Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@14:10:48 GMT

حُرم حریم امن سلامت بدرقه نفس اهالی قلم * امین خرمی

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۶۴۸۰۲

حُرم حریم امن سلامت بدرقه نفس اهالی قلم * امین خرمی

تهران- ایرنا- «میشل فوکو» فیلسوف و اندیشمند معاصر فرانسوی جمله جالبی دارد که می گوید: التهاب جامعه مدرن، بیشتر از آنکه نیازمند درمان‌های پزشکی باشد، به درمان فرهنگی نیازمند است.

در خیل اخبار خزان هنرمندان همسو با پاییز هزار رنگ 1397 و داغدار کردن جامعه فرهنگی و دوستداران محصولات هنری، انتشار خبر امضای تفاهمنامه درمان رایگان اهل قلم در بیمارستان فوق تخصصی آیت الله یثربی در کاشان نشانی از شکوفه ای بود که به چالش فصل‌ها آمده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکوفه‌ای که این بار پیش از فرا رسیدن زمستان و سوز هزار شلاقش، نویدی از تلالویی می‌داد که بتوان به واسطه آن این بار شتک شتا را به آرامشی عمیق فرونشاند.
بار دیگر به جمله فوکو برگردیم؛ تطبیق این جمله با آن خبر خوب ویژگی منحصر به فرد دیگری هم داشت: در حالی که شعاردادن به یکی از چشم اسفندیارهای برنامه‌های مدیران در تمامی سطوح بدل شده است، عمل گرایی بخشی فرهنگی در سامان دادن به اوضاع نابسامان حمایت از هنرمندان و اهالی فرهنگ که گرفتار چنگال بیماری و روزهای نم دار به زمستان نشسته بر موها و محاسن شان هستند، چنان درخشان بود که زبان تحسین تمامی افرد جامعه را پیشقدم خود دید.
اگر صادقانه بخواهیم بگوییم، زبان صندوق حمایت از هنرمندان با تمامی طول و عرضش طی یک دهه اخیر در پاسخ گویی به نیاز اهالی هنر به ویژه هنرمندانی که با بیماری‌های سخت دست و پنجه نرم می‌کنند با لکنت‌های متعددی رو به رو بوده است؛ هر چند که خانواده هنرمندان به سبب جیب نحیف اقتصاد هنر در کشور همواره با مشکلات متعددی در زمینه درمان و سلامتی به ویژه در سال های میانی و کهنسالی عمرشان مکواجه بودند و بودجه این صندوق نیز با توجه به محدودیت‌های موجود در پاسخگویی تمام قد به نیاز این اهالی با تنگناهایی مواجه بود.
اما وقتی صحبت از «یار مهربان» به میان می آید، بدون هیچ شکی برای وقوع معجزه ای در جهان آمیخته با پیچ و مهره و فلز زندگی مدرن، باید دستان مهربانی نیز در میان باشد و در این میان چه دستی مهربان تر از اهالی خانه کتاب و جامعه پزشکانی که دوشادوشی با یارمهربان را یکی از مهمترین راه‌های درمان التهابات و بیماری‌های افراد جامعه می دانند.
در ایام برگزاری هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، شهر کاشان به عنوان پایتخت کتاب ایران در سال 1397، میزبان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی این وزارتخانه، مدیرعامل خانه کتاب و اهالی قلم بود و در خیل برنامه‌های این رویداد، آنچه بیشتر از همه به چشم آمد، حضور این افراد در بیمارستان فوق تخصصی دوستدار کتاب آیت الله یثربی بود.
بیمارستانی که پزشکان و بیماران آن، همراه با یکدیگر در کنار درمان های مرسوم پزشکی، با حضور در کتابخانه و برنامه های کتابخوانی این بیمارستان، بر بال‌های یار مهربان مسیر سلامت روح و آرامش روان را پیشاهنگ مبارزه با بیماری های جسمی‌شان کردند.
حال با امضای تفاهمنامه درمان رایگان بیماری های صعب العلاج اهالی قلم و نویسندگان که به همت خانه کتاب با مدیریت این بیمارستان صورت گرفته است، می توان نفس گرم و راحت همراهان واژه و قلم و اهالی کتاب را در به دوش کشیدن بار بیماری های سخت و طاقت فرسا، بر گرده‌های نحیف اما ریشه دارشان به راحتی حس کرد.
نفس راحتی که عصاره آرامش آن را در توییت سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به واسطه امضای این تفاهمنامه می‌توان دید و به با افتخار به رخ کشید؛ نفس راحتی که خبر از اتفاق خوبی در این هیاهوی اخبار تلخ می داد؛ توییتی که نوشته بود: «بیمارستان فوق تخصصی آیت الله یثربی در کاشان یک اتفاق خوب است. در این بیمارستان بیماران سرطانی، کلیوی و ... تنها درمان پزشکی و خدمات عالی را تجربه نمی‌کنند بلکه روحیه و حال بهتر را هم احساس می‌کنند. با کتاب، فیلم، نمایشگاه، مشاوره و... . دیروز تفاهم‌نامه درمان رایگان اهل قلم در این بیمارستان امضا شد.»
* مدرس دانشگاه و خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا
فراهنگ**9266** 9053

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي اهالي قلم درمان رايگان بيمارستان آيت الله يثربي كاشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۴۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشوربه مناسبت سی‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عصر امروز در کتابخانه آینده در پارکشهر برگزار شد.

هراتی در این نشست با اساره به فضای حضور در نمایشگاه کتاب گفت: در نمایشگاه سی و پنجم کتاب تهران فضایی برای جمع شدن اهالی کتاب در نظر گرفته ایم، پاتوقی که طی این ده روز یکدیگر را بیشتر ببینیم و با هم بیشتر صحبت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه موقعیت حضورمان در قیاس با سال گذشته تغییر کرده است، توضیح داد: دلیل این تغییر حضور ناشرانی است که سال گذشته نبوندند، اما امسال علاقمند به حضور در مصلا هستند، از این رو ما به نفع ناشران تغییر را پذیرفتیم.

هراتی با بیان آدرس جدید غرفه نهاد افزود: راهرو ۱۴ پس از محراب در میانه مصلا امسال غرفه‌ای داریم و علاقه‌مندان با توجه به برنامه‌های در نظر گرفته شده می‌توانند به غرفه مراجعه کنند

وی افزود: غرفه به لحاظ بصری شمایلی به مانند سال گذشته طرح کتابخانه نوستالژیک دارد، چرا که بودجه خاصی نداریم و هزینه کرد‌ها باید هدفمند باشد

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: موقعیت دوم در غرفه برای پویش «کتاب دستت چیه» در نظر گرفته شده است؛ این طرح با مشارکت مردم اغاز شد و بیش از سی هزار فیلم به ما رسید که قالب آن کودک و جوانان هستند که اختتامیه آن را در نمایشگاه برگزار خواهیم کرد.

این پویش نشان داد که نوجوانان چقدر می‌توانند توانمند باشند و کتاب معرفی کنند، پس از این پویش دیگری با عنوان «بگو بخونم» آغاز می‌شود.

بخش عمده کتاب‌های در نظر گرفته شده برای این طرح کتاب‌های تقریظی است که شروع ماجرا را رقم می‌زند. دلیل انتخاب این دست آثار ترویج است چرا که احساس کردم با توجه به رسالت نهاد میتوانیم برای بازمعرفی این آثار موثر باشیم، همه این کار‌ها برای این است که خواندن گام اول است، اما محتوای خوب خواندن هم برای ما مساله است، خواندن اتفاق مهمی است

هراتی متذکر شد: محافل ادبی ما انصافا در طول سال فعالند و برای مجموعه فعالیت‌های ما به مانند نگین است، دبیری این نشست‌ها بر عهده نغمه مستشار نظامی است، امور مختلفی را محافل عهده دار است، اما حول محور‌هایی چون؛ فلسطین، غزه، ایران قوی، مدافعان حرم، وعده صادق، دهه کرامت و محفل جوانه‌ها، رونمایی کتاب، شعر خوانی و چند سرفصل را خواهیم داشت که در واقع گعده گاه نهاد است.

وی به نشست‌هایی با عنوان «گعده امین» اشاره کرد و توضیح داد: این گعده عنوان برنامه دیگری است که در نمایشگاه خواهیم داشت، مستند غیر رسمی شش چندی پیش رونمایی شد، اما برای پرداخت و بهتر دیده شدن این مستند اقدام کردیم در سلسه جلساتی تحت گعده امین آن را باز میکنیم، بنابراین چهار نشست را طراحی کردیم حدود نیم ساعت در خدمت شخصیت‌های داخل مستند خواهیم بود، روز اول با حضور محسن ممنی شریف برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: برنامه کودک و نوجوان را هم در نمایشگاه خواهیم داشت، که با محوریت هدهد سفید برپا میشود، شماره ۱۸ این نشریه در نمایشگاه توزیع خواهد شد.

وی خبرداد: یکی از کتابخانه‌های سیار در حیاط نمایشگاه حاضر خواهد بود.

وی با بیان اینکه در ایام نمایشگاه کتاب پویش‌ها و مسابقات کتابخوانی را ادامه خواهیم داد، افزود: رونمایی کتابی از خروجی محافل ادبی با محوریت مادران شهدا در کنار سیزده کتاب دیگر را شاهد خواهیم بود.

هراتی ابراز داشت: نشست با کارتونیست‌ها از بخش‌های دیگر حضور ما در مصلاست. در این راستا چند دانشجو برنامه طراحی زنده خواهند داشت و از  ده کتاب کودک تقدیر شده در بخش بین الملل بازمعرفی خواهند شد.

هراتی در پاسخ به آنا درباره برنامه‌های نهاد در سال جدید گفت: در حوزه برنامه سازی چند برنامه روی انتن خواهیم داشت، در حوزه ترویجی، کارافزاری را در اختیار عموم مردم قرار می‌دهیم که این پلتفورم تمام نیاز‌های حوزه کتاب را تامین خواهد کرد. ضمن این که از ظرفیت هوش مصنوعی در طراحی این نرم افزار استفاده شده است.

وی اعلام کرد: امید داریم تا پایان امسال سه کتابخانه مرکزی استان گیلان، مازندران هرمزگان یا اراک به بهره برداری برسد البته تلاش میکنیم تا پایان دولت ۸۰ پروژه بزرگ را به بهره برداری برسانیم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است
  • صندوق بیماران خاص، سخت درمان و نادر تشکیل شد/پوشش۱۰۷گروه بیماری
  • هزینه درمان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های سیستان و بلوچستان رایگان شد
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • پروژه‌های سلامت محور گیلان در انتظار اعتبار ۱۰۲۵ میلیارد تومانی
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • عمو مسعود باشکوه بدرقه شد
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • مدیر عامل بنیاد بیماری‌های نادر ایران مطرح کرد؛ جلوگیری جدی از بیماری «کوتاه قامتی» در کشور