‌هاي امنيتي در منطقه آسياي مرکزي و به خصوص ساختارهاي روس ‌محور بوده‌ايم و زماني که روابط اين کشور با غرب دچار تنش ‌مي شده، تاشکند تلاش کرده است با سازمان‌هايي روس‌‌ محور همگرايي داشته باشد.
برغم اين فراز و نشيب ها، به نظر مي رسد دولت شوکت«ميرضيايف» از زمان در اختيار گرفتن زمام امور ازبکستان در ماه دسامبر سال 2016 ميلادي، همواره با هدف ادغام در تحرکات اقتصادي، سياسي و نظامي کشورهاي منطقه نقش فعال تري را در دستور کار قرار داده است.
اين در حالي است که، منطقه آسياي مرکزي بويژه ازبکستان به شدت در معرض خطر افراط گرايي ديني و تروريسم قرار داد و به مشارکت و همراهي کشورهاي منطقه به منظور مقابله با اين پديده هاي وارداتي نياز دارد.
در حقيقت، بايد گفت، جمهوري هاي آسياي مرکزي از جمله تاجيکستان و ازبکستان در رتبه‌بندي بين‌المللي نفوذ تروريسم در مقام 74 و ازبکستان 132 قرار دارند.
موسسه بين المللي "اقتصاد و صلح" مستقر در استراليا، شاخص ترورسيم جهاني را با توجه تعداد حملات تروريستي، قربانيان اين حملات، مجروحان و خسارت هاي مالي، دسته بندي کرده است.
دراين ارتباط، موسسه بين المللي "اقتصاد و صلح" مستقر در استراليا در پي تحقيقاتي ، اعلام کرد،
قرقيزستان با قرار گرفتن در رتبه 80، ارمنستان 83، گرجستان 89، جمهوري آذربايجان 98 و ازبکستان در جايگاه 132 از جمله کشورهاي در معرض تروريسم به شمار مي‌روند.
در واقع، جمهوري هاي آسياي مرکزي در معرض تحرکات تروريستي قرار دارند و مشارکت اين کشورها در رزمايش هاي مشترک در چارچوب سازمان هاي منطقه اي و بين المللي در وهله نخست به برقراري هر چه بيشتر امنيت اين کشورها، خواهد انجاميد.138/112
نويسنده: محمد علي طالبي خاکياني
بيشتربخوانيد:
ازبکستان ساخت نيروگاه هسته اي را آغاز کرد
تقويت همکاري‌هاي نظامي ازبکستان، جمهوري آذربايجان و بلاروس
فصل جديد در روابط تاجيکستان و ازبکستان/ تحليل
سناريوهاي طالبان براي ايجاد دفتر سياسي در ازبکستان/ تحليل
کليدواژه ازبکستان

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۴۰۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار کمیته مشترک قضایی سوریه، عراق و ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت امور بین‌الملل قوه قضائیه و ستاد حقوق بشر اعلام کرد که تبادل نظر پیرامون پرونده‌های در حال رسیدگی در مراجع قضائی سه کشور مرتبط با تروریسم و گروهک‌های تروریستی به‌ویژه داعش، همکاری در زمینه تعقیب و محاکمه تروریست‌ها و اجرای عدالت و پیگیری حقوقی قضائی جنایت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق که منجر به شهادت برخی مستشاران و پرسنل ایرانی و تخریب اماکن دیپلماتیک شد، از جمله موضوعات مطرح در دستورکار این نشست است. ریاست هیأت سوری با قاضی حسن الشاش، رئیس دیوانعالی و عضو شورای‌عالی قضائی و ریاست هیأت عراقی نیز برعهده قاضی لیث جبر، رئیس سازمان نظارت قضائی و عضو شورای‌عالی قضائی این کشور می‌باشد.

خاطرنشان می‌شود رؤسای هیأت‌های سه کشور و وزیر دادگستری سوریه جانشین رئیس شورای‌عالی قضائی قبل از برگزاری نشست کمیته مشترک، دیداری را برگزار کردند.

غریب آبادی در این دیدار گفت: نشست سه جانبه در شرایط فعلی اهمیت ویژه ای دارد و سه کشور مصمم به پیگیری جنایات تروریست‌ها و حامیان آنها هستند.

وی درخصوص حمله جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولی ایران در دمشق که نقض اصول حقوق بین الملل و مفاد منشور ملل متحد بود، گفت: پیگیری‌های حقوقی نیز در این رابطه در دستورکار قرار گرفته و به زودی پرونده‌هایی علیه رژیم جنایتکار صهیونیستی در محاکم ایران و سوریه تشکیل خواهد شد تا اقدامات سیاسی و پاسخ قاطع ایران در اعمال حق دفاع مشروع را تکمیل کنیم. معاون رئیس قوه قضائیه کشورمان همچنین اظهار داشت این ابتکار بروی کشورهای دیگری که عزم جدی در مقابله با تروریسم دارند، باز است.

وزیر دادگستردی سوریه، از اشغالگران آمریکایی که ثروت‌های سوریه را به غارت می‌برند، در فرودگاه بغداد شخصیت‌های برجسته را ترور می‌کنند و نیز رژیم صهیونیستی که به یک ساختمان دیپلماتیک در دمشق حمله و ویران می‌کند، به شدت انتقاد کرد.

احمد السید با محکوم کردن این جنایات، خاطرنشان کرد که معاهدات بین المللی باید برای همگان الزام آور باشد؛ نه اینکه ابزار جدید در دست حامیان تروریسم باشد تا بر کشورها اعمال فشار کنند.

رئیس هیأت عراقی نیز ابراز امیدواری کرد که با برگزاری این نشست‌ها، همکاری گسترده میان کشورهای همسایه در حوزه امنیت صورت گیرد.

لیث جبر حمزه با اشاره به همکاری‌های سه جانبه در زمینه مبارزه با داعش، ابراز امیدواری کرد این همکاری‌ها به خشکاندن ریشه تروریسم در منطقه منجر شود تا از این جهت نیازی به حضور نیروهای خارجی در خاک کشورها نداشته باشیم.

لازم به توضیح است کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر روز گذشته در صدر هیأت قضائی برای شرکت در نخستین نشست کمیته مشترک قضائی سه‌جانبه ایران، عراق و سوریه برای مقابله با تروریسم با استقبال رئیس دیوان عالی سوریه وارد دمشق شد.

کد خبر 6081546

دیگر خبرها

  • نشست وزیر خارجه ایران با سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در سازمان ملل
  • نشست امیرعبداللهیان با سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی در سازمان ملل
  • طالبان و همسایگان آن: یک قالب منطقه ای برای غلبه بر چالش‌ها در افغانستان و فراتر از آن
  • عزم راسخ ایران در مبارزه با تروریسم
  • هشت پیشنهاد ایران به نشست وزیران علوم سازمان همکاری شانگهای
  • آغاز به کار کمیته مشترک قضایی سوریه، عراق و ایران
  • پیام نشست کمیته مشترک قضایی سوریه، عراق و ایران؛ تقابل با تروریسم و صهیونیسم
  • لزوم همکاری ‌های امنیتی در بستر سازمان شانگهای
  • آغاز به کار کمیته مشترک قضائی سوریه، عراق و ایران در دمشق
  • رزمایش مشترک روسیه و تاجیکستان در امتداد مرز افغانستان