Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریب پروژه ۹۷ چیست؟ آمریکایی ها و به خصوص پمپئو از زمان ریاست بر سازمان سیا بزرگترین خلا آمریکا در برابر ایران را خلا اطلاعات و کسب اخبار واقعی از درون ایران می دانست.

به گزارش مشرق، در حالیکه اکثریت کارشناسان امنیتی ایران گذر کشور از تابستان داغ و همچنین مهار شوک اولیه بازگشت تحریم ها در آبان ماه را یک موفقیت بزرگ امنیتی برای جامعه اطلاعاتی ایران می دانستند، هشدار چند روز قبل رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه" اگرچه نقشه دشمن لو رفته است، اما همه باید هوشیاری خود را حفظ کنند زیرا امریکا، دشمنی خبیث و حیله‌گر است و ممکن است قصد فریب داشته باشد تا برای سال ۹۷، جنجال کند، اما مثلاً برای سال ۹۸ نقشه‌ای بکشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

بیدار باش همگانی طرح/ هشدار رهبر انقلاب برای هشیاری ملت ایران فیلم/ رهبر انقلاب: دشمنان ایران اسلامی غرق در لجنند

به نوعی یک بیدارباش و اعلام هوشیاری مجدد برای دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی و عموم مردم و جناح های سیاسی محسوب می شود. این هشدار هوشمندانه را می توان ساختار مهمترین پرونده امنیتی و اطلاعاتی سال آینده ایران نیز نامید.  مهمترین ویژگی و بخش این پرونده نیز اجرای عملیات فریب در سال 97 و اجرا پروژه اصلی در سال 98 است. بنابراین چند سوال را باید برای روشن موضوع طرح کرد: فرض اصلی برای فریب بزرگ آمریکا برای سال 97 چیست؟ سال 98 قرار است که چه اتفاقی در ایران بیافتد؟ ابعاد احتمالی پروژه 98 آمریکا چیست؟

برای یافتن پاسخ های اجمالی چند نکته راهبردی ذیل قابل تامل است:

*آشنایی اجمالی با مراحل پروژه 97 آمریکا در ایران


1: آمریکا پس از اجرای چند تعلیق عمدی برای افکار عمومی، نهایتا خروج از برجام را اعلام کرد. نکته اساسی این بود که آمریکایی ها با تمدید چند باره برجام در حقیقت برای چندین ماه وضعیت سیاسی و اقتصای داخلی ایران در تعلیق سنگینی قرار دادند. این تعلیق ها که ضربات سنگینی نیز به اقتصاد ایران وارد کرد، در حقیقت قرار بود با خروج از برجام در حقیقت مرحله ضربه نهایی را تکمیل کند.

2: از اواخر بهار 97 سنگین ترین عملیات روانی نیز همزمان با برخی ناپایداری های اقتصادی علیه افکار عمومی داخلی ایران نیز شکل گرفت. مشخصه اصلی عملیات روانی سال 97 در نسبت به پروژه های مشابه این بود که شبکه های اجتماعی اینبار به طرز عجیبی در این پروژه به بازی گرفته شده بودند. این پروژه به قدری دقیق  و سنگین بود که عملا شبکه های اجتماعی عنصر اصلی تاثیرگذار بر بازار ایران شده بودند. کار هم به جایی رسید که رسانه ای همچون من و تو نسخه احتکار خانوادگی را عملا آموزش داد و به لحاظ رادیکال بودن هیچ فرقی بین تلویزیون منافقین و بی بی سی فارسی دیده نمیشد.

3: ایجاد آشوب نقطه ای در ایران و تلاش کم سابقه برای عملیات های تروریستی بخش دیگری از پروژه امنیتی سال 97 بود. این در حالی بود که اینبار منافقین مشابه اویل دهه شصت بی پروا به سمت خیابان های برخی شهرها گسیل شده بودند. در این میان دستورالعمل فوری و اصلی صرفا تندکردن مطالبات اقتصادی به شعارهای رادیکال سیاسی و براندازی نبود، بلکه تبدیل اغتشاشات به درگیری های مسلحانه و کشته سازی به هرقیمتی در دستور کار ویژه بود.

4: جنگ ارزی بی سابقه علیه ایران و  با هدف وارد کردن ضربه اساسی به اقتصاد ایران از طریق بی ارزش کردن ریال، یکی از اصلی ترین ویژگی های پروژه دشمن در تابستان سال 97 بود. اتاق فکر آمریکایی به شکست  دادن ایران در جنگ ارزی یقین داشت. آنها تجربه جنگ ارزی با غول اقتصادی مانند چین را به خوبی تجربه کرده بودند و با تجربه شکست چند سال قبل غول اقتصادی شرق درباره ایران نیز پیروزی خود را نزدیک می دیدند.

5: در تمام موارد بالا آمریکایی ها به ناکارآمدی داخلی، نفوذی ها، ناامیدی مردم از حاکمیت و تعلیق ثانویه اروپایی از طریق وعده و وعیدهای اقتصادی همانند راه اندازی کانال مالی و... با هدف ماندن ایران در برجام، حساب ویژه ای باز کرده بودند.

6: آدرس غلط در جنگ اقتصادی به مردم ؛ همزمان با جنگ اقتصادی در تابستان و پاییز 97 به یکباره جریانی سیاسی در کشور، راهکارهای سیاسی برای حل مشکلات اقتصادی کشور پیشنهاد و مراحل اولیه برای گفتمان سازی آن را در سطح جامعه اجرایی کرد. محور اصلی این گفتمان سازی نوشتن برجام به پای نظام و رهبری و مقصر سازی حاکمیت در مشکلات اقتصادی با هدف زمینه سازی برای تغییر رفتار داخلی و خارجی نظام بود. فعالین فتنه 88 محور اصلی اجرای این طرج بودند و حتی در مقطعی پای خاتمی نیز به این طرح کشیده شد.

*ابعاد پروژه 98 چیست؟


7:در جمع بندی سال 97  می توان گفت که مجموع اقدامات تابستان و پاییز 97 زمینه سازی اثرگذاری بازگشت سخت ترین تحریم ها از طرف آمریکا علیه ایران نامید. اما به نظر می رسد که پروسه اصلی از اسفند 97 و اویل سال 98 رقم بخورد. جمهوری اسلامی همزمان با آغاز تحریم ها در آبان ماه توانست شوک اولیه و کوتاه مدت را تا حدقابل قبولی مهار کند. اما طرف آمریکایی از اواخر 97 و اویل سال 98 دقیقا وارد فاز مابعد از تحریم ها می شود که آن را می توان "دوره امیدواری به تاثیرات میان مدت تحریم ها" نامید. به بیان دیگر؛ گرچه ایران شوک اولیه تحریم ها مهار کرده ولی طبیعتا آمریکایی ها برای تحریم های خود آثار میان مدتی را درنظر گرفته اند. از نظر آمریکایی ها آثار میان مدت با گذر چند ماه از آغاز تحریم ها خود را در اقتصاد ایران نشان می دهد. به همین دلیل باید برای دیدن این آثار چند ماه کوتاه را به انتظار بنشینند.  این اولین تفاوت سال 98 با سال 97 خواهد بود.

8: تفاوت دوم و یا به تعبیر ساده تر ابعاد دیگر پروژه 98 جنبه داخلی آن است. در سال 97 اولین نشانه ها از اینکه در اوج جنگ اقتصادی یک پروژه رادیکال سیاسی در ایران قرار است اتفاق بیافتد، نمایان شد. انهم راهکارهای سیاسی بازیگران فتنه به بهانه دلسوزی برای بهبود اوضاع اقتصادی مملکت بود. در این میان یک نامه محرمانه نیز از طرف لیدر جریان اصلاحات به حاکمیت نوشته شده است که بخشی از آن درخواست عفو عمومی، رعایت حقوق بشر با استاندارد غربی، بازگشت ایرانیان خارج از کشور با تضمین امنینت و بدون قید و شرط ، گسترش آزادی های رسانه ای، آزاد شدن سران فتنه، فعالیت آزادانه عناصر رادیکال فتنه، متوقف کردن نفوذ منطقه ای ایران، انتخابات آزاد، تغییر رفتار نهادهای انقلابی، و... است. ورژن جدید این نامه در پاییز 97 البته رادیکال تر شد. تست بیانی و گفتاری فراخوان برای شورش خیابانی از طرف سعید حجاریان بخش دوم این پروژه می تواند باشد. به نظر می رسد که سال 98 جریان رادیکال اصلاح طلب و فتنه با وقاحت بیشتری رفتارهای همانند سال 88 را از خود بروز بدهد. به تعبیر دیگر سال 98 بار جدی پروژه آمریکا برعهده ضلع همکار داخلی خواهد بود. اینجا می توان راز نهفته دربیانات رهبری مبنی بر اینکه جریانات سیاسی پهلو به دشمن ندهند را بیشتر می توان دریافت. زیرا پروژه سال 98 بدون بازیگری یک جریان داخلی در کشور امکان تحقق نخواهد داشت. البته سال 98 یک بستر ناخواسته و پوشش سیاسی دارد و آن انتخابات مجلس می باشد. گرچه به صورت سنتی امریکای ها همواره در سالهای انتخاباتی پروژه های خود را بیشتر وارد فاز اجرا می کنند ولی شرایط فعلی اقتصادی فضا انتخابات را مهیای طرح های رادیکال سیاسی می کند.

*حیله و فریب بزرگ پنهان شده سال 97 چیست؟


9:بخشی از مراحل اجرایی پروژه 97 بیان شد. اما قسمت فریب پروژه 97 چیست؟  آمریکایی ها و به خصوص پمپئو از زمان ریاست بر سازمان سیا بزرگترین خلا آمریکا در برابر ایران را خلا اطلاعات و کسب اخبار واقعی از درون ایران می دانست. به همین دلیل وقتی به سازمان سیا رفت، بخش کسب اخبار از ایران در دستگاه اطلاعاتی آمریکا را به شدت فربه کرد. او اینک نیز تاثیرپذیری تحریم ها در ایران بدون کسب اخبار واقعی از اقتصاد ایران را بی ثمر می داند. در همین بخش از محاسبات رئیس سابق سیا و وزیر خارجه فعلی آمریکا فریب بزرگ پروژه 97 نهفته است. سال 97 برای آمریکایی ها سال تکمیل و پایه ریزی سازگار دقیق برای اطلاع کامل تر و جامع تر و در عین حال تسلط بسیار ریز از فرآیندهای اقتصادی در ایران است. اینکه ایران در دوران تحریم اقتصادی دقیقا چگونه اقتصاد و تجارت خود را با خارج از ایران حفظ می کند و یا چگونه فرآیند جدید تحریم ها را دورخواهد زد یا کم اثر می کند، سوالات مهمی برای اتاق اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکاست. از این دست سوالات مهم دیگری را نیز می توان اضافه کرد که پاسخ دقیق به آن بدون اطلاع کافی از روندهای لحظه به لحظه از اقتصاد ایران میسر نخواهد بود. اما چه سازگاری قرار است این اطلاعات را در اختیار طرف آمریکای بدهد؟ بررسی دقیق و کارشناسی fatf  و spv  نشان می دهد که از طریق این دو این هدف مدنظر به راحتی اتفاق میافتد. این دو فرآیند هم اطلاعات لحظه لحظه و شفاف را در اختیار طرف مقابل قرار می دهد و هم با تقسیم اقتصاد ایران به دو بخش سیاه و سفید جنگ داخلی اقتصادی راه میاندازد. نتیجه این اختلاف در گام اول این است که بخش اعظمی از اقتصاد داخلی در ایران بخش دیگر اقتصادی – هرنوع فعالیت با نهادها و موارد تحریم شده را – را داوطلبانه تحریم می کند! این را هم اضافه کنید که fatf و spv   دور زدن تحریم ها و انتقال پول نقد به ایران نیز در شرایط بسیاری پیچیده ای و سخت تری قرار خواهد کرد.

در پایان یکبار دیگر بخشی از هشدار روز چهار شنبه رهبر انقلاب باید مرور کرد: "نباید لحظه‌ای غافل شد و همه باید بیدار و هوشیار باشند. توصیه من به ملت ایران به‌ویژه جوانان و مجموعه‌های گوناگون کشور اعم از همه صنوف و جریان‌های سیاسی این است که مراقب باشند میدان را برای دشمن آماده نکنند زیرا اگر غافل شویم، همان دشمن ضعیف، زهر خود را خواهد ریخت."

منبع: جهان

منبع: مشرق

کلیدواژه: قانون بازنشستگان بازار سکه و ارز ظریف اعتراضات فرانسه آمریکا تابستان داغ رهبر انقلاب فتنه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۴۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم جدید، فیک یا واقعی؟/ کارشناسان: سقف تحریم ایران پُر شده

به‌گفته کارشناسان، اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران توسط آمریکا و متحدینش بیشتر از آنکه جنبه عملیاتی داشته باشد جنبی روانی دارد و از سال ۲۰۱۹ به بعد ایجاد محدودیت بیشتر برای فروش نفت ایران عملاً نشدنی است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، پس از پاسخ پهپادی و موشکی ایران به جنایات رژیم صهیونیستی، تلاش‌هایی از سوی برخی کشورهای غربی به‌ویژه آمریکا و انگلیس برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران آغاز و ادعاهایی دراین‌باره اعلام شد.

در همین باره نشریه فایننشال تایمز به‌نقل از منابع آگاه اعلام کرد که در پی حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل در پاسخ به جنایات این رژیم، مقامات اتحادیه اروپا در حال مذاکره برای اعمال تحریم‌های اقتصادی جدید علیه ایران هستند و در عین حال تلاش می‌کنند برای جلوگیری از رویارویی مستقیم بین جمهوری اسلامی و اسرائیل، از تمام کانال‌های دیپلماتیکی که با تهران دارند، استفاده کنند.

همچنین «جک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا گفت که واشنگتن طی روزهای آتی تحریم‌های جدیدی را علیه ایران اعمال خواهد کرد. او گفت که این تحریم‌ها برنامه موشکی و پهپادی و سازمان‌ها و نهادهایی را که از سپاه پاسداران و وزارت دفاع ایران پشتیبانی می‌کنند، در بر خواهد گرفت و واشنگتن انتظار دارد متحدانش نیز از این اقدام آمریکا پیروی کنند.

البته برآوردها نشان می‌دهد دست آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها برای تحریم اقتصادی ایران چندان باز نخواهد بود، به‌بیانی دقیق‌تر شدت تحریم‌های وضع‌شده در طول این سالها خصوصاً از دهه 90 به بعد در بالاترین سطح خود بوده است و اقتصاد ایران تاب‌آوری و روش های دور زدن این تحریم ها را به خوبی آموخته است. از طرفی با توجه به رشد قیمت نفت بعد از بحران کرونا و همچنین نیاز کشور بزرگ و صنعتی همچون چین به نفت ایران، یکی از موانعی است که دست آمریکایی ها را برای کاهش فروش نفت ایران بیشتر از گذشته می بندد.

رویترز در این باره می نویسد، پاسخ موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی احتمالاً باعث نمی‌شود دولت بایدن تحریم‌های شدیدتری علیه صادرات نفت این کشور وضع کند و دلیل آن نگرانی نسبت به بالا رفتن قیمت نفت و عصبانی کردن چین به‌عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران است.

درباره اینکه تهدیدهای اخیر مبنی بر اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران به ویژه در حوزه اقتصاد چقدر واقعی یا فیک است، با برخی کارشناسان حوزه مالی و اقتصاددانان گفتگو کردیم.

آل اسحاق: جنبه ی روانی تحریم بیشتر از جنبه ی عملیاتی آن است

یحیی آل‌اسحاق رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی تسنیم با اشاره به تاب آوری بالای اقتصاد ایران در مقابله با تحریم ها گفت: موضوع تحریم برای اقتصادی ایران پدیده ی جدید نیست و حدود 40 سال است که به اشکال مختلف اقتصاد ایران با تحریم ها دست و پنجه نرم  می کند.

وی ادامه داد: در شرایطی تحریم ها اثر گذاری خواهند داشت که تحریم کننده و تحریم شونده اقتضائاتی داشته باشند. در شرایط فعلی نه ایالات متحده در شرایطی است که بتواند تحریم های موثری علیه ایران وضع کند و نه کشور ما برای دور زدن تحریم ها دست و پا بسته باشد. البته طبیعی است که تحریم ها هزینه ی ما را بالا می برد اما اینکه اقتصاد کشور را فلج کند، هرگز اتفاق نمی افتد.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق گفت: یک زمان یک کار پژوهشی در یکی از ارگان ها انجام شد، که ضریب اثر تحریم در اقتصاد ایران را 30 درصد محاسبه کرد. یعنی با وضع تحریم ها ما 30 درصد گران تر زندگی می کنیم. اما به این نکته نیز باید توجه داشته باشیم که در چنین شرایطی که قیمت نفت بالا است و نیاز ها به نفت ما در جهان افزایش یافته، حتی در حوزه تحریم نفتی هم امریکایی ها چندان قدرت عمل نخواهند داشت.

وی افزود: به نظر می رسد صحبت از افزایش تحریم ها، بیشتر بازی روانی است و چندان جنبه ی عملیاتی نخواهد داشت.

شاکری: احتمالا کاهش واردات نفت ایران توسط چین بعید است

مجید شاکری، کارشناس اقتصادی نیز در اظهار نظری، با اشاره به نیاز چین به نفت ایران گفت: بعید است امریکایی ها بتوانند چینی ها را تحت فشار قرار دهند تا واردات نفت از ایران را کاهش دهند و نفت کمتری از ایران بخرند. 

وی افزود: نکته ای که در اینجا وجود دارد این است که چینی ها اگر وابستگی خود به نفت ایران را کاهش دهند، مجبور می شوند تا از دیگر صادرکنندگان نفت که در راس آن ها روس ها قرار دارند، نفت بخرند. این در حالی است که وابستگی نفت چینی ها به روس ها، آن هم در شرایطی که ممکن است در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی آمریکایی ها، موازنه قدرت در امریکا تغییر کند و به دنبال آن مراودات امریکایی ها با روس ها تغییر کند، ریسک بزرگی برای طرف چینی محسوب می شود.

شاکری افزود: البته به لحاظ فنی هم ممکن است آمریکایی بتوانند با فشاری که بر کانال های درهمی در امارات وارد می کنند، در مبادلات ارزی ما اخلال ایجاد کنند، اما به هر حال در فروش نفت بعید است اتفاق خاصی رخ دهد.

براتی: ظرفیتی برای فشار مجدد از مسیر تحریم برای آمریکایی ها وجود ندارد

مسعود براتی دیگر کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی تسنیم، با اشاره به اشباع ظرفیت تحریم ها برای ایجاد چالش برای اقتصاد ایران گفت: آمریکا و متحدین، ظرفیتی برای اعمال تحریم بیشتر نخواهند داشت. از سال 2019 به این سمت، سقف اعمال تحریم برای ایران پر شده است.

وی افزود: استیون ترنر منوچین وزیر خزانه داری امریکا در اظهار نظری در همان سال ها، بر این ادعا صحه گذاشت که اعمال تحریم ها برای ایران به سقف رسیده و تحریم جدید که بعد نوینی برای ایران داشته باشد وجود ندارد.  به طور کلی به نظر می رسد تمام دغدغه ی یکسال آخر ترامپ و 4 سال بایدن، پیدا کردن راهی برای محدود کردن فروش نفت ایران است، که البته چندان موفق نبود.

براتی گفت: 2 دلیل عمده برای عدم موفقیت امریکایی در اعمال محدودیت برای فروش نفت ایران وجود دارد. دلیل اول این است که تغییرات ژئوپلتیک در دنیا و رفتار های بازیگران بزرگی چون چین بر عدم همراهی حداکثری با امریکایی ها است و تعاملات سیاسی سطح بالا میان ایران و چین در سالهای اخیر. دلیل دیگر نیز تاب آوری بالای ساز و کار های ایران برای فروش نفت نسبت به ابزار های تحریمی آمریکایی ها است. 

وی ادامه داد: ساز و کار ها فروش نفت ایران به چین (نوع فروش، نحوه جابجایی، نحوه تسویه و ...) ، نسبت به سال های 96-97 که ذیل توافق بود، بگونه ای است که عملا امریکایی ها خیلی نمی توانند برای آن محدودیت قائل شوند.

این کارشناس اقتصادی عنوان کرد: جدا از این موارد، یک راه دیگری برای اعمال فشار به جهت کاهش فروش نفت ایران می ماند که آن هم توقیف نفت کش ها است که این روش نیز با توجه به حتمی بودن اقدام متقابل ایران در توقیف کشتی های طرف مقابل، روشی نیست که امریکایی ها و متحدانش در دستور کار قرار دهند.

حسن خانی: بررسی لیست تحریم ها از 2005 به این سمت، نشان از عدم ظرفیت جدید برای اعمال تحریم ها دارد

حسن حسن خانی، کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به بررسی لیست تحریم ها از سال 2005 به این سمت و همچنین تحریم هایی که در دوران ریاست جمهوری ترامپ وضع شد، گفت: آمریکایی ها دیگر ابزاری برای نگه داشتن تحریم ها ندارند. به عنوان مثال مثلا آن ها پتروشیمی های ما را تحریم کنند و تحریم های ثانویه هم برقرار باشد. در شرایطی که واسطه ها یا همان تراستی وجود دارند این تحریم ها نمی توانند مانع از صادرات ما شوند و صرفا هزینه ها را کمی بالا خواهند برد.

وی ادامه داد: ساختار تحریمی آمریکایی ها ظرفیت جدید ندارد که آن ها بخواهند بر آن بیفزایند اما نکته ای که هست این است که آن ها با لابی گری توسط برخی از انجمن هایی که دارند به تجار و شرکت هایی که با ما کار میکنند پالس های تهدید آمیز می دهند.

این کارشناس اقتصادی گفت: علاوه بر این انجمن ها، دیپلمات های آمریکایی نیز در ملاقات با برخی مقامات کشورها، پالس هایی به آن ها می دهند که با ایرانی ها همکاری نکنید. به عنوان مثال یک توافق نامه مالیاتی میان ما و کشور عراق حدود 20 سال بود که به واسطه همین لابی گری های امریکایی ها به تعویق افتاده بود تا بالاخره در سال گذشته به امضا طرفین رسید.

حسن خانی افزود: بنابراین می توان گفت ما از تحریم های جدید آسیبی نخواهیم دید بلکه این لابی گری ها ممکن است برای ما چالش ایجاد کند که مشخصا با یک دیپلماسی فعال قابل مدیریت است. به عنوان مثال فروش نفت ما هم اکنون به 1.8 میلیون بشکه می رسد و وضعیت وصول این درامد ها نیز در شرایط مطلوبی است که مشخصا از ناکارایی تحریم ها در محدود کردن فروش نفت ما حکایت دارد.

طاهر رحیمی: تحولات نشان  می دهد نقش ایران در تامین نفت چین کمرنگ شدنی نیست

طاهر رحیمی، دیگر کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم گفت: سه دلیل وجود دارد که به نظر می رسد با توجه به این سه دلیل چین مشتری نفت ایران باقی خواهد ماند. دلیل اول این است روسیه به عنوان یکی از رقبای ایران در صادرات نفت، بیش از این نمی تواند به امنیت مسیر انتقال نفت خود به چین اتکا کند. چرا که این مسیر از کانال سوئز و تنگه باب المندب می گذرد که با توجه به درگیری انصارالله یمن با کشتی های اسرائیلی از امنیت بالایی برخوردارد نیست.

وی ادامه داد: دلیل دیگر این است که چینی ها برای مازاد حساب جاری خود، به دنبال سرمایه گذاری در سایر کشور ها هستند. اینکه چینی ها مشتری نفت ایران بمانند در واقع ریسک نکول را برای آن ها به شدت کاهش خواهد داد که این امر نیز به این موضوع کمک خواهد کرد که آن ها همواره علاقه به خرید نفت از ایران داشته باشند. بنابراین به عنوان مثال با چنین شرایطی ریسک سرمایه گذاری در ایران برای کشوری همچون چین نسبت به سرمایه گذاری در پاکستان یقینا کمتر است.

این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: نکته ی دیگر هم این است که به نظر می رسد ظرفیت صادرات نفت روسیه به شرق آسیا تا سال 2022 عملا اشباع شده است و بعید است آنها ظرفیتی برای صادرات بیشتر داشته باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناسا در مورد برنامه فضایی چین به عنوان «پوششی برای پنهان‌ کردن اهداف نظامی» هشدار داد
  • نوسانات ارز همه ابعاد اقتصادی زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهد/ دولت جدی ورود کند
  • ایران یکی از بزرگ‌ترین حملاتی را که جهان به چشم دیده، علیه اسرائیل انجام داد
  • تحریم‌های جدید آمریکا و بریتانیا علیه ایران
  • تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران
  • تحریم جدید برای ایران؛ فیک یا واقعی؟
  • نقشه استعمار، ایجاد اسرائیل بزرگ
  • محسن اراکی: در نظام اقتصادی باید طلا و نقره واسطه معامله باشند/ خیانتی که به سرمایه‌های این مملکت می‌شود ضرب سکه‌های طلا است/ یک تکه کاغذ در هر کشور قدرت ارزش متفاوتی دارد؛ این بزرگ‌ترین دزدی است که در آمریکا رقم می‌خورد
  • تحریم جدید، فیک یا واقعی؟/ کارشناسان: سقف تحریم ایران پُر شده
  • ◄ غفلت بزرگ موسسه های آموزشی و دانشگاه های دریایی