Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@04:34:44 GMT

تحقق بهتر مفاد حقوق بشر در گرو توانمندی سمن ها است

تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۹۶۷۴۹۴

تحقق بهتر مفاد حقوق بشر در گرو توانمندی سمن ها است

تهران- ایرنا- مدیرعامل انجمن جامعه یاوری فرهنگی گفت: مادامی که نتوانیم سازمان‌های مردم نهاد دانا و توانمند داشته‌ باشیم، تحقق پیاده‌سازی مفاد بیانیه حقوق بشر نیز کامل نخواهد شد.

رضا درمان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا اظهار داشت: تعیین مفاد و قوانین حقوق بشر بسیار مهم و اساسی است اما اجرایی کردن و تحقق بخشیدن به اهداف این اعلامیه موضوعی مهمتر و صد البته مشکل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طول دهه های اخیر دولت ها در قالب قوانین و مقررات ملی و سازمان های بین المللی در قالب توافق نامه ها، تعهدنامه‌ها یا کنوانسیون‌های مختلف تلاش زیادی کرده اند تا مفاد حقوق بشر را پیاده کنند.
وی ادامه داد: مفاد این اعلامیه، حقوق بنیادی مدنی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی‌ را که همه و در هر کشوری باید از آن برخوردار باشند، مشخص کرده است. این در حالی است که در این بیانیه تلاش شده است کرامت انسانی افراد بشر مورد توجه قرار بگیرد و حقوق ذاتی آنها مشخص شود. اما سوال این است که نقش سازمان های مردم نهاد در کنار حکومت ها برای تحقق بخشیدن به اهداف و آرمان های حقوق بشر چیست؟
مدیرعامل انجمن جامعه یاوری گفت: شاید اولین سوالی که در این زمینه به ذهن برسد، این باشد که آیا طراحی و اجرای روش های مورد نیاز برای دستیابی به اهداف حقوق بشر از وظایف دولت ها بوده یا سازمان های مردم نهاد نیز در این حوزه می‌توانند، نقش آفرینی کنند؟
درمان افزود: با نگاهی گذرا به وضعیت کنونی و روندهای اتفاق افتاده در چند دهه اخیر در کشورمان به خوبی می توان، متوجه شد که حاکمیت (قوای مقننه، مجریه و قضاییه) تلاش کرده اند تا پیش از هر چیز به تشخیص آسیب ها بپردازند و سپس زیرساخت های لازم برای فعالیت‌های اجرایی مورد نیاز (فارغ از میزان موفقیت و راندمان عملکرد) را ایجاد کنند. در این میان بدنه اجتماع نیز همواره در پی آن است تا در قالب سازمان‌های مردم‌ نهاد، خیریه‌ها، سازمان‌های عمومی (مانند فدراسیون‌های ورزشی) در چارچوب‌های تدوین شده قانونی از سوی دولت‌ها، به اجرای فعالیت‌های اجرایی بپردازند. فعالیت‌هایی که معمولا در راستای حفظ کرامت انسان‌ها و افراد جامعه است.
وی تاکید کرد: در این میان به خاطر سطح انتظارات جامعه از دولت، بسیاری از مردم و حتی افراد صاحب تمکن و توانمند نیز نیازی به حضور و ارائه کمک‌های خود به نیازمندان احساس نمی‌کنند. به همین خاطر در چنین شرایطی سازمان‌های مردم نهاد می‌توانند یکی از اصلی‌ترین ابزارهای پیاده‌سازی اهداف بیانیه حقوق بشر باشند. آنها می‌توانند با آگاهی دادن به مردم، شناسایی نیازها، برقراری ارتباط صحیح میان بدنه حاکمیت و مردم و مشارکت دادن مردم در موضوع رفع نیازها و پوشش آسیب‌های موجود، نقش اساسی در پیشگیری و رفع آسیب‌ها بر عهده بگیرند.
درمان ادامه داد: در این شرایط و در جریان تعامل میان حاکمیت و سازمان‌های مردم نهاد در جامعه، حاکمیت موظف به ایجاد زیرساخت‌های لازم برای فعالیت و سازمان‌های مردم نهاد موظف به انجام فعالیت‌های اجرایی در چارچوب قوانین هستند.
وی با اشاره به اینکه نقش سازمان‌های مردم نهاد در دستیابی به اهداف بیانیه حقوق‌ بشر در جامعه با هیچ نوع سازمان دیگری قابل جایگزینی نیست، تاکید کرد: سازمان‌های مردم نهاد می‌توانند با استفاده از سرمایه‌های اجتماعی خود در شرایط اضطراری مانند وقوع سیل و زلزله یا حضور دائمی خود در میان مردم و جلب اعتماد اقشار مختلف، کوتاهترین مسیر برای شناسایی نیازها و دستیابی به راه‌حل‌های مورد نیاز برای رفع آسیب‌ها باشند.
درمان افزود: ایجاد یک نظام ارزیابی عملکرد مستقل و محکم از سوی حاکمیت برای سنجش میزان اثربخشی فعالیت‌های سازمان‌های مردم نهاد و رتبه بندی سمن ها می‌تواند به رشد و توسعه فعالیت‌های آنها کمک بزرگی کند.
وی گفت: مادامی که نتوانیم سازمان‌های مردم نهاد دانا و توانمند داشته‌ باشیم، تحقق و پیاده‌سازی مفاد بیانیه حقوق بشر نیز کامل نخواهد شد. به عنوان یک فعال در حوزه سازمان‌های مردم نهاد تصور می‌کنم کمک به رشد و توسعه سازمان‌های مردم نهاد، باعث قوت گرفتن جامعه مدنی در ایران خواهد شد.
وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم سازمان‌های مردم نهاد توانمند داشته باشیم، شاید لازم است به یکسری نکات مثل به رسمیت شناختن جایگاه سمن‌ها (سازمان‌های مردم نهاد) در حاکمیت، حضور و تعیین نقش برای سازمان‌های مردم نهاد در برنامه‌های کلان کشور، تدوین مدل تعامل بین سازمان‌های دولتی و سازمان‌های مردم نهاد با هدف ایجاد بستر لازم برای همکاری‌ و مشارکت در عملیات اجرایی بین این دو گروه، اعتمادسازی متقابل میان حاکمیت و سمن‌ها و شناسایی ظرفیت‌های قانونی برای فعالیت‌های سمن‌ها توجه کرد.
مدیرعامل جامعه یاوری افزود: البته دستیابی به این موارد شاید کاری سخت و دشوار به نظر برسد ولی می‌تواند مسیر توسعه سازمان‌های مردم نهاد ایرانی را هموار سازد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم روزی فرابرسد که سازمان‌های مردم نهاد بتوانند در جایگاه صحیح خود قرار بگیرند و با استفاده از ظرفیت‌هایی که در اختیار دارند، برای اعتلای حقوق اساسی شهروندان تلاش و از طریق آموزش، اصلاح نقاط ضعف و آینده نگری بتوانند توسعه‌ای پایدار در این حوزه ایجاد کنند.
اجتمام* ف ش*1834

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سمن ها حقوق بشر اجراي بيانيه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۶۷۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استادان و معلمان باید در مسیر تحقق جامعه دانش‌بنیان اهتمام ورزند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمحمد جوادموسوی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر در مراسم بزرگداشت هفته آموزش و روز معلم به مناسبت سالروز شهادت استاد شهید مرتضی مطهری که در این واحد دانشگاهی برگزار شد با اشاره به رسالت استادان و معلمان اظهار کرد: اکنون بیش از هر زمان دیگری نقش استادان و معلمان برای تبیین روشنگرانه در جنگ ترکیبی و شناختی دشمن اهمیت یافته است.

وی تأکید کرد:‌ استادان و معلمان باید در این برهه حساس برای رهایی از مشکلات با عزمی الهی و جهادگونه با امیدآفرینی در جامعه به‌منظور تقویت روحیه خودباوری و به ثمر رساندن استعداد‌های نوجوانان و جوانان این مرز و بوم، بیش‌ازپیش نقش‌آفرینی کنند و در ارتقای کیفیت آموزشی و پژوهشی و حرکت در مسیر تحقق جامعه دانش‌بنیان اهتمام جدی ورزند.

تأسیس دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی در ۱۵ استان

معاون امور مدارس سما دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی نیز فعالیت‌های علمی، پژوهش و فرهنگی سمای واحد کاشمر را قابل‌قبول و مثبت ارزیابی کرد و گفت:‌ استان خراسان رضوی نگاه ویژه به واحد کاشمر دارد و با توجه به سرمایه‌گذاری خوب صورت گرفته اکنون سهم ۶ مدرسه سمای شهرستان با یک هزار و ۲۰۰ دانش‌آموز با ۱۵۰ کارکنان سمای کاشمر یک‌دهم جمعیت دانش‌آموزی مدارس سمای استان خراسان رضوی را داراست.

وحید ثانوی گزارشی از وضعیت سمای استان در کشور ارائه داد و بیان کرد:‌ خراسان رضوی در زمینه جذب دانش‌آموز رتبه اول در حوزه فرهنگی(فعالیت‌های فرهنگی، سلامت و تربیت‌بدنی) رتبه چهار کشوری را داراست از یک هزار و ۵۰۰ معلم استان ۵۰۰ نفر در مدارس مشهد حضور دارند، قرارداد‌های اداری این مجموعه به‌روز شده و در کل ازنظر تعداد مدرسه‌های سما در کشور رتبه خوبی داریم.

وی اضافه کرد: دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی به‌صورت پایلوت در ۱۵ استان تأسیس شده و ارتباط بین دانشکده تعلیم و تربیت اسلامی با مدارس سما برقرار است.

به گزارش آنا،‌ در پایان به نمایندگی از همه استادان و مربیان از مدیران گروه‌های آموزشی و مدیران مدارس کاشمر با اهدای لوح قدردانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • استادان و معلمان باید برای تحقق جامعه دانش‌بنیان اهتمام ورزند
  • استادان و معلمان باید در مسیر تحقق جامعه دانش‌بنیان اهتمام ورزند
  • تأثیر مدیریت دانش بر عملکرد نوآوری در سازمان‌ها
  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • نه از یاران «ب. ز» می‌گویند نه مسائل مالی پرونده را شفاف می‌کنند
  • حیات دوباره در «کوشه سفلی»/ قصه پر غصه‌ای که به شادی ختم شد
  • ظرفیت‌های استان بوشهر برای مشارکت مردم در جهش تولید پای کار بیاید
  • مقایسه صحنه اعتراضات دانشجویی در ایران و آمریکا
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی
  • تحقق درآمد ۴۴۰ میلیاردی برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان