Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدای ایران - مدیر سابق پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران معتقد است: «شرکت های دولتی نفت و گاز چین و روسیه نگران آسیب سرمایه هایشان در آمریکا هستند، اما شاید تا 6 ماه دیگر برخی از این شرکت ها با تغییر فرایندهای صوری، همکاری خود را با ایران از سر بگیرند.»
در روزهای گذشته به دنبال خروج شرکت ملی نفت چین (سی ان پی سی)، اعلام شد شرکت روسنفت هم روابط تجاری خود را با ایران قطع کرد و از ادامه انجام پروژه ها انصراف داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش از این هم شرکت دولتی "زاروبیش نفت" روسیه به دلیل تحریم های آمریکا از پروژه های نفتی ایران خارج شده بود.
محمدعلی عمادی، مدیر سابق پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران در این باره به پرشیا دایجست گفت: «در اروپا شرکت های خصوصی از دولت ها کمتر پیروی دارند چنانکه علی رغم تمایل فرانسه و آلمان به ادامه همکاری با ایران در قالب برجام، شرکت های خصوصی آنها ایران را ترک کردند. مساله پیروی از دولت ها، در کمپانی های دولتی چین و روسیه قوی تر است ولی به معنای عدم آسیب منافع بخش خصوصی و دولتی این دو کشور از تحریم های آمریکا علیه ایران نیست.»
وی ادامه داد: «لذا شرکت های مذکور این خسارات را برنمی تابند و مسائلشان را به نحوی دنبال می کنند که نتیجه آن خروج از صنایع نفت و گاز ایران شده است. با این حال من اطمینان دارم برخی از شرکت های دولتی چینی و روسی، درصدد تغییر مدل های همکاری با ایران هستند. یعنی با تغییر فرایندهای صوری، شاید تا 6 ماه دیگر برخی از این شرکت ها که به ظاهر از صنعت نفت ایران بیرون رفته اند، همکاری خود را از سر بگیرند.»
عمادی در پاسخ به این مساله که آیا با توجه به دولتی بودن هیات مدیره شرکت های چینی و روسی، خروج کنونی آنها نتیجه تصمیم دولتشان بوده است؟، اظهار داشت: «لزوما این طور نیست. برای مثال شرکت سی ان پی سی چین یک سری سرمایه گذاری هایی در آمریکا دارد که از ترس آسیب آنها، فعلا عدم همکاری با ایران را اعلام کرده است. ولی مطمئنا در مذاکرات جدیدی که هم با اروپا و هم چین و روسیه جریان دارد، این شرکت ها دنبال راهکارهای ثانویه هستند تا با حداقل آسیب از طرف آمریکا به ایران بازگردند.»
دبیر انجمن نفت ایران در خصوص علت تمرکز ایران بر اروپا در بحث اجرای برجام و عدم پیگیری مسئولیت های چین و روسیه در این مساله تصریح کرد: «من فکر نمی کنم این گونه باشد. به دلیل موضع گیری های چین و روسیه در قبال آمریکا، مسئولین ایران ظاهرا می دانند که این دو کشور همکاری هایی با تهران خواهند داشت ولی موضوع اروپا حساس است. لذا اگر ایران موفق شود با اروپا همکاری هایش را تداوم دهد، شانس مراودات تجاری آن با غرب که محدود به گاز و نفت هم نیست، افزایش می یابد و این مساله می تواند قدرت چانه زنی ایران با چین و روسیه را بالا ببرد. بنابراین در حال حاضر مهمترین قسمت کار سیاسی، مذاکره با اروپا است.»
وی در مورد تاثیر خروج شرکت های خارجی بر آینده صنعت نفت و گاز ایران بیان داشت: «ایران در بخش کالا، تجهیزات و نیازمندی های صنعتی بالادستی طیف مختلفی از وابستگی و خودکفایی را دارد. در بعضی از بخش ها تا 80 درصد توان خودکفایی داخلی وجود دارد و در بعضی بخش ها این رقم کمتر است. بنابراین یکی از نتایج این موضوع توجه بیشتر به سمت توان داخلی است که آن هم مسائل خاص خودش را دارد. ضمن آنکه در برخی حوزه ها هم ایران با تنگناهایی مواجه می شود که تاثیر آن طولانی شدن روند اجرا و پایان کار پروژه ها خواهد بود.»
عمادی درباره هزینه های طولانی شدن فرایند اجرای پروژه ها بر صنعت نفت ایران گفت: «تاثیرات حوزه فناوری در سطح کلان است. وقتی کشوری به فناوری خاصی دست می یابد، هزینه ها و ریسک ها پایین می آید و سود بالا می رود. لذا به سادگی قابل اندازه گیری نیست. اما در هر صورت تاثیر این مساله در کل کشور سرریز می شود. طبیعی است در شرایط تحریم، نظام باید برای تحقق اهداف سیاسی اش هزینه هایی پرداخت کند.»

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: چین روسیه نفت ایران شرکت نفتی صادرات عمادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۶۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد

آفتاب‌‌نیوز :

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که بنا به دعوت رئیس سازمان انرژی اتمی و به منظور شرکت در سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای به ایران سفر کرده است، عصر روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت با حسین امیرعبداللهیان دیدار و گفتگو کرد.

امیرعبداللهیان در این دیدار خطاب به گروسی گفت: سفر شما به ایران در زمانی درست بویژه با توجه به شرایط پیچیده و حساس منطقه انجام شده است.

وزیر امور خارجه بر اهمیت جایگاه و نقش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد و افزود: اتخاذ مواضع بی‌طرفانه و حرفه‌ای جنابعالی به عنوان مدیرکل آژانس علاوه بر کمک موثر در همکاری‌های ایران و آژانس، در بازگشت امنیت و ثبات پایدار در منطقه نیز تاثیرگذارست.

امیرعبداللهیان ضمن تشریح ابعاد عملیات مقتدرانه نیرو‌های مسلح ایران علیه رژیم متجاوز صهیونیستی تاکید کرد: به دلیل بی عملی شورای امنیت سازمان ملل، گزینه‌ای جز دفاع مشروع براساس حقوق بین‌الملل در مقابل جمهوری اسلامی ایران برای تنبیه رژیم متجاوز باقی نماند.

رئیس دستگاه دیپلماسی برخی تهدیدات مقامات رژیم صهیونیستی مبنی بر به کارگیری بمب اتمی را تهدیدی آشکار برای صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی خواند و وظیفه بسیار مهم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در قبال اینگونه اظهارات خطرناک توسط مقامات رژیمی دارای زرادخانه تسلیحات اتمی را مورد تاکید ویژه قرار داد.

* امیدوارم توافقات خوبی در راستای تقویت همکاری طرفین انجام شود

وزیر امور خارجه با اشاره به سوابق بدعهدی آمریکا در توافقات گذشته در مورد برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران، تأکید کرد: نباید همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر رویکرد و رفتار بی‌ثبات و متناقض آمریکا قرار داشته باشد. 

وی افزود: این همکاری می‌بایست در مسیر درست خود ادامه یابد و در عین حال باید احساس کنیم که در قبال این همکاری، گشایش ایجاد می‌شود. 

رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفرش به تهران و حضورش در کنفرانس هسته‌ای اصفهان، نقش و موضع ایران در برقراری ثبات و امنیت پایدار در منطقه را حائز اهمیت خواند و رویکرد ایران در به رسمیت شناختن و تقویت همکاری اطمینان بخش با آژانس را در همین راستا ارزیابی کرد. 

گروسی تاکید کرد: تقویت روند همکاری بین ایران و آژانس موجب ناکامی طرف‌هایی خواهد شد که با هر توجیه و بهانه‌ای به دنبال تشدید درگیری، تنش و تقابل در منطقه هستند. 

وی با اشاره به سفر موفقیت آمیز قبلی خود به تهران و حصول توافق با ایران، ابراز امیدواری کرد در این سفر نیز توافقات خوبی در راستای تقویت همکاری طرفین صورت پذیرد و در این راستا بر اهمیت مشورت و رایزنی بین ایران و آژانس برای دستیابی به تفاهم به منظور حل و فصل موضوعات تاکید کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • ایران عملکرد جنگ‌افزارهایش را مقابل سلاح‌های آمریکایی ارزیابی می‌کند!
  • امیرعبداللهیان: همکاری ایران و آژانس تحت تاثیر آمریکا قرار نگیرد
  • ادعای مهندسی معکوس سلاح کلیدی آمریکا در ایران
  • مهندسی معکوس این سلاح کلیدی آمریکایی در ایران؟!
  • پیش بینی ۲۷ سال پیش برژینسکی درمورد ایران که درست از آب درآمد
  • ابرهای باران زا دوباره به خراسان جنوبی برمی گردند
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • آمادگی شهرداری زلنودولسک روسیه برای ایجاد مرکز تجاری ایران
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد