Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@19:03:29 GMT

کشف راز آرامش تصویر و امنیت مخاطب

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۶۴۵۷۹

کشف راز آرامش تصویر و امنیت مخاطب

تهران- ایرنا- اطلاعات کافی درباره نوع و میزان مصرف فرهنگی در جوامع وجود ندارد؛ تحلیل مصرف فرهنگی زمانی می‌تواند بر مبنای نظری مبسوط و دقیق استوار شود که نه تنها ساعت استفاده از محصولات فرهنگی بلکه محتوای مصرف نیز مورد مطالعه قرار گیرد.

به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا، نظریه‌های جامعه‌شناختی و زیبایی‌شناسانه، تبیین کننده سبک زندگی، مصرف فرهنگی و پیامدهای آن مانند نظریه «پیر بوردیو»، «ریچارد پیترسون» و «آنتونی گیدنز»، در متعالی‌ترین جحالت شان، بینش‌هایی در ساحت ساخت اجتماعی و محتوای مصرف فرهنگی ارائه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش سعی بر آن شده است که با گذر از جهان پهناور اقتصاد هنر، در سایه بررسی ارتباط مفهوم «عرضه» و «تقاضا»، پیش زمینه‌ای برای شناخت و تحلیل مصرف فیلم و آثار سینمایی در بازار هنری ارائه کنیم.
بر همین اساس، نوشتار پیش رو تلاش دارد تا در بطن خود مخاطبان را با مفهومی فراگیرتر از یک نگاه هنری با سینما مواجه کند، قصد دارد تا در لابه‌لای دنیای کلمات شناور بر این بستر و گستره سفید بر این نکته تاکید داشته باشد که سینما به عنوان فراگیرترین و مردمی‌ترین محصول هنری، فرای کالایی فرهنگی است؛ چرا که سینما در قرن بیست و یکم به بازتابی از جایگاه هیجانی و هویتی انسان‌ها بدل شده است. سینمای امروز دیگر تنها هنری در خدمت بازتاب زندگی نیست؛ بلکه کالایی است که در فرایند ساختار زندگی ساخته شده است. تنها کالایی که از کنش و واکنش‌های انسان‌ها گرفته شده و به خود و ذهنیت آنها باز می گردد.

** قدم نخست، توجه به مخاطب
«ژان بودریار» جامعه‌شناس و یکی از بنیانگذاران نظریه هنر پست مدرن معتقد است: سینما به عنوان پرمصرف‌ترین کالای هنری انسان مدرن، هنگامی معنی می‌یابد که دنیای آنها از منظر زیبایی شکل خود را از دست داده و برای بازسازی آن از فیلم و جادوی سینما استفاده می‌کنند. سینما امروز بازتاب قسمتی از فرد، دیگر افراد، واکنش‌ها و معرف جایگاه اجتماعی انسان‌هاست.»
دقیقا بر اساس همین نظریه است که محصولات سینمایی در جامعه امروز و بازار داخلی و بین المللی به شدت با نظام «عرضه و تقاضا» مخاطابان به عنوان مصرف کنندگان و مطالبه‌گران این کالا در ارتباط است. برای اثبات این ادعا تنها کافی است به موج های شکل گرفته سه دهه اخیر در خیل تولیدات جهانی سینما توجه کنیم.
در دهه 80 موج فیلم‌های «قهرمان به عنوان ناجی تمامی انسان‌ها و یا کشور» - سری فیلم‌های راکی، رمبو، ترمیناتور و...- ، در دهه 90 موج فیلم های گنگستری، مافیایی و جاسوس محور - سری فیلم‌های پدرخوانده، جیمزباند، و...- و با آغاز هزاره جدید موج فیلم‌های ابرقهرمانانه -سری فیلم‌های بت من، اسپایدرمن، سوپرمن و...- پرده های نقره ای سالن های سینمای جهان را تسخیر کرد.
بر همین اساس است که می‌توان مدعی شد اثبات این نظریه که «سینما تنها کالایی است که از کنش و واکنش‌های انسان‌ها گرفته شده و به خود و ذهنیت آنها باز می‌گردد» در جهان عظیم اقتصاد هنر کار دشواری نیست. تقاضای جهانی برای کالایی واحد وجود دارد و این سیل تولید و عرضه آثار سینمایی و صدالبته سود هنگفت آن را برای اقتصاد تمامی کشورهای صاحب سینما با خود به همراه داشته است.

** «تقاضا محوری» به جای «عرضه محوری»
در سینمای ایران نیز اوضاع به همین ترتیب بود. تنها کافی است تا سینمای سه دهه بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی را با هم مقایسه کنیم. دوران دفاع مقدس (دهه نخست بعد از انقلاب و اوج تولیدات سینمای دفاع مقدس؛ سال های دهه 60)، دوران سازندگی (دهه دوم انقلاب و سال های بعد از جنگ، اوج تولید آثار اجتماعی و سیاسی؛ سال های دهه 70) و دوران معاصر (دهه سوم انقلاب و اوج تولیدات سینمای ملودرام و کمدی؛ سال های دهه 80 تا امروز)، سه دوره اصلی و متمایز جریان تولیدات سینمای ایران را شکل می‌دهند که تمام و کمال مدلول مطالبه و تقاضای افراد جامعه بود.
اما در این میان به دلیل اتکای بی چون و چرای سینمای ایران به بودجه و حمایت‌های دولتی و حضور کمرنگ بخش خصوصی منهای سال های اخیر (ابتدای دهه 90)، موازنه عرضه و تقاضا در سینمای ایران و بازار آن کاملا بر هم خورد. از فیلم های متعدد و متکی بر کمیت و فارغ از نگاه کیفی دفاع مقدس در دهه 60 گرفته تا سیل تولیدات نازل آثار کمدی دهه 80، که همگی آنها به دلیل سرمایه گذاری بخش دولتی و نداشتن دغدغه فروش در نگاه اقتصادی، کارنامه ای سرشار از ضرر و زیان را از خود به جای گذاشتند. در ادامه هم با پایین آوردن سطح توقع و تربیت مخاطبان بی ادعا، سینمای ایران را تا مرز رکود کامل در اواخر دهه 80 پیش بردند.
باید اذعان داشت و با غرور اعتراف کرد که اگر تحرک و تلاش بخش خصوصی در آغاز دهه 90 بر تولید آثار متفاوت چه از نظر مفهومی و چه از نظر مضمونی نبود، شادی امروز سینمای ایران بار دیگر به نسیانی سپرده می شد که در دهه های 30 و 40 خورشیدی به دلیل سیل آثار پیش پا افتاده فارسی به مرز ورشکستگی کامل سوق پیدا کرده بود.
در همین ارتباط سیروس الوند کارگردان نام آشنا و صاحب سبک سینمای ایران در گفت‌وگو با ایرنا ضمن تقدیر از تلاش های بخش خصوصی و برنامه های مدون دولت های یازدهم و دوازدهم در تربیت ذائقه، حمایت از بخش خصوصی و ارتقای سلیقه مخاطبان در مطالبه و تقاضا از هنرمندان می‌گوید: تحول بنیادین در زمینه موازنه عرضه و تقاضا در بازار هنر ایران به ویژه محصولات سینما زمانی حالت اجرایی پیداخواهد کرد که به مطالبه عمومی تبدیل شده و در راستای آن نیزعزم ملی را به دنبال داشته باشد.
وی می افزاید: جامعه ایران به شدت نیازمند جایگاه «تقاضا محوری» به جای «عرضه محوری» است. این رسالتی است که مراکز آموزشی ما از دانشکاه‌ها گرفته تا آموزش و پرورش باید برای تحقق آن همت کنند. تنها در این صورت است که رد بطن مخاطبان اینگونه نهادینه می‌شود که نباید هر چه به آنها عرضه می شود را بپذیرند، بلکه باید تقاضای خود را مطرح و مطالبه کنند تا تولیدکنندگان نبض بازار را به سمت تقاضای آنها تنظیم کنند.
کارگردان فیلم‌هایی چون «مزاحم»، «ساغر» و «هتل کارتن» با تاکید براینکه «تقاضا محوری» سبب پویایی و دگرگونی در اقتصاد سینما و به تبع آن هنر ایران می شود، یادآور می‌شود: هنرمند در نظام اقتصادی هنر در عصر مدرن نقش تعلیم دهندگی ندارد، بلکه زمینه‌ساز و فراهم کننده بستر آموزش و یادگیری است. در این میان آنکه باید یاد بگیرد نیز مخاطبان و متقاضیان هنر او هستند، پس هنرمند سینماگر موظف است شوق، هدف و تشنگی را در مخاطبان کالای خود ایجاد کند.

** خداحافظی با سینمای نفتی
امیرشهاب رضویان کارگردان و فیلمنامه نویس آثاری چون «مینای شهر خاموش» و «سفر زمان» در گفت‌وگو با ایرنا با تایید صحبت های سیروس الوند، به موج رو به گسترش ساخت سالن های سینمایی در کشور و گسترش مشارک بخش خصوصی در تولید آثار سینمایی به عنوان حرکت آرام سینمای ایران به سمت توازن عرضه و تقاضا اشاره می‌کند و می‌گوید: سینما باید از حالت دولتی و نفتی درآمده و به سمت عرضه و تقاضا برود همین سبب افزایش حرکت چرخه سینما می‌شود، نخستین شرط اعتمادسازی برای سرمایه‌گذار خصوصی این است که بداند پولی که هزینه می‌کند برگردد برای اینکه این اتفاق بیفتد باید شرایط امنیت فرهنگی را برقرار کنیم تا شخص فیلمی را که ساخته بداند سلیقه‌ای با آن برخورد نشود زیرا سلیقه‌ای بودن است که قوانین را تغییر می‌دهد.
وی می افزاید: در حال حاضر بخش بزرگی از فیلم‌های ایرانی توسط بخش خصوصی تهیه می‌شود و اقتصاد سینمای ایران تدریجا دارد تابع قانون عرضه و تقاضا می‌شود، به همین دلیل گرایش به سینماسازی در ایران زیاد شده است و اینها نشانه‌های خوبی برای آینده سینمای ایران است.
فراهنگ**9266** 9053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي سينما اقتصاد هنر سينماي خصوصي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۴۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی

به گزارش خبرنگار مهر، «سینما» یکی از هنرهای هفت‌گانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویس‌ها و گروه‌های خبری رسانه‌ها به خود اختصاص می‌دهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذره‌بین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل می‌شوند. در ادامه درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به صورت گزارشی، پیش‌روی مخاطبان همراه خبرگزاری مهر قرار دهیم.

«اتاق فرار» و «ایساتیس»؛ پرمخاطب‌ترین بسته فیلم کوتاه و مستند در هنر و تجربه

از زمان شکل‌گیری گروه سینمایی «هنر و تجربه»، فیلم کوتاه مورد توجه بیشتری قرار گرفت و اکران عمومی فیلم‌های کوتاه در این گروه سینمایی معنایی دیگر پیدا کرد و امیدی برای فیلمسازان سینمای کوتاه برای اکران فیلم‌هایشان شکل گرفت. فیلم‌های کوتاه در بسته‌هایی ۴ الی ۷ فیلمی به صورت یک اکران واحد در سینماهای «هنر و تجربه» اکران می‌شدند که این روش، از سوی فیلمسازان سینمای کوتاه بسیار مورد توجه قرار گرفت. از سال ۱۳۹۸ تاکنون؛ بسته‌های «یلدای کوتاه»، «۱۰۸ دقیقه در یک قرن»، «بازگشت کوتاه»، «هفت»، «وضعیت قرمز»، «پنج گان کوتاه»، «یک سانس؛ چند رویا»، «ژانر وحشت» و «ژنریک؛ شش فیلم شش نگاه» و «اتاق فرار» اکران شده اند.

اقبال عمومی به فیلم‌های کوتاه به اندازه سینمای بدنه نیست اما در هفته‌ای که گذشت اعلام شد تعداد مخاطبانی که بسته فیلم کوتاه «اتاق فرار» را دیدند، بیش از همه بسته‌های قبلی بوده اند.

این اتفاق برای فیلم مستند «ایساتیس» نیز افتاد و اکران این فیلم مستند نیز با اقبال عمومی مواجه شده است. مستند «ایساتیس» ساخته علیرضا دهقان طبق آمار در سامانه سمفا تاکنون بیش از ۱۰ هزار مخاطب داشته است.

پیش از این فیلم‌های «کاپیتان من» به کارگردانی سیاوش صفاریان‌پور، «پسر انسان» به کارگردانی سپیده میرحسینی و «مقیمان ناکجا» به کارگردانی شهاب حسینی پرمخاطب‌ترین فیلم‌های «هنر و تجربه» (۱۴۰۱ تاکنون) بودند.

اضافه شدن ۳ فیلم به چرخه اکران سینماها

جلسه شورای صنفی نمایش روز یکشنبه ۹ اردیبهشت در خانه سینما برگزار شد که پس از بررسی، قرارداد سه فیلم ثبت شد؛ فیلم سینمایی «تاوان» به کارگردانی رامین سهراب زاده و تهیه کنندگی محسن صرافی به سرگروهی پردیس سینمایی هنر شهر آفتاب شیراز. فیلم سینمایی «نیلگون» به کارگردانی حسین سهیلی‌زاده و تهیه کنندگی ایرج محمدی با پخش «رسانه فیلمسازان مولود» به سرگروهی سینما فرهنگ و فیلم سینمایی «قلهک» به کارگردانی و تهیه کنندگی مصطفی شایسته با پخش «هدایت فیلم» به سرگروهی پردیس سینمایی ملت. همچنین مقرر شد اکران فیلم‌های سینمایی «تاوان» و «نیلگون» از ۱۹ اردیبهشت در سینماهای سراسر کشور آغاز شود.

حسین سهیلی زاده پیش از این، موفقیت‌هایی را با سریال‌های تلویزیونی و شبکه نمایش خانگی در جذب مخاطب به دست آورده است و «نیلگون» اولین فیلم بلند سینمایی او محسوب می‌شود و باید دید که مخاطبان سینمایی نیز از اثر او استقبال می‌کنند یا خیر.

مصطفی شایسته تهیه کننده و کارگردان سینما است که تهیه‌کنندگی آثاری چون «بی پولی» و «کنعان» را در کارنامه دارد. او نیز که کارهای سینمایی معدودی را کارگردانی است، در سال ۱۴۰۲، فیلم‌های «قلهک» و «خرچنگ» را ساخته است و حالا «قلهک» طی روزهای آینده به اکران می‌رسد.

فیلم «تاوان» هم همان «لایه های دروغ» است که پیش از این در جشنواره فیلم فجر اکران شد و به عنوان اولین فیلم اکشن مشترک ایران و فنلاند معرفی شده است.

شایعاتی برای رفتن رییس سازمان سینمایی و رد آن

در چند روز اخیر شایعاتی مبنی بر برکناری و تودیع محمد خزاعی رییس سازمان سینمایی از سمت خود منتشر شده بود که در نهایت مهدی سموعی رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قالب توییتی به این شایعات پایان داد و تودیع یا تغییر محمد خزاعی را رد کرد.

مهدی سموعی، ابتدای این هفته با انتشار یک توییت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «شنبه در شورای زیر ساخت وزارت فرهنگ، محمد خزاعی گزارش خوبی داد، به آقای وزیر شایعات اخیر را گفتم و جویا شدم. آقای اسماعیلی در جلسه و پشت بلندگو گفت: خزاعی کارهای نیمه تمامی دارد که با مدیریت او تا پایان دولت به اتمام خواهد رسید. تمام. امروز خبر رکوردشکنی دیگری را از فروش سینما شنیدیم. از همکاران درخواست دارم به حاشیه‌ها توجه نکنند. تغییری در مدیریت سازمان سینمایی نداریم.»

اولویت‌های تولید سینما در سال جدید چیست؟

رییس سازمان سینمایی اولویت‌های تولید آثار سینمایی، کوتاه، مستند و انیمیشن در سال ۱۴۰۳ را در یکصد و هفتمین جلسه شورای معاونان و مدیران سازمان سینمایی اعلام کرد.

خزاعی با توجه به نهایی شدن سیاستگذاری اولویت های تولیدی در شورای عالی تولید، عنوان کرد: علاوه بر موضوعات اجتماعی، دینی، خانوادگی و اخلاقی، تقویت بنیاد خانواده، توجه به موضوع جمعیت، حل مسایل اجتماعی، خدمات و پیشرفت‌های نظام و کشور، توجه به مفاخر ملی و عناصر هویتی، عزت ملی، سبک زندگی ایرانی اسلامی، ترویج امید، موضوع ایثار، شهادت، تبیین نقش جبهه مقاومت و تقویت فرهنگ عفاف و حجاب از جمله اولویت‌های ابلاغی تولیدات امسال است. با سیاست‌های اتخاذ شده در حوزه تولید و اکران فیلم‌ها، پیش‌بینی می‌شود در سال جاری این رونق و اقبال عمومی را به آثار اجتماعی، دفاع مقدس و سایر ژانرهای سینمایی شاهد باشیم.

افزایش سقف حمایت «انجمن سینمای جوانان» از تولید فیلم کوتاه

انجمن سینمای جوانان ایران سقف حمایت‌های خود از تولید فیلم کوتاه را در همه سطوح تولیدی افزایش داد. این انجمن به‌عنوان فراگیرترین مدرسه سینمایی کشور که رسالت خود را آموزش حرفه‌ای سینما و کشف و حمایت از استعدادهای سینمایی ایران می‌داند، از طریق پیچینگ به بررسی طرح‌ها و فیلم‌نامه‌های کوتاه سینمایی می‌پردازد و بنابر سطح فیلمساز و فیلمنامه، در سه قالب «فیلم‌اولی»، «نیمه حرفه‌ای» و «حرفه‌ای» از ساخت فیلم کوتاه جوانان ایران حمایت می‌کند.

طبق مصوبه هیات‌مدیره انجمن سینمای جوانان ایران منوط به تایید فیلمنامه‌ها در فرآیند پیچینگ در سال ۱۴۰۳، فیلم‌اولی‌ها تا سقف اعتبار ۲۵ میلیون تومان، فیلم‌های نیمه‌حرفه‌ای تا سقف ۱۲۵ میلیون و فیلم‌های حرفه‌ای می‌توانند تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان، بودجه تولید دریافت کنند. همچنین، هنرمندان پس از ساخت اثر خود، در صورت بالابودن سطح کیفی اثر و منوط به تایید شورای عالی تولید انجمن سینمای جوانان ایران، امکان درخواست متمم قرارداد را نیز دارند که در مجموع (مبلغ قرارداد به علاوه متمم) برای فیلم‌اولی‌ها تا سقف ۵۰ میلیون تومان، برای نیمه‌حرفه‌ای‌ها تا سقف ۲۵۰ میلیون تومان و برای حرفه‌ای‌ها تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان خواهد بود.

اعلام زمان ثبت طرح در سامانه مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی

سامانه ثبت طرح مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی از ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ بازگشایی می‌شود. علاقه‌مندان به سینمای مستند و همکاری با مرکز گسترش می‌توانند از ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با ورود به سامانه ثبت طرح درdefc.ir (بخش تولید) طرح خود را ثبت کنند. پیگیری وضعیت بررسی طرح‌ها و نتایج در سامانه مرکز و صفحه شخصی امکان‌پذیر است.

اولویت‌های مرکز گسترش نیز همچون اولویت‌هایی که سازمان سینمایی اعلام کرده، به «خانواده و جمعیت»، «محیط زیست، مدیریت انرژی، حیات وحش»، «طرح مسایل اجتماعی، پرسشگری، مطالبه‌گری»، «پیشرفت و تولید در کشور» و «انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت فلسطین» اختصاص دارد.

طرح‌هایی که در قالب این اولویت‌ها نباشند اما با معیارهای تولید و حمایت در مرکز گسترش همخوانی داشته باشند، فرصت ساخت را به دست خواهند آورد، همچنین طرح‌هایی که دارای دمو باشند، در اولویت بررسی قرار خواهند گرفت.

آغاز نظارت سازمان سینمایی بر محتوای خارجی پلتفرم‌ها

پس از انتشار و ممنوعیت پخش سریال مصری «حشاشین» در پلتفرم‌های نمایشی، محمد خزاعی در نامه‌ای خطاب به معاونت ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، با اشاره به حضور پررنگ آثار سینمایی خارجی (شامل آثار مستند، کوتاه، انیمیشن و آثار بلند سینمایی) در سکوهای نمایش فیلم کشور آورده است:

«با استناد به ابلاغیه وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ایجاد ساز و کار راه‌اندازی بخش نظارت و صدور تاییدیه محتوایی فیلم‌های خارجی متقاضی نشر بر سکوهای نمایش فیلم، از این پس عرضه این آثار منوط به اخذ تاییدیه نمایش از سازمان سینمایی است.»

در این نامه بر تهیه ساز و کارهای لازم برای تشکیل و اداره این مجموعه نظارتی و نیز تدوین دستورالعمل نحوه نظارت و صدور تاییدیه محتوایی فیلم‌ها و آثار سمعی و بصری متقاضی نشر بر سکوهای نمایش فیلم تاکید شده است. خزاعی در این نامه همچنین تدوین ضوابط ناظر بر فیلم‌های خارجی متقاضی نشر بر بسترهای نمایش فیلم و نیز برگزاری جلسات مختلف با بخش‌های مربوطه را خواستار شده است. با توجه به اهمیت نظارت بر آثار سینمایی خارجی و پایش محتوایی این آثار صدور این ابلاغیه فصل تازه‌ای در تخصصی شدن و تمرکز بیشتر بر ماهیت آثار خارجی ارزیابی می‌شود.

اکران خصوصی «مست عشق» برای شمس و مولوی پژوهان

اکران خصوصی فیلم سینمایی «مست عشق» برای مولوی‌شناسان، شمس پژوهان و شاهنامه‌پژوهان روز جمعه ۱۴ اردیبهشت‌ ماه در موزه سینما برگزار شد. در این اکران، چهره‌های برجسته‌ای چون محمدعلی موحد، میرجلال‌الدین کزاری، ژاله آموزگار پژوهشگر فرهنگ و زبان‌های باستانی، عبدالمجید ارفعی متخصص زبان‌های باستانی و مترجم خط میخی عیلامی، لوریس چکناواریان آهنگساز و رهبر ارکستر و یونس شکرخواه متخصص علوم ارتباطات حضور داشتند.

حسن فتحی در این مراسم متنی را قرائت کرد که عبارت است از:

«همه ما آدم‌ها بی‌آن که خواسته باشیم، متولد می‌شویم و طنز قضیه در این است که چه بخواهیم و چه نخواهیم، متولد شدن ما با نوعی مسؤولیت اخلاقی همراه است؛ مسؤولیتِ اینکه اوضاع جهانی را که لُملُمه می‌زند از حرص و طمع و کشتار و ویرانی، با افعال خودمان سیاه‌تر از آنچه که هست نکنیم. پیام شیرین و شکّرین شمس و مولانا در این زمانه تلخ‌کامی و خشونت و نفرت‌پراکنی، می‌تواند بارقه امیدی باشد برای ما ساکنانِ به عادت و روزمرگی گرفتار شده‌ این روزگار تا شاید با پرهیز از خودشیفتگی و افکار خشک و تنگ‌نظرانه در افعال و کردار خودمان تأمل و نواندیشی و تجدیدنظر کنیم. این اثر سینمایی بی‌هیچ تفاخری برگ سبزی تحفه درویش و نمایش قطره‌ای از دریای بیکران اندیشه‌های عرفانی است.»

کد خبر 6096213

دیگر خبرها

  • حضور مخرب هوش مصنوعی در سینما/ به جوانان اعتماد کنیم
  • موزه سینما بزرگداشت کیانوش عیاری را برگزار می‌کند
  • بررسی «مست عشق» حسن فتحی در رادیو
  • بزرگداشت کیانوش عیاری در موزه سینما
  • افتتاح گنجینه کیانوش عیاری در موزه سینما/ ۴ فیلم مرمت‌شده از کارگردان روز باشکوه روی پرده می‌رود
  • کارکرد انتقادی فیلم‌های مستند کمرنگ شده است
  • بالاترین میانگین مخاطب از آن کدام فیلم است؟/ یک غیر کمدی پرفروش
  • پارسا پیروزفر، مهران مدیری و الناز شاکردوست رکوردداران روز اول اکران
  • تبلیغات گل درشت در تلویزیون، سینما و شبکه نمایش خانگی به مرز فاجعه رسیده است/ تلویزیون شفاف‌سازی کند
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی