Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، مهاجرت، کوچ از محلی به محل دیگر، سفر به نقطه‌ای دیگر و غیره واژه‌ای است مشترک در بین انسان و حیوان که بنا بر تغییر اقلیم در حیوانات و تغییر زندگی و شغل در انسان‌ها رخ می‌دهد.

امروز باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا این پدیده را در حیوانات بررسی کند و به این سوال پاسخ دهد که حیوانات چطور می‌توانند مسیر مهاجرتشان را بیابند و سفر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهاجرت در حیوانات

مهاجرت جانوران به سفر منظم و غریزی جانوران از جایی به جایی دیگر گفته می‌شود.

این سفر‌ها اغلب با تغییر فصل‌ها ارتباط دارند.

هر سال، بسیاری از جانوران برای فرار از زمستان‌های سرد، هنگامی که یافتن غذا دشوار است، صد‌ها و بلکه هزاران کیلومتر سفر می‌کنند.

بیشتر بخوانید: حیوانات خانگی رهبران مشهور سیاسی را بشناسید +تصاویر

جانوران به‌طور معمول پیش از شروع زمستان، در یک مسیر یا جهت سفر می‌کنند و در بهار سال بعد، باز می‌گردند.

شاید بتوان اینگونه گفت که مهاجرت حیوانات میلیون‌ها سال است که انسان‌ها را دچار شگفتی کرده است، اما حیوانات به دلایل مختلفی مهاجرت می‌کنند و در واقع مثل یک خصوصیت رفتاری برای حیوانات می‌ماند که به آن‌ها کمک می‌کند تا زنده بمانند.

پرندگان مهاجر

پرندگان مهاجر از مهم‌ترین انواع جانوران مهاجرند.

فاخته و پرستو و بسیاری دیگر از پرندگان حشره خوار، طی تابستان که حشره‌ها فراوانند، در اروپا و آمریکای شمالی زندگی می‌کنند. سپس برای گذراندن زمستان در سرزمین‌های گرم‌تر، به سمت جنوب پرواز می‌کنند.

برخی از غاز‌ها و اردک‌ها طی تابستان در سرزمین‌های دور شمالی تولید مثل می‌کنند.

بیشتر بخوانید: تصاویری زیبا از زندگی حیوانات در حیات وحش

اما هنگامی که آب دریاچه‌ها شروع به یخ زدن می‌کند، در جستجوی غذا به جنوب پرواز می‌کنند.

پرستوی دریایی شمالگان بیش‌ترین طول سفر را دارد. هر سال این پرنده از شمال به جنوب و بالعکس پرواز می‌کند، بنابراین از ماه‌های تابستان در هر دو جا بهره می‌برد.

مهاجرت حشره‌ها

بعضی حشره‌ها هم مهاجرت می‌کنند. برای مثال، میلیون‌ها پروانه‌ مونارک برای گذراندن زمستان در سرزمین‌های گرم‌تر از کانادا به آمریکا مهاجرت می‌کنند، آن‌ها در بهار تولید مثل می‌کنند و به سرعت می‌میرند. سپس فرزندانشان سفر به شمال را ادامه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: دنیا از دید حیوانات چگونه است؟ +فیلم

اما سوالی که در این بین پیش می‌آید این است که؛

حیوانات چطور مسیرشان را پیدا می‌کنند؟

جالب است بدانید که این انتخاب‌ها به طور طبیعی در آن‌ها وجود دارد و مقصد مورد نظر در ژن آن‌ها از گذشته موجود است، یعنی تمام این پروسه به شکل طبیعی در خلقت آن‌ها قرار دارد، اما اینکه چطور جهت درست و مناسب را برای رسیدن به این مقصد انتخاب می‌کنند، هنوز هم مثل یک راز باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: جهان را با حیوانات غول پیکر تصور کنید +تصاویر

پرنده‌ها این کار را انجام می‌دهند، ماهی‌ها این کار را انجام می‌دهند، پستانداران، حشرات و خزندگان همه و همه مهاجرت می‌کنند. تقریبا در قلمروی امپراطوری حیوانات، مهاجرت امری عادی است و مانند حرکتی برای آداپته شدن با شرایط زیستی می‌ماند. همان طور که گفته شد حیوانات به دلایل مختلفی مهاجرت می‌کنند. آن‌ها پرواز می‌کنند، شنا می‌کنند و یا می‌دوند تا به غذا برسند یا شرایط آب و هوایی ایده آل تری پیدا کنند و گاهی هزاران کیلومتر را برای رسیدن به این مقصود می‌پیمایند.

در میان تمام حیوانات، وال‌های کوهان دار در صدر پستانداران مهاجرت کننده هستند، چرا که حدود ۸ هزار و ۴۷ کیلومتر را شنا می‌کنند تا به نقطه‌ دیگری بروند. همین طور یک گونه از پروانه در دنیا وجود دارد که حدود ۳ هزار کیلومتر را بین کانادای جنوبی تا مرکز مکزیک بال می‌زند. در این میان، حیواناتی هم هستند که هزاران مایل را می‌پیمایند و بعد از رسیدن به مقصد می‌میرند، پس چرا آن‌ها این کار را انجام می‌دهند؟ در واقع یک حقیقت ساده در پس پدیده‌ مهاجرت وجود دارد و آن هم این است که منابعی که در زمین وجود دارند، دچار نوسان هستند. مثلا ممکن است در منطقه‌ای، منابع تغذیه‌ای زیادی وجود داشته باشد، اما فقط برای مدت کوتاهی جوابگو باشد؛ بنابراین همیشه مکانی که به یک جاندار تولد می‌دهد (جایی که در آن متولد می‌شود) دلیلی بر بی عیب و نقص بودنش تا همیشه نیست.

بیشتر بخوانید: رویت حیوان عجیب انسان نما در دهانه غار!

شاید از خودتان بپرسید چرا حیوانات مسیر‌های کوتاه را برای مهاجرت انتخاب نمی‌کنند و هزاران کیلومتر را می‌پیمایند؟ یک جواب ساده این است که فواید پیمودن مسیر‌های طولانی، خیلی بیشتر از زحمتی است که باید برای آن بکشند، اما با این حال Hugh Dingle که یک پروفسور بازنشسته در دانشگاه کالیفرنیا است، بر این باور است که این موضوع هنوز مثل یک راز باقی مانده است و اگر چه علم توانسته جنبه‌های زیادی از زندگی آن‌ها را آشکار کند، با این حال هنوز هم بیشتر آن مثل یک راز باقی مانده است.

بیشتر بخوانید: حیواناتی که شاید تاکنون ندیده‌اید

اگرچه ممکن است پدیده‌ مهاجرت پیچیده باشد، اما دلایلی که پشت آن است، ساده است: غذا، تولید مثل، شرایط آب و هوایی و فرار برای بقا.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مهاجرت حیوانات مهاجرت جانوران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۶۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر کاری می‌کنیم با بسیج دانشجویی رفیق بشویم نمی‌شود! / بیشتر از این در دانشگاه‌ها حضور پیدا کنیم؟+ فیلم

وزیر علوم و تحقیقات و فناوری در هشتمین نشست از سلسله نشست‌های علمی با کارگزاران گفت:هر کاری می‌کنیم با بسیج دانشجویی رفیق بشویم نمیشود.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وزیر علوم و تحقیقات در هشتمین نشست از سلسله نشست‌های علمی با کارگزاران که در دانشگاه علامه طباطبایی در حال برگزاری است در پاسخ به سوال بسیج دانشجویی گفت:هر کاری می‌کنیم با بسیج دانشجویی رفیق بشویم نمیشود

وی افزود: بسیج دانشجویی می‌گوید چرا حرف‌هایی که می‌زنید عمل نمی‌کنید .انتظار داریم ۱۰ مورد بیاورید و بگویید که چرا به این کار‌ها عمل نکردید .می گویید حضور کم در دانشگاه‌ها، بزنید حضور وزیر در دانشگاه تهران، علامه، خواجه نصیر، علم و صنعت.

وی ادامه داد: حضرت علی می‌فرمایند وجدان تنها محکمه‌ای است که نیاز به قاضی ندارد؛ باید یک حرفی بزنید که وجدان آدم، انسان را راحت بگذارد. بیش از ۶۰ سفر استانی داشتیم و با دانشجویان و اساتید دیدار داشتیم.حتی در تعطیلات عید در گروه‌های مجازی اساتید و دانشجویان حضور داشتم و به سوالات جواب دادم.



کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

سازمان برنامه بودجه باید ۱۵ درصد برای فعالیت‌های پژوهشی و ۵ درصد برای فعالیت فرهنگی اختصاص دهد

زلفی گل در ادامه گفت:بحث پژوهانه جامع را در برنامه توسعه هفتم آورده‌ایم،   سازمان برنامه بودجه باید ۱۵ درصد برای فعالیت‌های پژوهشی و ۵ درصد برای فعالیت فرهنگی اختصاص دهد

وی ادامه داد: کارانه در وزارت بهداشت وجود داشت در وزارت علوم نبود، این را مصوب کردیم .برای اولین برای استادانی که طی 5 سال گذشته استخدام  شدند پژوهانه ویژه اختصاص دادیم.

وی افزود: می گویید حضور کم در دانشگاه‌ها، بزنید حضور وزیر در دانشگاه تهران، علامه، خواجه نصیر، علم و صنعت .برای دانشمندان یک و دو درصد پژوهانه و اعتبار ویژه اختصاص دادیم .امسال یک ردیف ویژه در قانون بودجه برای پژوهانه آورده ایم.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

بورسیه صنعت را برای اولین بار رقم زدیم/ مجلات تحت نمایه بین‌المللی را ۱۰۰ درصد افزایش خواهیم داد

وزیر علوم و تحقیقات در ادامه گفت:با اتاق بازرگانی هماهنگ کردیم تا دانشجویان رتبه خاص بورسیه شوند و نگران آینده شغلی خود نباشند.یک کارگروهی شکل دادیم تا برای تمام مدیرمسئولان و سردبیران مجلات علمی کارگاه آمورشی بگذارند تا چه جوری مجلات ما تحت نمایه بین المللی دربیاید.

وی افزود: طی ۴۳ سال ۱۰۱ مجله وابسته به وزارت علوم تحت نمایه بین المللی بود، ولی در دوره ما تا الان ۶۷ مجله و بیش از ۱۰۰ درصد رشد خواهیم داد.

 

 

دیگر خبرها

  • یک صفحه جدید به واتساپ اضافه می‌شود + عکس
  • زلفی گل: بیشتر از این در دانشگاه‌ها حضور پیدا کنیم؟/ شوخی وزیر علوم با بسیج دانشجویی + فیلم
  • هر کاری می‌کنیم با بسیج دانشجویی رفیق بشویم نمی‌شود! / بیشتر از این در دانشگاه‌ها حضور پیدا کنیم؟+ فیلم
  • شکارچی غیرمجاز در شهرستان قوچان دستگیر شد
  • کشفیا: در والیبال نشسته بیشتر از آقایان به بانوان توجه کردیم/ دلایل ناکامی در انتخابی المپیک شناسایی می‌شود
  • جنایت مرد ایرانی در ترکیه بخاطر کرایه تاکسی
  • یک صفحه جدید به واتساپ اضافه خواهد شد/ عکس
  • راننده تاکسی ترکیه ای طلب۲۰۰دلار کرایه کرد؛ مسافر ایرانی او را کشت، پولهایش را برداشت و با ماشین او فرار کرد
  • این سه کتاب را بخوانید و خودتان را بیشتر دوست داشته باشید
  • زمان مهاجرت ایرانیان ساکن ترکیه فرا رسید؟/ بحران اقتصادی در راه استانبول