Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی احمدی، رئیس اتحادیه خشکبار کشور در گفت‌وگو با جام جم آنلاین در خصوص علت گرانی آجیل در آستانه شب یلدا توضیح داد: برای افزایش قیمت و گرانی کالاها چند مولفه وجود دارد که در مورد خشکبار هم صادق است. مقدار تولید، عرضه و تقاضای بازار و نوسانات ارز از جمله این مولفه‌هاست که در هر سه مورد بازار خشکبار امسال به مشکلاتی برخورده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: جهاد کشاورزی تایید می‌کند که متاسفانه ما امسال به دلیل سرمازدگی دچار ضرر و زیان بزرگی شدیم. در دو ماه اول سال 96 حدود 80 درصد از درختچه‌های ما به دلیل تغییرات شرایط اقلیمی از بین رفت که زیان بزرگی به ما وارد کرد. به تبع این اتفاق تولید ما نسبت به سال گذشته بین 60 تا 80 درصد کاهش داشته است که این مسئله تاثیرات زیادی در افزایش قیمت‌ها گذاشته است.

احمدی اضافه کرد: اتحادیه ما هنوز با مشکل سرمازدگی درگیر بود که در سومین ماه سال نوسانات ارز آغاز شد و با توجه به اینکه محصولات ما هم واردات دارد و هم صادرات دارد، تحت تاثیر این نوسانات نیز قرار گرفت. نوسانات ارز همچنین باعث شد افراد سودجویی که هیچ نسبتی با صنعت خشکبار ندارند با هدف کسب سود از طریق صادرات محصولات این حوزه به صورت دلال وارد فرآیند عرضه خشکبار کشور شوند که مشکلاتی را برای خرده‌فروش‌ها ایجاد کرد و موجب شد قیمت خشکبار حدود 20 درصد گران‌تر شود.

رئیس اتحادیه خشکبار گفت: تولید‌کننده‌های داخلی از همان ماه‌های ابتدایی سال نسبت به صادرات اقبال نشان دادند و به جای آنکه تولیدات‍شان را به بازار داخلی تزریق کنند، برای کسب سود بیشتر به صادرات فکر می‌کردند. ما در اوایل تابستان امسال با این مشکل مواجه بودیم که تجار خارجی مستقیما مراجعه می‌کردند سر زمین و محصول را روی درخت، خشک شده و به هر طریقی که بود از کشاورز می‌خریدند! عملا با وضعیتی دچار بودیم که کشاورز حاضر بود به خارجی بفروشد اما به بازار داخل چیزی عرضه نکند.

او همچنین با اشاره به نسبت تولید داخلی و واردات آجیل بیان کرد: حدود 80 درصد مصرف داخلی ما در آجیل و خشکبار تولید داخل است. بیشترین حجم واردات ما مربوط به بادام هندی که تولید داخل ندارد است و اگر در سایر محصولات هم گاهی وارداتی صورت می‌گیرد دلیل آن تنظیم بازار است. در مورد بادام هندی ما هنوز موفق نشدیم که مجوز واردات بگیریم و الان به صورت غیر قانونی وارد کشور می‌شود، چون ثبت سفارش آن آزاد نیست. اتفاقا واردات بادام هندی به صورت قانونی یکی از راه‌هایی است که می‌تواند قیمت‌ها را متعادل بکند و در حقیقت رقیبی باشد برای خشکبار داخلی و می‌تواند قیمت‌ها را کاهش بدهد.

رئیس اتحادیه خشکبار در پاسخ به این سوال که حجم واردات با توجه به آمارهای مطروحه چقدر افزایش داشته است گفت: من به عنوان اتحادیه نمی‌توانم آمار دقیقی از حجم واردات اعلام کنم، چرا که واردات در حال حاضر به صورت قاچاق است و عملا آماری از آن وجود ندارد. اما علی رغم کاهش میزان تولیدات امسال واردات خشکبار نه تنها افزایش نداشته بلکه به دلیل نوسانات قیمت ارز و عدم امکان ثبت سفارش اجناس ما در سامانه گمرک کاهش هم داشته است. بالانس حجم تولیدات داخل با میزان تقاضای داخلی هنوز از بین نرفته و کمبودی نداریم اما برای آنکه بتوانیم قیمت‌ها را تعدیل کنیم قطعا احتیاج داریم که محصولات خارجی را وارد بازار کنیم.

احمدی همچنین در واکنش به کمپین مردمی «نه به خرید آجیل» بیان کرد: به نظر من این کمپین‌ها باعث ضربه زدن به تولید داخلی و اقتصاد کشور است. ریشه این کمپین‌ها خارجی است، معتقدم دشمنان ما این کمپین‌ها را راه می‌اندازند و برخی از مردم تحت تاثیر تبلیغات با این کمپین همراهی می‌کنند.

او در پاسخ به اینکه متوسط درآمد مردم نشان می‌دهد آن‌ها توان کافی برای پرداخت این این اعداد نجومی را ندارند و این کمپین هم برای همین ایجاد شده گفت: آجیل شب یلدا ارتباطی با پسته و آجیل عید ندارد، این آجیل متشکل از 13 قلم جنس است که مردم هم در شب یلدا فقط همین آجیل را مصرف می‎کنند و با سایر خشکبار کاری ندارند. ما برای حل این مشکل و کمک به مصرف کننده در خرید آجیل شب یلدا، نرخ مصوبی را امروز اعلام می‌کنیم که فروشنده‌ها نتوانند با عدد بالاتری اجناس را به فروش برسانند. هر کس بر خلاف نرخ مصوب عدد اعلام کند، متخلف شناخته شده و تعزیرات حکومتی با او به صورت قانونی برخورد خواهد کرد.

رئیس اتحادیه خشکبار در پایان به این سوال که چظور ممکن است وقتی فروشنده با قیمت بالا جنس را خریده به عدد اعلامی شما تمکین کند اینطور پاسخ داد: آجیل شب یلدا ترکیبی است که بعد از شب یلدا دیگر تقاضایی برایش وجود ندارد، خرده فروش هم این نکته را می‌داند که اگر با نرخ مصوب آجیل را به فروش نرساند، بعد از یلدا دیگر تقاضایی برایش وجود ندارد و قطعا متضرر خواهد شد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: آجیل آجیل یلدا مصطفی احمدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۴۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفلاتوکسین چیست؟ سمی خطرناک در آجیل با ...

آفلاکتوسین یکی از اعضای خانواده سم‌های تولید شده توسط قارچ‌های خاصی است که در دانه‌ها و محصولات کشاورزی مثل بادام زمینی، پنبه، ذرت و بادام درختی یافت می‌شوند. قارچ اصلی آن‌ها که آفلاتوکسین را تولید می‌کند، آسپرگیلوس و آسپرگیلوس پاراسیتیکوس نام دارد که در نواحی گرم و مرطوب زندگی و رشد می‌کنند.

به گزارش نمناک، قارچ تولید کننده آفلاتوکسین می‌تواند دانه‌ها را در زمین تولید کند که همراه با محصولات اصلی برداشت شود و حتی در انبار‌های ذخیره و نگهداری نیز برود.

افراد چگونه در معرض آفلاتوکسین قرار می‌گیرند؟

افراد با خوردن این محصولات آغشته شده مثل بادام زمینی یا با مصرف گوشت‌ها و محصولات لبنی حیواناتی که این غذا‌ها را خورده اند، ممکن است که در معرض آفلاتوکسین قرار بگیرند. کشاورزان و دیگر کارگران زمین نیز ممکن است از طریق آلودگی‌های تولید شده هنگام فرآیند تولید محصول به آفلاتوکسین مبتلا شوند.

چه سرطان‌هایی با آفلاتوکسین مرتبط هستند؟

قرار گرفتن در معرض آفلاتوکسین می‌تواند خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد.

چگونه خودمان را کمتر در معرض آفلاتوکسین قرار دهیم؟‌

می‌توانید با خرید محصولاتی از جمله بادام زمینی، کره بادام زمینی فقط از برند اصلی این خطر را کاهش دهید و همچنین قسمت‌های بدون رنگ، کپک زده و چروکیده را نیز از آن جدا کرده و دور بریزید و برای به حداقل رساندن خطر این ماده، سازمان غذا و داروی جهانی غذا‌هایی را که حاوی آفلاتوکسین هستند، مثل کره بادام زمینی و خود بادام زمینی را چک می‌کند که بدون رنگ باشد. تحقیقات انجام شده هنوز هیچ بیماری را به دلیل آفلاتوکسین گزارش نکرده است، اما این سم در بعضی کشور‌های دیگر حادثه آفرین بوده است.

جالب این جاست که نمی‌توانید سم آفلاتوکسین را ببینید یا بو کنید و همین ذرات کوچک باز هم خطرناک هستند. مطالعات نشان می‌دهد که اگر این ماده را بیشتر از ۱ گرم مصرف نکنید، خطری برایتان ندارد، یعنی باید کم‌تر از یک قاشق از این ماده در ۱۰۰۰۰۰ کیلوگرم ماده غذایی وجود داشته باشد که آسیبی به بدن شما نمی‌رساند. ۱۰۰۰۰۰ کیلوگرم غذا را می‌توان در یک شهر کوچک پخش کرد.

سم موجود تولید شده توسط قارچ‌های رایجی هستند که در هر جایی از خاک یافت می‌شوند و به همین دلیل احتمال وارد شدن آن‌ها به غذا بعد از برداشت محصول وجود دارد.

دانه‌هایی که از آفلاتوکسین تاثیر می‌گیرند

حبوبات یا محصولات بر پایه حبوبات جزء اصلی‌ترین غذا‌های مصرفی در سراسر جهان هستند. در بین حبوبات، برنج و ذرت بیشترین احتمال برای دارا بودن آفلاتوکسین در شرایط طبیعی را دارند. آفلاتوکسین‌ها می‌توانند هم قبل و هم بعد از برداشت تولید شوند.

گزارشات نشان می‌دهد که برنج بیش از همه مستعد این است که آفلاتوکسین داشته باشد. رشد قارچی نیز بیشتر در اطراف محصولاتی صورت می‌گیرد که رطوبت بیشتری داشته باشند و در نتیجه بی رنگی در غلات به وجود می‌آید که کیفیت آن را نیز دچار مشکل می‌کند.

لوبیا‌ها و بادام زمینی نیز در رژیم‌های غذایی مخصوصا در آفریقا یک مکمل محسوب می‌شوند، اما باز هم احتمال دارا بودن آفلاتوکسین در آن‌ها وجود دارد. میزان رشد قارچ و تولید آفلاتوکسین‌ها در حبوبات به دما، رطوبت، نوع خاک و محل ذخیره محصولات بستگی دارد.

این ماده را می‌توان در محصولات مختلفی از جمله فلفل سیاه، زردچوبه، هل، میخک، زیره سبز، گشنیز و زنجبیل یافت. علاوه بر وجود آفلاتوکسین در تخم مرغ‌ها و شیر خام گاو گزارش شده است. از آن جایی که دانه‌های تحت تاثیر قرار گرفته به آفلاتوکسین‌ها اجازه می‌دهند که وارد زنجیره غذایی شوند، بنابراین بیشتر تخت تاثیر شرایط اقلیمی قرار خواهند گرفت.

شرایط اقلیمی و ارتباط آن با تولید آفلاتوکسن

تغییرات آب و هوایی مشخصا می‌تواند روی کیفیت و در دسترس بودن غذا‌های مصرفی تاثیرگزار باشد. با افزایش جمعیت در سراسر جهان، تاکید اصلی روی امنیت غذایی مخصوصا غذا‌هایی است که درخواست بیشتری از سمت مصرف کننده دارد.

محتوای آفلاتوکسین می‌تواند روی هزاران کیلومتر از زمین کشاورزی حاوی محصول تاثیر بگذارد که این مناطق معمولا در قسمتی از آسیا، آفریقا و آمریکا هستند که گرم‌تر از بقیه جا‌ها می‌باشند. تغییرات اقلیمی نه تنها می‌تواند باعث افزایش تولید آفلاتوکسین شود، بلکه ساختار کیفی آن را نیز قوی‌تر می‌کند.

محتوای آفلاتوکسین در مراحل اولیه در طول رشد دانه و در مرحله دوم در طول بالغ شدن دانه ایجاد می‌شود. حال هرچقدر که منطقه گرم تر، مرطوب‌تر و یا حتی گرم، اما خشک باشد، این تولید قارچ بیشتر خواهد شد.

دیگر خبرها

  • آجیل، دیگر یک کالای لوکس نیست
  • آفلاتوکسین چیست؟ سمی خطرناک در آجیل با ...
  • مشهد قطب آجیل ایران می‌شود
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد