Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - روزنامه افغانستان تایمز نوشت: مقامات پاکستانی از طرفی از ادعای همکاری برای تحقق صلح در افغانستان سخن می‌گویند و از طرف دیگر بزرگ‌ترین موانع برای گسترش روابط تجاری میان دو کشور را برنداشته اند.

به گزارش ایرنا به نقل از این روزنامه به ‌رغم ادعاهای دولت پاکستان مبنی بر آمادگی خود برای ایفای نقش مفید در روند مذاکرات صلح در افغانستان، مقامات پاکستانی همچنان با تعاریف و تصویب قوانین جدید در نقطه عبوری «تورخم» واردات کالا از افغانستان به این کشور را بسیار محدود کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این مطلب آمده است، در مقابل نیز مقامات افغانی با تحمیل جریمه‌های سنگین علیه کامیون‌های تجاری پاکستان تصمیم بر اقدام متقابل گرفته اند. در نهایت باید گفت، با چنین سیاست مرزی میان دو کشور تنها حمل کنندگان و بازرگانان قربانی اصلی این موضوع هستند.
بر اساس گزارش روزنامه افغانستان تایمز، زمانی حجم مبادلات تجاری میان دو کشور همسایه پنج میلیارد دلار بود اما با اعمال چنین سیاست‌هایی از دو طرف هم اکنون حجم مبادلات تجاری به کمتر از 500 میلیون دلار رسیده است.
از آنجا که اسلام آباد هر زمان که از طرف جامعه بین‌الملل تحت فشار قرار می‌گیرد، سریعاً نقاط عبوری میان دو کشور را می‌بندد، کشاورزان این کشور برای انتقال محصولات خود به افغانستان مجبور به عبور از مناطق غیرقانونی و قاچاق کالاهای خود هستند.
افغانستان تایمز نوشت: در حقیقت باید گفت، تضعیف تجارت قانونی و سنتی میان دو کشور هیچ سودی به غیر از قدرت گرفتن بیش از اندازه تروریست‌های مرزی میان دو کشور نخواهد داشت. بیش از هزاران خانوار پاکستانی شدیداً به تبادلات تجاری با افغانستان وابسته هستند و ایجاد محدودیت برای عدم ادامه این روند به نفع هیچ یک از طرفین نیست.
اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان اخیراً بدون آنکه حرفی از کشور همسایه پاکستان بزند طی سخنانی از توافق دولت خود با کشور ترکمنستان برای ایجاد مسیرهای تجاری و ترانزیتی سخن گفت.
در این گزارش آمده است: هیچ کس نمی‌تواند این حقیقت را انکار کند که دولت افغانستان با توجه به فشارهای پاکستان مجبور به ایجاد مسیر ترانزیتی و تجاری با منطقه آسیای مرکزی شده است. در صورت همکاری دولت اسلام آباد با کابل بلاشک افغانستان به‌جای گسترش همکاری‌های تجاری خود با کشورهای شمالی آسیای مرکزی تمایل شدیدی برای برقراری این نوع از تبادلات با همسایه جنوبی خود داشت.
به گزارش خبرگزاری اطلس افغانستان، حجم مبادلات تجاری افغانستان و پاکستان تا 60 درصد کاهش یافته است. این کاهش در حالی صورت می‌گیرد که تا حدود سه سال قبل پاکستان بزرگ‌ترین شریک اقتصادی افغانستان به‌حساب می‌آمد.
خالد پاینده، معاون وزارت مالی افغانستان گفت، به دنبال سیاست‌های پاکستان برای عدم همکاری با افغانستان در حوزه تبادلات تجاری، دولت تلاش می کند تا افغانستان را از وابستگی به یک کشور رها کرده و در حال حضار کاهش رابطه بازرگانی با پاکستان از بخش‌های راهبردی حکومت وحدت ملی به‌حساب می‌آید.
پاینده می‌گوید راهبرد حکومت وحدت ملی این است که کشور از حالت انحصار بیرون کند و با کشورهای مختلف روابط خوب داشته باشد.
آساق**9473**1663**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي پاكستان افغانستان تبادلات تجاري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۶۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمد مهاجری: آقای وزیر کشور برای رهبری هزینه نتراشید

محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای اصولگرا در کانال تلگرامی خود نوشت: این روز‌ها گزارش‌هایی از برخورد با بی‌حجابی می‌رسد که عوامل نیروی انتظامی و برخی لباس‌شخصی‌ها رفتار‌های تند و خارج از قاعده‌ای انجام می‌دهند که تصویر برخی از آن‌ها در فضای مجازی منتشر شده و تکذیب‌نشدنش توسط فراجا عملا بر صحت آن‌ها دلالت دارد. طبق این گزارش‌ها برخورد‌های تند حتی به صورت پیچیدن بی‌حجاب‌ها در پتو و انتقال‌شان به ون‌های جدید، بصورت مکرر مشاهده شده است.

ظاهرا مسئولان (و در راس آن‌ها شخص وزیرمحترم کشور) گمان کرده‌اند اگر اسم "گشت ارشاد" را به "طرح‌نور" تبدیل کنند قضیه تغییر ماهیت می‌دهد. این فقط نوعی خودفریبی است و افکارعمومی به دستور یا خواسته مسئولان، از طرح‌نور همان را می‌فهمد که از گشت‌ارشاد. بواقع همان شیوه مندرس گذشته در حال تکرار است با این تفاوت که ون‌های کهنه سبز رنگ به خودرو‌های مدرن مشکی تبدیل شده.

یکسال و نیم است که موضوع حجاب و عفاف در صدر مسائل کشور جاخوش کرده، اما برای مواجهه با آن هیچ و هیچ روشی جز برخورد پلیسی و انتظامی صورت نگرفته. این همه سازمان‌های تبلیغی و رسانه‌ای بخصوص صداوسیما با وجود بودجه‌های کلان حتی یک کار تاثیرگذار انجام نداده‌اند.

گویا مسئولان محترم وزارت‌کشور و پلیس، اشاره رهبر معظم انقلاب در فروردین امسال را مبنی بر اینکه "رعایت حجاب تکلیف قانونی است و حتی اگر کسی به آن اعتقاد ندارد باید رعایت کند" مستمسک قرار داده و دوباره در چرخه کار تکراری بگیر و ببند افتاده‌اند. حال آنکه آنچه رهبری گفته‌اند باید توسط کارگزاران به تدابیر و راه حل‌های عاقلانه، کم آسیب و ثمر ده ترجمه شود. اما وزیر محترم کشور در حال هزینه‌تراشی برای رهبری و رفع تکلیف از خود است.

هزینه دیگری که برخورد‌های اخیر ایجاد می‌کند مستقیما متوجه معتقدین و رعایت‌کنندگان حجاب است. به این معنا که این تلقی در جامعه ایجاد می‌شود که باحجاب‌ها مدافع برخورد‌های تند با بی‌حجاب‌ها هستند و به این ترتیب یک دوقطبی مبتنی بر نفرت پدیدار می‌شود که نتیجه اش از چشم افتادن محجبه هاست. این احساس را با یک پژوهش میدانی به‌سادگی می‌توان کشف کرد.

اگر قبول دارید که برای گسترش بی حجابی، دست‌های پنهان بیگانه در کار است به طریق اولی باید بپذیرید، رفتار‌های خشن بهترین دستمایه برای دشمن است تا با نفوذ در این مقوله، فاجعه‌ای را (مثلا تلفات جانی) خلق کند و تا مدت‌ها از آن بهره برداری کند. به همین دلیل باید رفتار‌های بی ضابطه اخیر را کلا جمع کرد و به طراحان آن به دیده شک و تردید نگریست.

پ. ن: اینکه در شرایط کنونی چه باید کرد، موضوعی است که در پست بعدی به صورت پیشنهاد مطرح خواهم کرد.

دیگر خبرها

  • مراسم پاسداشت عملیات تنبیهی وعده صادق + فیلم
  • محمد مهاجری: آقای وزیر کشور برای رهبری هزینه نتراشید
  • مخالفتی با ادامه حضور مهاجران قانونی در این ایالت نداریم
  • سفر رئیسی به پاکستان نگاهی رو به جلو در گسترش روابط میان دو کشور است
  • سفر رئیس جمهور ایران به پاکستان نگاهی رو به جلو در گسترش روابط میان دو کشور است
  • ناامنی غذایی در انتظار بیش از ۱۵ میلیون افغانستانی
  • مهاجرین افغانستانی بازگشته در خطر انفجار مین
  • پاکستان اخراج پناهجویان افغانستانی را متوقف کند
  • اخراج ۲۷۷ نفر از پناهجویان افغانستانی از پاکستان
  • شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان منافع اقتصادی پاکستان را هدف گرفته است