Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@09:43:22 GMT

بررسی ۱۰ سناریو برای کنترل مصرف بنزین

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۶۷۴۰۹

بررسی ۱۰ سناریو برای کنترل مصرف بنزین

به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز پژوهش های مجلس با انتشار گزارش ۳۵ صفحه ای، سناریو های کنترل مصرف بنزین را مورد بررسی قرار داده است.

این گزارش سناریوهای مختلفی برای مواجه با مسئله بنزین ارائه کرده که هر کدام قوت و ضعف هایی دارد. هدف این گزارش ارائه ابعاد مختلف مسئله و راهکارهای موجود بوده در نتیجه رویکردهای احیای کارت سوخت بدون سهمیه بندی، احیای کارت سوخت به همراه سهمیه بندی، برخط کردن کارت سوخت با سهمیه بندی، ترکیب کارت سوخت و مالیات جدید بر مصرف بنزین، ترکیب کارت سوخت و مالیات بر ارزش افزوده و سهمیه به یک خودروی خانواده با سهمیه مکفی در خانواده، رویکردهای مبتنی بر کاهش تقاضا معرفی شد، علاوه بر این رویکردهای همچون بنزین به همه افراد، بازار آنلاین بنزین و یا کوپن سوخت، عرضه هدف گذاری شده بنزین و شناور سازی قیمت بنزین در مجموع یارانه بنزین به همه ایرانیان معرفی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گزارش با بررسی آثار تورمی اجرای این سناریو ها می افزاید: با مقایسه آثار تورمی سناریوهای مختلف، افزایش صد درصدی قیمت بنزین مبنا قرار گرفته است اگر افزایش قیمت بیش از ۱۰۰ درصد باشد نرخ تورم محاسبه شده دست کم متناسب با آن افزایش خواهد یافت. افزایش قیمت بنزین از هزار به دو هزار تومان با اختصاص سهمیه ۲۰ لیتر برای هر فرد به همراه اختصاص سهمیه برای خودروهای عمومی ۱.۳ درصد تورم را افزایش خواهد داد.

در این گزارش تأکید شده است تورم تحمیلی به خانوارهای دهک های میانی بیش از دهک های بالا و پائین درآمدی خواهد بود و بیشترین اثر افزایش مستقیم قیمت بنزین بر خانوراهای دهک ۷ تا ۹ روستایی و ۵ تا ۹ شهری خواهد بود.

در جمع بندی این گزارش اشاره شده است: کارت سوخت یک روش غیرقیمتی برای مهار تقاضاست. اگر هدف سیاستگذار کاهش تقاضاست، باید از سایر ابزارهای غیرقیمتی نیز استفاده کند.

این ابزار ها عبارتند از: گسترش خودروهای گازسوز؛  گسترش خودروهای الپیجی سوز؛ جایگزینی تاکسی ها و وانت ها با نوع تمام گازسوز؛ توسعه حمل ونقل مسافر با قطار شهری در تهران و هشت کلانشهر؛  طرح تولید قوای محرکه کم مصرف در خودروها و موتورسیکلت های داخلی و جایگزینی با خودروهای فرسوده و موتورسیکلت های پرمصرف؛ گسترش خودروها و موتورسیکلت های برقی.

برای مطالعه متن کامل این گزارش ایبجا را کلیک کنید

کد خبر 4485737

منبع: مهر

کلیدواژه: بنزین لایحه بودجه مرکز پژوهشهای مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۷۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ۱۰ پالایشگاه نفت کشور در حال کیفی‌سازی و بهینه‌سازی مصرف سوخت هستند.

به گزارش شانا، علی سلاجقه ظهر امروز (چهارشنبه، پنجم اردیبهشت) در حاشیه نشست هیئت دولت و در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه دولت سیزدهم گام اساسی در موضوع کیفی‌سازی و بهینه‌سازی مصرف سوخت در ۱۰ پالایشگاه کشور برداشته است، گفت: این پالایشگاه‌ها حتی در زمینه کاهش تولید مازوت و گوگردزدایی از فرآورده‌های نفتی نیز در حال اجرای پروژه هستند.

وی با تأکید بر اینکه حداقل استاندارد بنزین مصرفی کشور باید یورو ۴ باشد، تصریح کرد: ما به‌دنبال رعایت این حداقل در همه کشور هستیم.

به گزارش شانا، در اجرای پروژه‌های کیفی‌سازی که برای همه پالایشگاه‌های کشور به استثنای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس که خوراک آن میعانات گازی است، دو هدف کیفی‌سازی انواع فرآورده‌ تولیدی در پالایشگاه‌های کشور و کاهش نفت کوره به‌صورت موازی دنبال می‌شود.

بر اساس قانون هوای پاک نیز بنزین توزیعی در کلان‌شهرهای کشور باید استاندارد یورو ۴ را داشته باشد که این مهم در حال انجام است، خودروهای ایرانی در هر ۱۰۰ کیلومتر پیمایش به‌طور میانگین ۱۲ لیتر بنزین مصرف می‌کنند که این عدد در استاندارد جهانی ۳ تا ۴ لیتر است، بنابراین هر چقدر هم سوخت با کیفیت بالا در اختیار خودروها قرار گیرد، باز هم احتراق بالا باعث آلودگی هوا خواهد بود.

با این حال، توجه به ارتقای تولید سوخت در پالایشگاه‌های کشور در اولویت قرار دارد و اکنون بیشتر پالایشگاه‌ها طرح‌های ارتقای کیفیت را در دستور کار خود دارند. نکته مهم آن است که بنزین حتی اگر با کیفیت‌های بالا تولید شود هم در خودروهایی با موتورهای قدیمی ایجاد آلودگی خواهد کرد، بنابراین در کنار افزایش کیفیت سوخت، توجه به بهینه‌سازی مصرف خودروها نیز باید انجام شود.

جلیل سالاری، معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرودرین‌ماه امسال در تشریح تازه‌ترین وضع طرح‌های توسعه‌ای این شرکت گفته بود: سال ۱۴۰۲ طبق تکالیف قانون بودجه سال ۱۴۰۱، اجرای طرح‌های کیفی‌سازی در همه پالایشگاه‌ها در دستور کار قرار گرفت و طرح جامع ارتقای کیفی نفت کوره نیز طراحی و با برگزاری ۱۱ نشست ماهانه در همه پالایشگاه‌ها، روند اجرایی آن بررسی و نهایی شد و امسال وارد مرحله اجرایی این طرح‌ها خواهیم شد.

وی همچنین با اشاره به بومی‌سازی دانش فنی واحدهای ارتقای کیفی نفت کوره در کشور در سال ۱۴۰۲ تصریح کرده بود: در این بخش از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کردیم و برای نخستین بار در کشور، دانش فنی کیفی‌سازی نفت کوره بومی شد و هم‌اکنون در اولویت طرح‌های توسعه‌ای در ۹ پالایشگاه قرار گرفته است.

دیگر خبرها

  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • ۳۴ درصد مردم از کارت جایگاه داران استفاده می‌کنند
  • در هنگام سوخت گیری از کارت سوخت شخصی استفاده کنید
  • بررسی طرح کنترل اجاره بهای املاک مسکونی
  • ثبت بیش از ۱۰ هزار بازدید کنترل‌کیفی در پخش منطقه آذربایجان شرقی
  • ۷۰ درصد از مردم از کارت شخصی سوخت استفاده می‌کنند