Web Analytics Made Easy - Statcounter

آئین بزرگداشت مرحوم پرفسور جمشید درویش پدر علم بیوسیستماتیک با حضور اساتید دانشگاه و دانشجویان دانشگاه بیرجند در تالار ولایت این دانشگاه برگزار شد. ۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۳ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، احمد خامسان رئیس دانشگاه بیرجند پیش از ظهر امروز در مراسم بزرگداشت پدر علم بیوسیستماتیک ایران اظهار داشت: پرفسور جمشید درویش در 24 آبان سال گذشته از میان ما رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشگاه بیرجند گفت: این دانشمند هم استانی مردی بافضیلت، معلمی دانشمند و نویسنده‌ای توانا بود که همیشه از او به نیکی یاد می‌شود.

خراسان‌رضوی|چهره ماندگار ادبیات فارسی درگذشتسمنان| رونمایی از تندیس چهره ماندگار " سید محمود طباطبایی " به روایت تصویربوشهر| استاندار فارس چهره ماندگار بوشهر می‌شود

وی افزود: در زمان تصدی ریاست دانشگاه توسط این بزرگمرد زیرساخت‌ها به راحتی الان نبود و پرفسور درویش زحمات و سختی‌های زیادی برای توسعه دانشگاه متحمل شد.

خامسان ابراز امیداواری کرد: پرچم توسعه که این بزرگان به دست ما رسانده‌اند را به نسل بعدی بسپاریم.

رئیس دانشگاه بیرجند خاطرنشان کرد: آموزش عالی فقط تربیت نیروی انسانی نیست و اگر آموزش عالی در استان نباشد توسعه پایدار مشکل دار می‌شود.

وی یادآور شد: باید گام‌های موثر برداریم تا خدمات دکتر درویش و سایر اندیشمندان و فرهیختگان به ثمر برسد.

خاطره بزرگان از خاطره‌ها محو نمی‌شود

رئیس اسبق دانشگاه بیرجند بیان کرد: یاد و خاطر بزرگانی چون دکتر گنجی، دکتر نوربخش و همه بزرگان از خاطره‌ها محو نمی‌شود.

رونقی یادآور شد: پروفسور درویش در سال 1330 متولد شد و خانواده ساده و باصفا داشت. او از کودکی با کتاب و کتاب خوانی آشنا و بسیار علاقه‌مند بود.

وی گفت: وای به حال روزی که تکنولوژی برانسان غالب شود و وقتی صداقت و درستی از بین برود آسیب اجتماعی گسترش می‌یابند.

رونقی خاطر نشان کرد: درویش چهره ماندگار علوم زیستی ایران و از نخبگان استان و کشور است بود که ابتدایی و دبیرستان را در مدرسه شوکتیه گذراند.

تاسیس مرکز لرزه نگاری و دانشکده پزشکی دانشگاه بیرجند از فعالیت‌های پرفسور درویش است

رئیس اسبق دانشگاه بیرجند ادامه داد: این استاد فرهیخته برای ادامه تحصیل در رشته زیست شناسی به دانشگاه تبریز سفر کرد و از آنجا موفق به کسب بورسیه ادامه تحصیل شد و در سال 1353 برای کسب مدرک فوق لیسانس و دکترا به فرانسه مهاجرت کرد.

رونقی خاطرنشان کرد: درویش 19 تشویق نامه در دوران فعالیت‌های خود به یادگار گذاشت که در واقع سرمایه ملی و فرهنگی ماندگار است.

وی با بیان اینکه تاسیس مرکز لرزه نگاری، تاسیس گروه زمین شناسی و دانشکده پزشکی دانشگاه بیرجند از فعالیت‌های این استاد برجسته است افزود:‌ همچنین راه‌اندازی شعبه‌ای از مرکز تحقیقات کویری و بیابانی دانشگاه تهران در دانشگاه بیرجند از دیگر فعالیت‌های پرفسور درویش است.

رئیس اسبق دانشگاه بیرجند گفت: پرفسور درویش برگزار کننده سمینار بررسی عوامل و موانع پیشرفت‌های فرهنگی و آموزشی جنوب خراسان و هجدهمین کنفرانس ریاضی کشور در دانشگاه بیرجند بود.

کتاب فرهیختگان ایران چاپ می‌شود

رئیس بنیاد نخبگان در خراسان نیز در این مراسم با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان همه ساله مراسم نکوداشت برای بزرگان و فرهیختگان برگزار می‌کند یادآور شد: برای الگوسازی و هویت سازی در اردیبشهت سال گذشته بزرگداشت خاندان راشد را برگزار کردیم.

احمدی‌زاده خاطر نشان کرد: بزودی کتاب فرهیختگان و پدران علم ایران چاپ می‌شود که عمده آنها میهن پرست واقعی و ایثارگر هستند.

انتهای پیام/ ع

R41348/P1494/S6,56/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۵۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش‌آفرینی علی پروین در نقل و انتقالات زمستانی پرسپولیس!

آفتاب‌‌نیوز :

در دنیای مدرن امروزی تخصص‌ها به شکل حرفه‌ای در همه جا دنبال می‌شوند، در عرصه فرهنگ، ورزش، هنر، سیاست، اقتصاد و تمام جنبه‌های اجتماعی زندگی بشر مدرن این قانون وجود دارد و در هر تخصص و شغلی اصولی ثابت هست که باید رعایت شود. یکی از همین اصول ثابت حفظ و زنده نگه داشتن سنت‌های دیرینه است. روش‌هایی که پدران و گذشتگان ما بدون داشتن تحصیلات آکادمیک و از روی تجربه به درستی و صحت آن رسیده بودند و به شکل سنتی سینه به سینه منتقل و به دست ما رسیده است.

در کشور‌های پیشرفته و توسعه یافته حفظ سنت‌های درست قدیمی جایگاهی رفیع دارد و می‌بینیم که دولت‌ها بودجه‌های کلانی برای زنده نگه داشتن این باور‌ها هزینه می‌کنند. البته که منظور از سنت‌های قدیمی، آن‌هایی است که کاملاً درست است. می‌گویند تجربه مادر علم است و در اینجا بحث ما خرافات یا لاطائلات نیست که به اسم سنت حکمرانی کنند. اما در کشور‌های در حال پیشرفت، چون هنوز تفکیکی میان باور‌های درست قدیمی و آن بخش خرافه و نادرست وجود ندارد، به شکلی نامنصفانه تمام سنت‌های قدیمی قربانی مدرنیته می‌شوند. به این ترتیب ما خودمان به دست خود خود را از داشتن اهرم‌های قدرتمندی محروم می‌کنیم.

اتفاقی که در همین ایام نوروز در فوتبال ایران افتاد بهترین مثال برای این ادعاست. در فوتبالی که به سمت حرفه‌ای شدن قدم برمی‌دارد و خیلی از روابط کهن و کلاسیک فوتبال آماتوری به بهانه این حرفه‌ای شدن قربانی شده‌اند، می‌بینیم که چطور هنوز می‌شود از همان سنت‌های قدیمی استفاده کرد. به این حرف‌های خرید تازه پرسپولیس در تعطیلات نیم فصل نگاه کنید؛ "آقای درویش از آقای پروین درخواست کردند برای تخفیف برای گرفتن رضایت نامه‌ام با مدیران باشگاه مس رفسنجان صحبت کنند که با تماس آقای پروین حدود ۵ میلیارد برای گرفتن رضایت نامه به باشگاه پرسپولیس تخفیف دادند. "

محمد خدابندلو هافبکی بود که با درخشش در پیکان مورد توجه پرسپولیس قرار گرفت. او با سابقه حضور در تیم‌های ملی رده پایه و تجربه دعوت به تیم ملی بزرگسالان، با توجه به سن کم مهره‌ای بود که می‌توانست تا یک دهه کمربند میانی پرسپولیس را محکم کند. اصرار پرسپولیسی‌ها در آن مقطع به بن‌بست خورد و خدابنده لو راهی گل گهر سیرجان شد. انتخابی که به زعم خیلی کارشناسان به ضرر این پدیده جوان بود و دیدیم که او در ابتدای این فصل راهش را به مس رفسنجان کج کرد و البته که او هم مثل هر جوانی حق تجربه کردن داشت و خیلی زود متوجه شد که در انتخاب اشتباه کرده است.

در نقل و انتقالات زمستانی خدابنده لو یکی از اهداف اصلی پرسپولیس بود چرا که میلاد سرلک باید برای خدمت سربازی به ملوان می‌رفت. در آن مقطع رفسنجانی‌ها تمایلی به از دست دادن پدیده خود نداشتند و رقمی برای رضایت‌نامه او درخواست کردند که با توجه به مشکلات مالی پرسپولیس قابل پرداخت برای درویش نبود. نزدیک بود این بار هم خدابنده لو نتواند به آرزوی همیشگی‌اش یعنی پوشیدن پیراهن پرسپولیس برسد و کیست که نداند در فوتبال اگر دل بازیکن با تیمی نباشد نه به خودش کمک می‌کند و نه به آن تیم! ماندن خدابنده لو در رفسنجان به نفع او و تیم مس نبود و اگر قرار بود صرفا از جنبه حرفه‌ای به فوتبال نگاه کنیم با آن مبلغ رضایت‌نامه این انتقال شدنی نبود.

اینجاست که یکی از آن سنت‌های قدیمی فوتبال یعنی ریش سفیدگری و احترام به بزرگتر به کمک پرسپولیس و بازیکن آمد. رضا درویش از طرف هواداران در تمام این فصل تحت فشار بود که نمی‌تواند بازیکنان مد نظر کادرفنی را جذب کند. او مشکل مالی داشت و نمی‌توانست آن رقم را کامل بپردازد. برای خود خدابنده لو هم ماندن در رفسنجان اولویت فوتبالش نبود و اگر این اتفاق نمی‌افتاد، چه بسا روند پیشرفت او متوقف می‌شد. مثالی که در این فوتبال زیاد داشته‌ایم و ببینید که کمک یک پیشکسوت بدون داشتن هیچ سمت رسمی چطور می‌تواند این قدر به کار آید.

عملکرد علی پروین در این ماجرا باید سرلوحه سایر پیشکسوتان ما هم باشد. آن‌ها که عمری را در یک تیم گذرانده‌اند و حالا هیچ سمتی در آن تیم ندارند و به بهانه فوتبال حرفه‌ای خود را از تمام مسائل تیم کنار می‌کشند. کاری به این نداریم که پروین از سر رفاقت با درویش این کار را کرده یا به خاطر علاقه‌اش به پرسپولیس، مهم این است که او به ماجرا ورود کرده و تلاشش هم نتیجه داده است.

پیشکسوتان سایر تیم‌ها هم می‌توانند در بزنگاه‌های این چنینی از اعتبار خود برای تیم خود هزینه کنند و البته که مدیران و مربیان فعلی این تیم‌ها نیز باید احترام، قدر و جایگاه این پیشکسوتان را بدانند و خود فوتبال هم خیلی بیش از این‌ها از پتانسیل بزرگانش می‌تواند استفاده کند، یعنی در اوج حرفه‌ای‌گری لقب بگیرند.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • تصادف خودروی شوتی در محور سربیشه - بیرجند با ۶ مصدوم
  • استقبال درویش و دخترش از رونالدو در ایران | اتفاقات جنجالی سال
  • آئین وداع با پیکر شهید القدس «بهروز واحدی» برگزار شد + تصاویر
  • معاون رئیس جمهور: بودجه ۱۴۰۳ کسری پنهان ندارد/ آئین‌نامۀ حقوق و دستمزد در هیئت دولت تصویب شد
  • بزرگداشت پدر ویراستاری نوین در عالم نشر و فرهنگ ایران
  • جزئیات مراسم بزرگداشت زهرا شجاعی اعلام شد
  • شورای جهادگران کشور سوم خردادماه برگزار می‌شود
  • اعلام مراسم بزرگداشت زهرا شجاعی
  • گشت و گذار در تهران | ساعت پرفسور حسابی و ناصرالدین شاه اینجاست!
  • نقش‌آفرینی علی پروین در نقل و انتقالات زمستانی پرسپولیس!