Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-04-25@10:11:34 GMT

برند ملی؛ رتبه ایران در بین کشورها چند است؟

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۶۶۶۶۳

عصر ایران- دوماهنامۀ «دنیای برند» در شمارۀ تازۀ خود از ارتقای رتبۀ «برند ملی» ایران در ارزش گذاری برندها خبر داده نوشته است: «ایران امروز با ارزشی معادل 250 میلیارد دلار در رتبۀ 39 برندملی جهان قرار دارد و نسبت به سال گذشته یک پله صعود را نشان می دهد.»

طبیعتا این پرسش به میان می آید که ارزش برند چگونه محاسبه می شود؟

برای پاسخ به این پرسش بهتر است بدانیم چین در رتبۀ دوم نشسته در حالی که در سال 2008 صفر بوده اما اکنون جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است و به همین خاطر شورای توسعۀ برند در چین تشکیل شده و روز دهم ماه مه را به عنوان روز برند ملی نام گذاری کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



اما چرا برند ملی چین می تواند در پاسخ به پرسش بالا روشنگر باشد؟ چون چین 50 برند از 500 برند ارزش‌مند دنیا را در زمینه ها‌ی بانک‌داری، بیمه، آب معدنی و املاک در اختیار دارد.

روش‌شناسی ارزش‌گذاری برند به نوشته این مجله در 5 مرحله صورت می‌پذیرد.

مرحله نخست به قدرت برند کشور اختصاص دارد. این شاخص که به «بی.اس.آی» شهرت دارد بر اساس سه ستون اصلی تعیین می شود: کالاها و خدمات، سرمایه گذاری و جامعه. این شاخص ها به زیر مجموعه هایی تقسیم می شوند: گردش‌گری، حکومت، مردم ومهارت‌ها.

هر معیار نمره ای از 100 می‌گیرد و همگی با هم در نمرۀ کلی شاخص قدرت برند شرکت می‌کنند که آن هم نمره‌ای از 100 است.

مرحله دوم، نرخ فرضی امتیاز تعیین شده با مراجعه به میانگین نرخ های توافق شده بین شرکت ها در صنایع و با در نظر گرفتن اقتصاد و مقرون به صرفه بودن تعیین می‌شود.

مرحله سوم ارزیابی برند کشور بر اساس پیش بینی های 5 سالۀ فروش تمام برندها در هر کشور است.

مرحلۀ چهارم میانگین قیمت سرمایه یا نرخ تخفیف است و مرحلۀ پنجم ارزیابی برند است.

این توضیحات ممکن است برای خواننده غیر تخصصی ملال آور یا نامفهوم باشد اما نقل این خبر به چند دلیل است:
اول این که با یک مجله جدید و شکیل با محتوای تولیدی و فرم قابل توجه آشنا شویم.

دوم این بدانیم ثبت هر برند تا چه حد می تواند در ارتقای برند ملی تأثیر بگذارد. مثلا بر پایۀ «معاهدۀ لیسبون» می توانیم و زودتر باید کالاهای خاصی چون زعفران و فرش دست باف را ثبت کنیم.

سوم این که به راز جایگاه سنگاپور در این جدول پی می بریم که این است: به تقویت مهارت شهروندان خود پرداخته و جنبش آیندۀ مهارت ها راه انداخته است. به گونه ای که به هر سنگاپوری بالای 25 سال 500 دلار برای توسعۀ فردی اشتیاق برای سرمایه گذاری پرداخت می شود.

برند ملی، موضوعی فانتزی نیست و در همین جدول بر اساس برند ملی ایران بالاتر از اسراییل و قطر و نیوزیلند قرار گرفته است.

به جای بسیاری از بحث های انتزاعی و غیر واقعی یا غیر مستند می توان و باید برای ارتقای برند ملی کوشید و استانداردهای ارزش گذاری برند و ثبت جهانی و داشتن اسکوپ را مورد توجه قرار داد.

برندملی فراتر از کالاهای صنعتی است و حتی نام محلات قدیمی در تهران را نیز می تواند شامل شود.
این اشاره هم خالی لطف نیست که دربارۀ ایسلند آمده است به خاطر سریال «تاج و تخت» که بیشتر صحنه های زمستانی آن در ایسلند فیلم برداری شده این کشور در سال 2016 به رکورد یک میلیون و 800 هزار گردش‌گردست یافته است و همین نشان می دهد که چگونه یک سریال می تواند در برند گردشگری نقش داشته باشد. یا آیندۀ برند بریتانیا به اثرات اقتصادی «برگزیت» - فرآیند خروج از اتحادیه اروپا- بستگی دارد در حالی که فعلا 3.1 تریلیون دلار است.

بعدتر، بیشتر در این باره خواهیم نوشت. این نوشته عجالتا در معرفی مجله و مفهوم برند ملی و جایگاه ایران است.
هر چه بیشتر دربارۀ «برند ملی» بدانیم بیشتر درمی یابیم که نوع بررسی ها و ارزیابی ها تغییر کرده و مأموریت سازمان ها باید به گونه ای دیگر تعریف شود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: برند ملی دنیای برند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۶۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!

به گزارش جام جم آنلاین، افزون بر آمریکا که در روزهای اخیر افراد و تهادهای جدیدی را در فهرست تحریم گنجلنره، اتحادیه اروپا هم مشغول بررسی طرح‌های جدید تحریمی است.

رویترز گزارش داده است که وزرای خارجه اتحادیه اروپا در جلسه اخیر خود به دنبال توافق در خصوص این موضوع بودند که تا چه اندازه تحریم ایران را ادامه دهند. 

این البته اولین بار نیست که اتحادیه اروپا در صدد تحریم ایران برآمده و پیش از این نیز تحریم‌هایی را به بهانه‌های مختلف از جمله مسائل حقوق بشری و اتهام بدون سند عرضه موشک به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین علیه جمهوری اسلامی وضع کرده است.

اما آنچه صاحبنظران در آمریکا و اروپا به‌خوبی آن را دریافته‌اند، اینست که تحریم دیگر ترسی را در ایران ایحاد نمی‌کند و حتی دلالان دلار که از هر فرصتی برای افزایش مصنوعی نرخ ارز استفاده می‌کنند هم اهمیتی به چنین خبرهایی نمی‌دهند.

دلیل این بی‌توجهی‌ها اینست که غرب پیش از این بارها از حربه تحریم علیه کشورمان بهره جسته و اقتصاد این در چهار دهه گذشته به تدریج خود را با واقعیت تحریم تطبیق داده و راه‌های دور زدن آن را فراگرفته است.

رسیدن ایران به رشد اقتصادی مثبت در سالهای اخیر گواه آن است که ایران از شوک تحریم‌های حداکثری بیرون آمده و حالا دیگر تحریمی نمانده که آمریکا و اروپا با تکیه بر آن بر ایران فشاری مضاعف ایجاد کنند.

صاحبنظران غربی پیش از این بارها به سیاستگذاران خود گفته بودند که کشش تحریم‌ها برای اثرگذاری بر رفتار کشورها محدود است و تحریم‌های بلندمدت بر هیچ کشوری اثر ماندگار نگذاشته است.

نگاهی به رفتار کشورهایی مانند کوبا یا کره شمالی نشان می‌دهد حتی این کشورها با ظرفیت داخلی بسیار محدودتر نسبت به ایران یا روسیه، سالهاست به تحریمهای غرب عادت کرده و سیاستهای خود را متناسب با این تحریم‌ها تنظیم کرده‌اند.

به این ترتیب به‌خوبی می‌شود دریافت که کشورهای غربی برای فشار بیشتر بر کشورمان ابزاری در اختیار ندارند و پس از قدرت‌نمایی دفاعی اخیر کشورمان، حالا این کشورها می‌دانند که به‌جز تبلیغات رسانه‌ای، تیری در تفنگ‌های خود برای شلیک به جمهوری اسلامی ندارند.

دیگر خبرها

  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • EXEED در راس هرم نوآوری چری
  • رسولی: به اندازه فوتسالیست‌ها به ورزش‌های دیگر که پرچم ایران را بالا می‌برند توجه شود +فیلم
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • چه دلایلی ایران رادیاتور را در رادیاتور محبوب کرد؟
  • وزارت خارجه آمریکا باز هم ایران را به نقض حقوق بشر متهم کرد
  • بیانیه شماره یک مالک جدید استقلال/ پتروشیمی خلیج فارس اعلام وضعیت کرد!
  • اولین پیام رسمی مالک جدید استقلال به آبی‌پوشان!
  • اولین واکنش پتروشیمی خلیج فارس به خرید استقلال
  • هشدار درباره تزریق بوتاکس‌های خارجی