Web Analytics Made Easy - Statcounter

شرکت توسعه دریای سرخ در عربستان سعودی در راستای گسترش گردشگری و توریسم در این کشور از پروژه احداث و توسعه ۲۲ جزیره توریستی واقع در دریای سرخ خبر داد.

به گزارش ایسنا، عربستان سعودی در سال‌های اخیر به نظر می‌رسد به فکر احیای بخش تجارت و گردش بیشتر چرخ اقتصاد افتاده است و بارها نیز اعلام کرده است که می‌خواهد اقتصاد خود را از وابستگی کامل به صادرات نفت و کسب درآمد از آن برهاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کشور نفت‌خیر واقع در منطقه خاورمیانه در همین راستا به فکر اتخاذ استراتژی و سیاست‌های جدیدی برای جذب سرمایه در بخش های دیگر تجاری، تولیدی و گردشگری است.

حالا به تازگی شرکت توسعه دریای سرخ در عربستان سعودی اعلام کرده است که قصد دارد با توسعه ۲۲ جزیره واقع در دریای سرخ از ورود هزاران و میلیون‌ها گردشگر و توریست خارجی استقبال کرده و به گردش مالی و اقتصاد غیرنفتی در این کشور کمک بسزایی کند.

این شرکت همچنین در بیانیه خود اعلام کرده است که پروژه مذکور بالغ بر ۷۰ هزار شغل در این کشور ایجاد خواهد کرد و علاوه بر آثار مثبت آن در آینده تحت تاثیر ورود ثروت و سرمایه، نرخ اشتغالزایی و تولید ناخالص ملی را در عربستان سعودی مثبت کرده و  به ۵.۸۶ میلیارد دلار افزایش خواهد داد و این امر در تطابق کامل با چشم انداز ملی ۲۰۳۰ عربستان سعودی خواهد بود.

گفته می شود توسعه این ۲۲ جزیره توریستی در سواحل دریای سرخ عربستان قادر خواهد بود سالانه بالغ بر یک میلیون توریست و گردشگر خارجی را وارد این کشور کند.

به گفته یکی از مقامات ارشد این شرکت، فاز نخست این پروژه که شامل ساخت یک فرودگاه اختصاصی بین المللی، هتل های لوکس برای اقامت گردشگران خارجی با ظرفیت بالغ بر سه هزار اتاق و امکانات تفریحی، ورزشی و رفاهی همه جانبه می شود، قرار است تا سال ۲۰۲۲ میلادی تکمیل شود.

بر اساس گزارشی که پیشتر توسط رسانه ملی عربستان سعودی منتشر شده و در trade Arabia ذکر شده است، صندوق ملی سرمایه‌گذاری در این کشور تصمیم گرفته است که به منظور رشد صنعت گردشگری و ایجاد مشاغل پایداری مربوط به توریسم، شرکت و نهادی را تاسیس و راه‌اندازی کرده است تا به صورت سامان‌دهی‌شده تمامی مسائل مربوط به صنعت گردشگری را مدیریت کند.  

صنعت گردشگری بدون شک یکی از پایه‌های کلیدی و محوری رشد اقتصادی کشورهای پیشرفته و در حال توسعه محسوب می‌شود و می‌تواند تاثیرات مثبتی را بر روی پیشرفت اجتماعی و فرهنگی جامعه، وضعیت اقتصادی، حفاظت از محیط‌زیست، گردش پولی در کشور و توسعه مناطق محروم و دورافتاده شود.

صنعت توریسم و جذب گردشگر یکی از راهکارهای مهم رها شدن از وابستگی کامل به نقت و فروش مواد خام و اولیه به شمار می‌رود و حالا به نظر می‌رسد که توسط عربستان سعودی مورد توجه خاص و ویژه‌ای قرار گرفته است چراکه بر اساس آمارهای منتشر شده، با بیش از ۱۵۱ طرح و پروژه و اختصاص بالغ بر ۱۱ میلیارد ریال معادل ۲.۹ میلیارد دلار عزم خود را برای توسعه زیرساخت‌های مذکور جزم کرده است.

به گفته کارشناسان و تحلیلگران، به نظر می رسد که عربستان به این نتیجه رسیده است که منابع و ذخایر نفت و همچنین تقاضای جهانی برای این محصول در سالهای آینده به شدت کاهش خواهد یافت و روزی تمام خواهد شد بنابراین از الان به فکر یافتن جایگزینی برای جلوگیری از فروپاشی اقتصادی مبتنی بر نفت و درآمدزایی افتاده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: توريسم عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۵۱۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد

عربستان سعودی ابعاد گسترده پروژه بلندپروازانه ۵۰۰ میلیارد دلاری شهر لاین در شهر هوشمند نئوم را که در ابتدا قرار بود ۱۷۰ کیلومتر طول داشته باشد، تا ۹۸.۶ درصد کاهش داد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، عربستان سعودی از کاهش ۹۸.۶ درصدی ابعاد شهر لاین در نئوم خبر داد و اعلام کرد طرح اولیه برای پوشش منطقه‌ای به وسعت ۱۷۰ کیلومتر و پذیرایی از ۱.۵ میلیون نفر با هزینه‌ای بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار ترسیم شده بود، اما پروژه لاین اکنون تنها ۲.۴ کیلومتر برای جمعیتی بالغ بر ۳۰ هزار نفر وسعت خواهد داشت.

لاین بخشی از چشم‌انداز ۲۰۳۰ ولیعهد عربستان سعودی برای مقابله با چالش‌های زندگی شهری و ترویج روش‌های جایگزین زندگی، همچنین بلندپروازانه‌ترین پروژه در میان انبوهی از پروژه‌های بزرگ در سرتاسر عربستان سعودی بود که در میان چندین پروژه نئوم قرار دارد. بر اساس طرح‌های اولیه این شهر با دیوارهای شیشه‌ای با عرض چند صد متر، مساحتی معادل ۱۳ مایل مربع را اشغال می‌کند و با یک خط ریلی پرسرعت به‌هم متصل می‌شود.

با این حال گزارش‌ها نشان می‌دهد این پروژه بزرگ به دلیل محدودیت‌های مالی باید کوچک شود. این تصمیم در شرایطی اتخاذ شد که صندوق دارایی مستقل پادشاهی هنوز بودجه کلی سال ۲۰۲۴ را برای منطقه اقتصادی نئوم تصویب نکرده است.

به این ترتیب در حالی که از ابتدا قرار بود لاین به‌صورت مرحله‌ای ساخته شود، هدف فعلی نشان‌دهنده عقب‌نشینی از برنامه‌های اولیه است و با انتشار اخباری مبنی بر کاهش احتمالی پروژه، حداقل یک پیمانکار شروع به اخراج کارگران از پروژه کرده است.

کاهش ابعاد لاین نشان می‌دهد که واقعیت‌های مالی تریلیون‌ها دلار سرمایه‌گذاری در پروژه‌های شهر هوشمند عربستان که در قالب طرحی ابتکاری و فراگیر برای متنوع‌سازی اقتصاد پادشاهی عربستان معرفی شده، در حال ایجاد نگرانی‌هایی در بالاترین سطوح دولت سعودی است که تلاش دارد برنامه بلندپروازانه چشم‌انداز ۲۰۳۰ خود را محقق کند.

پروژه لاین همچنین با نگرانی‌های حقوق بشری روبه‌رو شده است، زیرا ساخت‌وساز آن مستلزم اخراج قبیله حویطات از سرزمین‌های مادری خود در منطقه تبوک است.

کد خبر 746893

دیگر خبرها

  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد
  • سفیر ایران: امسال ۹۰ هزار ایرانی عازم حج خواهند شد
  • سرکنسول عربستان سعودی در مشهد تعیین شد + جزئیات
  • گام‌های تهران و ریاض برای تقویت روابط
  • وسط آتش سوزان خاورمیانه؛ عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؟
  • عربستان و اسرائیل یک گام تا عادی‌سازی؛ بایدن چه خوابی برای ریاض دید؟
  • ابرپروژه لاین عربستان به مشکل خورد