Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ حبیب‌الله مسعودی‌فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، درباره نگهداری و سامان‌دهی زنان بی‌سرپرست، بدسرپرست و در معرض خشونت گفت: اگر برنامه پنج‌ساله در استان‌ها برای سامان‌دهی این افراد آسیب‌دیده و در معرض خشونت داشته باشیم، قطعا چشم‌انداز خوبی در این رابطه خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه ۳۶۰ مرکز اورژانس اجتماعی در کشور در چهار بخش فعالیت می‌کند، گفت: در اورژانس اجتماعی در صورتی که نیاز به مداخله مددکاران باشد، فرد آسیب‌دیده به مرکز مداخله در بحران منتقل می‌شود و افراد می‌توانند تا سه هفته در این مرکز بمانند و در صورت نیاز نیز مدت زمان تا سه هفته دیگر تمدید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: در طی این زمان بررسی‌های حقوقی و مددکاری برای آن فرد انجام می‌شود و در برنامه هدفی که برای آن فرد آسیب دیده نوشته می‌شود، مسیر حمایت از این فرد مشخص می‌شود. یکی از اقدامات ما در وهله اول تعامل با خانواده و برگشت فرد آسیب دیده به خانواده است، درصورتی که امکان بازگشت به خانواده نباشد، اگر فرد آسیب دیده کودک باشد به مراکز شبه‌خانواده منتقل می‌شود و چنانچه این فرد آسیب‌دیده زن باشد، نیز یا به خانواده باز می‌گردند یا به مراکز خانه امن منتقل می‌شود تا اقدامات بعدی در خصوص مستقل شدن برای آن‌ها انجام شود.

مسعودی‌فرید با بیان اینکه در تهران دو مرکز برای مداخله در بحران در نظر گرفته شده است، خاطرنشان کرد: در سال گذشته یک میلیون تماس با مراکز اورژانس اجتماعی برقرار شد و ۷۵ تا ۸۰ هزار پذیرش در مراکز مداخله در بحران در کل کشور صورت گرفت. همچنین حداکثر زمان نگهداری این افراد نیز در این مراکز بین دو هفته است، البته در مواردی خاص فرد آسیب دیده تا شش هفته نیز در این مرکز نگهداری شده است.

وی همچنین با اشاره به خانه‌های امن تصریح کرد: ۲۳ خانه امن نیز برای زنان در معرض خشونت در نظرگرفته شده است و در هر مرکز ظرفیتی بین ۱۰ تا ۵ نفر برای نگهداری این زنان ایجاد شده است و زنان می‌توانند تا شش ماه در این مراکز بمانند. همچنین امیدواریم بتوانیم این مراکز را تا پایان سال به ۳۰ مرکز افزایش دهیم و ۶ مرکز دیگر نیز ایجاد کنیم. تمام تلاش ما این است که این افراد آسیب دیده به خانواده امن و مطمئن بازگردند. در حال حاضر نیز ۱۵ مرکز دولتی و ۹ مرکز خصوصی در این زمینه فعالیت می‌کنند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به راه‌اندازی سامانه تصمیم در راستای طرح کنترل و کاهش طلاق در سراسر کشور، خاطرنشان کرد: فرآیندی که سازمان بهزیستی در این سال‌ها داشته، رو به جلو بوده است، اگرچه اعتراضات بسیاری در خصوص ایجاد خانه‌های امن به ما شده است، اما به دلیل نیاز جامعه این اقدام صورت گرفته و در حال افزایش است و همزمان در خصوص تحکیم بنیان خانواده در بخش‌های دیگر نیز فعالیت می‌کنیم.

معسودی‌فرید با اشاره به ظرفیت محدود خانه‌های امن برای نگهداری زنان در معرض آسیب و آسیب دیده گفت: برخی پیشنهادات در خصوص ایجاد شهرک‌هایی برای زنان آسیب دیده یا در معرض آسیب مطرح شده که ما به شدت با این مدل‌های اردوگاهی مخالف هستیم و لزومی برای ایجاد مراکز خاص برای زنان سرپرست و انگ‌زدن به این زنان از این طریق، نمی‌دانیم، چرا که این کار نه اخلاقی است و نه علمی. برای نگهداری این زنان باید از مراکز کوچک در تعداد زیاد استفاده شود.

وی با بیان اینکه در سال گذشته بیش از هزار نفر به مراکز خانه امن مراجعه کرده‌اند، گفت: در گذشته هیچ کدام از این مراکز در اختیار ما نبود، در حالی که خشونت در خانواده علیه زنان اعمال می‌شد، اما در حال حاضر این مراکز ایجاد شده و برای توسعه آن نیاز به همکاری دیگر دستگاه‌ها مانند استانداری‌ها داریم تا منابع بیشتری در اختیار بهزیستی برای این منظور قراردهند.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه فردی که مورد خشونت خانگی قرار گرفته، نیازمند انواع حمایت‌ها است، تصریح کرد: این افراد خشونت‌دیده نه تنها به خوراک و پوشاک و فضایی برای نگهداری نیاز دارند، بلکه باید حمایت‌های حقوقی از آن‌ها صورت بگیرد. همچنین در صورتی که زنی به همراه فرزند به این خانه‌های امن مراجعه کنند، در صورتی که فرزند پسر بزرگسال داشته باشند، این بچه‌ها را در مراکز کودکان خیابانی یا مراکز شبه خانواده مستقر می‌کنیم و تلاش می‌کنیم شرایطی ایجاد کنیم که فرزند و مادر بدون هیچ مشکلی با هم ملاقات داشته باشند. البته سعی ما این است که بتوانیم از اشتغال و مسکن این افراد نیز حمایت کنیم.

مسعودی‌فرید در پایان خاطرنشان کرد: در صورتی که از طریق منابع مالی از طرف استانداری‌ها یا سازمان برنامه و بودجه به ما کمک‌های مالی شود، آمادگی کامل را برای آموزش نیرو‌های لازم داریم و می‌توانیم این مراکز را توسعه دهیم، اگرچه همچنان نظر ما این است که در زمینه پیشگیری از خشونت در خانواده اقدامات بیشتری را انجام دهیم.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اعتراض خانه های امن زنان اسیب دیده سازمان برنامه و بودجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۴۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی‌ هلال احمر به حدود ۴۰ هزار و ۹۳۴ آسیب دیده سیلاب بلوچستان تداوم دارد

سیدمحمد مهدی سجادی  گفت: از ۲۸ فروردین ماه، ۱۳ شهرستان و ۲۴۲ روستا در جنوب سیستان و بلوچستان تحت تاثیر سامانه بارشی قرار گرفتند.

وی افزود: در این مدت ۱۱۱ تیم عملیاتی هلال احمر سیستان و بلوچستان به ۴۰هزار و ۹۳۴ نفر در قالب ۹ هزار و ۱۷۰ خانوار متأثر امدادرسانی کردند.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان تصریح کرد: نیروهای عملیاتی هلال احمر ۲ هزار و ۷۴۵ نفر از متاثرین را اسکان اضطراری دادند.

وی بیان کرد: در این مدت سه هزار و ۶۴۶ کیلوگرم نایلون پوششی، چهار هزار و ۵۸۹ تخته پتو، ۲ هزار و ۷۵۳ تخته موکت، بیش از ۱۰ هزار بطری آب معدنی و در مجموع هفت هزار و ۲۸۹ بسته غذایی توسط امداد هوایی و زمینی با حضور تیم‌های عملیاتی هلال احمر در بین متأثرین توزیع شد.

سجادی از هموطنان خواست از تردد و توقف در مسیرها، جاده‌ها و بستر رودخانه‌ ها خودداری کنند و در صورت بروز هرگونه حادثه با شماره ۱۱۲ ندای امداد و نجات تماس بگیرند.

 
 

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  •  سومین دوره ملی مهارت‌های زندگی و بالندگی فرزندان دانش‌آموز به کار خود پایان داد
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با راه‌اندازی مراکز آموزش شهروندی
  • تکرار قصه ناتمام زن‌کشی/ زیبا؛ زن ارومیه‌ای که تاوان طلاقش را با مرگ داد
  • بانوان پلیس؛ مامن زنان آسیب دیده/ کسب ۴۰ مدال ورزشی
  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • نجات مرد ۳۸ ساله آسیب دیده از ارتفاعات لیالستان
  • خبرهای خوب مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده
  • ساماندهی بیش از ۷ هزار آسیب‌دیده اجتماعی در تهران
  • امدادرسانی‌ هلال احمر به حدود ۴۰ هزار و ۹۳۴ آسیب دیده سیلاب بلوچستان تداوم دارد
  • ساماندهی ۷ هزار و ۲۹۸ آسیب‌دیده اجتماعی